Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Mikkelin Urpolaan, entisen Urpolan koulun paikalle rakennettavan uuden yhtenäiskoulun / eteläisen aluekoulun rakennustyömaa lokakuussa 2021.

Saimaanportin yhtenäiskoulun rakennustyöt alkavat Mikkelissä – hanke on saanut viime viikolla rakennusluvan

Koulun perustuslohkon anturapohjat ovat valmistuneet, kertoo rakennusliike NCC. Koulun rakentaminen aiheuttaa muutoksia myös Urpolassa oleviin liikuntapaikkoihin.

Rakennusmies työskentelee uudiskohteessa

"Järjestelmä on pettänyt asunnonostajat" – rakenteilla olevien kotien purkaminen kohteissa, joissa vakuudet suojaavat ostajaa, on poikkeuksellista

Porvoossa purettiin kokonainen asuntokohde ja taloyhtiö ajautui konkurssiin. Asuntojen ostajat kärsivät jopa kymmenien tuhansien eurojen tappiot onnettomasti päättyneessä projektissa.

Yrittäjä Harri Westerberg huolestuneen näköisenä Savonlinnan satama-alueella.

Veneilijöiden polttoainejakelu uhkaa loppua Savonlinnan keskustassa – kiistaa luvituksesta ja työn maksajasta

Savonlinnan keskustan alueella on yksi veneilijöiden polttoainejakelupiste. Sen toiminta saattaa pian loppua, mikäli yrittäjä ja kaupunki eivät pääse sopuun.

Näöntarkastus silmälääkärin vastaanotolla.

Yksityislääkärikäynneistä saanee Kela-korvausta jatkossakin – poliittinen vääntö monikanavarahoituksesta loppusuoralla

Monikanavarahoitusta käsittelevän parlamentaarisen työryhmän kipupisteeksi on muodostunut kiista yksityisen sairaanhoidon Kela-korvausten kohtalosta.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Laihian kirjaston remontti on osoittautunut huomattavasti budjetoitua kalliimmaksi – tekninen lautakunta esittää 50 000 euron lisämäärärahaa

Alkuperäinen 70 000 euron budjetti on osoittautunut liian pieneksi. Kirjaston remonttitarpeen laajuus edellyttää 50 000 euron lisäystä budjettiin.

Oulun kaupungintalon julkisivu.

Oulun kaupungintalon remontti alkoi arkojen pintojen peittämisellä – varsinainen remppa käynnistyy lähiaikoina

Oulun kaupungintalon peruskorjaus on alkanut. Työ kestää vuoden 2023 loppuun ja kokonaiskustannusarvio on runsaat 20 miljoonaa euroa.

Katu on poikki tietöiden vuoksi ja kadulla on aitaa ja kyltti estämässä kulkemista

Arkeologi alkaa valvoa Pitkänsillankadun katuremonttia – kaivaminen etenee Kokkolan historialliseen keskustaan

Syyskuun lopussa alkaneet Pitkänsillankadun kaivutyöt etenevät tällä viikolla alueelle, jossa Kokkolan vanhin osa sijaitsi jo ennen kaupungin virallista perustamista. Hulevesikaivannosta etsitään nyt merkkejä tästä elämisestä.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Palosaaren opiskelija-asuntojen purku taas käsittelyssä Vaasassa

Kaupunkiympäristölautakunta on 13. lokakuuta hyväksynyt Ahventien opiskelijakylän asemakaavan muutosehdotuksen julkisesti nähtäville. Muutosehdotuksessa ei rakennuksia esitetä suojeltaviksi. 

Vesannon syksyllä 2021 käyttöön otettu uusi yhteiskoulu

Oppilaat pääsivät Vesannon uuteen hirsikouluun

Uusi koulu otettiin käyttöön maanantaina. Hirsirakenteinen koulu korvaa aiemman, sisäilmaongelmien takia puretun koulun.

Pommisaareen vievä pengertie satamassa.

Pommisaari jää täyttämättä vastoin alkuperäisiä lupaehtoja – Kokkolan syväväylältä ei kertynyt riittävästi ruoppausmassoja

Väylävirasto joutuu tehostamaan Pommisaaren rakenteiden ja vesistöjen tarkkailua. Suurin osa saaresta jää vedenpinnan alle.

Wallis' Karaoke Bar -ravintolassa tarkastettiin asiakkaiden koronapassit tartuntatautilain muutoksen tultua voimaan perjantain ja lauantain välisenä yönä Helsingissä 16. lokakuuta 2021.

Suomi purki koronarajoituksia, vaikka THL:n käyrät varoittivat uhkaavista seurauksista – tautiekologi: "Masentavinta, että meni juuri niin kuin ajateltiin"

THL mallinsi elokuussa, miten sairaalahoito kuormittuisi, jos rajoituksia purettaisiin 80 prosentin rokotekattavuuden koittaessa. Hoidon tarve olisi noussut merkittävästi. Rajoitukset purettiin, kun kattavuus oli vielä selvästi vähemmän, noin 70 prosenttia.

Palosaaren ala-aste ( Koulussa toimii vanhan vaasan ala-aste )

Vaasassa Palosaaren koulu valjastetaan päiväkotikäyttöön – peruskorjauksen kustannusarvio 5,3 miljoonaa euroa

Seitsemän päiväkotiryhmää muuttaa Palosaaren koulun tiloihin vuoden 2024 alussa. Vaasan kaupungin kasvatus- ja opetuslautakunta hyväksyi suunnitelman, jossa Palosaaren päiväkoti puretaan ja koulu peruskorjataan.

vaatteita

Maanantai 18.10.2021 (tv)

Koronapassi. Ruoppaus. Digimuoti. Sää.

Lieksan kaarisilta.

Lieksan kaarisillan yllä on yhä purkutuomio

Lieksan kiistellyt siltasuunnitelmat etenevät asemakaavojen tasolla. Tarkentuneissa piirustuksissa kaarisilta esitetään yhä purettavaksi.

Läkare undersöker patient med stetostop.

Pandemia syöksi kaupungit hyvinvointivelkaan: koulujen terveystarkastusten jonoa puretaan yksityisillä palveluilla – "Koitamme saada omia lääkäreitä"

Helsinki päätti osana kaupunkistrategiaa 65 miljoonan euron palautusohjelmasta, jolla paikataan kororonan aiheuttamia kolhuja. Rahaa on luvassa muun muassa hoitojonojen purkamiseen.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Tammelassa on valunut vettä maaperään useiden viikkojen ajan

Suuri vesivuoto koettelee Tammelan kuntaa edelleen. Toistaiseksi vuotokohtaa ei ole löytynyt.

Seurasaaren kesämökki.

Kenen mökki saa kunnian olla se "tavallinen suomalainen kesämökki", jota esitellään ulkomaalaisille? Helsingin Seurasaareen ehdolla 44 rakennusta

Suomen Kansallismuseo tekee lopullisen valinnan Seurasaareen kesämökiksi ensi vuoden alussa. Mökkipihapiiri rakennuksineen aukeaa yleisölle noin viiden vuoden päästä.

Jethro Rostedtiinkin yhdistetty kauppakeskus Kauppalinna rapistuu Savonlinnan keskellä ilkivallan vuoksi.

Savonlinnan keskustassa autioituneen Kauppalinnan omistavalla yhtiöllä ei edelleenkään toimivaa hallitusta – näin kohteesta on väännetty

Kiinteistön omistava yhtiö on poistumassa viranomaisten rekisteristä, koska sille ei ole nimetty hallitusta pyynnöistä huolimatta.

Havannassa päästiin taas rannalle.

Havannassa päästiin rannalle kuukausien tauon jälkeen – katso video Kuubasta, myös Australia avaa kansainvälisiä rajojaan

Australia purkaa tiukan matkustussulun ensi kuussa ja sen kansalaisille sallitaan ulkomaille matkustus. Myös ulkomaalaiset matkustajat pääsevät jälleen ilman poikkeuslupia Australiaan.

Tampere Soi -tapahtuman yleisöä

Voiko täysin rokotettu osallistua turvallisin mielin tapahtumiin tai lomailla ulkomailla? Asiantuntija vinkkaa, miten elää auenneessa yhteiskunnassa

THL:n tutkimusprofessorin mukaan täysin rokotettu voi osallistua erilaisiin tapahtumiin turvallisin mielin. Hänen mukaansa rajoitusten purku todennäköisesti aiheuttaa hetkellisen piikin tartuntamäärissä, kuten on tapahtunut muuallakin maailmassa.

Kemiran purku-urakka Vaasan tehdasalueella etenee

Kemiran purku-urakka Vaasan tehdasalueella etenee – saastunut Pukinjärvi odottaa vuoroaan alueen vieressä

Purkutyöt alueella aloitettiin alkuvuonna, ja suurin osa rakennuksista on jo purettu. Seuraavaksi kunnostetaan alueen maaperää. Sen sijaan Pukinjärven kunnostuksesta ei ole vielä mitään tietoa.

Suomen kansallisteatteri ja 30-luvun väliosa

Kansallisteatterin 1930-luvulla rakennetun väliosan saa purkaa: päätöstä vastustaneet yhdistykset eivät saaneet valituslupaa

Helsinki-Seura ry ja Rakennustaiteen Seura ry hakivat valitusoikeutta hallinto-oikeuden kesäkuussa antamasta purkupäätöksestä.

Kolme valkokypäräistä ja keltaliivistä miestä kävelee kerrostalon pihalla rinnakkain.

Valtakunnalliset yrittäjäpalkinnot Pohjois-Karjalaan – Heikkinen Yhtiöille ja E. Hartikaiselle

Palkittuja yrityksiä yhdistää menestyksen lisäksi se, että ne ovat alkaneet yhden ihmisen ahkeruudesta ja kasvaneet satoja työllistäviksi.

Vihreänä hohtavia tietokoneita, edessä hahmo varjossa.

Kiinan keskuspankki kieltää kaiken kaupan kryptovaluutoilla – jatkossa kaupankäyntiä tutkitaan talousrikoksena

Keskuspankin mukaan kryptovaluuttojen laajentunut käyttö on johtanut muun muassa rahanpesuun, petoksiin ja pyramidihuijauksiin. Ilmoitus painoi bitcoinin hintaa reilun kuuden prosentin laskuun.

Eduskuntatalo kylpi auringossa 30. kesäkuuta.

Kansanedustajista 82 prosenttia saanut täyden rokotussuojan – eduskunnassa palataan normaaliin

Puhemiesneuvoston mukaan koronarajoituksia voidaan purkaa kansanedustajien rokotussuojan ansiosta. Myös valiokunnat pääsevät takaisin niiden omiin huoneisiin.

Kuvassa näkyvät sateella suojatietä ylittävät jalat, joissa on keltaiset kumisaappaat.

Torstai 23.9.2021 (radio)

Ilmastonmuutos ja tulvat. Vammaisten palvelut. Koronarajoitusten purku. Itämeren kunto. Sääennuste.

Pohjantien Oulujoen ylittävien siltojen rakentamisen loppuvaiheita kesäkuussa 2021

Iskon eritasoliittymän työt valmistuvat Oulussa – Nelostien vuosien parantamistyö on nyt loppumetreillä

Ensi yön aikana moottoritien etelän suunnan liikenne palautuu kiertotieltä takaisin etelän suunnan ajoradalle. Uusi ramppi Alppilan ja Välivainion suunnasta moottoritielle etelän ajosuuntaan saadaan liikenteen käyttöön alustavasti tiistaina.

Hyväntuulentie katkaistuna. Rakennustyömaa, puisia rakennustelineitä ja junaraide.

Keskustaan johtava päätie katkeaa nyt valtavaan monttuun Kotkassa – 20 000 autoilijaa ajaa hitaita kiertoteitä pitkin koko talven

Louhintatyöt jatkuvat syksyn ja alkutalven ajan Hyväntuulentien tietyömaalla Kotkassa. Tieremontti on aikataulussa. Paimenportin uuden sillan valaminen alkaa syksyllä.

Hämeenlinnan Lyseon koulun kotitalousluokka

Hämeenlinnan lyseon oppilaiden lokerikoista löytyy nyt latauspiste chromebookille ja kännykälle

Hämeenlinnan lyseon koulu pääsee syysloman jälkeen uusiin tiloihin Verkatehtaalla. Koulun remontti maksoi 6,5 miljoonaa euroa ja sillä saatiin mm. nykyaikaiset kotitalous- ja käsityötilat sekä oppilaille sähköistetyt lokerikot.

Katu lainehtii Rovaniemellä kirkon alikulun kohdalla, tiellä on autoja.

