Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Opettaja Minna Timonen seisoo seinän edessä.

Police officers' Putin information sent to Oulu teacher's inbox by mistake

Police are to investigate themselves after officers accidentally sent a schoolteacher in Oulu confidential email message threads concerning Russian President Vladimir Putin's visit to Finland in late July. The messages included updates on the visit's schedule and security protocol talk, but also some less official private comments.

Opettaja Minna Timonen seisoo seinän edessä.

Poliisien viestejä putkahti oululaisopettajalle – Putinin vierailua käsittelevissä sähköposteissa puitiin myös kollegan paitaostoksia

Poliisien viestejä presidentti Vladimir Putinin heinäkuun vierailun turvajärjestelyistä päätyi myös oululaiselle äidinkielenopettajalle. Hän aikoo ottaa asian esille koulussa ja kertoa siitä oppilailleen.

Sähköpostihuijaus

Huijausviesti liikkeellä Microsoftin nimissä

Microsoftin nimissä on lähetetty huijaussähköposteja ainakin hotmail-osoitteisiin. Viestissä pyydetään muun muassa vastaanottajan nimeä ja salasanaa.

Ruutukaappaus sähköpostipalvelun sisäänkirjautumisnäkymästä.

Vanha huijaus leviää jälleen: kaapatulla sähköpostilla rahaa kavereilta

Rovaniemeläinen nainen on hädissään. Mahdollisesti jopa sadat tuttavat ovat saaneet häneltä sähköpostin, jossa hän pyytää rahallista apua Lontooseen. Kyse on kuitenkin huijauksesta, joka on yllättävän uskottava.

Johtoja ja valoja serveritietokoneen takana.

Tunnettu teknologiasivusto selvitti mitkä salasanat kannattaa vaihtaa Heartbleedin takia - katso koko lista

OpenSSL:n haavoittuvuus liittyy salausteknologiaan, jonka pitäisi suojata verkon sähköpostitilejä, viestiohjelmia ja suurta osaa sähköisestä kaupankäynnistä.

Mies lukee sähköpostia.

Mitä sähköpostiosoitteesi kertoo sinusta?

Brittiläinen The Independent -lehti listasi, mitä eri sähköpostiosoitteet paljastavat käyttäjästään.

Mies kirjautumassa Hotmail-sähköpostiin.

Hotmail muuttuu Outlookiksi - yrittää laittaa hanttiin Gmailille

Hakuyhtiö Googlen Gmail-sähköpostipalvelun suosio on noussut viime vuosina. Se uhkaa jo selvästi Microsoftin Hotmailin valta-asemaa.

Gmail ilmaissähköpostitili

Sähköpostimurrot hurjassa kasvussa

Yksityishenkilöiden ilmaissähköposteihin kohdistuvat tietomurrot ovat kasvaneet räjähdysmäisesti parin viime vuoden aikana. Tämän ja edellisvuoden aikana sähköpostimurtoja on tullut poliisin tietoon arviolta satakunta vuosittain, kun vielä vuonna 2009 niitä oli parikymmentä.

Ministeriöillä käsissään vakavia tietoliikenneongelmia

Ministeriöiden tietoliikenteessä on ollut torstain ajan suuria ongelmia. Ongelmat liittyvät Elisan verkkoon ja koskevat erityisesti valtioneuvoston kansliaa ja valtiovarainministeriötä. Ongelmat johtivat poikkeustoimiin myös valtioneuvoston istunnossa iltapäivällä.

Microsoft-tietomurron taustalla viimevuotinen Älypää-vuoto

Viime viikolla tapahtunut tuhansien suomalaisten sähköpostiosoitteiden tietovuoto on vuoden 2010 Älypää-sivuston tietomurron peruja. Osa tietomurron uhreista ei ollut sen jälkeen vaihtanut sähköpostitilinsä salasanaa.

Nikita Mihalkov

Venäjällä esitetään taas sensuurivaatimuksia

Venäjällä on jälleen alettu vaatia valtiollista sensuuria tiedotusvälineille. Venäjän tunnetuimpiin elokuvaohjaajiin kuuluvan Nikita Mihalkovin mukaan maahan vyöryy television, internetin ja elokuvien kautta vieraita arvoja, jotka vahingoittavat yhteiskuntaa. Kulttuurivaikuttajien sensuurialoite on mediassa tuomittu jyrkästi.

Tietokoneen ruutu.

Hotmail-käyttäjien sähköpostiviat korjattu

Microsoft ilmoittaa, että joitakin Hotmail-asiakkaita eri puolilla maailmaa haitanneet sähköpostiviat on saatu korjattua. Microsoftin Hotmail-postin käyttäjät valittivat keskustelupalstoilla, että heidän sähköpostikansioistaan ja muista kansioista on hävinnyt materiaalia.

KSML: Sähköposteja kadonnut harvinaisen paljon

Sähköpostien katoaminen on piinannut tänä syksynä teleoperaattoreiden asiakkaita, kirjoittaa Keskisuomalainen. Sähköpostien kulku kotimaisten operaattoreiden ja yleisten Gmail- ja Hotmail-osoitteiden välillä on takkuillut poikkeuksellisen paljon. Viesti voi kadota kokonaan ilman, että lähettäjä ja vastaanottaja saavat siitä tietoa.

Facebookilta ”uuden sukupolven sähköposti”

Internetin yhteisöpalvelu Facebook uusii viestipalveluitaan ja tarjoaa jatkossa käyttäjilleen myös mahdollisuuden facebook.com -päätteiseen sähköpostiosoitteeseen. Ilmoituksellaan Facebook haastaa suuret sähköpostiyritykset kuten Microsoftin Hotmailin.

Pakistan rajoittaa internetin käyttöä

Pakistanin hallitus on määrännyt seitsemän internetsivustoa erityistarkkailluun. Lisäksi pääsy lähes 20 muulle sivustolle estetään. Sivustoja pidetään muslimeille sopimattomina.

Tietokoneen ruutu.

Tuhansien salasanat päätyivät internetiin

Ohjelmistojätti Microsoft esti maanantaina tuhansien sähköpostiohjelma Hotmailin käyttäjien pääsyn sähköposteihinsa. Syynä olivat hakkereiden haltuunsa saamat salasanat, jotka ovat päätyneet näkyville internetiin. Hotmailin käyttäjien pitäisikin pikaisesti vaihtaa salasanaa, tietoturva-asiantuntijat kehottavat.

Joukko sotilaita kantaa ylväästi Kiinan lippuja olkapäillään.

Kiina kiristi valvontaa Tiananmenin vuosipäivän takia

Kiina on lisännyt poliisivalvontaa Tiananmenin aukiolla vuosipäivän alla. Lisäksi Kiina on sulkenut pääsyn moniin internetin suosituimpiin palveluihin, kuten Twitteriin. Kiinalaisia on myös estetty näkemästä ulkomaisten televisioyhtiöiden Tiananmenin tapahtumia käsitteleviä raportteja.

Kiina estää pääsyn Twitteriin

Kiinasta ei ole enää tiistaina päässyt moniin internetin suosituimmista palveluista, kuten Twitter-yhteisöön, Hotmail-sähköpostiin tai Flickr-kuvasivustoon. Todennäköisesti eston takana on lähestyvä Tiananmenin tragedian vuosipäivä.

Sweden Can Monitor Calls, Emails from Finland

Swedish lawmakers have been flooded with criticism after approving a controversial eavesdropping law. The legislation also affects most emails, phone calls and faxes sent abroad from Finland. The law, which goes into effect in January, is designed to prevent terrorist attacks.

Suomalaisviestit voivat päätyä Ruotsin viranomaisten haaviin

Ruotsin uusi televalvontalaki mahdollistaa myös suomalaisen sähköisen viestinnän valvonnan. Ruotsin sotilastiedustelulle voi joutua merkittävä määrä suomalaisia viestejä, sillä yli 90 prosenttia Suomen ja ulkomaiden välisestä tietoliikenteestä kulkee Ruotsin kautta.

EU-parlamentti hyväksyi teletunnistelain

Euroopan parlamentti on hyväksynyt lain teletunnistetietojen tallentamisesta ja säilyttämisestä. Laki hyväksyttiin äänin 378 - 197.