Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Hattulan Pyhän Ristin kirkko.

Rottien pyhimys on tuplannut Hattulan Pyhän Ristin kirkon kävijämäärät – kirjailija Anneli Kanto kertoo tarinan 1500-luvun Hattulasta

Anneli Kannon romaanin tapahtumat sijoittuvat Hattulan Pyhän Ristin kirkkoon ja sen liepeille. Vuonna 2021 ilmestynyt kirja vetää yhä väkeä Hämeen vanhimpaan kirkkoon jatkuvana virtana.

Seinämaalauksia Hattulan Pyhän Ristin kirkossa.

Huippusuosittu Rottien pyhimys pääsee näyttämölle Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan teatteri on saanut kantaesitysoikeudet Anneli Kannon menestysromaaniin Rottien pyhimys. Kantaesityksen ensi-ilta on syksyllä 2023.

Anneli Kanto

Anneli Kannolle vuoden Kiitos kirjasta -palkinto Rottien pyhimyksestä

Tamperelaiskirjailija Anneli Kanto on saanut Kiitos kirjasta -palkinnon romaanista Rottien pyhimys. Palkinnon jakavat Kirjakauppaliitto, kirjakauppa-alan yhdistys Libro ja Suomen kirjastoseura.

Kirjailija Anneli Kanto paljastaa keskiaikaisten haukkumasanojen suosikkinsa

Kirjailija Anneli Kanto etsi uusinta kirjaansa varten keskiaikaisia solvauksia käräjien pöytäkirjoista ja osallistui kiroilukouluun

Anneli Kannon uusin romaani kertoo Hattulan Pyhän Ristin kirkon keskiaikaisista seinämaalareista.

Anneli Kanto

Viikunanlehti vaihtui vihtaan, kun Hattulan kirkkoa maalattiin keskiajalla – kirjailija Anneli Kanto kiinnostui, keitä maalarimestarit olivat

Hattulan keskiaikaisen kirkon maalareista ei tiedetä juuri mitään. Heidän elämänsä alkoi kiehtoa kirjailija Anneli Kantoa. Syntyi fiktiivinen tarina maalariryhmästä.

Kirjaili Anneli Kanto sai Anni Swan -mitalin

Hän sai palkinnon kirjasarjasta Viisi villiä Virtasta.

Kulttuurivieras

Kirjailija Anneli Kanto halusi lukea kirjan 1918 punaisten naiskaartista – hän joutui kirjoittamaan sen itse

Kulttuurivieras, kirjailija Anneli Kanto, on järkyttynyt kahtiajaon paluusta. Eriarvoinen Suomi synnyttää vihapuhetta ja luo levottomuutta.

Ihmisiä Vekara-Varkaus-tapahtumassa

Lasten LukuVarkaus -finalistit julki: Huumori ja fantasia värittävät ehdokaskirjoja

Voittajakirja julkistetaan Vekara-Varkaus-festivaaliviikolla kesäkuussa.

Vaskitsa eli anguis fragilis pullossa löytyy Pohjanmaan museon luonnontieteellisesta kokoelmasta.

Historia kietoo apteekit ja pyövelit yhteen – syyttömästi mestattujen kyyneleillä oli kysyntää 1600-luvulla

Kirjailija, käsikirjoittaja Anneli Kanto perehtyi 1600-luvun apteekkitoimintaan ja lääkkeisiin kirjoittaessaan Pyöveli-kirjaansa. Iilimadot, lohikäärmeen veri ja muut ajan lääkehoidot ovat oma kiehtova maailmansa. Historia kietoo pyövelit ja apteekit yhteen, sillä pyövelit myivät apteekkeihin mm. mestattujen jäseniä, jotka olivat kysyttyä lääkettä.

Kirjailija Anneli Kanto.

Myös pyöveli oli ihminen - Anneli Kanto kirjoittaa ihmisen historiaa

Myös pyöveli oli ihminen. Sellainen oivallus tuli kirjailija Anneli Kannon päähän parikymmentä vuotta sitten. Nyt Kanto on juuri saanut valmiiksi uusimman romaaninsa, jonka päähenkilö on pyöveli. Kanto kirjoittaa inhimillistä historiaa isosta aiheesta.

Ihmisiä kuuntelemassa kirjallisuuskahvilassa pidettävää keskustelua

Kirjailija on myös syrjäytyneen ihmisen tulkki

Kirjailija pystyy mihin tahansa. Esimerkiksi tuomaan esiin poliitikkoja ja mediaa paremmin syrjäytyneen ihmisen hädän. Näin uskotaan Pentinkulman päivillä, Urjalan vuotuisessa kirjallisuustapahtumassa.

Aviomies hoitaa vaimoaan kotinsa makuuhuoneessa.

Miten jaksat dementikon hoitajana?

Hoidatko sinäkin muistamatonta - mitkä ovat keinosi kestää tuskaisen vaikeaksi muuttunutta arkea?

Yle Areena logo.

Alzheimerin tauti on armollinen vain sairastuneelle itselleen

Muistisairas ihminen muuttuu väistämättä vieraaksi läheisilleen. Alzheimerin tautia sairastavan äidin tytär Anneli Kanto kertoo teoksessaan "Pala palalta pois" miltä tuntuu katsoa tutun ihmisen katoamista ja huomata toivovansa, että tämä kuolisi.

Kirjailija Anneli Kanto.

Futistyttö pokkasi pokaalin

Pirkkalalainen kirjailija-käsikirjoittaja Anneli Kanto on saanut Lounais-Suomen Kirjailijoiden jakaman Anni Polva -tunnustuspalkinnon. Kannon palkittu Huippuvalmentaja-kirja kuuluu Futistyttö-sarjaan, joissa seikkailee Oona-tyttö.

Yle Areena logo.

70 vuotta kirjailija Juhani Peltosen syntymästä - Elmo elää yhä

Kirjailija Juhani Peltosen nimikkoseura viettää kymmenvuotisjuhliaan lauantaina Lopella. Juhlan kunniaksi WSOY on julkaissut kokoelman Peltosen tekstejä nimellä Valitut kertomukset. Kirjailijan leski Tuula Nurmi muistaa lämmöllä Juhanin huumorin, mutta myös surumielisyyden.

VALINNAT: Vuoden urheilukirja -finalistit julkistettu

Suomen Urheilumuseosäätiön asettama raati on nimennyt Vuoden urheilukirja 2010 -loppukilpailuun kuusi teosta. 30 vuotta sitten, vuonna 1980 alkaneen Vuoden urheilukirja -kilpailun seuraava voittaja julkistetaan helmikuun 2011 alussa.