Uusimmat artikkelit
Kasviproteiinin kehittäjiä palkittiin uudella ympäristöpalkinnolla
Kauhavalla valmistettavan Härkiksen ja Järvenpäässä valmistettavan Nyhtökauran kehittäjille jaettiin ympäristöpalkinto. Kasviproteiinit ovat yksi tärkeä tekijä, joilla voi vaikuttaa ilmastonmuutokseen ja luontokatoon.
Meat sales down for second year as plant-based foods gain ground
Over the past two decades, consumers in Finland steadily bought up more meat products until a few years ago when consumption levels began to decline.
Kasviproteiinien kulutus valtavirtaistuu ja kasvaa pikavauhtia, lihankulutus laskenut kahtena vuotena – K-ryhmä: Peilaa osaltaan lihansyöntiin
Juhannuksen alla julkaistu Luonnonvarakeskuksen tilasto osoittaa, että lihankulutus on laskenut nyt kahtena perättäisenä vuotena. Suomalaisten lihansyönti on kasvanut vuosikymmenten ajan.
Suomi on koukussa halpaan lihaan vaikka terveys, lihantuottajat ja ilmasto kärsivät – Lihaa pitäisi syödä vähemmän, sanovat suomalaiset Ylen kyselyssä
Suomi on koukussa halpaan lihaan, vaikka terveyssyyt ja ilmastonmuutos puoltavat lihansyönnin vähentämistä.

Jani Kaaron kolumni: Kauniita sanoja rakkaista lehmistä
Lehmät ovat muutakin kuin ilmasto-ongelma, kirjoittaa Jani Kaaro kolumnissaan.
Lihankorvikkeiden raaka-ainetta rahdataan ulkomailta – Suomeen kaavaillaan uutta kasviproteiinitehdasta
Kasviproteiinien markkinat ovat kasvaneet noin seitsemän prosentin vuosivauhtia.

Katso, kuinka vihreä kotikuntasi on – vertasimme Suomen kaikkia kuntia viidellä eri kriteerillä, ja mallioppilaat erottuvat joukosta
Monessa ilmastoasiassa pienet kunnat loistavat. Kokonaisvertailussa pärjäävät isot kaupungit ja niiden lähikunnat.

Nyt myös nyhtökaurapyöryköissä havaittiin listeriaa – valmistaja pyytää palauttamaan kaikki nyhtökauratuotteet kauppaan
Viime viikolla listeriaa havaittiin erässä nyhtökaura-hampurilaispihvejä.
Suomalainen nyhtökaura mukaan Yhdysvaltojen markkinoille
Toimitusjohtajan mukaan kasviproteiinit ovat löytäneet paikkansa jokapäiväisenä arkiruokana.

Ilmasto-Jenni: "Lihankorvikkeet on pahoja" – Miten 18 vuotta vegaanisesti syönyt ruokabloggaaja Elina "Chocochili" Innanen saa kasvisruuan maistumaan?
Ylen toimittaja Jenni "Ilmasto-Jenni" Frilander kokeili Chocochilin kasvisruokaa. Katso video, kuinka sekasyöjän kävi Innasen kokkausten parissa.

Thursday's papers: Shirking responsibility, disinformation, no to meatless meatballs
Many morning papers delved into calls for an official plan to repatriate Finnish citizens from Syria.

Kohu Poutun kasvislihasta kertoo kuinka vaikeaa vegeruokien nimeäminen on: Burger viittaa lihaan, mutta pihvi ei
Viranomaiset toivovat pikaisesti selkeää linjausta lihankorvikkeiden nimeämiseen.

Nyhtökauralla ja härkiksellä tienattiin entiseen tyyliin, sirkat eivät oikein nousseet siivilleen
Muutama keskeinen yritys sai uudet omistajat tänä vuonna.

PTT: Meat and dairy consumption declining
The Pellervo think-tank predicts that meat prices will soon rise.

Näin kasvaa tulevaisuuden ruoka: Viljelijä muistaa, kuinka härkäpapu kelpasi ennen vain rehuksi – nyt siitä kehitetään lihankorviketta ja ilmastonpelastajaa
Arolan tilalla Pornaisissa on nähty, kuinka härkäpavusta tuli parissa vuodessa hittiruoka ja ilmaston pelastaja.
Laittomia sirkkoja purkissa ja “vapaan mummon pullat” – Näin uudet elintarvikkeet kikkailevat itsensä markkinoille pakkausmuotoilun avulla
Aalto-yliopistossa tutkittiin, miten suomalaiset elintarvikealan start up -yritykset hyödyntävät muotoilua uusien elintarvikkeiden markkinoinnissa.

Bill Gatesin ja Leonardo DiCaprion tukema lihattomia pihvejä valmistava Beyond Meat listautuu tänään Nasdaqiin
Hypetetty yritys nosti osakkeensa hintaa kovan kysynnän vuoksi ja arvioi nyt itsensä yli miljardin dollarin arvoiseksi.

Norwegian Kavli buys Finnish vegetarian firm Verso Food
Production of Verso Food's popular Härkis fava bean product line will continue in western Finland.

Etelä-Pohjanmaalla uskotaan härkäpapuun – uusi Härkis-tehdas nousi kasviproteiinitrendin pönkittämänä
Uuden tehtaan myötä Härkis Oy suuntaa härkäpaputuotteillaan vientimarkkinoille. Yhtiön kehittymisessä auttoi sopiva ruokatrendi.

Herätys: Liitot antavat vastauksensa hallituksen ehdotukseen, lihankorvikkeissa suolaa yli suositusten, ajokeli voi olla huono
Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Brittiselvitys paljasti lihankorvikkeiden korkeat suolapitoisuudet – Suomessakin monissa kasviproteiinituotteissa reippaasti suolaa
Sydänliitossa on huomattu, että Suomessakin kasviproteiinituotteissa on usein vähintään yhtä paljon suolaa kuin vastaavissa lihatuotteissa. Suomessa kattavaa vertailua suolamääristä ei ole tehty.

Voiko trendiruuilla rikastua? Näin tienattiin nyhtökauralla, härkäpavuilla ja pohjanmaalaisilla viinoilla
Suomalaiset ruokakeksinnöt hakevat vielä kansainvälistä suosiota.

Kova talous -haastattelu: Nyhtökaura voi kiilata Pauligin ykköstuotteeksi
Kahvin osuus Pauligin myynnistä pienenee tulevina vuosina, kun uudet elintarvikkeet valtaavat markkinoita, toimitusjohtaja Jaana Tuominen sanoo.

Härkis saa oman tehtaan Kauhavalle – tuote viedään Ruotsin markkinoille
Verso Food Oy perustaa yhdessä Domretorin kanssa Kauhavalle uuden tehtaan. Samalla perustetaan uusi yhteisyritys Härkis Oy. Investointi on 10 miljoonaa euroa.

"Kuinka ladata Pokemon Go?" Google julkaisi vuoden suosituimmat hakusanat
Saara Aalto on ollut tämän vuoden haetuin henkilö Suomessa. Hakukoneen kautta on etsitty entistä enemmän tietoa kasvisruuasta.

Suomalainen nyhtökaura lähtee Ruotsiin jo ensi vuonna – tuotanto aiotaan kymmenkertaistaa
Suomalainen elintarvikeinnovaatio, nyhtökaura, lähtee Pohjoismaiden valloitukseen Pauligin vetämänä jo ensi vuoden aikana. Silloin on tarkoitus perustaa tehdas Ruotsiin ja ennen pitkää myös Norjaan ja Tanskaan.

"Syömistä ei voi hoitaa netissä" – kauppakeskusten ravintola- ja kahvilabisnes kasvaa
Ruokatrendit kulkeutuvat Suomeen nopeasti, ja laadukkaan katuruoan kansainvälinen suosio näkyy myös kauppakeskuksissa. Ruokakulttuurin professori Johanna Mäkelä kannustaa kauppakeskuksia kokeilemaan myös fine diningia, sillä se veisi fine diningin juuri sinne, missä ihmiset liikkuvat.

Jotain tuttua, pavukas jälkimaku – tältä maistuu paljon kohkattu nyhtökaura
Nyhtökaura on kaikkien suomalaisten huulilla, mutta harva on oikeasti maistanut sitä. Valtaisa kysyntä on kuitenkin estänyt tuotteen maailmanvalloituksen.

Nyhtökaura katosi Rovaniemen Prisman tiskistä 10 minuutissa
Ensimmäiset nyhtökaurapaketit tulivat lauantaina myyntiin Rovaniemellä. Rovaniemen Prisma-marketista kerrotaan, että tuotteet vietiin kymmenessä minuutissa.

Vain pieni osa halukkaista saa nyhtökauraa – "Poikkeuksellisen hartaasti odotettu tuote"
Maailman ensimmäinen nyhtökauratehdas ei vielä ehdi tuottamaan siihen tahtiin kuin syöjiä olisi. Vain noin 10 prosenttia äkillisesti räjähtäneestä kysynnästä pystytään täyttämään, arvioi yrityksen toimitusjohtaja Maija Itkonen.

Kaksi suomalaisnaista pyrkii mullistamaan syömistä – nyhtökauran halutaan syrjäyttävän lihan lautasilta ympäri maailmaa
Kaksi helsinkiläisnaista käynnisti viime viikolla elintarviketehtaan Järvenpäässä. Sitä ei tapahdu kovin usein nyky-Suomessa. Nyt tehtaassa on valmistettu jo pari tuhatta nyhtökaurapakkausta markettien hyllyille. Nyhtökaura on suomalainen innovaatio, joka voi mullistaa syömistä globaalisti. Kuulostaa uskomattomalta, mutta nyhtökaurasta on hiottu alusta asti täydellistä tuotetta.