Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sairaanhoitaja käytävällä, Uusi lastensairaala, Helsinki, 8.7.2019.

Espoo selvittää sairaalan mahdolliset ongelmat

Ylen ruotsinkieliset uutiset kertoi tiistaina, että Espoon sairaalan henkilökunta kärsii ylikuormituksesta ja potilaille annetaan rauhoittavia lääkkeitä, koska kukaan ei ehdi hoitaa heitä.

Mies laittaa viinapullon tiskille.

Aprillia! Ruotsissa valeuutiset uhkaavat piloja – videoilla muistellaan parhaita paloja

Ruotsin yleisradioyhtiön SVT:n aprillipiloista löytyvät viinaa kuskaava kirjastoauto ja TV:n kauko-säätimellä toimivat liikennevalot.

Polokki oli poliisin vuoden 2015 aprillipila.

Valeuutiset ankeuttavat maailmaa – moni tiedotusväline ei tee tänä vuonna aprillipilaa

Monet lehdet kertovat aprillipäivän numerossaan oikeiden ja valheellisten uutisten erosta.

Sairaanhoitajia toimistossa.

Carolus odotti Helsingissä kiireellistä leikkausta 17 tuntia – eikä hän ole ainoa

17-vuotias Carolus Frilander jonotti 17 tuntia päästäkseen tulehtuneen umpisuolen leikkaukseen Meilahdessa Helsingissä. Sairaalan mukaan kyseessä ei ole yksittäistapaus.

20160825_thursdays_papers

Thursday's papers: Town's smoking crackdown, city councillor's racist post, tourist's nude beach ordeal

Many newspapers on Thursday picked up a story from the eastern town of Lieksa; town workers who smoke on the job will now lose 10 minutes of pay for each cigarette break. A racist, vulgarity-laden Facebook post by a city councillor has raised eyebrows in Porvoo. A vacationing Brazilian woman went to a Helsinki nudist beach but fled the scene after 15 minutes.

Sotilaspoliisit vartiossa Rion kaduilla.

Riossa ryöstetty Ylen urheilupäällikkö: "Puheet tavallaan vaarallisesta kaupungista totta"

Svenska Ylen Johan Portin tiedostaa olympiakisoja kesällä isännöivän Rio de Janeiron vaarat.

Uutisvideot: Ylen toimittaja ajettiin pois kesken suoran lähetyksen Brysselissä

Ylen toimittaja ajettiin pois kesken suoran lähetyksen Brysselissä – video

Kello kuuden uutislähetyksen suora haastattelu keskeytyi yllättäen sekaannuksen vuoksi.

Grafiikka

Huijatun tarina: Näin haave eläkesijoituksista mureni

Anders sai yllättävän puhelun, jossa kerrottiin hyvistä sijoitusmahdollisuuksista. Hän tarttui tarjoukseen ja lähti mukaan. Lopputuloksena rahaa hävisi huijarien taskuihin 145 000 euroa ja haaveet eläketurvasta murenivat.

Ecosaver-laite

Ihmetöpseli lupaa pienentää sähkölaskua – Asiantuntijat pitävät huijauksena

Svenska Ylen haastattelemien eri asiantuntijoiden mukaan laite vaikuttaa olevan täysin turha kuluttajille.

Vasemmalta kirjeenvaihtajat Kerstin Kronvall, Mika Mäkeläinen ja Hannele Muilu.

Yle nimitti uudet kirjeenvaihtajat

Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminta on nimittänyt uudet kirjeenvaihtajat Moskovaan, Pekingiin ja Tukholmaan.

Kailash Satyarthi.

Rauhannobelisti esiintyi Ylen haastattelussa – video

Nobelin rauhanpalkinnon saanut intialainen Kailash Satyarthia oli Ylen ruotsinkielisten uutisten haastattelussa vuonna 2013.

Ylen linkkitorni.

Yle nimitti uusia kirjeenvaihtajia

Yleisradio on nimittänyt uusia kirjeenvaihtajia neljään asemapaikkaan. Ukrainan kriisin vuoksi kirjeenvaihtaja lähetetään nyt myös Kiovaan.

Jokerit-kannattajat kuvassa

Jokeri-fanien äänitorvelle pääsykielto otteluihin

KHL on kieltänyt megafonien käytön jääkiekkokatsomossa. Maanantain ottelussa on luvassa mielenosoitus.

