Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Avara luonto: Amerikan kansallispuistot – seikkailu legendaarisiin maisemiin

Luontodokumenttisarja Pohjois-Amerikan kansallispuistoista.

Kaliforniassa varaudutaan rankkasateisiin ja lumeen

Osa kuuluisasta Yosemiten kansllispuistosta on suljettuna koko viikonlopun.

Obama: Ilmastonmuutos on suurin uhka Yhdysvaltain kansallispuistoille

Presidentti Barack Obaman mukaan ilmastonmuutos ei ole enää uhka vaan jo todellisuutta. Obama retkeili kansallispuistossa perheensä kanssa viikonloppuna Kaliforniassa.

Yksin keskellä pystysuoraa seinämää – suomalaismiehen henkeäsalpaava harrastus

Saku Korosuo on kiipeillyt noin 2 500 kertaa viimeisen neljäntoista vuoden aikana seitsemässätoista maassa. Korosuo hakee haasteita bigwall-kiipeilystä, jossa eletään pystysuoralla seinämällä päivien ajan.

Kaliforniassa jo toinen mahdollinen ruttotartunta

Epäily on jo toinen mahdollinen tartunta osavaltiossa tänä vuonna. Yhdysvalloissa todetaan vuosittain noin seitsemän ruttotartuntaa.

Yhdysvalloissa saavutettiin El Capitanin huippu vapaasti kiiveten

Tommy Caldwell ja Kevin Jorgeson kiipesivät monoliitin huipulle keskiviikkona paikallista aikaa. Uutistoimisto AP luonnehtii Dawn Wallia El Capitanin jyrkimmäksi ja vaikeimmaksi reitiksi.

Tuhansia ihmisiä evakuoidaan maastopalojen takia Kaliforniassa

Maastopalot roihuavat lähellä Yosemiten kansallispuistoa, joka vielä tällä hetkellä on auki yleisölle.

Maastopalot roihuavat jälleen Kaliforniassa

Kaksi voimakasta maastopaloa on tuhonnut jo yhteensä yli 23 neliökilometrin alueen kuivuudesta kärsivässä Kaliforniassa. Sadat ihmiset ovat joutuneet jättämään kotinsa.

Kalifornian maastopalon syyksi epäillään metsästäjän laitonta leiritulta

Lähes tuhannen neliökilometrin laajuiseksi levinnyt palo on tuhonnut myös Yosemiten kansallispuistoa. Tuhannet palomiehet sammuttavat yhä paloa.

Yosemiten kansallispuistossa riehuva palo leviää

Voimakas maastopalo on Kalifornian osavaltion historian neljänneksi laajin. Palon sammutustöihin osallistuu noin 5 000 ihmistä.

Kalifornian metsäpalosta saatu hallintaan lähes kolmannes

Valtavaa metsäpaloa on yhä sammuttamassa lähes 5 000 palomiestä. Palosta osa on Yosemiten kansallispuiston rajojen sisällä, mutta se on onnistuttu pitämään sen syrjäisillä alueilla.

Kaliforniassa palaa monta kertaa Helsingin kokoinen alue

Yosemiten seudulla oleva palo kuuluu osavaltion historian pahimpiin. Kalifornian alueella palaa paloja tuhannen neliökilometrin alueella.

Kalifornian maastopalo levisi Yosemiten kansallispuistoon - uhkaa San Franciscon sähkönsaantia

Yli 500 neliökilometrin laajuisella alueella riehuva palo uhkaa viranomaisten mukaan tuhansia koteja ja myös San Fransiscon sähkönsaantia. Alueelle on julistettu hätätila.

Varoitus hantaviruksesta laajeni - jopa 260 000 on saattanut altistua

Yhdysvaltalainen Yosemiten kansallispuisto on laajentanut vaarallisesta hantaviruksesta antamaansa varoitusta. Puisto on lähettänyt sähköpostiviestin 230 000 asiakkaalleen, jotka ovat saattaneet altistua taudille. Aiemmin varoitusviesti oli lähetetty jo 30 000 ihmiselle.

Oletettua useampi saattanut altistua hantavirukselle

Tähän mennessä virus on tappanut kolme Yosemiten kansallispuistossa vieraillutta ihmistä. Torstaina tuli ilmi kahdeksas sairastumistapaus.

Jopa 10 000 saattaa olla altistunut hantavirukselle Yhdysvalloissa

Hantavirus on tappanut jo kaksi Yosemiten kansallispuistossa vieraillutta ihmistä. Tautia levittävät peurahiiret.

Suuri taidelöytö vai surkea rahastusyritys – Ansel Adamsin negatiiveista tahtojen taisto USA:ssa

Tarina kuin elokuvakäsikirjoituksesta: Rakennustyömies ostaa 45 dollarilla vanhoja lasinegatiiveja, jotka paljastuvatkin 200 miljoonan dollarin arvoisiksi, kansakunnan valokuvauksen isäksi mainitun mestarin töiksi. Unelman toteutumisen estävät mestarin perintöä vaalivat sukulaiset, manageri ja osa taidemaailmasta kieltäessään löydön arvon.

Kommentoijat haluavat erilliset mönkijäreitit mönkijöille

Mönkijöiden kasvava suosio on torstaina puhuttanut YLE Uutisten lukijoita. Mönkijöiden maastoon jättämistä jäljistä kommentoijat eivät ole yhtä mieltä, mutta erillisiä mönkijäreittejä sen sijaan kannatetaan.

Kadonneen seikkailijamiljonäärin koneen hylky löydetty

Yhdysvalloissa pelastustyöntekijät ovat löytäneet vuosi sitten kadonneen seikkailijamiljonäärin Steve Fossettin koneen. Kalifornian poliisin edustaja on vahvistanut pienkoneen kuuluneen Fossettille.