Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Nukketeatteritaiteilija Aapo Repo: Nuket tekevät tarinasta uskottavan

Nukenrakentaja ajattelee aina kolmiulotteisesti.

Kulttuurihyvinvoinnin pohjoismainen tutkijakonferenssi Turussa

Konferenssiin osallistuu tutkijoita sekä Suomesta, Ruotsista, Norjasta että Tanskasta.

Varjoteatteritaiteilija valmistaa nukkensa vaikka roskista – jopa tyhjät pitsalaatikot päätyvät hahmoiksi

Nukketeatterin ammattilainen onnistui työllistämään itsensä haastavalla alalla. Nyt työt vievät varjoteatteriin erikoistunutta Paula Vilmiä ympäri Suomea.

Keijukainen vai voimanainen? Ilma-akrobaatti Salla Hakanpää ei halua lokeroida nykysirkusta

Sattuma johdatti ilma-akrobaatti Salla Hakanpään sirkukseen. Nyt hän haluaa kokeilla, mitä kaikkea köyden varassa voi tehdä.

Pikku Kakkosesta tuttu Pikkuli saa jatkoa – toinen tuotantokausi työn alla

Pikkuli-animaatiosarja on noussut kansainväliseksi menestykseksi.

Aboa-apuraha sirkustaiteilija Antti Kulmalalle

Turun kaupungin kulttuurilautakunta myönsi runsaan 20 000 euron apurahan Antti Kulmalalle työskentelyyn sirkustaiteen parissa vuonna 2017.

WihuriEfekti-palkinto Mia Hamarille ja Jaakko Heikkiselle

Jenny ja Antti Wihurin WihuriEfekti -taidepalkinto on arvoltaan 5 000 euroa.

Taiteilijaprofessori Simo Hannula on kuollut

Taidokkaista luontoaiheisista etsauksista tunnettu taidegraafikko Simo Hannula kuoli 84-vuotiaana.

Turkulaisopiskelijoiden taide koristamaan uutta Syvälahden koulua

Turun Hirvensaloon rakennettavaan Syvälahden kouluun ollaan hankkimassa Turun ammattikorkeakoulun taideopiskelijoiden töitä. Kaupunginhallitus päätti keskiviikkona, että taidehankintoihin voidaan varata 50 000 euroa.

2000 kondomia koulun katossa: voiko nykytaide vielä provosoida?

Nykytaide puhuttaa edelleen ja moni ei vieläkään ymmärrä nykytaiteen merkitystä. Pohdimme taideopiskelijoiden kanssa sitä, mitä nykytaide on. Videossa on mukana konkreettisia esimerkkejä.

Rattikelkalla irti teatterista

Kemin kaupunginteatterin näyttelijäharjoittelijoita Inkeri Raittilaa ja Sini Sandmania hieman hirvitti etukäteen laskiaisen haastekelkkakilpailu. Turhaan, sillä vaikka Jungon mäki oli sliipattu lähes jäiseksi,niin kelkkailu oli enemmänkin leppoisaa köröttelyä. Vaan kumpi voitti?

Elokuvaopettaja: Lyhytelokuvat myös elokuvateattereihin

Lyhytelokuvia vaivaa Suomessa näkymättömyys. Turun Taideakatemian opettaja Outi Hyytinen haluaisi lyhytelokuvat teattereihin pitkien elokuvien seuraksi.

Selfie-näyttely kunnioittaa hetkeä ja ikuistaa nuoruuden

Selfiet eli meitsiet ovat netissä jaettavia omakuvia. Ilmiöksi nousseita selfieitä jaetaan sosiaalisen median kautta muiden nähtäville. Minä, ikuisesti -näyttelyssä pohditaan omakuvien voimin sitä, mikä on ikuistamisen arvoista kuvatulvan ajassa.

Janne Kataja luottaa koomikon karmaansa

Tv:stä tuttu Janne Kataja tähdittää ensi kesänä Törnävän kesäteatteria Seinäjoella. Kataja esiintyy farssin pääroolissa ja odottaa innolla tulevaa kesää. "Farssi on mun laji", sanoo Kataja.

Yle-päivä kiinnosti nuoria

Yleläiset kertoivat työstään Turun AMK:n opiskelijoille. Katso kuvapoimintoja Yle-päivästä.

Iiu Susiraja leipoo tuhmaa pullaa

Turkulaisen Galleria Å:n televisiossa pyörii video, jossa täytetään korkokengät kermavaahdolla ja tehdään rintaliiveistä pullapitko.

Heli Konttiselle suvaitsevaisuus on tärkeintä

Turun kulttuurilautakunta on päättänyt myöntää Aboa-apurahan taiteilija Heli Konttiselle. Vuoden työskentelyapuraha on suuruudeltaan runsas 19 000 euroa.

Oopperaelämys Eerik XIV internetissä

Turun Logomossa toteutettu Eerik XIV-ooppera tuodaan koko kansan ja maailman ulottuville, kun se striimataan lauantaina suorana internettiin.

Cirque Draculassa yhdistyvät vanha ja uusi

Turussa voi nähdä kesän ajan aikuisille suunnattua sirkus-varieteeta, joka on antanut tekijöilleen mahdollisuuden esittää rohkeampaa sirkustaidetta. Belgiasta tuodussa 1930-luvulta peräisin olevassa teltassa nähdään vanha vampyyriklassikko huumorilla ja kauhuromantiikalla höystettynä.

Mistä on Turku Design tehty?

Turkulaiset muotoilijat ovat synnyttäneet ilmiön, joka tunnetaan jo koko maassa. Ilmiön takana ovat nuoret muotoilijat, jotka haluavat toimia Turussa. Turkulaiset tuotteet ovat loppuun asti mietittyjä ja niissä on vahva muotokieli, kertoo kulttuurituottaja Helinä Lehtonen.

Turku 2011 lähtee Brysseliin

Turku 2011 lähettää sirkusryhmän Brysseliin markkinoimaan kulttuuripääkaupunkia. Turku on ensimmäinen pääkaupunki, joka on keksinyt vastaavan tempauksen.

Suomen näyttämötaiteen tähdet Turussa

Turun Logomolla on kunnia toimia näyttämötaiteen Thalia-gaalan päänäyttämönä tulevana sunnuntaina. Gaalan ohjaa Mikko Rasila. Lavalla nähdään Suomen parhaat näyttelijät.

Niina Suomisen teos palkittiin Ranskassa

Niina Suomisen teos Kutsun itseäni terveeksi on voittanut ensimmäisen palkinnon Ranskan Clermont-Ferrandissa järjestettävillä videon ja multimedian, Vidéoformes-festivaaleilla.

Vihtori Ylisen ja Saima Tigerstedt-Ylisen teoksia etsitään

Rauman taidemuseo järjestää syksyllä 2011 näyttelyn Yläneellä ja Raumalla vaikuttaneen taiteilijaparin Vihtori Ylisen ja Saima Tigerstedt-Ylisen tuotannosta.

Jättiläismäinen tulikartta piirtyy Turussa

Turun kulttuuripääkaupunkivuoden avajaisten yhtenä vetonaulana on jättiläismäinen tulipiirustus. Tulipiirroksen tekniikkaa harjoitellaan pienoiskoossa Aurajoen rannalla, Wärtsilän telakka-alueella. Näyttävä roihu sytytetään palamaan 15. tammikuuta.

Nukketeatteria syntyy vaikka taikinasta

Turun kansainvälinen nukketeatterifestivaali tarjoaa yli 20 esitystä. Katsomoihin on kutsuttu myös aikuisia, joille on tehty omaa teatteria. Lapset pääsevät tekemään työpajoissa nukkeja eri materiaaleista, työvälineeksi käy esimerkiksi taikina.

Puoli kilometriä kulttuuria

Puolen kilometrin matkalla on tarjolla kulttuuria illalla, kun Turun AMK:n Taideakatemia viettää avoimien ovien iltaa. Taideakatemian Yö tarjoaa maksutta talon täydeltä musiikkia ja tanssia, animaatiota ja elokuvaa, sirkusta, nukketeatteria ja kuvataidetta.

Perinteinen sirkus voi hyvin

Sirkuksella menee hyvin Suomessa. Erityisesti nykysirkus on huimassa kasvussa. Talousahdingosta, tiukasta eläinlainsäädännöstä ja nykysirkuksen muutospaineista huolimatta Sirkus Finlandia menestyy perinteisen sirkuksen lippulaivana.

Ammattiin valmistuvat juhlivat viikonloppuna

Turun ammatti-instituutista ja Turun ammattikorkeakoulusta valmistuu molemmista noin 800 eri alojen ammattilaista viikonloppuna.

Juho Savo syyttää opetusministeriötä simputuksesta

Varsinais-Suomen liiton maakuntajohtajan Juho Savon mielestä opetusministeriön ja Turun ammattikorkeakoulun käymät neuvottelut koulutuspaikoista ovat johtaneet totaaliseen sotkuun.

Turun nukketeatteri- ja sirkusalan koulutus saattaa sittenkin jatkua

Turun ammattikorkeakouluun kuuluva taideakatemia ottaa uudelleen harkintaan aikeensa lakkauttaa sirkuksen ja nukketeatterin opetus. Rehtori Juha Kettusen mukaan säästöjä haetaan muualta niin, että sekä sirkus- että nukketeatterikoulutus Turussa voisivat jatkua entisellään.

Sirkuksen korkea-asteen koulutus loppuu Suomessa

Turun ammattikorkeakoulun taideakatemia aikoo lopettaa sirkuksen ja nukketeatterin ammattikoulutukset. Vastedes sirkus- ja nukketeatterialaa voi opiskella korkea-asteella vain suppeina erikoistumisopintoina.

Vuoden nuori taiteilija Anni Leppälä uskoo taiteessaan luonnonvalon voimaan

Vuoden nuoren taiteilijan, valokuvaaja Anni Leppälän näyttely avautuu Tampereen taidemuseossa lauantaina. Leppälä uskoo taiteessaan luonnonvalon voimaan.

2011 kulttuurivuoden avaa brittispektaakkeli

Turun kulttuuripääkaupunkivuoden 2011 avajaisviikonlopun huipentavan esityksen tekijäksi on valittu englantilainen Walk the Plank -ryhmä. Forum Marinumin edessä järjestettäviin avajaisiin odotetaan kymmeniä tuhansia katsojia.

Talvinen luonto lumoaa!

Lumiset maisemat ja kuuraiset puut ovat viime viikkoina lumonneet. YLE Turun lukijat ja Turun Radion kuuntelijat innostuivat lähettämään talvisia kuviaan Facebook-ryhmäämme; katso kuvat, liity ryhmään ja lähetä oma talvimaisemasi!

Talvimaisemat ihastuttavat valokuvaajia ja turisteja

Talvimaisema on nyt parhaimmillaan ja pikkupakkasella luonnossa käyskentely hellii aisteja. YLE Turku lähti myös ihastelemaan maisemia mukanaan pieni joukko valokuvaajia.

Omatekoinen heijastin ei jää laatikkoon

Suomalaisilla on hirmuinen määrä heijastimia. Niita on piironginlaatikoissa mutta liian harvoin liikenteessä. Itse tehty voisi olla paremmin mukana.

Turussa sirkusta tuutin täydeltä

Turussa avautuu keskiviikkoiltana yleisölle kaksi varsin erilaista sirkusesitystä. Toinen esityksistä on Turun ammattikorkeakoulun taideakatemian sirkuksen neljännen vuosikurssin opiskelijoiden kavalkadi omia ohjaustöitään. Turkuhallissa esittäytyy puolestaan kansainvälisesti tunnetuimpiin nykysirkuksiin kuuluva Cirque de Soleil

Niina Lahtisella on Suomi myytävänä

Suomi on ollut myytävänä jo kolmen viikon ajan. Ai, että mitä?! Kyse on tietenkin Ylen tämän syksyn uudesta tv-sarjasta Suomi myytävänä. Sen toinen juontaja on riihimäkeläinen Niina Lahtinen.

Valmistujaisjuhlia pitkin päivää

Kevään valmistujaisjuhlat jatkuvat tänään yhdellä suurimmista tilaisuuksista. Turun ammatti-instituutista valmistuu ammattiin 800 opiskelijaa, joilla on takanaan 2-3 vuoden opiskelu.

AMK valmistautuu lomautuksiin

Turun ammattikorkeakoulun opettajia uhkaavat lomatukset. Kaupungin säästöt lohkaisevat yli kaksi miljoonaa euroa ammattikorkeakoulun tämän vuoden budjetista.

Kotimainen nukketeatteri ammattimaistuu

Nukketeatterin kasvaneen suosion taustalla on Turussa annettava alan koulutus. Teatterin ammattilaismaistuminen näkyy esitysten kysynnän kasvuna, mikä on puolestaan tuonut lisää apurahoja nukketeatterin tekijöille.

Ryöväreitä, männiäisiä ja kakkiaisia Turun kaupunginteatteriin

Turun kaupunginteatteri tuo päänäyttämölleen Astrid Lindgrenin satuklassikon Ronja Ryövärintytär. Esitys toteutetaan yhteistyössä Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemian kanssa.

Taidetoimikunnan pääsihteeriksi tunkua

Taidetoimikunnan pääsihteerin tehtävä on kiinnostanut etenkin varsinaissuomalaisia. Nimiehdotuksia saadaan maaliskuun puolivälissä.

Lastenkulttuurin asemaa vahvistetaan Etelä-Savossa

Etelä-Savon taidetoimikunta on valinnut ensimmäistä kertaa lastenkulttuuriin keskittyvän läänintaiteilijan.

Kansallisooppera pääesiintyjä Lasten ja nuorten teatteripäivillä

Lasten ja nuorten teatteripäivillä helmikuussa nähdään esimerkiksi nukketeatteriesityksiä, joiden suosio on kovassa nousussa.

Turun Kaupunginteatterissa keväällä monipuolista tarjontaa

Klassikkoja, uutuuksia, lastenteatteria! Kaikkea tätä löytyy Turun kaupunginteatterin näyttämoiltä ensi keväänä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle