Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Valmista itse herkullinen mantelimassa - katso video

Nauti raaka-aineiden puhtaasta mausta.

Laskiaissunnuntai sai ihmiset innoissaan pulkkamäkeen Helsingissä - video

Kristinuskossa laskiaisen jälkeen alkaa paasto, joka kestää pääsiäiseen saakka.

Lauantaimakkara oli ensin pula-ajan tuote – tottumus teki siitä arkipäivää

Maistuuko lauantaimakkara? Ehkä kuulut ikäpolveen, joka on olosuhteiden pakosta tottunut syömään vähämausteista makkaraa.

Turvapaikanhakijat tarjosivat tuhat leivonnaista kotkalaisille – video

Turvapaikanhakijat käärivät hihat ja tarjosivat kotkalaisille makuelämyksiä Kotka-päivän yhteydessä. Tuhat ilmaista mantelileivonnaista tekivät kauppansa tiuhaan tahtiin, ja niitä odotettiin jonoksi asti.

Posankka palasi pesäänsä valaistuneena

Turun Posankka on saanut takaisin alkuperäisen värinsä. Pari viikkoa kunnostettavana ollut patsas tuotiin tiistaina takaisin omalle paikalleen. 16-vuotias taideteos oli päässyt vuosien aikana haalistumaan.

Pieni kylä saa voimaa yhteishengestä – ”Aina löytyy talkoolaisia”

Ristijärvellä on pitkät perinteet joulumyyjäisistä. Myyjäiset järjestetään talkoovoimin ja samalla kasvatetaan pienen kunnan yhteenkuuluvuutta. Järjestelyissä ovat mukana yhdistykset, ihmiset ja tietysti koululaiset.

Sari Helin: Sun joulustressisi on sun lapsesi lapsuus

Viimeistään riispuurojen kanssa ährätessä moni aikuinen toivoo mantelia, jolla pääsisi niin pitkälle kuin pippuri kasvaa, kirjoittaa Sari Helin blogissaan.

Baarimestarin jouluglögiin kuuluu giniä, likööriä ja kanelitanko – rusinat ja mantelit muualle

Valmis glögijuoma, vodka, rusinat ja mantelit on usean suomalaisen perinteisen jouluglögin sisältö. Intohimoinen baarimestari suhtautuu kuitenkin glögiin kuin mihin tahansa itse kehittämään drinkkiin. Juomassa maistuu perinteisiä makuja, mutteivät rusinat jamantelit.

Yhden Valintatalon tarina: Mopopojat rälläsivät savuavissa raunioissa

Missä käyt lähikaupassa, kun Kesko ostaa Siwat ja Valintatalot? Oulun Hönttämäen pieni maitokauppa on pyörinyt jo ainakin neljällä nimellä, palanut maan tasalle ja noussut tuhkista. Korpeen perustettu myymälä on läpileikkaus Suomen lähiömyymälöiden takavuosista.

Ikea vetää rusina-mantelisekoituksensa myynnistä – voi sisältää pähkinöitä

Eviran mukaan tuote voi aiheuttaa allergisille henkilöille vakaviakin reaktioita, koska pähkinää ei mainita erikseen tuotteen ainesosaluettelossa.

Kuivaa, kuivempaa – Kalifornia

Kalifornian lumettomat talvet aiheuttavat yhä kuivempia kesiä. Tänä vuonna kuivuus on käynyt niin ankaraksi, että jopa maanviljeilijät on määrätty tinkimään ikiaikaisista kasteluoikeuksistaan.

Mantelimaitoa kesäjuomaksi!

Tiesitkö tämän mantelista?

Raakakakku "kypsyy" tarjottavaksi pakastimessa

Kevään juhlissa otetaan jo totutusti huomioon erilaiset allergiat ja ruokavaliot. Ilman uunia valmistuva raakakakku sopii moniin erikoisruokavalioihin.

Jauhettua paprikaa pois myynnistä mantelijäämien takia

SOK:n mukaan erä "Xtra jauhettua paprikaa" -tuotetta sisältää pieniä määriä mantelia, jota ei ole mainittu ainesosaluettelossa.

Santa Maria vetää uusia maustetuotteita myynnistä

Maustetuotteet saattavat sisältää manteliproteiinia, vaikka tätä ei ole mainittu ainesosaluettelossa. Santa Maria tiedotti vastaavasta takaisinvedosta viikko sitten.

Kaupoissa lukuisia vaarallisia maustetuotteita

Markkinoilla on useita Santa Marian valmistamia maustetuotteita, jotka saattavat olla vaarallisia kuluttajille. Yhtiö joutuu vetämään markkinoilta toistakymmentä mantelijauhetta sisältävää paprikajauhetuotetta.

Limanuljaska on metsiemme aliarvostettu herkku

Limaisen pinnan alta paljastuu pienellä vaivalla erinomainen ruokasieni. Kahden tähden mieto ruokasieni kannattaa kuitenkin puhdistaa jo ennen sienikoriin heittämistä.

Kasvimaidot parhaimmillaan ruuanlaitossa

Kolme kovaa testaa kaura-, manteli-, riisi- ja soijamaidot.

Julian hitsaa grillin, Emeliina työstää marsipaania

Saimaan ammattiopisto Sampo lähettää Taitaja2014-finaaliin yhdeksän kilpailijaa. Nuoret tavoittelevat mestaruuksia viidessä eri lajissa. Opiskelijat harjoittelevat jo täyttä päätä.

Suuri runebergintorttutesti paljasti hajonnan – kuivan kesän oravasta extremetorttuun

Yle Hämeen toimituksen lahjomaton testiryhmä pani eri valmistajien runebergintortut paremmuusjärjestykseen ulkonäön ja maun perusteella. Näissä kausileivonnaisten kuningattarissa on hajontaa: myynnissä on varsin vaisuja esityksiä, mutta myös suurenmoisia extremetorttuja.

Maahantuodussa mantelierässä syöpävaarallista ainetta yli sallitun

Eviran mukaan Green Taste Oy:n maahantuomat kuoritut mantelit on vedetty jo pois myynnistä. Niistä paljastui Tullin tutkimuksissa liikaa aflatoksiini-karsinogeenia.

Joulukuusi muurasi silmät umpeen - miten viettää joulua allergisen kanssa?

Joulu on tuoksujen ja mausteisten makujen aikaa, mutta allergikolle kuuset, hyasintit ja puuroihin piilotetut mantelit voivat aiheuttaa vakavia ongelmia. Mitä allergisen perheeseen kannattaa viedä, ja mitä joulupöydässä pitää huomioida?

Tarjoile talipallot viimeistään nyt – pikkulinnut kaipaavat ruoka-apua kevääseen asti

Perinteisten auringonkukan siementen, kauran ja talipallojen lisäksi linnut popsivat mielellään esimerkiksi rasvaista mantelia. Lintujen talviruokinta kirvoittaa myös soraääniä, sillä lintujen kanssa samalle aterialle saattavat hakeutua haittaeläimet kuten rotat.

Ei pelkkää hunajaa tarjoaa huimia kuvia ja paljon tietoa

Albert Einstein on sanonut: ”Jos mehiläiset kuolevat, ihmiskunnalla on vain neljä vuotta elinaikaa”. Monet tiedemiehet ovat asiasta nykyään eri mieltä. Siitä huolimatta monet ovat huolissaan siitä, että viimevuosina mehiläisiä on monin paikoin kohdannut selittämätön joukkotuho.

Michelin-kokin opeilla loihdit pashan muutamassa minuutissa

Ravintoloitsija ja keittiömestari Jouni Toivanen näytti Nicklakselle ja Juhalle miten pääsiäispasha lohditaan muuatamassa minuutissa. Lisäksi Toivanen kävi läpi yleisimmät virheet, jotka karitsan valmistuksessa voi tehdä. Karitsaa paistetaan usein liian kuumassa lämpötilassa.

Fazer vetää Wienernougat-konvehteja takaisin

Konvehdit saattavat sisältää pieniä määriä maitoa.

Muskotin yliannostus voi aiheuttaa hallusinaatioita

Muskottipähkinän maustekäyttö on vaaratonta, mutta liiallinen muskottipähkinöiden tai -jauheen nauttiminen aiheuttaa muun muassa euforiaa ja pelkotiloja. Pähkinöiden ja mausteiden aiheuttamat allergiareaktiot voivat olla hengenvaarallisia.

Näin teet arabialaista maustekakkua

Alamme siirtymään ajatuksissa jouluun. Pakkaseen voi alkaa tehdä joululeivonnaisia. Joulupöytään sopivat erinomaisesti maukkaat kakut. Monipuolisia makuja sisältävään Arabialaiseen maustekakuun tulee siirappia, sitruunaa, mantelia ja kanelia.

Syötävän hyvä takapuoli

Kakun tekeminen ei ole pelkkää leivontaa, sillä syötävien koristeiden tekeminen saattaa viedä lukemattomia tunteja aikaa ja vaivaa. Kyse on askartelun, leivonnan ja jopa taiteen yhdistämisestä, kun puhutaan koristelusta.

Kolumni: Arkiviisautta vasta-alkajille?

Suurin viisaus ei käänny korulauseiksi. Miten sen sitten sanoisi?

