Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Leen pieni makrameekoulu

Täältä löydät 6 videota siitä, miten solmeilet makrameeta.

Hoitokodin asukas sytytti verhot Pieksämäellä

Henkilökunta ehti sammuttaa palon.

Verhot ovat nykykoulun luokkien seinät – "Voihan se joskus vähän kakofoniaakin olla"

Koululaiset eivät enää pänttää oppia päähänsä pulpeteissa istuen. Suosituin opetuspaikka voi olla vaikkapa ruokasaliin johtava portaikko. Aamu voidaan aloittaa kotipesässä, jonne myös palataan päivän päättyessä.

Liittyykö Ruotsi Natoon, jääkö Suomi yksin? – Neljä kysymystä tutkijalle

Ulkopoliittisen instituutin tutkija Charly Salonius-Pasternak pitää merkittävänä, että Ruotsin Nato-raportissa todetaan avoimesti, että Ruotsi voi liittyä Natoon ilman Suomea.

Runoviikolla kaveria ei jätetä – "Kaikki draama on syntynyt jostakin kitkasta"

Juhlavuotta viettävä Kajaanin Runoviikko tarjoaa festivaalikansalle klassikoita, ensi-iltoja ja ilmaisesityksiä. Tapahtuman tavoitteena on saavuttaa mahdollisimman moni tavallinen kansalainen.

Uniterapeutti neuvoo valoisassa kesäyössä tuskailevia: Tärkeintä on pimennys

Valon lisääntyminen kiihdyttää verhokauppaa, sen sijaan melatoniinia ostetaan enemmän talvisin. Uniterapeutti on jopa pohtinut sitä, onko joillain ihmisillä omasta takaa paksummat silmäluomet, mikä tekee kesävalossa nukkumisesta helpompaa.

Näkökulma: Kävisin kirpputoreilla, jos ne olisivat netissä

Yle Tampereen toimitusharjoittelija Eerikki Pitkänen on käynyt kirpputorilla viimeksi 15 vuotta sitten. Nuori mies ostaa tavarat nettivertailujen perusteella, mutta teki silti kirppislöydön.

Mummojen muotinäytöksen glamouria: satavuotias verhokangas ja vanhat videonauhat saivat uuden elämän

Pappilanpuiston palvelukeskuksen ikäihmiset loihtivat kierrätysmateriaaleista uusia vaatteita ja asusteita, joita he esittelevät mummojen muotinäytöksissä. Vanhassa potentiaalin näkevät kädentaitajat kummastelevat nykyajan kulutuskulttuuria, joka kannustaa uuden ostamiseen.

Lukijoiden karut kokemukset naapurimelusta: "Kerrostaloon lähden vain kuolleena tai kuuroutuneena"

Kellarinovien paukuttamista yöllä, koirankarvojen lakaisemista ovelle ja laskuhumalaista riitelyä. Lukijoista on järjetöntä, että naapurin elämänmenosta häiriintyviä kehotetaan usein muuttamaan kerrostalosta pois. Kaikilla ei ole siihen mahdollisuutta, he huomauttavat.

Millaisia ääniä kerrostalossa pitää sietää?

Jo verhojen liikuttelu, kaapinovien sulkeminen tai vessan vetäminen voi kiristää asukkaiden välejä. Mikä naapurin elämänmenossa kismittää? Mitä olet tehnyt ongelman ratkaisemiseksi?

Verhojen vetäjä sai niskoilleen naapurin kiukun – "en voinut kuin nauraa"

Kaappien kolisteleminen ja verhojen vetäminen olivat lahtelaiselle kerrostaloasukkaalle liikaa. Nimetön huutelu rappukäytävän ilmoitustaululla korjaa kuitenkin harvoin ongelmia ja voi kiristää naapureiden välejä. Fiksuin peliliike olisi etsiä naapurin kanssa meluongelmiin ratkaisua yhdessä.

Espoossa pudonneen liikuntasalin väliverhossa ei ollut "minkäänlaista turvajarrua" – eikä huolto-ohjelmaa

Espoon tilapalvelut aloitti alkuviikosta kaikkien kaupungin koulujen tarkastukset. Toimitusjohtaja lupaa, että verhot tullaan tästä eteenpäin tarkistamaan kaksi kertaa vuodessa.

Koulun liikuntasalin väliverho tipahti – vanhojen koulujen verhot tutkitaan

Espoossa Kilon alakoulun salin väliverho valahti kesken neljäsluokkalaisten liikuntatunnin. Nyt tutkitaan kaikkien iäkkäämpien espoolaisten koulujen salien väliverhot.

Asiantuntija: Risat vaatteet saa yhä laittaa sekajätteeseen

Tämän vuoden alusta tuli voimaan laki, joka kieltää tekstiilijätteen kärräämisen kaatopaikoille. Mitä puhki kuluneille ja pieneksi jääneille vaatteille sitten kuuluu tehdä?

Vastaanottokeskuksen tuhopoltosta epäilty otettiin kiinni

Tampereen Rautaharkon vastaanottokeskuksessa asuvan miehen epäillään sytyttäneen taukohuoneen verhot palamaan tiistaina. Tiloissa on ollut jo kolme tulipaloa joulu-tammikuussa.

Immigration officials shutter asylum seeker reception centres

The Finnish Immigration Service has announced plans to close down a number of asylum seeker reception centres as tenancy agreements run out and demand for temporary shelter evens out.

Poliisi epäilee: vastaanottokeskuksen tulipalon sytytti asukas

Tampereen Rautaharkossa sijaitsevassa vastaanottokeskuksessa syttyi tulipalo tiistaina aamupäivällä. Taukohuoneen verhot oli sytytetty tuleen. Poliisi on aloittanut asukkaiden kuulemiset.

Vastaanottokeskuspalossa selvittiin säikähdyksellä

Vastaanottokeskuksen ikkunaverhot syttyivät palamaan Tampereella aamupäivällä. Palomestarin mukaan tilanteessa oli ainekset isompaankin onnettomuuteen.

Vastaanottokeskuksessa syttyi tulipalo Tampereella

Asuinhuoneen ikkunaverhot syttyivät tuleen Tampereen Rautaharkossa sijaitsevassa vastaanottokeskuksessa. Vakavilta vahingoilta kuitenkin vältyttiin. Poliisi tutkii palon syttymissyytä.

Kotona on kylmä, vaikka patterit laulavat – Missä vika?

Talven ennätyspakkaset paukkuvat ikkunoiden takana, mutta pyrkivät nopeasti myös sisätiloihin. Kylmyys koettelee talojen rakenteita ja paljastaa paikat, joista lämpö vuotaa.

Jouluhullu torjuu mustan joulun vetämällä verhot kiinni

Hyvän joulun ainekset löytyvät hyvästä ruuasta, rauhasta ja siitä, että suku on yhdessä viettämässä talven suurta juhlaa, sanoo Elisa Kivinen. Musta joulukaan ei jouluhullua haittaa, sillä Kivinen voi fiilistellä työpaikkansa joulupajassa joulua vaikka vuoden ympäri.

Hätämajoitusyksikkönä toimineen hotellin tyhjentäminen alkaa tällä viikolla Forssassa

Forssan hätämajoitusyksikkö muuttuu hajautetuksi vastaanottokeskukseksi. Turvapaikanhakijat muuttavat kaupungin tyhjillään oleviin vuokra-asuntoihin, ensimmäiset loppuviikosta ja loput muuttavat tammikuussa. Asunnoissa on sängyt ja pöydät, mutta nyt kaivataan lahjoituksina esimerkiksi astioita ja verhoja.

Jouluvaloja voi pitää päällä rauhallisin mielin: "Tulipaloja ei juurikaan, jos ollenkaan"

Jouluvalot ovat jo syttyneet monen talon ikkunoille. Pelastuslaitoksessa etenkään led-valoja ei pidetä kovinkaan vaarallisina.

Seksiä tarjoavat freelancerit – toiminta kätkeytyy verhojen taakse

Seksimarkkinoilla toimii itsenäisiä, usein ulkomaalaisia freelancereita. Poliisin mukaan tarjontaa löytyy myös ravintoloista.

Alaikäisten turvapaikanhakijoiden majoitustiloista huutava pula – "Vanhemmat saattavat myydä kotinsa, että edes joku lapsista pääsee turvaan"

Turvapaikkaa hakevien nuorten sijoituspaikat täyttyvät saman tien kun uusia saadaan auki. Ylivoimaisesti suurimman vastuun alaikäisistä turvapaikanhakijoista on toistaiseksi ottanut Espoo. Pientä helpotusta tilanteeseen tuo Siuntion Harjulinnaan ensi viikolla avautuva vastaanottokeskus.

Uudenkaupungin puutalopalosta neljä vuotta vankeutta

Mies sytytti helmikuussa Kuunarintiellä sijaitsevan vuokra-asuntonsa verhot palamaan. Tuli tuhosi asunnon ja aiheutti vaaraa myös lähiympäristölle.

Sananen – Mielen ilmaus

Suhiseeko, loriseeko eikä mikään lämmitä? Mielen ilmaus saattaisi auttaa. Aikamme ilmassa on paljon epämääräistä. Se kun pääsee mielen sekaan, ongelmia tulee. Mielen ilmauksessa ylimääräiset vapautetaan ulos.

Paikallisten apu auttaa pakolaisen alkuun

Kemissä ja Torniossa tarvitaan astioita, mattoja, verhoja ja talvivaatteita. Myös polkupyörille löytyy välittömästi kiitolliset uudet omistajat, sillä turvapaikanhakijoilla on pulaa kaikesta.

Lapset asialla: Länskän lastenosastolle uutta ilmettä

Länsi-Pohjan keskussairaalan lastenosaston päiväsali on henkilökunnan mukaan näyttänyt samalta 30 viime vuotta. Lahjoituksena saadut sohvat alkavat olla jo loppuun istutut ja muutenkin sali kaipasi väriä ja iloa. Sitä toivat simolaislapset.

Ammattilaisvinkit ikkunanpesuun – älä hätäile, anna pölyn laskeutua

Kevään valo, ja etenkin auringonpaiste, paljastaa armotta ikkunoiden likaisuuden. Peseminen ei ehkä kuitenkaan kannata ennen kuin kevään pölyt ovat asettuneet. Sitten puhdasta jälkeä saa parilla yksinkertaisella keinolla.

Alekaan ei aikaistanut sesonkia – rakennuslupa haetaan vasta kun taloprojekti on tekemistä vaille valmis

Rakennusvalvontaan ollaan yhteydessä vasta sitten, kun taloprojekti on jo lähes verhoja vaille valmis. Edes lupien hintoihin laitettu 20 prosentin ale sesongin ulkopuolella ei ole vaikuttanut aikatauluihin.

Uhkaava palo liperiläisessä hoitokodissa

Liperiläisessä hoitokodissa syttyi lauantaina uhkaava palo. Yhden huoneen verhot olivat tulessa, mutta ripeästi ja oikein toiminut henkilökunta sammutti palon käsisammuttimella ja aloitti koko rakennuksen evakuoinnin. Hoitokodissa asuu 21 ihmistä.

EU:n sälekaihdinmääräys kuumentaa tunteita: "Naurettava revohka"

Ulvilalaisen koulun rehtori hermostui lain kiemuroista, joiden mukaan sälekaihtimien narut eivät saa enää roikkua alhaalla koulun tiloissa. Kaihtimia asentavan yrityksen mukaan sama ohjeistus koskee kaikkia tiloja, joissa on lapsia – myös koteja.

Kunnon siivous ja liiat tavarat ulos, neuvoo sisustussuunnittelija Katja Piiroinen

Yksityisasiakkaat työllistävät sisustusuunnittelija Katja Piiroista. Vain joka kymmenes työtehtävä liittyy julkisiiin tiloihin.

Ilotulitteet eivät ilahduta kaikkia – eläinlääkäri kieltäisi paukuttelun kokonaan

Venetsialaisissa paukutellaan taas raketteja huvilakauden ja kesän päättymisen kunniaksi. Lemmikkien omistajia muistutetaan, että vaikka ihmiset pitäisivät rakettien paukkeesta ja väriloistosta, eivät eläinystävämme ole välttämättä samaa mieltä.

Kansallismaisemaan lisää toimistotilaa Tampereella

Punatiilinen maamerkki Tammerkosken rannalla saa uuden elämän toimistotiloina. Remontissa halutaan kunnioittaa vanhaa.

Professori vahvistaa: käännä pullea puoli kohti aurinkoa

Helteen torjunnassa ei ole yhdentekevää, miten päin sälekaihtimen säleitä kääntää. Fysiikan professori Ilari Maasilta vahvistaa kaihdinmyyjien väitteen siitä, että kupera puoli torjuu lämpöä koveraa paremmin.

Suljetko sälekaihtimet väärin? - Näin pidät lämmön loitolla

Hellekelillä kuumuutta yritetään epätoivoisesti pitää kodin seinien ulkopuolella. Moni torjuu valoa ja paahdetta sälekaihtimilla, muttei tiedä, että kuperan ja koveran välillä on vissi ero: lämmön kannalta ei ole yhdentekevää, miten päin kaihtimet sulkee.

Valtamerten jätepyörteet yritetään siivota erikoisella hankkeella

Meriin on tarkoitus rakentaa valtava suppilo, johon meren virtaus työntää muovijätteen. Nuoren hollantilaisen kehittämä järjestelmä olisi kustannustehokas tapa poistaa merestä valtava määrä muovia.

Näkökulma: Eiväthän taivaan linnutkaan ole somessa

Toimittaja Tapani Ripatti kirjoittaa kolumnissaan ihmisten someriippuvuudesta ja tunnustaa olevansa ukko, joka kuvittelee olevansa muita parempi.

Vakuutusyhtiö "ihmeparansi" – aivo- ja niskavammainen Hans on pian koditon

38-vuotiaalla Hans Kallbergillä oli oma maatila. Sitten hän jäi satakiloisen palkin ja pässin murjomaksi. Aivo- ja niskavamma estävät työnteon ja elämän yhdessä muun perheen kanssa. Viime vuonna Kallberg möi maatilansa. Pian hän menettää rahapulassa myös nykyisen kotinsa, sillä vakuutusyhtiön mielestä hän on terve.

Vuosikymmeniä kangaskauppiaana lomia pitämättä: "Ei ole tullut mieleenkään jäädä eläkkeelle"

Vappu Ihalainen osti kangaskaupan 39 vuotta sitten työskenneltyään ensin kankaiden parissa tukkukaupassa. Hän kertoo olevansa kangaskaupassa kuin kotonaan, eivätkä lomat tai eläkepäivät ole saaneet houkuteltua häntä pois työn parista.

Puuma riehui keittiössä - video

Keittiöön eksynyt puuma teki hurjaa jälkeä Santiagossa, Chilessä. Eläin osoittautui kuitenkin kesyksi.

400-metrinen suojaverho pysyy Näsijärven pohjassa kolmen tonnin painoilla

Rantatunnelin poistomaan ajo Näsijärven pohjaan vaatii ennakkovalmisteluissa niin ompelutaitoja kuin tarkkaa sihtiä kuormurilta.

Ilotulitteet ovat sytyttäneet jo useita tulipaloja

Ilotulitteet ovat aiheuttaneet kahden rivitalon ja yhden roskakatoksen palot.

Kohta paukkuu, iskeekö paniikki?

Vapiseeko koira sängyn alla vai kiipeääkö kissa pitkin verhoja? Tuottaako paukttelu teillä tuskaa?

Aluetyön tulevaisuus asukkaiden huolena

Alueellisen asukastyön epäselvä tulevaisuus huolestuttaa suurta joukkoa helsinkiläisiä. Asukkaat pelkäävät, että päättäjät saattavat säästöjen nimissä katkaista toiminnan rahoituksen, koska se ei ole lakisääteistä.

Näkökulma: Vaikka minulla ei olekaan elämää, on sentään verhoja

Vain tylsistyneet ihmiset vaihtavat verhoja vuodenaikojen mukaan. Ai kauheeta, olen sellainen, kertoo toimittaja Tanja Perkkiö kolumnissaan. Jos on liinavaatelipasto täynnä kauniita verhoja, on ripustettava niitä ikkunoihin sesonkien mukaan. Nyt on talviverhojen vaihtoaika.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle