Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Grafiikka näyttää suomalaisten vuosittaiset lääkärikäynnit tuloryhmittäin. Suurituloiset käyvät lääkärillä selvästi pienituloisia enemmän. Suurituloiset käyttävät myös selvästi enemmän työterveyden ja yksityisiä lääkäripalveluja, kun taas pienituloiset käyttävät selkeästi enemmän terveyskeskuslääkäripalveluja.

Suomen kehuttu työterveysjärjestelmä on täynnä ongelmia, mutta niistä ei julkisuudessa juuri puhuta – kokosimme 7 asiaa, jotka kaikkien tulisi ymmärtää

Työterveyshuoltojärjestelmän mielekkyydestä on käyty kiivaita keskusteluja sen jälkeen kun THL:n Mika Salminen moitti järjestelmää typeräksi ja tehottomaksi. Kokosimme seitsemän ongelmaa, jotka työterveyshuolto tuo suomalaiseen terveydenhuoltojärjestelmään.

Anonyymi lääkäri, jolla kaulassa stetoskooppi.

Lääkäripalvelujen kysyntä on nyt kovaa – Mehiläisellä on ollut pulaa lääkäriajoista Lounais-Suomessa

Kova kysyntä terveyspalveluista näkyy yksityisten lääkäriasemien arjessa. Esimerkiksi työterveyslääkäreille olisi heti töitä tarjolla. Koronan myötä yhä useampi hoitokäynti tapahtuu nyt etäyhteydellä.

Nastolan sotekeskuksen kiirevastaanotolla Ulla Nylund monitorin takana.

Petteri Orpon ylistämä Harjun terveys kertoi huippuhyvistä tuloksista – paikallispoliitikot epäilevät lukujen luotettavuutta

Terveyspalvelujätti Mehiläinen lupasi päijäthämäläisille maan parhaat sotepalvelut. Ensimmäisen toimintavuoden jälkeen kerrotut huipputulokset herättävät päättäjissä ja asukkaissa epäilyksiä.

Kela-kortti.

Kela suunnittelee historiallista uudistusta – aikoo lopettaa Kela-kortit

Lähes jokaisen suomalaisen hallussa oleva Kela-kortti on tulossa tiensä päähän. Lääkkeet saa apteekista jo ilman Kela-korttia.

Fimlabin koronanäytteenoton opastekyltti etualalla, takana yksikerroksinen testausrakennus ja kyltti, jossa lukee sisään.

Tampereelle tulee uusi koronatestauspiste: terveysyhtiö 9Lives ottaa näytteitä Teiskontien drive in -pisteessä

Tampereen Nekalan näytteenottopiste jatkaa toimintaansa. Ajanvaraukseen ei tule muutoksia.

Koronarokotusta annetaan käsivarteen.

Rauman kaupungilla ei riitä rokottajia – koronarokotuksia aletaan ostaa yksityisiltä terveysasemilta

Koronarokotusten eteneminen pelkästään kunnallisin voimin on Raumalla liian hidasta. Siksi kaupunki ostaa rokotuspalveluja yksityisiltä terveysasemilta.

Mehiläinen Länsi-Pohjan keskussairaalan aulassa on hiljaista marraskuisena perjantai-aamupäivänä

Meri-Lapissa selvitetään Mehiläinen Länsi-Pohjan tuottaman erikoissairaanhoidon myymistä Pohjois-Ruotsiin – syyskuussa lupaa ei myönnetty

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin hallitus päätti tiistaina edellyttää että, yksityisestä palveluntuotannosta sovitaan Mehiläinen Länsi-Pohjan kanssa.

Turun Mäntymäen terveysaseman kylttejä

Turun terveysasemille tulossa käyttöön mahdollisesti palveluseteli – osa potilaista ohjataan jatkossa yksityiselle

Yksityisiltä lääkäripalveluilta ostettavalla palvelulla on tarkoitus nopeuttaa kiireettömään ja puolikiireelliseen hoitoon pääsyä ja saada hoitojonot hallintaan Turun perusterveydenhuollossa, suunnittelee Turun kaupunki. 

Mehiläinen-teksti viherseinässä.

Finnish health care firm Mehiläinen enters German market with acquisition

The company said it aims to expand its operations "through new acquisitions and organic growth."

Sydänlääkäri Zar Nuri tukii ultraäänellä potilaan sydäntä.

Uusi pohjalainen lääkäriasema on avannut vuodessa jo neljä toimipistettä – voiko paikallinen lääkärikeskus pärjätä isojen puristuksessa?

Yksityisten, paikallisten lääkäriasemien määrä on laskussa. Pienille paikallisille toimijoille on kuitenkin paikkansa, eikä mustasaarelainen Wellmedic pelkää haastaa isompia lääkäritaloja.

Näöntarkastus silmälääkärin vastaanotolla.