Scientists could help brew Åland shipwreck beer

An Åland shipwreck may yield an approximation of 170-year-old beer, following chemical analysis of the contents of a haul of bottles found onboard.

Finland's twist on a Swedish Shrovetide treat

Shrove Tuesday is marked in Finland by the consumption of pea soup and a special kind of cake known as Laskiaispulla. The cream-and-jam-loaded confection arrived in Finland from Sweden at the beginning of the 20th century, but was soon adjusted to suit local tastes.

EU-päätökset mausteena Jutan joulupuurossa

Valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen mielestä Suomella ei ole perusteita luopua EU:n päätöksentekojärjestelmän yksimielisyysvaatimuksesta. Lauantaina kotikaupungissaan Kokkolassa joulupuurotilaisuutta pitäneen Urpilaisen puurossa oli tällä kertaa mantelin sijasta muutama pähkinä.

Pikkujoulun lyhyt historia

Taas on se aika vuodesta. Nimittäin pikkujoulujen. Kuten monet muutkin juhlat, myös pikkujoulut on omaksuttu ruotsalaisilta opiskelijoilta.

Kananmuna tekee karppileivästä nihkeän

Vauhdilla markkinoille tulleissa, karppaajille tehdyissä leivissä paljon hiilihydraattia sisältäviä jauhoja on korvattu esimerkiksi kananmunalla ja erilaisilla siemenillä. Ravitsemussuunnittelija ei leipiä tyrmää, mutta makuraadin tuomio on karu.

Toxic olive hunt continues

Customers who purchased tainted olives from restaurants cannot be traced via cash register records afterwards, according to Kespro, the wholesaler that imported the botulism-infected olives. The company says it has contacted all 138 customers that purchased the product from retail outlets, but is unable to trace those that bought a jar from one of four Helsinki-area restaurants.

Kaupan asiakasrekisterit avattiin botulismitapausten estämiseksi

Elintarvikeviranomaiset ovat käyttäneet ensi kerran kauppojen asiakasrekistereitä hyväkseen estääkseen vaarallisen botulismibakteerin leviämisen saastuneista elintarvikkeista. Helsingissä on havaittu kaksi vakavaa sairastumistapausta, ja uhreista toinen on kuollut. Tauti on levinnyt italialaisista Gaudiano Bio -mantelioliiveista.

Kaupan asiakasrekisterit avattiin botulismitapausten estämiseksi

Elintarvikeviranomaiset ovat käyttäneet ensi kerran kauppojen asiakasrekistereitä hyväkseen estääkseen vaarallisen botulismibakteerin leviämisen saastuneista elintarvikkeista. Helsingissä on havaittu kaksi vakavaa sairastumistapausta, ja uhreista toinen on kuollut. Tauti on levinnyt italialaisista Gaudiano Bio -mantelioliiveista.

Woman dies from toxic olives

An elderly woman in Helsinki has died of botulism, a serious form of food poisoning. Another family member who also ate almond-stuffed olives is recovering from the illness.

Toinen botulismiin sairastuneista menehtyi

Helsingissä botulismiin sairastunut iäkäs nainen on menehtynyt taudin seurauksena. Toinen saman perheen jäsen, joka myös söi italialaisia Gaudiano Bio -mantelioliiveja, on toipumassa myrkytyksestä.

Gaudiano Bio manteli-oliiveissa botulismivaara

Rovaniemellä on ollut myynnissä mantelitäytteisiä oliiveja, jotka ovat aiheuttaneet myrkytyksiä Helsingissä. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kehottaa palauttamaan kyseiset oliivit takaisin kauppaan.

Kakkublogeissa leikitään marsipaanilla ja väreillä - katso kuvat

Suomessa on satakunta kakkubloggaajaa, jotka esittelevät luomuksiaan muille kakkufanaatikoille. Ruskolainen Theresia Sundman on yksi heistä. Hänen blogillaan Nellyn inspiraatio on 700 seuraajaa viikossa.

Omenafilot

Anun kolmen ruokalajin menun kruunaa jälkiruoka. Teeman mukaisesti jälkiruokakin on kreikkalaishenkinen. Filotaikina on lähtöisin Keski-Aasiasta. Filotaikinaa käytetään yleisesti muun muassa Kreikassa, Itävällassa ja Etelä-Saksassa sekä Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa.

Kuninkaallista kakkua Pedersörestä

Se on siro, valkoinen ja makea. Pedersöreläinen Bergwallin leipomo valmistaa Victorian ja Danielin kunniaksi suunniteltua prinsessakakkua omille asiakkailleen Ruotsin leipuriliiton tarkassa ohjeistuksessa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle