Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Joanna Lumley Siperian rautateillä – näyttelijä matkustaa maailman pisintä junareittiä

Joanna Lumley matkaa halki Kiinan, Mongolian ja Venäjän.

Taas uusi julkisuustemppu: Putin otti paidan pois, snorklasi ja pyydysti kalan

Venäjän presidentti Vladimir Putin varoitti Baikalin saastumisesta pr-kalaretken aikana.

Kaikki maailman makeanveden hylkeet elävät viidellä järvellä

Järvihylkeitä löytyy viideltä järveltä maailmassa.

Järvihylkeiden jäljillä – Juha Taskisen dokumentti maailman makeanveden viiksekkäistä

Pysyvä hyljekanta löytyy viidestä maapallon järvestä.

Video: Näin sukeltaa pukki Baikaliin

Sukeltajat olivat pukeutuneet erilaisiin asuihin sukeltaessaan Baikaljärven pohjaan tanssimaan kuusen ympärillä ja juomaan viiniä.

Maastopaloa sammuttanut lentokone katosi Siperiassa, koneessa kymmenen ihmistä

Siperiassa riehuu kymmeniä maastopaloja. Tämän viikon ukkosmyrsky sytytti niitä lisää.

Venäjän epäonnisen raketin palaset putosivat Baikalin alueelle

Raketti kärventyi ilmakehässä, mutta viranomaiset eivät ole kertoneet, tuhoutuiko myös myrkyllinen polttoaine.

Baikaljärven kuivuminen nostaa vesikapinaa Siperiassa

Osa tutkijoista uskoo Baikalin pinnanlaskun olevan luonnollista vaihtelua, osa pelkää sen johtuvan toisaalta liian suuresta vesivoiman käytöstä, toisaalta ilmastonmuutoksesta. Järven rannalla sijaitsevat hallintoalueet riitelevät veden säännöstelystä.

Miten käy mitalijahdin Irkutskin pakkasissa? - "Ainoa lähtökohta"

Suomen jääpallomaajoukkue lähtee hakemaan mitalia kahden turnauksen kuivan kauden jälkeen. Kazakstan tulee olemaan jälleen äärimmäisen kova vastustaja.

Olympiatulen kantajan takki leimahti liekkeihin

Ex-kelkkailija Pjotr Makartshuk oli suorittamassa kunniatehtävää keskiviikkona Abakanissa, kun hänen takkinsa syttyi tuleen.

Sukeltava olympiasoihtu ja viikon muita uutiskuvia

Sotšin talviolympialaisten soihtu pulahti viime viikolla Baikaljärvessä, kun taas Filippiineillä ihmiset keskittyivät jälleenrakennukseen taifuuni Haiyanin suurtuhon jälkeen. Yle Uutiset kokosi yhteen viikon parhaat uutiskuvat.

Avaruudessa käynyt olympiasoihtu palasi maahan

Sotšin talviolympialaisiin matkalla oleva olympiasoihtu kävi ensimmäistä kertaa avaruuskävelyllä.

Putin tutki sukellusveneellä hylkyä Suursaaren lähistöllä

Maanantainen sukellus ei ollut Putinin ensimmäinen kerta sukellusveneessä. Vuonna 2009 hän kävi Baikaljärven, maailman syvimmän järven, pohjassa 1 400 metrin syvyydessä.

Baikaljärven saastuttava sellutehdas suljetaan

Ympäristöväen murheenkryyni suljetaan. Dmitri Medvedev jyräsi Vladimir Putinin päätöksen.

Uusi öljyputki vahvistaa Venäjän mahtia Tyynellämerellä

Venäjä on saanut valmiiksi Tyynenmeren rantaan ulottuvan uuden öljyputken. Venäjä toivoo putken avulla vahvistavansa taloudellista voimaansa öljymarkkinoilla. Analyytikot toppuuttelevat intoa.

Sellutehdas saa jatkaa jätteiden päästöä Baikaliin

Järven pahimpana likaajana pidetty ja jo kertaalleen suljettu Baikalskin paperi- ja sellutehdas järven eteläpäässä on juuri yllättäen saanut Venäjän vesiviranomaisilta toiminnalleen jatkoluvan.

JÄÄPALLO: Laakkonen jälleen maalinteossa Venäjällä

Dynamo Kazan voitti Venäjän jääpalloliigassa Baikal Energyn Irkutskissa maalein 6-5 (3-3). Sami Laakkonen viimeisteli 2-1-johtomaalin kulmalyönnistä ja 4-3-maalin rangaistuslyönnistä.

JÄÄPALLO: Laakkoselle maali tasapelissä

Venäjän jääpalloliigassa Dynamo Kazan vieraili Irkutskissa ja pelasi tasan Baikal Energya vastaan luvuin 2-2 (1-2). Sami Laakkonen vastasi vierasjoukkueen avausmaalista iskiessään rangaistuslyönnistä 1-1 tasoitumaalin ottelun 15 minuutilla.

Medvedev arvosteli Putinin hallituksen ympäristöpolitiikkaa

Venäjän presidentti Dmitri Medvedev on harvinaisen kovasanaisesti arvostellut pääministeri Vladimir Putinin hallitusta ympäristöongelmien sivuuttamisesta. Medvedev sanoi, että Putinin tekemä päätös kiistellyn sellutehtaan avaamisesta Baikaljärven rannalla ei ole lopullinen.

Venäjällä tuhannet osoittivat mieltä Putinia vastaan

Tuhannet ihmiset useissa Venäjän kaupungeissa ovat osoittaneet mieltään hallituksen talouspolitiikkaa vastaan. Mielenosoittajat ovat vaatineet mm. poliittisten vapauksien lisäämistä ja pääministeri Vladimir Putinin eroa. Kymmeniä mielenosoittajia on pidätetty.

Mielenosoitus Baikalin sellutehtaalla

Venäjällä kiistellyn Baikal-järven sellutehtaan avaamisen vastustajat ja puolustajat ovat osoittaneet mieltään. Kumpikin puoli keräsi siperialaiseen Irkutskiin parituhatta osallistujaa. Kertaalleen suljettu sellutehdas on määrä avata helmikuun lopussa, mutta hankkeen vastustajat pelkäävät sen aiheuttavan saastetuhoja herkälle Baikal-järvelle.

Putin muuttaa imagoaan machometsästäjästä luonnonystäväksi

Venäjän pääministeri Vladimir Putin on tällä viikolla esiintynyt lempeämmissä kuvausolosuhteissa kuin presidenttikaudellaan. Putin laskeutui lauantaiaamuna Baikaljärven pohjalle Mir-piensukellusveneellä. Aiemmin viikolla hän tutustui maitovalaisiin.

Baikal-järven sukellus keskeytettiin

Venäjällä maailman syvimmän järven Baikalin sukellustutkimus on keskeytetty sukellusveneen törmättyä lauttaan myrskyssä. Tutkimuksen johtajan mukaan sukellus keskeytetään päiväksi.

Venäläinen sukellusvene sukelsi Baikalin pohjalle

Kaksi venäläistä sukellusvenettä on sukeltanut Baikal-järven pohjalle. Mir1- ja Mir2-piensukellusveneet laskeutuivat 1 580 metrin syvyyteen.

Siperiankurppa kerännyt satoja katsojia Niiralaan

Tohmajärvellä Niiralassa havaittua siperiankurppaa on käynyt reilun viikon aikana katsomassa useita satoja lintuharrastajia. Kaukaisimmat lajia katsomaan tulleet ovat olleet brittejä ja ranskalaisia.

Harvinainen siperiankurppa löytyi Suomesta

Suomesta on löytynyt uusi, erittäin harvinainen lintulaji. Lintuharrastajien mukaan Tohmajärvellä Pohjois-Karjalassa lentelee siperiankurppa (Gallinago megala), joka olisi nyt havaittu vasta toista kertaa Euroopassa.

Muusikolle Goldman-ympäristöpalkinto

Mosambikilainen puhtaan veden puolesta laulava muusikko on saanut arvostetun Goldman-ympäristöpalkinnon.

Venäjällä syyttäjä selvittää Baikal-järven saastuttamista

Venäjällä syyttäjäviranomainen tutkii sellutehtaan jätepäästöjä Baikaljärveen.

Baikaljärvellä tuhansia ympäristörikoksia

Maailman vesirikkain järvi Baikal kärsii ihmisten piittaamattomuudesta. Venäjän syyttäjänvirasto on listannut yli 5 000 viime aikoina tapahtunutta ympäristörikosta, jotka vaikuttavat järven luonnonolosuhteisiin.

Putin määräsi öljyputken kauas Baikaljärvestä

Venäjän presidentti Vladimir Putin vaatii, että Baikaljärven ohittava suuri öljyputki vedetään niin kauas järvestä, ettei se voi aiheuttaa öljyonnettomuutta.

Venäjä hyväksymässä öljyputken Baikaljärven rantaan

Venäjän ympäristöhallinto Rosteknadzor on hyväksynyt suunnitelman suuren öljyputken rakentamiseksi Itä-Siperiasta Tyynellemerelle. Suunnitelma on kiistanalainen, sillä putki kulkisi lähellä ainutlaatuisen Baikaljärven rantaa.

Jukosin tärkein tuotantoyksikkö myytiin

Melko tuntematon Baikalfinansgrupp on ostanut venäläisen öljyjätin Jukosin tärkeimmän tuotantoyksikön noin seitsemällä miljardilla eurolla. Juganskneftegazin hinta nousi hieman lähtöhintaa korkeammaksi.