Yksityislääkärikäynneistä saanee Kela-korvausta jatkossakin – poliittinen vääntö monikanavarahoituksesta loppusuoralla

Monikanavarahoitusta käsittelevän parlamentaarisen työryhmän kipupisteeksi on muodostunut kiista yksityisen sairaanhoidon Kela-korvausten kohtalosta.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru.

Mehiläisen kehittämä digiklinikka laajenee koko Päijät-Hämeeseen vuoden loppuun mennessä – ministeri Kiuru ei katso hyvällä

Peruspalveluministeri Krista Kiuru pelkää, että tulevan hyvinvointialueen digiosaaminen jää yksityisen yrityksen varaan. Hallitus haluaa julkiselle puolelle koko maan kattavan digiklinikan.

Mehiläisen digiklinikka toimii mobiililaitteissa

Harjun terveyden tekniset ongelmat korjattu – palvelu tarjosi osalle asiakkaista vain Mehiläisen maksullisia palveluita

Harjun terveyden digiklinikkaa käytetään älypuhelimella Mehiläisen sovelluksen kautta. Nyt esiin tulleet ongelmat koskevat vain pientä käyttäjäryhmää.

Vanhus kahvilla Vaarinsaaren hoivakodissa Mikkelissä.

Mehiläinen helpottaa hoivakotiensa hoitajapulaa tuontityövoimalla myös Keski-Suomessa - ensimmäiset filippiiniläiset aloittavat Viitasaarella kuun lopulla

Filippiiniläishoivaajia on tulossa myös Jyväskylään. Tulijoiden tähtäimessä ovat yleensä lähihoitajatutkinto ja pysyvä työpaikka Suomessa.

Jo kolmella neljästä esikoulu- ja alakouluikäisestä lapsesta on älypuhelin.

Pieksämäkeläisille digilääkäri – pilotti on osa Etelä-Savon sote-uudistusta.

Essoten alueella toukokuusta asti käytössä ollut Mehiläisen kanssa yhteistyössä toteutettu Digilääkäri-palvelu otettiin käyttöön myös Pieksämäellä.

Jari Petäjä, Matti Bergendahl ja Markku Mäkijärvi

Suomen suurimman sairaalapomon valinnassa yllätysnimi loppusuoralla: Mehiläisen ex-johtaja Matti Bergendahl

Kahden HUS-johtajan rinnalle nousi musta hevonen, jonka johtamana Mehiläinen syyllistyi verokikkailuun 2010-luvun vaihteessa.

Mehiläinen Terveyspalvelut Oy:n logo

Vetrean kuntoutustalo Joensuussa on myyty Mehiläiselle

Mehiläinen ostaa Osuuskunta KPY:ltä ikääntyneiden ja vammaisten palveluja tarjoavia yksiköitä. Live-säätiölle siirtyy Itä-Suomessa useita kuntoutusyksiköitä, joista yksi sijaitsee Joensuussa.

Pellon kunnanjohtaja Eero Ylitalo

Pellon kunnanvaltuusto linjasi, että se ei perusta yhteisyritystä Mehiläisen tai Terveystalon kanssa

Pellon kunnanvaltuusto päätti maanantaina kokouksessaan keskeyttää selvitystyön, jossa se etsii yhteistyökumppania kunnan terveyspalveluiden tuottamiseen.

Kyltti, joka opastaa koronatestiin.

Ruuhkat jatkuivat Rovaniemen koronatestauspaikoilla keskiviikkoaamuna

Rovaniemen koronatestipisteillä on syytä keskiviikkona varautua jopa parin tunnin jonotukseen. Esimerkiksi Mehiläisen drive in -testipisteellä Sairaalakadulla on jo aamulla ollut pitkät jonot.

Kyltti, joka opastaa koronatestiin.

Koronatestiin hakeutuvien määrä pompsahti Rovaniemellä – Mehiläisen drive in -testipisteessä reilusti enemmän kävijöitä kuin viikkoa aiemmin, Lappican ajat varattiin loppuun

Rovaniemen kaupunki ohjeisti ennen superviikonloppua työntekijöitään käyttäytymään koronaturvallisesti, mikäli he osallistuisivat superviikonlopun tapahtumiin. Altistuneita tai oireisia kehotettiin hakeutumaan tapahtuman jälkeen herkästi testiin.

Kyltti koronatestiin

Tehostettua koronatestausta Rovaniemellä superviikonloppuna – myös Jukolassa ja Simerockissa pääsee testiin

Kaikkia tapahtumaan osallistuvia ei ole mahdollista testata. Siksi on tärkeää, että tapahtumiin osallistuttaisiin vain terveinä tai oireettomina, kaupungin hallintoylilääkäri Paula Reponen muistuttaa.

Mehiläisen lääkäriasema pilvisenä päivänä.

Mehiläisen uusi lääkärikeskus ja sairaala avautuvat Rovaniemen Lampelaan

Mehiläinen investoi lääkärikeskukseen noin 10,5 miljoonaa euroa.

Fimlabin koronanäytteenottopisteen opaste.

Pirkanmaalla todettiin 106 uutta koronavirustartuntaa

Fimlab seuloi 2 109 koronatestiä.

Marichu Dalagunan työntää pyörätuolissa istuvaa vanhusta ja katsoo kameraan

Kymmenet filippiiniläiset tulevat paikkaamaan Suomen huutavaa hoitajapulaa – Marichu Ebunalo aloitti työt maanantaina: "Vanhusten kanssa työskenteleminen on intohimoni"

Filippiiniläisiä on tullut Suomeen hoitoalalle jo lähes 15 vuoden ajan. Lähivuosina heitä on tulossa runsaasti lisää. Ennusteen mukaan alan työvoimapula pahenee lähivuosina. Uusimmat tulijat koulutetaan hoiva-avustajiksi.

Hoitaja työskenteli Messukeskuksen drive-in-koronatestauspisteellä 2. heinäkuuta.

Päiväkohtainen koronaennätys rikkoutui Pirkanmaalla toisena päivänä peräkkäin – nyt todettiin 112 uutta tartuntaa

Edellinen ennätys oli eilen, kun TAYS ilmoitti 93 uudesta koronatartunnasta. Viimeisen seitsemän päivän aikana Pirkanmaalla on todettu 437 tartuntaa.

Näöntarkastus silmälääkärin vastaanotolla.

Tarvitseeko yksityislääkärillä kävijä Kela-korvausta? Julkista rahaa halutaan ohjata hyvinvointialueille ja pois yksityisten palveluista

Sote-uudistuksen edetessä hallitus selvittää, voisiko yksityislääkärien hoitoon, kuntoutukseen ja lääkekorvauksiin liittyviä Kela-korvauksia poistaa. Kela toivoo uudistukseen malttia, sillä liian nopeasta korvausten poistosta kärsisivät pienituloisimmat.

Rovaniemen hovioikeuden sisäänkäynti, seinässä liuskekiviä ja taottu teksti Hovioikeus Hoavvariekti

Hovioikeus vahvisti Coronaria Hoitoketjun työntekijän tuomion heitteillepanosta

Hoitaja oli valittanut käräjäoikeuden tuomiosta, jossa käräjäoikeus oli tuominnut kolme Coronaria Hoitoketju Oy:n työntekijää heitteillepanosta.

Apila Terveyden toimipisteen ovi Jyväskylän Kilpisenkadulla.

Työterveyspalveluja tuottava Apila Terveys yhdistyy Mehiläiseen

Osana perheomisteista ISKU-konsernia toimiva Apila Terveys on tarjonnut työterveyshuollon palveluja viidessä yksikössä.

Keskustan Juha Sipilä ja kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo eduskunnan täysistunnossa Helsingissä.

Kokoomus moitti hallitusta kustannusten räjähtämisestä, jos sote "runnotaan läpi", keskustan mukaan uudistus etenee, koska kokoomus ei ole hallituksessa hämmentämässä

Eduskunnassa on käyty keskustelua opposition jättämästä sote-välikysymyksestä. Oppositio antoi hallituksen sote-mallille täystyrmäyksen. Hallitus taas arvosteli erityisesti kokoomusta siitä, että sille ei kelpaa perustuslakivaliokunnan läpäisemä malli.

Mehiläisen testauspiste Tornion Kraanikadulla

Rajanylittäjät eivät ole vielä löytäneet toista reittiä Tornion ja Haaparannan välillä

Mehiläisen testausryhmä odottelee Krannikadun varrella valmiudessa - Vain muutamia testattavia lauantaina aamupäivällä

Sairaanhoitaja antoi nuorelle naiselle Pfizerin koronavirusrokotteen.

Mehiläisen työterveyshuolto aloittaa koronarokotukset Jyväskylässä

Rokotukset annetaan THL:n määrittelemien valtakunnallisten kriteerien mukaisesti samoin kuin tähänkin asti.

Kolumnisti Auli Viitala

Auli Viitalan kolumni: Olisin kuollut, jos en olisi lähtenyt

Olen julkisen terveydenhuollon vankkumaton kannattaja mutta itse siirryin yksityiselle, kirjoittaa Auli Viitala.

Mehiläisen logo lasiovessa.

Mehiläiseltä miljoonainvestointi Mikkeliin – nykyisiä palveluita ja tiloja aiotaan laajentaa

Tilalaajennuksen on tiedotteen mukaan määrä valmistua loppukevään aikana. 

Mehiläisen sairaala Helsingin Töölössä.

Mehiläinen ostaa kaksi virolaista terveyspalveluyritystä

Mehiläinen tavoittelee digipalveluiden ja klinikoiden laajentamista Pohjois-Euroopassa.

Biontech-koronarokotepullo lääkärin käsissä.

Kainuussa koronarokotteen voi saada myös työterveydestä, parhaillaan kartoitetaan riskiryhmiä

Esimerkiksi kakkostyypin diabeetikkoja on merkittävä määrä Kainuussa.

Koronavirustestaus Drive in piste Itä-Pasilassa.3.2.2021.

Virusmuunnokset leviävät Suomessa – osuus kasvaa Mehiläisen näytteissä, myös HUSissa tapausepäilyt lisääntyvät

HUSin Asko Järvinen arvioi, että joka kymmenes HUSin alueen koronavirustartunta olisi virusmuunnos.

Katja Lehtinen

Terveyskuluvakuutusten suosio kasvaa yhä – Tutkija: “Suomessa on perheitä, joissa ei ole sukupolviin käyty terveyskeskuksessa“

Jo yli 1,2 miljoonalla suomalaisella on sairauskuluvakuutus. Bloggaaja Katja Lehtisellä on sellainen ja omien lasten vakuuttaminen oli hänelle itsestäänselvyys.

Valkoiseen suojaasuun, maskiin ja sinisiin käsineisiin pukeutunut työntekijä seisoo suuren valkoisen telttamaisen oviaukon suulla.

Portugali kamppailee jyrkästi lisääntyvien koronatartuntojen kanssa, sairaalat ovat kuin sotatilassa

Koronavirukseen liittyvien kuolemien määrä on Portugalissa ollut ennätyskorkea viidettä päivää peräkkäin.

Länsi-Pohjan keskussairaalan etuovi

Mehiläinen Länsi-Pohjan leikkausjono on purettu – leikkausjonossa ei yhtään potilasta joulukuun lopussa

Mehiläinen Länsi-Pohja on saanut myös hoitojonot ja hoidon tarpeen arvioinnin hyvälle tasolle.

Mehiläisen drive-in-testausasemalla Helsingin Hernesaaressa tehtiin koronavirustestejä lumisessa säässä 4. tammikuuta 2021.

Pikatestit vihdoin käyttöön Rovaniemellä

Rovaniemen kaupunki on viimeinen Lapin sairaanhoitopiirin kunnista, jossa pikatestit on otettu käyttöön.

Hoitaja auttaa pöydän ääressä ruokailevaa vanhusta.

Hoitajapula pahenee Suomessa ja filippiiniläishoitajia palkataan taas apuun – rekrytoinneissa eettisiä ongelmia

Kotimaassaan sairaanhoitajakoulutuksen saaneet filippiiniläiset työskentelevät Suomessa hoiva-avustajina ja lähihoitajina.

Länsi-Pohjan keskussairaalan ovi, kyltissä teksti Mehiläinen Länsi-Pohja

Mehiläinen Länsi-Pohja maksaa henkilöstölleen 100 euron koronalisän – yritykselle on korvattu koronakustannuksista vasta murto-osa

Mehiläinen Länsi-Pohjan mukaan kunnat ja sairaanhoitopiiri ovat saaneet koronakorvaukset valtiolta, mutta yritykselle asti niitä on mennyt vain neljäsosa.

En läkare som sprutar in vaccin, genom en spruta, in i armen på en patient.

Influenssarokotteet loppuivat Posiolla

Influenssarokotteet ovat loppuneet kesken tai käyneet vähiin myös muualla Lapissa ja koko maassa.

Lääkäri ja potilas

Osa Tampereen yliopiston lääkärikoulutuksesta ensimmäistä kertaa yksityisellä lääkäriasemalla

Lääketieteen opiskelijat saavat kokemusta lasten yleisimmistä vaivoista.

Kuvassa on Pihlajalinnan logo.

Pohjoismaiden suurin terveysjätti jää syntymättä: Pihlajalinna ja Mehiläinen eivät neuvottele enää yhdistymisestä

Taustalla ovat kilpailuviranomaisten näkemykset terveyspalvelujen liiasta keskittymisestä Suomessa.

 Nainen työskentelee kannettavalla tietokonella, koneen näytön kulmalla roikkuu kasvomaski.

Occupational health services report contact surge during coronavirus crisis

Workers report worries about their own physical and mental health, as well as fears over losing their livelihoods.

Mehiläisen digiklinikka toimii mobiililaitteissa

Digilääkäriltä vaaditaan erityistä empatiaa – video näyttää, miten monet vaivat hoituvat nyt kotisohvalta käsin

Mobiiliklinikat ovat tulossa myös julkiselle puolelle. Perusterveydenhuolto havittelee yksityisten valmiita digiratkaisuja.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle