Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Aleksei Navalnyi

Maanantai 18.1.2021 (radio)

Pääministeri Sanna Marin ja presidentti Sauli Niinistö vaativat Aleksei Navalnyin vapauttamista. Oppivelvollisuusiän nouseminen tuo kunnille lisälaskun. Suomessa on alkanut koronarokotteen kakkosvaihe. Topelius-palkinto ja Arvid Lydecken -palkinto.

Sinikka Nopola lumisateessa.

Torstai 14.1.2021 (radio)

Suomen hallitus haluaa estää sen, että muuntunut koronavirus alkaa levitä Suomessa. Suomessa on raportoitu 6 uutta koronakuolemaa. Alkon myynti on kasvanut koronan takia. Kirjailija Sinikka Nopola on kuollut. Ylen toimittaja Liselott Lindström saa Topelius-palkinnon. Kireä pakkanen jatkuu perjantaina Etelä-Suomessa.

 Salla Simukka ja Antti Tuomainen

Kirjailija Antti Tuomainen: "Suomi antaa eksotiikkaedun"

Suomi kirjailijoiden kotimaana on etu, sillä esimerkiksi jopa Keski-Euroopassa Suomi nähdään eksoottisena maana, sanoo aamu-tv:ssä vieraillut kirjailija Antti Tuomainen.

infokuva Pertsasta ja Kilusta

Kotka myönsi Laivakello-palkinnon Jyri Paretskoille

Raadin mukaan Paretskoin mopopojista kertovassa kirjassa on yritteliäisyyttä, toverillisuutta ja reippautta, samoja arvoja kuin Pertsan ja Kilun tarinoissa.

Siiri Enoranta

Tyylikäs fantasia toi Topelius-palkinnon – Nuortenkirjallisuuden tunnustus tamperelaiselle Siiri Enorannalle

Tamperelaiskirjailija palkittiin vuoden parhaasta kotimaisesta nuortenkirjasta. Enorannan teosta "Surunhauras, lasinterävä" kehuttiin upeaksi ja monitasoiseksi romaaniksi, jonka kantavina teemoina ovat valta, rakkaus ja inhimillisyys.

Kirjailija Mervi Heikkilä

Helppolukuisuus ei tarkoita yksinkertaista – nuoret tarvitsevat haastavaa luettavaa

Lukeminen ei ole kaikille lapsille ja nuorille helppoa tai kiinnostavaakaan, mutta silti heille pitäisi tarjota ikäkauteen sopivaa ja tarpeeksi haastavaa luettavaa – helposti tartuttavassa muodossa, sanoo seinäjokelainen kirjailija Mervi Heikkilä. Heikkilä oli ehdolla Topelius-palkinnon saajaksi nuortenkirjallaan Louhen liitto.

Kalle Veirto Lahden juna-asemalla.

Topelius-palkinnon sai nuortenkirjailija Kalle Veirto: Aion juhlia, hiihtää ja juoda kuohuviiniä

Lasten- ja nuorten kirjoistaan tunnettu lahtelaiskirjailija palkittiin perinteikkäällä kirjallisuuspalkinnolla. Veirto pokkasi palkinnon teoksellaan Säbätalvi, jota palkintoraati kuvailee lennokkaasti kirjoitetuksi nuoren miehen kasvutarinaksi.

Topelius- ja Arvid Lydecken -kirjallisuuspalkinnot Kalle Veirtolle ja Tittamari Marttiselle

Kirjallisuuspalkinnot jakaa vuosittain Suomen Nuorisokirjailijat ry. Molemmat palkinnot ovat arvoltaan 2015 euroa. Palkinnot myönnetään vuonna 2014 julkaistuille kirjoille.

Topelius- ja Arvid Lydecken -palkintoja tavoittelee kymmenen kirjailijaa

Topelius-palkinto myönnetään vuosittain ansiokkaalle nuortenkirjalle ja Arvid Lydecken -palkinto ansiokkaalle lastenkirjalle. Kirjailijoista Kalle Veirto on ehdolla kummankin palkinnon saajaksi.

Piia Anttonen ja Agda-kana Tuulispää

Tuulispään eläinten vanhainkodille lisää tunnustusta

Somerolla toimiva tuotantoeläinten vanhainkoti on saanut työstään runsaasti tunnustusta. Lokakuussa myönnetetyn Vuoden Eläinsuojeluteko -tunnustuksen jatkoksi tuli nyt Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen Topelius-palkinto.

Johanna Hulkon lastenromaanit Geoetsivät ja vaeltava aave sejä Geoetsivät ja rahakätkön arvoitus

Lasten- ja nuortenkirjapalkinnot teoksille nuorten pelihimosta ja geokätköilystä

Topelius- ja Arvid Lydecken -palkituissa kirjoissa korostetaan ystävyyden merkitystä.

Salla Simukka ja Kirsti Ellilä.

Simukalle ja Ellilälle nuorten- ja lastenkirjapalkinnot

Topelius-nuortenkirjapalkinto on myönnetty Salla Simukalle. Lastenkirjojen Arvid Lydecken –palkinnon on saanut Kirsti Ellilä.

Kalle Veirto taustallaan Uudenmaankadun Launeella ylittävä kevyenliikenteensilta.

Topelius-ehdokkaita tuplaten Päijät-Hämeestä

Topelius-kirjallisuuspalkinnosta kilpailee kaksi päijäthämäläistä ja kolme kirjailijaa muualta Suomesta. Voittaja julkistetaan tammikuussa.

Young friend of bears takes animal protection award

The Helsinki Humane Society (HESY) on Friday handed the Topelius prize for animal protection to 12-year-old Otso Riiali, who had donated 200 euros to brighten up the life of bears at Helsinki's Korkeasaari Zoo in October. He made the money selling home-made lingonberry juice with his grandmother.

Karhujen kaveri Otso sai eläinsuojelupalkinnon

Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY myönsi tänään perjantaina eläinsuojelun Topelius-palkinnon 12-vuotiaalle Otso Riialille. Otso on kerännyt rahaa Korkeasaaren karhujen virkistämistä varten omatekoista puolukkamehua myymällä.

Kahden lastenkirjan kannet

Tarina teinitytön suorituspaineista sai Topelius-palkinnon

Nuortenkirjallisuuden Topelius- ja lastenkirjallisuuden Arvid Lydecken -palkinnot on myönnetty. Palkinnot saavat tänä vuonna Kirsti Kuronen nuortenkirjastaan Piruettiystävyys ja Maijaliisa Dieckmann lastenkirjastaan Väläys pimeässä: Louis Braille ja pistekirjoituksen tarina.

Kaksi jyväskyläläistä ehdolla Topelius-palkittavaksi

Kaksi jyväskyläläiskirjailijaa on noussut ehdolle Topelius -palkinnon saajaksi. Ehdolla ovat Laura Lähteenmäen teos Aleksandra suuri ja Marika Laijärven kirja Vaihtoaskelia. Palkinnon saaja julkistetaan tammikuussa.

Viisi nuortenkirjaa tavoittelee Topelius-palkintoa

Suomen Nuorisokirjailijoiden palkintoraati on nimennyt ehdokkaat Topelius- ja Arvid Lydecken -palkintojen saajiksi. Topelius-palkintoa tavoittelee viisi nuortenkirjaa ja Arvid Lydecken -palkintoa viisi lastenkirjaa. Palkinnon saajat julkistetaan tammikuussa.

Nuorisokirjapalkinnot Lauri Törhöselle ja Anna-Mari Kaskiselle

Topelius-palkinto myönnetään elokuvaohjaaja Lauri Törhöselle teoksesta Sello ja Pallo: vaaleansininen rakkaustarina. Arvid Lydecken –palkinnon saa kirjailija ja runoilija Anna-Mari Kaskinen kirjastaan Tuulihattu ja tuhat tarinaa.

Topelius-palkintoehdokas Juha Vesala lukee Kouvolan keskuskentän katsomossa kirjaansa

Juha Vesala Topelius-palkintoehdokkaana

Suomen Nuorisokirjailijat valitsevat viidestä teoksesta Topelius-palkinnon saajan. Yksi ehdolla oleva teos on kouvolalaistoimittajan käsialaa.

Nuorten- ja lastenkirjojen parhaimmisto valittu

Suomen Nuorisokirjailijat ovat valinneet viisi palkintoehdokasta sekä nuortenkirjojen Topelius-palkintoon että lastenkirjojen Arvid Lydecken -palkintoon. Voittajat julkistetaan tammikuun 14. päivä. Kaikki ehdolla olevat kirjat ovat ilmestyneet vuoden 2009 aikana.

Teoksestaan Kirje maan ääriin teoksestaan nuorisokirjojen Topelius-palkinnon saanut Annika Luther.

Topelius-palkinto kahden pojan ystävyyden kuvaukselle

Suomen Nuorisokirjailijat ry on jakanut vuosittaiset palkintonsa lasten ja nuorten kirjoille. Arvid Lydecken -lastenkirjapalkinnon saa Markku Kaskela satukirjastaan Puistolan vihreät kunnaat.

Topeliuksen syntymästä 190 vuotta

Kirjailija ja historioitsija Zacharias Topeliuksen syntymästä tulee tänään kuluneeksi 190 vuotta.

Nuortenkirjojen Topelius-palkinto Kalevala-seikkailulle

Suomen Nuorisokirjailijat ry on jakanut vuosittaiset palkintonsa nuorten ja lasten kirjoille. Nuorisolle suunnattujen kirjojen Topelius-palkinnon saa Timo Parvela Kalevalan aiheistoa nykypäivään tuovasta Tuliterästä (2007). Arvid Lydecken -lastenkirjapalkinnon saa puolestaan Laura Lähteenmäki kirjasta Marenkikeiju (2007).

Topelius-palkinto nuorten blogikirjalle

Vuoden 2006 Topelius-palkinto korkeatasoisesta nuortenkirjasta on annettu kirjailija Tuija Lehtiselle teoksesta www.liisanblogi.net. Lastenkirjojen Arvid Lydecken -palkinnon sai puolestaan Maria Vuorio kirjasta Jäniksen housuissa.

Topelius-palkinto Ritva Toivolalle

Suomen nuorisokirjailijat r.y. on myöntänyt tämän vuoden nuortenkirjallisuuden Topelius-palkinnon Ritva Toivolalle teoksesta Kummitusjuna.

Kirjailija Marjatta Kurenniemi on kuollut

Merkittävimpiin lasten- ja nuortenkirjailijoihimme kuuluva Marjatta Kurenniemi on kuollut. Hän oli 86-vuotias. Tunnetuimpia Kurenniemen hahmoja ovat Onneli ja Anneli, omassa talossaan asuneet ystävykset.