Viking Linen toimitusjohtaja lähtee

Viking Line vaihtaa toimitusjohtajaansa. Uusi toimitusjohtaja aloittaa tehtävässään heti.

Kuvassa tiskikoneen käyttöpaneeli.

"Kalliit kodinkoneet eivät aina ole parempia kuin halvat"

Kova kilpailu on aiheuttanut suurten kodinkoneiden hintojen suhteellisen putoamisen ja laadun huononemisen, kertoo Ylen ruotsinkieliset uutiset.

Grafiikka

Ruotsin kieli voi hyvin: kansanedustajat muuttaneet mieltään ruotsille myönteisemmäksi

Ylen ruotsinkielisen uutistoimituksen kyselyssä kävi ilmi, että kymmenet kansanedustajat ajattelevat pakollisesta ruotsin opiskelusta kouluissa nyt myönteisemmin kuin vuoden 2011 vaalien alla.

Talouselämä: Suurlähettiläs Nyberg haukkui hallituksen Venäjä-arvion

Talouselämälle vuodetussa muistiossa suurlähettiläs väittää Suomen päättäjien langenneen venäläisen disinformaation ansaan itänaapurin asevoimien arviossa.

Viking Linen Cinderella-matkustajalautta

Viking Line: Busseja oli yksi - matkustajien jakaminen mahdotonta

Svenska Ylen haastattelema Viking Linen viestintäpäällikkö kiistää mediassa olleet tiedot matkustajien jakamisesta Ruotsissa etnisen taustan perusteella.

Rattijuopumus tiivistyy sinne missä on alkoholiin liittyvää toimintaa

Ylen ruotsinkieliset uutiset on selvittänyt, millä paikkakunnilla liikkuu eniten rattijuoppoja. Odotetusti pääkaupunkiseutu on listan kärjessä.

Miten rattijuopot saataisiin kuriin?

Helsinki on rattijuoppouden mustinta aluetta. Ylen ruotsinkieliset uutiset on selvittänyt, millä paikkakunnilla liikkuu eniten rattijuoppoja. Miten pääkaupungin rattijuopot saataisiin kuriin? Entä muu maa?

Täällä kärähtävät Suomen rattijuopot - katso karttaa

Rattijuoppoja jää Suomessa kiinni jatkuvasti, mutta ei kaikkialla. Ylen kokoamasta kartasta näkee, missä rattijuoppoja jäi viime vuonna eniten kiinni.

Carl Haglund ja Anna-maja Henriksson

RKP äänestää puheenjohtajastaan

RKP:n puoluekokouksen edustajat ovat juuri aloittamassa äänestystä uudesta puheenjohtajasta. Ehdolla ovat europarlamentaarikko Carl Haglund ja oikeusministeri Anna-Maja Henriksson.

Carl Haglund

Haglund vahvoilla RKP:n puheenjohtajaksi

Euroedustaja Carl Haglund johtaa selvästi kilpailua RKP:n puheenjohtajuudesta. Ylen ruotsinkielisten uutisten teettämän kyselyn mukaan häntä tukee 102 tulevan puoluekokouksen edustajista, kun oikeusministeri Anna-Maja Henriksson saa taakseen 61 edustajaa. Edustajista 79 ei ole vielä päättänyt ketä tukee tai he eivät halua kertoa kantaansa.

Arja Suominen

Finnair kiistää satojen lähtöpassit

Ilta-Sanomien mukaan jopa lähes puolet Finnairin matkustamohenkilökunnasta saisi lähteä.

Ylen uusi logo.

Ylen uutisille uudet nimet

Ylen uutisohjelmat ja -sisällöt saavat uudet nimet vuoden 2012 aikana. Nyt käytössä olevien lukuisten erilaisten nimien sijaan jatkossa uutiset eri välineissä ovat nimeltään Yle Uutiset ja ruotsiksi Yle Nyheter.

Ylen uusi logo.

Kainuun Radion uutisten nimi muuttuu

Ylen uutislähetysten nimet yhtenäistyvät vuoden 2012 aikana. YLE Kainuun Radion uutiset saavat maaliskuussa nimen Yle Uutiset Kainuu. Nimiuudistuksella on tarkoitus helpottaa tunnistettavuutta, sillä ihmiset käyttävät medioita uusin tavoin ja saavat uutisia useista uusista lähteistä.

Ylen uutisille uudet nimet

Ylen uutisohjelmat ja -sisällöt saavat uudet nimet vuoden 2012 aikana. Nyt käytössä olevien lukuisten erilaisten nimien sijaan jatkossa uutiset eri välineissä ovat nimeltään Yle Uutiset ja ruotsiksi Yle Nyheter.

Niinistö suosituin suomenruotsalaisten keskuudessa

Sauli Niinistö (kok.) on suosituin presidenttiehdokas suomenruotsalaisten keskuudessa. Ylen ruotsinkielisen uutistoimituksen ja Ajatushautomo Magman Taloustutkimuksella teettämän selvityksen mukaan Niinistöä kannattaa 31 prosenttia suomenruotsalaisista. RKP:n ehdokkaan Eva Biaudet'n kannatus on 23 prosenttia ja SDP:n Paavo Lipposen 13 prosenttia.

Ostoksia kärryissä.

KOMMENTOI: Haittaako, että kauppa kerää tiedot ostoksistasi?

Elintarvikeviranomaiset ovat käyttäneet ensi kerran kauppojen asiakasrekistereitä hyväkseen estääkseen vaarallisen botulismibakteerin leviämisen saastuneista elintarvikkeista.

Henna Virkkunen

Virkkunen: Kauniainen ei voi pysyä itsenäisenä

Kuntaministeri Henna Virkkunen ei aio hyväksyä Kauniaisten pysymistä itsenäisenä kuntana. Hän aikoo mitä todennäköisimmin ehdottaa, että Kauniainen liitetään kuntauudistuksen yhteydessä Espooseen.

Henkilö asettaa sakkolappua auton pyyhkimen alle.

Henriksson: Pysäköinninvalvonta kestämätöntä

Tilanne yksityisessä pysäköinninvalvonnassa on kestämätön, eikä tilanne voi nykyisen kaltaisena jatkua, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) sanoo. Henriksson kertoo Ylen ruotsinkielisille uutisille toivovansa, että uusi pysäköinninvalvontaa koskeva lainsäädäntö tulisi voimaan jo ensi vuoden alusta.

Ahtisaari: Suomella ei tarvetta lähteä Libyaan

Suomella ei ole suurta tarvetta osallistua Libyan sotaoperaatioon, sanoo presidentti Martti Ahtisaari YLEn ruotsinkielisten uutisten haastattelussa. Suomi ei ole suuri sotilasmahti ja Suomi on jo vahvasti mukana Afganistanin rauhanturvatoiminnassa, hän perustelee.

Oppilas kirjoittaa ruotsin kielen oppikirjaan.

Pakkoruotsi jakaa myös suomenruotsalaisia

Lähes 40 prosenttia suomenruotsalaisista poistaisi pakkoruotsin suomenkielisistä kouluista rauhoittaakseen kielikysymyksen ympärillä vellovaa keskustelua, selviää Åbo Akademin Ylen ruotsinkielisille uutisille tekemästä tutkimuksesta.

Helsingin Setan toimiston natsisymbolein töhrityt ovet.

Pohjoismaiden uusnatsit tiiviissä yhteistyössä

Suomen, Ruotsin ja Norjan uusnatsit ovat viime vuosien aikana tiivistäneet yhteistyötään. Suomessa toimii äärioikeistolainen Kansallinen vastarinta -liike, jonka edustajat tapaavat veljesjärjestönsä Svenska Motståndsrörelsen johtoa säännöllisesti, kertoo YLEn ruotsinkielinen uutistoimitus.

Ruotsin kielen testeistä nousi kohu

Ylen ruotsinkielisen uutistoimituksen esittämät väitteet oululaisten virkamiesten helpommasta ruotsin kielen testistä eivät pidä paikkaansa. Näin kommentoi kielitutkintojen vastaanottaja Hannu Niemi Oulusta.

Pääministeri Matti Vanhanen

"Työurien pidentäminen entistä tärkeämpää"

Hallitus ja työmarkkinakeskusjärjestöt ovat jatkaneet neuvotteluja työurien pidentämisestä. Työurien jatkamista pidetään uusien laskelmien perusteella nyt entistäkin tärkeämpänä. Mielipiteet siitä, neuvotellaanko yhä myös lakisääteisen eläkeiän nostamisesta, menevät kuitenkin edelleen ristiin.

Hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemi Pohjanmaan uutisten haastattelussa.

Kiviniemi ilmoittaa alkuvuodesta halunsa puoluejohtoon

Hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemi (kesk.) ilmoittaa alkuvuodesta aikeistaan lähteä mukaan puolueensa puheenjohtajakisaan. Pääministeri Matti Vanhanen ilmoitti vetäytymisestään jouluviikolla.

Demareiden säätiötuki joutui nettiyleisön syyniin

Sosiaalidemokraattien ehdokkaat ovat saaneet sääntöjenvastaista säätiötukea. YLEn ruotsinkielisen uutistoimituksen mukaan Urheiluopistosäätiö on tukenut taloudellisesti useita SDP:n ehdokkaita, muun muassa Tarja Halosta ja Jani Sievistä. Nettikommenteissa vaaditaan muun muassa demarijohdon eroa ja toivotaan, että puolueiden valvonta saataisiin rakennettua läpinäkyväksi.

SDP:n Korhonen: Säätiötuet pitää selvittää

SDP:n puoluesihteeri Ari Korhonen sanoo, että puolueen ehdokkaiden saamat sääntöjen vastaisiksi väitetyt tuet Urheiluopistosäätiöltä pitää selvittää. Hän korosti, että sääntöjen noudattaminen koskee kaikkia.

YLEn kuvausryhmältä vietiin kamera Ruotsissa

YLEn kuvausryhmä on joutunut ryöstön kohteeksi Ruotsissa tehdessään juttua levottomuuksista göteborgilaisessa lähiössä. YLEn ruotsinkielisten uutisten Tukholman-kirjeenvaihtajan Jesper Brandtin kuvaajalta vietiin tv-kamera lauantai-iltana sattuneessa välikohtauksessa.

Alexander Stubb

Stubb: Minun mokani, pyydän anteeksi

Ulkoministeri Alexander Stubb (kok.) on pyytänyt YLEn Aamu-tv:ssä anteeksi Kirkon Ulkomaanapua koskevaa lausuntoaan. Ulkoministerin mukaan kyse oli huonosta herjasta.

Leif Fagernäs

EK:n Fagernäs arvostelee hallituksen toimia eläkepäätöksessä

Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Leif Fagernäs arvostelee hallituksen tapaa toimia kiistaa aiheuttaneessa eläkepäätöksessä.

Bussiturma syyttäjälle Espanjassa

Suomalaisia kuolonuhreja vaatinut linja-auto-onnettomuus menee Espanjassa valtionsyyttäjän käsiteltäväksi. YLE Uutisten tietojen mukaan Espanjan syyttäjäviranomaiset haastattelevat huomenna Malagassa onnettomuusbussissa olleita suomalaisia.

Kiviniemi: Läänit lakkautetaan 2010

Hallinto- ja kuntaministerin Mari Kiviniemen (kesk.) mukaan läänit lakkautetaan tämän vaalikauden aikana. Todennäköisesti nykyinen valtion aluehallinto, jota hoitaa useat viranomaiset, kootaan vain kahden eri viranomaisen alaisuuteen.

Topeliuksen syntymästä 190 vuotta

Kirjailija ja historioitsija Zacharias Topeliuksen syntymästä tulee tänään kuluneeksi 190 vuotta.

Länsimetron hinta kaksinkertaistunut matkan varrella

Länsimetron hinta on lähes kaksinkertaistunut alkuperäisistä suunnitelmista. Hankkeen rakennuskustannukset näyttävät kohoavan nyt jo yli 800 miljoonaan euroon, YLEn ruotsinkielinen uutistoimitus kertoo.

YLEn ruotsinkieliset marssivat ulos

YLEn ruotsinkielisen uutis-ja ajankohtaistoimituksen työntekijät marssivat keskiviikkona työpaikoiltaan Helsingissä ja Pohjanmaalla.

Vehviläinen ei lupaa keskikaiteita

Liikenneministeri Anu Vehviläinen pitää maanteiden keskikaiteiden rakentamista liian kalliina. Vehviläinen sanoo Ylen ruotsinkielisille uutisille, ettei raha riitä kaiteiden rakentamiseen.

Wallin: Kuntodoping tärkeimpiä kysymyksiä

Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin (r.) pitää kuntourheilijoiden piirissä leviävän dopingin vastaista kamppailua yhtenä ministerikautensa tärkeimmistä urheilupoliittisista kysymyksistä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle