Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Suomi on koukussa halpaan lihaan vaikka terveys, lihantuottajat ja ilmasto kärsivät – Lihaa pitäisi syödä vähemmän, sanovat suomalaiset Ylen kyselyssä

Suomi on koukussa halpaan lihaan, vaikka terveyssyyt ja ilmastonmuutos puoltavat lihansyönnin vähentämistä.

Jani Kaaron kolumni: Kauniita sanoja rakkaista lehmistä

Lehmät ovat muutakin kuin ilmasto-ongelma, kirjoittaa Jani Kaaro kolumnissaan. 

Lihankorvikkeiden raaka-ainetta rahdataan ulkomailta – Suomeen kaavaillaan uutta kasviproteiinitehdasta

Kasviproteiinien markkinat ovat kasvaneet noin seitsemän prosentin vuosivauhtia.

Katso, kuinka vihreä kotikuntasi on – vertasimme Suomen kaikkia kuntia viidellä eri kriteerillä, ja mallioppilaat erottuvat joukosta

Monessa ilmastoasiassa pienet kunnat loistavat. Kokonaisvertailussa pärjäävät isot kaupungit ja niiden lähikunnat.

Suomalainen nyhtökaura mukaan Yhdysvaltojen markkinoille

Toimitusjohtajan mukaan kasviproteiinit ovat löytäneet paikkansa jokapäiväisenä arkiruokana.

Ilmasto-Jenni: "Lihankorvikkeet on pahoja" – Miten 18 vuotta vegaanisesti syönyt ruokabloggaaja Elina "Chocochili" Innanen saa kasvisruuan maistumaan?

Ylen toimittaja Jenni "Ilmasto-Jenni" Frilander kokeili Chocochilin kasvisruokaa. Katso video, kuinka sekasyöjän kävi Innasen kokkausten parissa.

Thursday's papers: Shirking responsibility, disinformation, no to meatless meatballs

Many morning papers delved into calls for an official plan to repatriate Finnish citizens from Syria.

Kohu Poutun kasvislihasta kertoo kuinka vaikeaa vegeruokien nimeäminen on: Burger viittaa lihaan, mutta pihvi ei

Viranomaiset toivovat pikaisesti selkeää linjausta lihankorvikkeiden nimeämiseen.

PTT: Meat and dairy consumption declining

The Pellervo think-tank predicts that meat prices will soon rise.

Näin kasvaa tulevaisuuden ruoka: Viljelijä muistaa, kuinka härkäpapu kelpasi ennen vain rehuksi – nyt siitä kehitetään lihankorviketta ja ilmastonpelastajaa

Arolan tilalla Pornaisissa on nähty, kuinka härkäpavusta tuli parissa vuodessa hittiruoka ja ilmaston pelastaja.

Laittomia sirkkoja purkissa ja “vapaan mummon pullat” – Näin uudet elintarvikkeet kikkailevat itsensä markkinoille pakkausmuotoilun avulla

Aalto-yliopistossa tutkittiin, miten suomalaiset elintarvikealan start up -yritykset hyödyntävät muotoilua uusien elintarvikkeiden markkinoinnissa.

Bill Gatesin ja Leonardo DiCaprion tukema lihattomia pihvejä valmistava Beyond Meat listautuu tänään Nasdaqiin

Hypetetty yritys nosti osakkeensa hintaa kovan kysynnän vuoksi ja arvioi nyt itsensä yli miljardin dollarin arvoiseksi.

Norwegian Kavli buys Finnish vegetarian firm Verso Food

Production of Verso Food's popular Härkis fava bean product line will continue in western Finland.

Etelä-Pohjanmaalla uskotaan härkäpapuun – uusi Härkis-tehdas nousi kasviproteiinitrendin pönkittämänä

Uuden tehtaan myötä Härkis Oy suuntaa härkäpaputuotteillaan vientimarkkinoille. Yhtiön kehittymisessä auttoi sopiva ruokatrendi.

