Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Hovioikeus antaa Kittilän kuntajupakasta tuomion toukokuussa

Lapin käräjäoikeus hylkäsi kuntapäättäjiä vastaan nostetut syytteet kesäkuussa 2019.

Kittilän ex-kunnanjohtaja aikoo valittaa tuomiosta: "Lapin käräjäoikeuden ratkaisu oli erikoinen"

Anna Mäkelän mielestä kunnallisilla luottamushenkilöillä tulisi olla toiminnassaan virkavastuu samaan tapaan kuin virkamiehillä on.

Syyttäjä aikoo valittaa Kittilän kuntapäättäjien tuomiosta

Lapin käräjäoikeus hylkäsi kaikki syytteet virka- ja työrikoksista viime viikolla.

Poliisi: Ravintolatapauksessa ei sittenkään kyse ihmiskaupasta

Heinolalaisen ravintolan työntekijän tililtä löytyi noin 100 000 euroa, mikä tuli myös hänelle yllätyksenä. Esitutkinnan poliisi käynnisti, kun se sai uhrilta kirjeen. Kirjeen kirjoittaja kertoi työskennelleensä ravintolassa jopa kahdeksan vuotta ilman palkkaa.

Parikymmentä Lassila & Tikanojan esimiestä syytteeseen työrikoksista

Viime vuonna paljastui, että Lassila & Tikanojan huoltomiehet olivat tehneet satoja tunteja enemmän ylitöitä kuin laki sallii. Yrityksen esimiehiä syytetään työturvallisuusrikoksista ja työaikarikkomuksista.

Blogikirjoittelusta tutkintapyyntö poliisille

Virkamiehiä arvostelevat blogikirjoittelut ovat poikineet tutkintapyynnön poliisille Uudessakaupungissa. Kahden valtuutetun kirjoittelun on koettu olevan jatkuvaa häirintää ja epäasiallista kohtelua. Kaupunginhallitus päätti viedä asian poliisin selvitettäväksi. Tilanne on kaupungin poliittisessa historiassa harvinainen.

Esitutkinta AKT:n työsuojelukantelusta valmistuu parissa kuukaudessa

Helsingin poliisin väkivaltarikosyksikön aloittama esitutkinta Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliiton työsuojeluasiassa valmistunee viimeistään helmikuussa, sanoo tutkinnanjohtaja Markku Stenberg. Stenbergin mukaan on syytä epäillä, että liitossa on tapahtunut väärinkäytöksiä.

Kylpylän thaityöntekijät vuosia ilman lomia

Useissa pääkaupunkiseudun kauppakeskuksissa toimivan kylpylä- ja hierontayrityksen työntekijät joutuivat olemaan ilman lomia vuosien ajan. Thaimaalaiset naiset tekivät töitä pahimmillaan kellon ympäri kuutena päivänä viikossa ilman vapaita.

Apulaisoikeusasiamies moittii poliisia ja työsuojelupiiriä

Apulaisoikeusasiamies Jussi Pajuoja moittii Keski-Suomen poliisilaitosta ja työsuojelupiiriä työsuojeluasian käsittelyn viipymisestä. Apulaisoikeusasiamies Pajuoja toteaa, että työsuojelurikosten tutkinta on syyteoikeuden vanhenemisajan vuoksi tehtävä kiireellisesti.

Työntekijöitä kiristetty ja kaupattu

Poliisi tutkii Uusikaarlepyyssä yhden yrityksen sisällä tapahtunutta laajaa rikossarjaa. Ravintola-alan yrityksen omistajia epäillään muun muassa työntekijöiden varojen kavaltamisesta ja ihmiskaupasta.

Ulkomaalaisten ravintolapalkat retuperällä

Reilusti yli puolet ulkomaalaisia työllistävistä ravintoloista rikkoo työehtosopimusta.

Ulkomaalaisten ravintolapalkat retuperällä

Reilusti yli puolet ulkomaalaisia työllistävistä ravintoloista rikkoo työehtosopimusta.