Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kaustisella järjestetään harvinaiset kruunuhäät: Juho ja Marika sanovat "tahdon" festivaalikansan edessä

Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla nähdään lauantaina vanhan ajan kruunuhäät. Kolme paria menee naimisiin koko festivaalikansan edessä.

"Duckman" gatecrasher charms public, gets offer of free ticket to Ruisrock 2018

A Turku firm has offered a free ticket to Ruisrock 2018 to an enterprising gatecrasher who disguised himself as a duck and tried to swim his way into the summer festival. "Duckman" Timmi Tuutti’s marine bid at a free pass into the festival ended up dead in the water, but his stunt earned him minor celebrity status.

Tämä on hirvipeijaisten pahin kuokkavieras

Vieraan nimi on Clostridium perfringens. Se viihtyy edellisenä päivänä tehdyssä hirvikeitossa tai -padassa, joka on jäähdytetty hitaasti ja säilytetty lämpimässä.

Kotibileistä mittavat vahingot Seinäjoella – poliisi varoittaa mainostamasta somessa

Nuorten kotibileet karkasivat täysin käsistä Seinäjoella lauantai-iltana. Muutamalle kaverille tarkoitetuista juhlista kiiri tieto muillekin ja paikalle ilmestyi kymmeniä kuokkavieraita. Bileet päättyivät omakotitalon sisätilojen sotkemiseen.

Hääkirjan kirjoittaja: Sosiaalinen media on kuin entisaikojen kuokkavieras

Moni pari jakaa nykyään häät ja niiden suunnittelun sosiaalisessa mediassa. Sosiaalisesta mediasta etsitään niin inspiraatiota kuin haetaan vertaistukeakin.

Suomalainen tarjoaa kahvit ja pullat – "Jos toisten mökille tullaan vain makoilemaan, niin kyllä se on passuuttamista"

Suomalainen on vieraanvarainen. Ainakin pullaa laitetaan pöytään ja kahvit keitetään kun vieras astuu ovesta sisään. Mutta kannattaako käydä vuoroin vieraissa?

Pullonpalautushihnan kuokkavieraat: kukkaruukkuja, shampoopulloja, kardaaniakseli ja pikkupoika

Mikkelin Graanin automarketin pullonpalautuspisteelle palautetaan vuosittain yli 10 miljoonaa tölkkiä tai pulloa. Välillä joukossa on yllätyksiä.

Hopearuutana on itsekäs kuokkavieras – pystyy lisääntymään kloonaamalla

Hopearuutana ja mustatäplätokko vievät elintilaa alkuperäisiltä lajeilta, ja molemmat on nyt virallisesti määritelty haitallisiksi vieraslajeiksi Suomessa. Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen mukaan tehokkaalla kalastuksella voidaan vähentää vieraslajien haittoja, mutta luontaiset viholliset puuttuvat.

Sananen – Yrjö ei jaksa juhlia

Nyt on juhlakausi. Oikeastaan koko ihmisen vaellus on juhlia täynnä, aina on jottain. Pakollisia ja vapaaehtoisia. Juhliakko vai eikö juhlia?

Ampiaiset terrorisoivat festarikansaa Porissa

Porissa tänään päättynyt Porispere-festivaali kokosi kolmen päivän aikana 12 500 kävijää. Rock-tapahtumassa kuokkavieraina olleet ampiaiset puolestaan kiusasivat festarikansaa tosissaan.

Tutu sittenkin Mandelan hautajaisiin

Eläkkeellä oleva arkkipiispa Desmond Tutu ilmoitti aiemmin, ettei halua osallistua hautajaisiin kuokkavieraana. Lauantai-iltana hän kuitenkin muutti mielensä.

Jutila kiakkovieraista: Surkea suoritus

Kummola on pyytänyt viranomaisia kuvaamaan mielenosoittajien käyttämät jääkiekkovarusteet.

Kotibileet houkuttelivat paikalle sata kutsumatonta

Sata kuokkavierasta sotki ja rikkoi paikkoja Littoisissa järjestetyissä kotibileissä lauantaina.

Poliisi: Kotibileet riistäytyvät käsistä usein

Kuokkavieraat ovat ennenkin päässeet pilaamaan monet kotihipat, mutta sosiaalisen median aikakaudella pahantekijöiden määrä ja käytös voivat aiheuttaa mittavia seurauksia. Poliisille tilanne on valitettavan tuttu.

Sisäministeriö varoittaa uusnatseista ja uskonnollisesta radikalisoitumisesta

Sisäministeriö on julkaissut ensimmäisen säännöllisen katsauksensa väkivaltaisesta ääriliikehdinnästä Suomessa. Ääriliikkeistä aiheutuvan laajamittaisen väkivallan riski on raportin mukaan pieni.

Ari Matikaisen toisinajattelija-dokumentti televisiossa

Joensuulaislähtöisen elokuvaohjaajan Ari Matikaisen Jussi – palkinnon saanut hätkähdyttävä dokumenttielokuva "Russian Libertine – Venäjän vapain mies" nähdään tänään Yle TV1:ssä. Aiemmin se on esitetty elokuvateatterissa. Se on kertomus kirjailija Viktor Jerofejevistä (s. 1947), joka on Venäjän tunnetuimpia ja käännetyimpiä nykykirjailijoita.

Torihäissä ei ole kuokkavieraita

Taija Pynnönen ja Toni Hakkarainen sanovat lauantaina toisillensa "tahdon". Perinteisiä häitä on kuitenkaan turha odottaa, sillä morsian pukeutuu pinkkiin ja vihkiminen tapahtuu Lahden torilla, kaiken kansan keskellä.

Trukkikuski kuokkavieraana kirjailijoiden bileissä

Jarkko Laine on trukkikuski, jonka toinen fantasiakirja julkaistaan elokuussa. Lahtelainen tatuointiliike juhlisti aikoinaan esikoiskirjan julkaisua nakuttamalla kirjailijan käsivarteen ilmaisen tatuoinnin.

Kuokkavieraat jännittivät lehmälottoa Kurhilassa

Kuokkavieraat Hollolasta ihastelivat Kurhilan kylätorin leppoisaa markkinatunnelmaa. Oman jännityksensä päivään toi lehmälotto.

Makeat sahtimaistiaiset kelpasivat kuokkijoille

Padasjoen sahdinvalmistuksen mestaruuskisat avasivat juoman saloja kärköläläisille Kuokkavieraille. Kyläaktiivit kävivät samalla haistelemassa uusia tuulia omiin kylätapahtumiin.

Kuokkavieraat kiittelivät Kuoppamäen keikkaa

Kuokkavierasjoukkue Lopelta sai mukaan kanadalaisvahvistuksen. Ryhmä ihastui Miinan markkinoilla ryttyläläisiin viinirypäleisiin. Monttu soikoon! -konserttielämyksen puolestaan huipensi Jukka Kuoppamäki.

Kuokkavieraat ihastuivat Rengossa Lesken leipään

Sunnuntain Jaakonjuhlassa Rengossa Kuokkavieraina oli Ypäjänkylän kyläyhdistyksen kolmikko Pirkko Lipponen, Anna-Liisa Kouva-Palokoski ja Ritva Palokoski. Naiset olivat aamulla siivonneet seurantalolla Ypäjänkylän porsasjuhlien jäljiltä ja selvinneet omista juhlajärjestelyistään jo iltapäiväksi Jaakonjuhlissa.

Sikailua possujuhlilla: katso kuvat!

Kuokkavieraat Hämeenlinnasta vierailivat Ypäjänkylän perinteisillä porsasjuhlilla. Vierailijat pääsivät matkallaan tutustumaan seudun kauniisiin maalaismaisemiin ilta-auringon paisteesta nauttien. Iltaan kuului luonnollisesti myös silkkaa sikailua.

Moottoreita, pärinää ja päreitä

Teuron kylän tekniikkapäivät keräsi asian harrastajat ja innokkaan yleisön. Viikonvaihteen perinnetapahtuman pääosassa olivat vanhat työtavat ja koneet. Kuokkavieras- tapahtuma kylpi auringossa ja lotisi sateessa.

Sua lähde kaunis katselen - Pilpalan kyläkävely houkutti ennätysyleisön

Loppilaiselle Kyläkierrokselle odotettiin noin 20 osallistujaa, mutta tuli 120. Kyläkävely sukelsi läpi pusikoiden ja metsien Hyrryn lähteen ympärillä.

Niskavuoren markkinoilla ihastutti vanha raitti

Ensimmäinen Kuokkavierailu Hauholle Niskavuoren markkinoille oli uusille kävijöille mukava yllätys. Mukaan tarttui kesäkurpitsan ja perennan taimia. Häme on täynnä erilaisia kesätapahtumia, joita Kuokkavieras-kampanja esittelee.

Kuokkavieras tulee kylään

Kesätapahtumien järjestäjät jaksavat harvoin vierailla naapurien luona. Yle Häme, Yle Lahti ja Hämeen kylät ry tempaisevat maakunnan kyläjuhlissa ja kehottavat talkooväkeä "vakoilemaan".

Eurajoen kulttuuritoimi etsii 1930-luvun hääkuvia

Eurajoen kulttuuritoimi etsi viime viikolla hääparia joka tahtoisi mennä naimisiin 1930-luvun tyyliin. Nyt hääpari on löytynyt, mutta vielä kaivattaisiin valokuvia 1920-1930 luvun taitteessa vietetyistä häistä.

Kuokkavieraita ja keltaisia kumiankkoja Loimijokeen

Loimijoen ja Forssan Kehräämön ympäristössä vietetään ensimmäistä kaupunkitapahtumaa. Jokeen lasketaan tuhansia kumiankkoja.Tilaa löytyy myös kesätapahtumien "kuokkavieraille".

Seal pup found in garden

Simo residents found a rare, uninvited guest in their yard on Easter Monday—a seal pup. The pup had a lengthy trip to get to the garden, which is located around half a kilometer away from the Simojoki river.

Siili on grillijuhlien kuokkavieras

Hiilillä käristyvä makkara tuoksuu ihmisenkin nenään hyvältä, mutta pihanperän piikikkään asukin kuonoon suorastaan jumalaiselta. Siilillä on loistava hajuaisti ja ikuinen nälkä. Grillijuhliin saattaakin lyllertää kuokkavieras, joka alkupaloiksi haukkaa vaikka grillaajan varvasta.

Kotibileet ovat muuttuneet entistä rankemmiksi

Nuorten kotibileet saattavat joutua pannaan Salossa loppuvuodeksi. Nuorten kosteat juhlat ovat nousseet taas uutisotsikoihin, kun esimerkiksi viime viikonloppuna poliisi korjasi kolmisenkymmentä humaltunutta nuorta kotibileistä Turussa ja Paimiossa.

Dokumenttisarja taltioi suuren muuttoliikkeen kohtalot

Joensuulaistekijöiden dokumenttisarja nostaa esille 60- ja 70-lukujen suuren muuttoliikkeen ihmiskohtalot. Muuttoliikkeen vilkkaimpina vuosina Ruotsiin lähti satoja tuhansia suomalaisia erityisesti Itä- ja Pohjois-Suomesta. He ovat pääosassa YLE Teemalla alkuvuodesta nähtävässä Kansankodin kuokkavieraat -sarjassa.

Nuoret järjestävät jättibileitä vuokratiloissa

Nuoret järjestävät yhä useammin suuria juhlia vuokratiloissa. Nuoret vuokraavat esimerkiksi seurantaloja ja järjestävät tiloissa suuria juhlia, joissa päihteiden käyttö on yleistä.

Näkökulma: Baxter on "löysässä hirressä"

Palloliiton toimiston ovella päivysti perjantaina kaksi järjestysmiestä, kenties kutsumattomien vieraiden varalta. Kuokkavieraita ei lopulta näkynyt, mutta toimittajia saapui paikalle sitäkin enemmän.

Nuorison juhlia valvotaan

Poliisi valvoo tehostetusti nuorison lähiviikonloppujen juhlia. Yleensä koulun alkamisen kunniaksi nuoret kokoontuvat yhteen viikonloppuna. Poliisin mielestä yleisillä paikoilla juhliminen on kotibileitä parempi vaihtoehto.

Ylioppilaat haluavat valita vieraansa

Sanalla kuokkavieras on ikävä kaiku. Se kertoo, että joku on tullut juhliin, vaikka ei ole kutsuttu. Ennen vanhaan kuokkavieraisiin ei esimerkiksi lakkiaisissa suhtauduttu kovinkaan kalseasti, sillä juhliin olivat kaikki sukulaiset ja tuttavat tervetulleita. Nykyään harva uskaltautuu onnittelemaan naapurin ylioppilasta, jos kutsua ei ole tullut.

Kruunuhääperinne elää enää muutamien sukujen voimin

Suuria kruunuhäitä vietettiin 1800-luvulla yleisesti läntisessä Suomessa. Pohjanmaalla perinne säilyi vielä pitkälle seuraavalle vuosisadalle. Kruunuhääperinnettä esittelevä näyttely avataan Pohjanmaan museossa torstaina.

Kaverikutsut Facebookissa johtivat massahulinointiin Saksassa

15-vuotiaan pojan Facebookissa ilmoittama illanvietto karkasi käsistä Saksassa. Poika oli kutsunut kotiinsa kymmenkunta parasta kaveriaan sen kunniaksi, että pojan vanhemmat olivat poistuneet lomalle. Illan aikana paikalle löysi tiensä kuitenkin myös noin 70 juopunutta nuorta aikuista, jotka rikkoivat paikat ja tappelivat poliisien kanssa.

Greenpeace-aktivistit vapaaksi Tanskassa

Tanskan poliisi on päästänyt vapaalle jalalle neljä ympäristöaktivistia. Kaksi heistä soluttautui kuokkavieraana kuninkaalliseen illallistilaisuuteen Kööpenhaminan ilmastohuippukokouksen aikana joulukuussa. Kaikkia neljää syytetään laittomasta tunkeutumisesta valtion rakennukseen.

Obaman päivällisillä oli kolme tunkeutujaa

Valkoisen talon illalliskutsuille pääsi marraskuussa kolmas kutsumaton vieras. Aiemmin tiedettiin vain pariskunnasta, joka tunkeutui presidentti Barack Obaman isännöimään juhlaan saadakseen julkisuutta.

Kuulustelut luvassa Valkoisen talon kuokkavieraille

Washingtonissa Valkoisen talon illallisille livahtaneet kuokkavieraat on määrätty Yhdysvaltain turvallisuuskomitean kuulusteluihin. Marraskuussa kutsumaton pariskunta saapui salaisen palvelun turvatarkastuksen läpi juhliin ja pääsi muun muassa kättelemään presidentti Barack Obamaa.

Halosen rooli huippukokouksessa puhututti nettiyleisöä

EU:n puheenjohtajamaa Ruotsi on lähettänyt EU-maille joulukuun huippukokouksen yleisohjeet, joiden mukaan kullekin maalle on varattu vain yksi paikka huippukokouksessa. Suomessa on kiistelty siitä, voivatko sekä pääministeri että presidentti Tarja Halonen osallistua huippukokouksiin, sen jälkeen kun EU:n uusi Lissabonin sopimus astui tiistaina voimaan. Nettiyleisö toivoo jo selvyyttä kokousedustukseen. Osa kommentoijista toivoo presidentin jäävän kotiin, mutta osa lähettäisi Halosen edelleen huippukokouksiin. Presidentille ehdotetaan myös etätyötä.

Karin piirrokset muistetaan

Kysely kaikkien aikojen Kari-klassikosta kiinnosti yleisöä. Ehdotuksia Kari Suomalaisen kaikkien aikojen mieleenpainuvimmaksi piirrokseksi tuli lähes 150.

Valkoisen talon kuokkavieraat kauppaavat haastattelua

Valkoisen talon juhlaillallisille tunkeutunut pariskunta kauppaa haastatteluaan yhdysvaltalaisille televisiokanaville. Kuokkavieraat ovat vaatineet kertomuksestaan jopa satojen tuhansien dollarien palkkiota.

Kuokkavieraat paiskasivat kättä Obaman kanssa

Valkoisen talon juhliin tunkeutuneet kuokkavieraat pääsivät kosketusetäisyydelle presidentti Barack Obamasta. Ilman kutsua paikalle päässyt pariskunta kätteli presidenttiä.

Nettiyleisö vastuuttaa vanhemmat vahtimaan kotibileitä

Kotibilekutsujen lisääntyminen internetissä on saanut ammattimaiset kuokkavieraat liikkeelle. Ainakin Turussa ja Tampereella on tullut ilmi tapauksia, joissa kuokkavieraat ovat poimineet tietoja tulevista bileistä IRC-Galleriasta tai Facebookista ja saapuneet paikalle aiheuttamaan vakavaakin vahinkoa. Nettiyleisö antaa huutia vanhemmille ja vaatii kodeilta tarkempaa valvontaa. Bileiden järjestysongelmat hoituisivat, mikäli kutsuja ei levitettäisi liian laajalle joukolle. Nettiyleisö on myös huolissaan nuorten sekakäytöstä.

Kuokkavieraat kyttäävät kotibilekutsuja netissä

Kotibilekutsujen lisääntyminen internetissä on saanut ammattimaiset kuokkavieraat liikkeelle. Ainakin Turussa ja Tampereella on tullut ilmi tapauksia, joissa kuokkavieraat ovat poimineet tietoja tulevista bileistä IRC-Galleriasta tai Facebookista ja saapuneet paikalle aiheuttamaan vakavaakin vahinkoa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle