Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Mark Bérteyi ja Juha Järvinen keskustelevat Turku Rock Academyn tiloissa.

Turku Rock Academyn ja konservatorion yhteistyö murtaa mielikuvia ja johdattaa uusia nuoria musiikkiopintoihin – Mark Bértenyi: "Tässä on uudenlainen mahdollisuus"

Tavoitteena on tarjota pääsy musiikkiopintoihin myös sellaisille nuorille, jotka eivät niihin muuten päätyisi.

mies makaa lattialla kirjapino ympärillä

Sarjakuva taipuu oopperaksi Turussa

Säveltäjän mukaan sarjakuvaooppera Logicomix vie nerouden ja hulluuden rajamaille.

Mabel Millan

Missä ovat naiskitaristit?

Tampere Guitar Festivalin laajasta esiintyjäkaartista vain yksi on nainen. Naisia ei näytä kiinnostavan sen paremmin klassinen kuin rokkikitarakaan. Syyt löytyvät perinteistä ja asenteista.

Melissa Petters

Yhdeksän ällän ylioppilaalle komea arvosanarivi on pelkkä muisto

Melissa Petters kirjoitti kolme vuotta sitten ylioppilaaksi huipputuloksin. Nyt hän valmistuu muusikoksi. Yhdeksästä laudaturista ei ole ollut elämässä erityistä hyötyä, mutta ei niitä haitaksikaan voi sanoa.

Tanssinopiskelija Atte Kilpinen

Atte Kilpinen haluaa vain tanssia, tanssia ja tanssia

Turun konservatoriossa tanssia opiskeleva Atte Kilpinen tempautui tanssiopintoihin yläasteen jälkeen. Opiskelupaikka Skotlannissa avautui heti, kun paikallinen opettaja näki Kilpisen tanssivan.

Turun konservatorion Veteen piirretty -esityksen mainoskuva.

Turun viimeisillä tanssinopiskelijoilla on kysyntää

Tanssinopetus päättyy parinkymmenen vuoden jälkeen Turun konservatoriossa. Viimeiset opiskelijat valmistautuvat kevätnäytökseensä huippukoreografin johdolla. Hän on itsekin oppilaitoksen kasvatti.

Kuvassa kahden balettitanssijan kärkivahvisteiset tossut.

Tanssijakoulutukselle etsitään jatkoa Turussa

Turun konservatorio ja Läntisen tanssin aluekeskus mm. selvittävät oppilaitosyhteistyötä, jotta tanssikoulutus jatkuisi jossain muodossa.

Kuvassa kahden balettitanssijan kärkivahvisteiset tossut.

Turun konservatorio lakkauttaa tanssijan koulutusohjelman

Koulutus on ollut tappiollista konservatoriolle jo vuosien ajan. Tanssijan koulutusohjelma lakkautetaan tulevan kevätlukukauden päätteeksi.

Laivaston soittokunta

Laivaston soittokunnan rivit laajenevat

Sotilasmusiikkiala elää suurta muutosta puolustusvoimauudistuksen takia. Osa perinteisistä sotilassoittokunnista lakkautettiin vuodenvaihteessa. Laivaston soittokunnan soittajamäärä puolestaan kasvoi.

Mies pitää kiinni liikennekyltistä

Juha Järvinen jättää laaja-alaisuuden perinnön Palmgren-konservatorioon

Porin Palmgren-konservatorion rehtori Juha Järvinen "headhuntattiin" Turun konservatorioon. Mies kiistää, että hänen työpaikan vaihtonsa liittyisi siihen, että Palmgrenin ammatillinen koulutus siirtyi Winnovan alaisuuteen.

Palmgren-konservatorion johtaja siirtyy Turkuun

Porin jättävä Järvinen on huolissaan ammatillisen koulutuksen aloituspaikkojen leikkauksista ja toivoo päätösten tekijöiltä malttia.

Pianistin kädet.

Lahjakkuudet hiotaan timanteiksi Pianoakatemiassa

Peruskoulu- ja lukioikäisille lupauksille tarkoitettu akatemia aloittaa syksyllä apurahan turvin.

Kolmas Tila - Tredje Rummet -ryhmän teos Animalis-esitys kertoo ihmisen ja eläimen kohtaamisesta.

Kulttuurikunniaa jaettiin Euroopan kulttuuripääkaupungissa

Varsinais-Suomen taidetoimikunta on jakanut tämän vuoden taidepalkinnot Kolmas Tila - Tredje Rummet -ryhmälle ja kitaristi Ilpo Murtojärvelle. Varsinaissuomalainen kulttuuriteko -kunniamaininnat on myönnetty ansioistaan kirjallisuuden edistämisessä ohjelmapäällikkö Kari J. Kettulalle sekä Mansarda ja Faros -kustantamoille.

Konservatorio joutui sulkemaan luokkia

Turun konservatoriossa on suljettu kuusi opetustilaa varmuustoimenpiteenä. Oppilaitos toimii vanhaan telakkahalliin ja köysitehtaaseen rakennetuissa tiloissa. Suljettujen tilojen seinäpinnoista on löydetty mineraaliöljyjäämiä.

Turun konservatoriolle merkittävä levylahjoitus

New Yorkin Juilliard -musiikkikoulun pianonsoiton professori Matti Raekallio on lahjoittanut Turun konservatoriolle mittavan äänilevy-, nuotti- ja kirjakokoelman. Kokoelmassa on muun muassa useita LP-harvinaisuuksia.

Kitaristi Ismo Eskelinen neuvoo musiikkipedagogiopiskelija Ilkka Turtaa soittotekniikassa.

Kitaransoittoa hiotaan mestarikurssilla

Nuoret kitaristit viilaavat taitojaan kansainvälistä mainetta niittäneen kitaristi Ismo Eskelisen opissa tällä viikolla. Viisipäiväinen mestarikitarakurssi on osa Turun musiikkijuhlien ohjelmistoa.

Klovni Dodo (Jari Siljamäki) YLEn Aamu-TV:n studiossa klovnin asussa.

Lasten musiikkijuhlilla riittää vilskettä

Turun konservatorion ja Turun filharmonisen orkesterin järjestämät Lasten musiikkijuhlat on lähtenyt liikkeelle vauhdikkaasti. Tilaisuuksiin on osallistunut jo satoja ihmisiä.

Joel Wendelin baritonitorven ja apulaisrehtori Reijo Borman alppitorvensa kanssa saivat tuotantokoordinaattori Heidi Pulkkiselta kannustusta avajaisriehaan.

Musiikkielämyksien viikko lapsille Turussa

Perheen pienimmille suunnatut musiikkielämykset täyttävät Turun seuraavan viikon ajaksi. Lasten musiikkijuhlat järjestetään nykyisessä laajuudessaan neljännen kerran.

Tomas Nuñez-Garcés.

Tomas Nuñez-Garcés sellokilvan voittoon

Turun 11. sellokilpailun kiistattomaksi voittajaksi selvisi Tomas Nuñez-Garcés. Hän oli sekä tuomariston että yleisön suosikki. Kilpailun 6000 euron palkintosumman lisäksi hän sai 500 euron suuruisen yleisön suosikkipalkinnon. Sellokilvan toisena palkittiin Jaani Helander ja kolmanneksi sijoittui Joona Pulkkinen.

Turun sellokilpailu jatkuu välierillä

Kaksitoista välierään edennyttä sellistiä jatkaa maanantaina ja tiistaina kilpailuaan Turun XI valtakunnallisessa sellokilpailussa. Joukossa on kilpailun kaikkien aikojen nuorin osanottaja, 12-vuotias espoolainen Jonathan Roozeman.

Pianisti soittaa.

Kymmenet pianistit kisaavat Turussa

Turussa käynnistyy tiistaina järjestyksessään toinen Pianoaura-kilpailu. Loppuviikon aikana Sigyn salissa kilpailee kaikkiaan 54 nuorta pianistilupausta neljässä eri sarjassa.

Satelliittikuva Haitin Port-au-Princestä.

Musiikilla rahaa Haitiin

Turun konservatorion ja musiikkiakatemian opettajat keräävät rahaa Haitin maanjäristyksen uhrien hyväksi.

Markus Yli-Jokipii

Markus Yli-Jokipiille Aboa-palkinto

Turun kaupungin kulttuurilautakunta päätti yksimielisesti keskiviikon kokouksessaan myöntää Turun kaupungin vuoden 2009 Aboa-palkinnon kapellimestari Markus Yli-Jokipiille.

Hannu Lintu luotsaa Tampere Filharmoniaa

Tampere Filharmonia on saanut elokuussa uuden taiteellisen johtajan. Hannu Lintu on tällä hetkellä yksi kysytyimpiä kapellimestareitamme maailmalla.

Matti Salminen

Matti Salminen sai Lea Piltti -palkinnon

Suomen kulttuurirahasto on palkinnut kamarilaulaja Matti Salmisen pitkästä ja menestyksekkäästä urasta Lea Piltti -palkinnolla. Rahasto perustelee palkintoa Salmisen vangitsevalla karismalla, vaikuttavalla äänellä ja tarkalla detaljien hallinnalla, tekniikalla ja tekstinkäytöllä.

Paanajärven kylälle tunnustus kulttuuriperinnön vaalimisesta

Paanajärven kylälle Karjalan tasavallassa on myönnetty Europa Nostra -mitali. Se on korkein tunnustus, joka Euroopassa myönnetään kulttuuriperinnön vaalimisesta. Paanajärven saama tunnustus on samalla ensimmäinen Venäjälle päätyvä Europa Nostra -mitali.