Herätys: Liitot antavat vastauksensa hallituksen ehdotukseen, lihankorvikkeissa suolaa yli suositusten, ajokeli voi olla huono

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Brittiselvitys paljasti lihankorvikkeiden korkeat suolapitoisuudet – Suomessakin monissa kasviproteiinituotteissa reippaasti suolaa

Sydänliitossa on huomattu, että Suomessakin kasviproteiinituotteissa on usein vähintään yhtä paljon suolaa kuin vastaavissa lihatuotteissa. Suomessa kattavaa vertailua suolamääristä ei ole tehty.

Voiko trendiruuilla rikastua? Näin tienattiin nyhtökauralla, härkäpavuilla ja pohjanmaalaisilla viinoilla

Suomalaiset ruokakeksinnöt hakevat vielä kansainvälistä suosiota.

Kova talous -haastattelu: Nyhtökaura voi kiilata Pauligin ykköstuotteeksi

Kahvin osuus Pauligin myynnistä pienenee tulevina vuosina, kun uudet elintarvikkeet valtaavat markkinoita, toimitusjohtaja Jaana Tuominen sanoo.

Härkis saa oman tehtaan Kauhavalle – tuote viedään Ruotsin markkinoille

Verso Food Oy perustaa yhdessä Domretorin kanssa Kauhavalle uuden tehtaan. Samalla perustetaan uusi yhteisyritys Härkis Oy. Investointi on 10 miljoonaa euroa.

"Kuinka ladata Pokemon Go?" Google julkaisi vuoden suosituimmat hakusanat

Saara Aalto on ollut tämän vuoden haetuin henkilö Suomessa. Hakukoneen kautta on etsitty entistä enemmän tietoa kasvisruuasta.

Suomalainen nyhtökaura lähtee Ruotsiin jo ensi vuonna – tuotanto aiotaan kymmenkertaistaa

Suomalainen elintarvikeinnovaatio, nyhtökaura, lähtee Pohjoismaiden valloitukseen Pauligin vetämänä jo ensi vuoden aikana. Silloin on tarkoitus perustaa tehdas Ruotsiin ja ennen pitkää myös Norjaan ja Tanskaan.

"Syömistä ei voi hoitaa netissä" – kauppakeskusten ravintola- ja kahvilabisnes kasvaa

Ruokatrendit kulkeutuvat Suomeen nopeasti, ja laadukkaan katuruoan kansainvälinen suosio näkyy myös kauppakeskuksissa. Ruokakulttuurin professori Johanna Mäkelä kannustaa kauppakeskuksia kokeilemaan myös fine diningia, sillä se veisi fine diningin juuri sinne, missä ihmiset liikkuvat.

Nyhtökaura katosi Rovaniemen Prisman tiskistä 10 minuutissa

Ensimmäiset nyhtökaurapaketit tulivat lauantaina myyntiin Rovaniemellä. Rovaniemen Prisma-marketista kerrotaan, että tuotteet vietiin kymmenessä minuutissa.

Vain pieni osa halukkaista saa nyhtökauraa – "Poikkeuksellisen hartaasti odotettu tuote"

Maailman ensimmäinen nyhtökauratehdas ei vielä ehdi tuottamaan siihen tahtiin kuin syöjiä olisi. Vain noin 10 prosenttia äkillisesti räjähtäneestä kysynnästä pystytään täyttämään, arvioi yrityksen toimitusjohtaja Maija Itkonen.

Kaksi suomalaisnaista pyrkii mullistamaan syömistä – nyhtökauran halutaan syrjäyttävän lihan lautasilta ympäri maailmaa

Kaksi helsinkiläisnaista käynnisti viime viikolla elintarviketehtaan Järvenpäässä. Sitä ei tapahdu kovin usein nyky-Suomessa. Nyt tehtaassa on valmistettu jo pari tuhatta nyhtökaurapakkausta markettien hyllyille. Nyhtökaura on suomalainen innovaatio, joka voi mullistaa syömistä globaalisti. Kuulostaa uskomattomalta, mutta nyhtökaurasta on hiottu alusta asti täydellistä tuotetta.