Rovaniemen Yliopistonkadun kuivatusta parannetaan

Syys-lokakuussa tehtävien maanrakennustöiden tarkoituksena on suurentaa hulevesiverkoston kapasiteettia, jotta kirkon alikulku ei enää tulvisi sadesäällä.

trafikmärken

VT4:llä louhintatöitä, aiheuttavat lyhyitä pysähdyksiä noin kuukauden ajan

Vt 4 Hartola-Oravakivensalmi- hankkeessa tehdään syksyn ja talven aikana louhintatöiden ohella muun muassa johto- ja laitesiirtoja ja valaistustöitä, rakennetaan pohjavedensuojausta sekä parannetaan Hartolan kohdan liittymiä.

Kemiläinen lähihoitaja hoitaa vanhusta

Työvoimapula ajoi kotihoidon kriisin partaalle: Hoitaja painaa tuplavuoroa, eikä silti ehdi aina pestä tai lääkitä asiakasta ajallaan

Kodeissa hoidetaan yhä sairaampia ihmisiä, eivätkä hoitajat riitä. Laitoshoitoa purettaessa asioita ei ajateltu loppuun asti, sanoo lähi- ja perushoitajia edustava SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola.

Huhtiniemen vanha betoninen hyppyrimäki.

Huhtiniemen hyppyrimäen loppu lähenee – betoninen mäki puretaan loppusyksyllä

Hyppyrimäen ympäristö on aidattu turvallisuussyistä ja pääsy alueelle on kielletty.

Pirttikosken pato ja vesivoimala Kaustisella

Padon purkaminen noussut Kaustisella vaihtoehdoksi kalatielle – vaelluskaloille aukeaisi reitti Perhonjoen laajoille koskialueille

Pirttikosken voimalan ohitse on rakennettava Perhonjoelle kalatie ellei voimalaitosta pureta. Voimalan purkaminen parantaisi lohikalojen lisääntymisalueita ja avaisi reitin yläjuoksun laajoille koskipaikoille.

Hiukan Stadion luonnos

Sotkamon pesäpallostadionin purkutyöt alkavat pronssiottelun jälkeen: yleisurheilukentälle etsitään uutta paikkaa seuraaville vuosille

Hiukassa puretaan katsomorakennus metallirunkoa lukuun ottamatta, samalla lähtee huoltorakennus.

Näöntarkastus silmälääkärin vastaanotolla.

Kela-korvauksista ei haluta luopua, koska se voisi sekoittaa koko terveydenhoitojärjestelmän – rahoituksen purkaminen osuisi pienituloisiin

Terveydenhoidon monikanavarahoituksen yksinkertaistamista valmistelleet virkamiesselvitykset saivat kriittisen vastaanoton. Yksityisten palveluiden Kela-korvausten lopettamisen pelätään lisäävän epätasa-arvoa ja ruuhkauttavan julkisen terveydenhoidon.

Palanut vanha hylätty rakennus.

Palaneen vanhan sairaalan jäänteet voivat pudota jonkun niskaan, mutta rakennusta ei voida purkaa – kiinalainen omistaja katosi jäljettömiin Kouvolasta

Valkealan vanha psykiatrinen sairaala tuhoutui pahoin tulipalossa viime kesänä. Rakennus oli ollut pitkään tyhjillään, ja sen omistaja oli jo aiemmin kateissa.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Oulun Haukiputaan kivikoululle myönnettiin purkulupa – tilalle halutaan asuntoja

Purkulupa 1950-luvulla rakennetulle keskuskansakoululle annettiin torstaina kaupungin rakennuslautakunnassa. Esimerkiksi Haukipudas-seura on vastustanut purkamista ja vaatinut rakennuksen suojelua.

Jasper Pääkkönen kävi katsomassa purettua patoa Hiitolanjoella: "On vaikea löytää sanoja"

Jasper Pääkkönen lahjoitti merkittävän summan lohijoelle – nyt hän saapui katsomaan, mitä rahalla saatiin: "On melkein vaikea löytää sanoja"

Rautjärven Hiitolanjoen kolmesta vesivoimalaitospadosta ensimmäinen on nyt purettu lohen tieltä. Tänään Hiitolanjoen ystävät saapuvat juhlistamaan 20 vuotta kestänyttä taistelua joen puolesta.

Kuvassa näkyy, että "Angry Birds"-aktiviteettipuisto -kyltit on otettu pois katolta.

Korona-aika on kurittanut lasten sisäleikkipuistoja Lapissa: Yksi joutui saneeraukseen, toinen irtosi ketjusta ja kolmas purettiin kokonaan

Koronarajoitukset ovat vieneet kävijöitä lasten aktiviteettipuistoista. Torniossa Duudsonit-puisto hakeutuu saneeraukseen. Rovaniemellä HopLop erosi ketjusta. Inarissa Saariselällä ollut Angry Birds -puisto luhistui lumikuorman alle, eikä uutta tule.

Kotkan Pohjolatalon purkutyöt.

Pohjola-talon korvaavan asuinrakennuksen ennakkomarkkinointi alkoi Kotkassa – kyselyyn saatiin runsaasti vastauksia

Kotkan torin laidalle, entisen Pohjola-talon kohdalle saattaa nousta jopa viisikerroksisia kerrostaloja, jos niille on riittävästi kysyntää.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Ratatyöt aiheuttavat liikennejärjestelyjä Imatralla – junaradan ali kulkeva osuus Vuoksenniskantiestä suljetaan liikenteeltä

Vuoksenniskantien tiesulun arvioidaan kestävän kaksi viikkoa eli se päättyy 13. syyskuuta. Syynä on Vuoksenniskantien alikulkusillan purkaminen.

Ankkuri-talon pihassa rähjäinen pyöräteline

Ankkuri-talo tarjosi vuosikymmeniksi tilat 1000 ahtaajalle, jotka ennen värjöttelivät pakkasessa – purkuaikeet keräävät vastustusta

Satamaoperaattori Steveco on hakenut purkulupaa Kotkassa sijaitsevalle Ankkuri-talolle, koska sillä ei ole rakennukselle mitään käyttöä. Ankkuri-talo valmistui 1950-luvun alussa ahtaajien sosiaalitilaksi.

Nainen lähikuvassa asunnon ovella

Asukkaat kertovat, miltä tuntuu kun kerrostalo hajoaa alta: "Kaapin ovet aukeavat itsestään"

Yle kertoi aiemmin, että Lappeenrannan keskustassa sijaitseva uudehko nelikerroksinen kerrostalo on osoittautunut purkukuntoiseksi. Asukkaille on annettu vuosi aikaa etsiä uusi koti.

Valtakatu 43 Lappeenrannassa.

Vasta 20-vuotias kerrostalo osoittautui korjauskelvottomaksi – kaikki asukkaat joutuvat muuttamaan pois

Talon omistajalla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin purkaa vuonna 2001 valmistunut nelikerroksinen kerrostalo. Maaperätutkimuksissa ei aikoinaan havaittu, miten syvä rakennuksen alla oleva jääkautinen kuoppa on.

Bild av en löpbana

Uusi yleisurheilukenttä rakentuu parhaillaan Toholammin Kuusiston alueelle – räjäytystöitä torstaina ja perjantaina

Kauan odotettua uutta urheilukenttää on alettu rakentaa Toholammille Kuusistontien varteen. Maansiirtotyöt asettavat joitain rajoitteita alueella liikkumiselle.

Ossauskosken voimalaitos Tervolassa

Suhangon kaivoksen purkuvesien lasku Ossauksen altaaseen herättää vastustusta Tervolassa – ympäristövaikutukset huolettavat asukkaita

Tervolan kunnanvirastossa järjestetty Suhangon kaivoshankkeen purkuputkea koskeva yleisötilaisuus veti paikalle yli 50 henkeä. Paikallisten huolena on Kemijoen vesistön tila ja purkuvesien vaikutukset siihen.

hammashoito, Espoo, 10.11.2020

Hammashoidon jonoja puretaan Vaasassa vuokratyövoimalla

Jononpurku tapahtuu Kirkkopuistikon hammashoitolassa lokakuun loppuun saakka.

Mölymäen päiväkotityömaa.

Kuopion Mölymäen päiväkodin valmistuminen viivästyy perustusongelmien takia – sama kömmähdys viivästytti myös Kurkimäen päiväkotia

Noin sata Mölymäen päiväkotiin menossa olevaa lasta on saatava sijoitettua väliaikaisesti muualle, mutta kaikki päiväkodit ovat täynnä. Kaupunki pohtii nyt, minne ilman tiloja olevat päiväkotiryhmät saadaan viivästyksen ajaksi sijoitettua.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle