Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Maksa verot vasta vuosien päästä: Työryhmältä luvassa vaalean vihreää valoa sijoitussäästötileille

Uudet tilit mahdollistaisivat verojen maksun lykkäämisen, jonka toivotaan piristävän osakesijoittamista.

Matias Möttölän kolumni: Eläkekriisi repisi isot haavat

Mitä jos eläkejärjestelmä ei riitäkään kattamaan kaikkien eläkkeitä, kysyy Matias Möttölä.

Rents continue to rise nationwide

The rents of non-subsidised flats rose by some 2.6 percent nationwide last year, which is marginally less than in 2015. Landlords say that new housing construction has raised rents in most regions, but in some parts of the country rents have gone down.

Vuokranantajat asuntosijoittamisesta: "Pikemminkin pitkäaikaista säästämistä kuin tuottojen tavoittelua"

Vuokranantajien mukaan uusien asuntojen rakentaminen on nostanut keskimääräisiä neliövuokria, mutta vuokria on etujärjestön mukaan jouduttu myös laskemaan alueilla, joille on tullut lisää tarjontaa.

Tyhjästä on paha nyhjäistä – yksityinen eläkesäästäminen ei kasva

Noin joka toinen keski-ikäinen ja sitä vanhempi pelkää, että eläke ei riitä kunnolliseen toimeentuloon.

Vapaaehtoisten eläkevakuutuksien maksut myöhässä Nordeassa

Eläkevakuutusmaksut maksetaan tileille yleensä joka kuun ensimmäinen arkipäivä. Nyt elokuun maksut ovat jo kaksi päivää myöhässä. Nordean tiedottajan Marko Mettenrannan mukaan kyseessä on tekninen häiriö, jota korjataan parhaillaan.

Nordean tutkimus: Suomalaisten eläkeunelmat karisevat

Tutkimuksen mukaan naisista peräti 70 prosenttia on sitä mieltä, että eläkkeellä on pakko tinkiä matkustamisesta, kodinhankinnoista sekä myös terveydestä ja hyvinvoinnista. Syypää tähän on eläkeuudistus.

Imatralla suuria vaikeuksia löytää sosiaali- ja terveyspalveluista vaaditut säästöt

Terveyden ja toimintakyvyn edistämisen lautakunnan puheenjohtaja Sinikka Poskiparta (Kok) katsoo, että 5 miljoonan euron säästövelvoite on epäreilu.

Pankit: Eläkeratkaisu ei ole kasvattanut eläkesäästämisen suosiota

Danske Bank, Nordea ja Osuuspankki kertovat, että eläkeiän nousu ei ole ainakaan vielä lisännyt eläkesäästämisen suosiota. Pitkäaikaissäästäminen menetti suosionsa pari vuotta sitten lakiuudistuksen jälkeen.

Pankkien kuihtuneelle lisäeläkkeiden myynnille etsitään uutta pelastajaa

Suuri eläkeremontti saattaa tuoda pankeille pitkästä aikaa uusia asiakkaita lisäeläkebisnekseen. Lisäeläkkeiden myynti loppui pari vuotta sitten kuin seinään, kun niiden ehtoja kiristettiin. Nyt pankkien toiveet ovat eläkeuudistuksen väitetyissä häviäjissä, 60- ja 70-luvulla syntyneissä työelämän keski-ikäisissä.

Jatkuvat lakimuutokset hyydyttivät yksityisen säästämisen – Suomi nojaa lakisääteiseen eläketurvaan

Finanssialan Keskusliiton asiantuntija ihmettelee, miksi itse säästetty lisäeläketurva ei ole noussut tärkeäksi asiaksi vanhenevan väestön maassa. Kysymys on poliittinen, sanoo Eläketurvakeskuksen johtaja ja muistuttaa, että ihmisillä on erilaiset mahdollisuudet säästää.

Professori: Oma koti on tavattoman hyvä sijoituskohde eläkepäivien varalle

Aalto-yliopiston laskentatoimen professorin Jarmo Leppiniemen mukaan asunnosta saa hyvän eläketurvan esimerkiksi käänteisen asuntolainan avulla.

Nordea tyytyväinen tulokseensa

Satakunnan Nordean mukaan pitkäaikainen säästäminen on lähtenyt kasvuun. Nordea kertoo päässeensä tavoittelemaansa tulokseen kolmannella vuosineljänneksellä.

Syöksyvirtaus vei sysmäläisrouvan eläkesäästöt

Metsäomaisuutensa varaan eläkepäivänsä suunnitellut nainen koki karmaisevan yllätyksen, kun myrskytuuli pyyhkäisi alueen ylitse.

Suuri osa Kuopion esimiehistä on jäänyt vapaaehtoisesti palkattomalle lomalle

Moni Kuopion kaupungilla työskentelevä esimies on jäänyt vapaaehtoisesti kahden viikon palkattomalle lomalle. Kuopio tavoittelee henkilöstömenoista kaikkiaan kolmen miljoonan säästöjä.

Lakimuutos säikäytti: Etenkin nuoret pelkäävät rahojensa puolesta

Vapaaehtoinen eläkevakuutus ei ole enää houkutteleva vaihtoehto eläkesäästäjille. Pelkona on, että hallitus nostaa eläkkeelle jäämisen ikärajaa entisestään.

Eläkeiän elintaso huolettaa suomalaisia OP-Pohjolan kyselyssä

Etenkin nuoret ajattelevat, että antoisaa eläkeaikaa varten pitää itsekin säästää. Pankin Talouslukutaito-tutkimuksessa kaikenikäisistä joka kuudes oli sitä mieltä, että eläkkeellä rahaa kuluu vielä enemmän kuin palkkatyössä.

Mistä Lappeenrannassa pitäisi leikata?

Lappeenrannan kaupungin säästötarve voi olla jopa 150 miljoonaa euroa seuraavan kolmen vuoden aikana. Kerro oma ehdotuksesi siitä, mistä pitäisi säästää.

Luotonkysyntä laskussa, PS-tilien suosio hiipuu tykkänään

Ensi vuoden alussa luottojen kysyntä heikkenee edelleen. Näin arvioi valtaosa Finanssialan keskusliiton pankkibarometriin vastanneista pankinjohtajista.

Eläkevakuutusten suosio hiipuu

Uusia eläkevakuutuksia solmitaan vain murto-osa vuosikymmenen takaisiin huippulukuihin verrattuna. Läheskaan kaikki vakuutuksenottajat eivät noudata maksuohjelmaansa. Hallituksen kehysriihipäätöksen mukaan uusia, ensi vuodesta alkaen solmittavia verotuettuja eläkevakuutuksia voi alkaa nostaa vasta 68-vuotiaana.

Talletuskannan keskikorko 0,96 prosenttia

Asuntolainan keskikorko on 2,11 prosenttia, kertoo Suomen Pankki.

Sampo Pankki: Ps-tilien kysyntä kovassa laskussa

Syynä kysynnän laskuun pankki pitää vapaaehtoisen eläkesäästämisen ehtojen muutoksia. Finanssialan Keskusliiton mukaan muutokset uhkaava lopettaa vapaaehtoisen eläkesäästämisen kokonaan.

Kysely: Valtaosa työikäisistä talousoptimisteja

Neljä viidestä uskoo taloutensa kohenevan tai pysyvän ennallaan. Luottavainen suhtautuminen tukee kulutusta ja taloutta, arvioi POP Pankki.

Piia-Noora Kauppi: Lakimuutos tappaisi vapaaehtoisen eläkesäästämisen

Valtiovarainministeriö haluaa muutoksella pidentää työuria. Ministeriön mukaan nykyinen järjestelmä kannustaa jäämään varhain eläkkeelle.

Aamun lehdet

Eläkesäästäminen, työkyvyn palauttaminen ja ohi vilahtava taantuma mietityttävät tiistain lehtiä

Satakuntalaiset säästävät varovasti

Satakuntalaiset säästävät eläkepäiviä varten aiempaa vähemmän. Talouden epävarma tilanne on painottanut sijoittamisen lyhyelle aikavälille ja tilipuolelle. Satakunnan suurimmissa pankeissa on havaittu sijoittajien varovaisuus; kohteet valitaan tarkkaan ja riskejä vältellään.

PS-tilien kysyntä yhä heikkoa

Vapaaehtoiseen eläkesäästämiseen tarkoitetun PS-säästämisen suosio on pysynyt heikkona. PS-säästäminen otettiin viime vuoden keväällä käyttöön suurin odotuksin, mutta vastaanotto oli vaisu. Kysyntä on jatkunut vähäisenä tänä vuonna.

Eläkeaikaan apua isovanhemmilta

Eläkeaikaan ei varauduta vielä riittävästi. Työelämään vasta astuvat eivät useinkaan vielä ajattele eläkeaikaa, sillä maksettavana on usein esimerkiksi asunto- ja opintolainat, sanoo Sampo Pankin sijoitusjohtaja Marja Lehtiranta-Räty.

Eläke-Tapiolan Huber: Ps-tilit täysi floppi

Eläke-Tapiolan toimitusjohtaja Satu Huber tuomitsee reilu vuosi sitten luodut ps-tilit täydelliseksi flopiksi. Huber toivoo, että asia korjattaisiin seuraavalla hallituskaudella, sillä nykyisessä muodossaan ps-tili ei ole houkutteleva vaihtoehto.

Danske Bank maksaa kriisivippinsä takaisin

Sampo Pankin tanskalainen emoyhtiö aikoo maksaa etuajassa valtiolta saamansa lainan. Danske Bank sai Tanskan hallitukselta 3,5 miljardia euroa laina-apua finanssikriisin aikaan.

Asuntolainan sai joulukuussa reilun kahden prosentin korolla

Suomen Pankin mukaan kotitaloudet nostivat joulukuussa uutta asuntolainaa 1,4 miljardin euron edestä. Summa laski parisataa miljoonaa marraskuusta mutta kasvoi saman verran vuoden 2009 joulukuusta. Asuntolainakanta oli joulukuun lopussa liki 77 miljardia.

Pitkäaikaissäästäminen ei innosta

Huhtikuussa markkinoille tulleiden pitkäaikaissäästötilien menekki on ollut pankeille pettymys. Esimerkiksi Keski-Suomen Osuuspankissa ps-tilisopimuksia on tehty tähän mennessä vasta muutamia satoja.

FK: Eläkelaskurit ovat markkinointia

Eläkelaskurien tehtävä on markkinoida pankkien lisäeläkkeitä, kommentoi pankkeja edustava Finanssialan Keskusliitto. Keskiviikkona julkaistun selvityksen mukaan pankkien netissä toimivat eläkelaskurit antavat virheellisen pieniä tuloksia, mikä houkuttaa asiakasta ottamaan eläkevakuutuksen tai ps-tilin.

ETK: Pankkien eläkelaskurit näyttävät mitä sattuu

Pankkien internet-sivuilla olevat eläkekertymää mittaavat laskurit antavat virheellisiä tuloksia, kertoo Eläketurvakeskuksen selvitys. Eläke arvioidaan selvästi alakanttiin, mikä houkuttelee asiakkaita avaamaan pitkäaikaissäästötilejä ja vapaaehtoisia eläkevakuutuksia.

Yhä useampi haluaa henkivakuutuksen

Varsinais-Suomen alueella uusien henkilövakuutusten määrä on lähes tuplaantunut, kerrotaan Varsinais-Suomen Tapiolasta. Henkivakuutusten suosion uskotaan johtuvan epävarmasta taloustilanteesta.

Kurssinousu kasvatti suomalaisten varallisuutta

Suomalaisten rahoitusvarallisuus - käteinen, talletukset ja erilaiset sijoitukset - oli maaliskuun lopussa kasvanut vuodentakaisesta erityisen heikosta tilanteesta noin kuudenneksen yli 162 miljardiin euroon.

Eläkesäästäminen ei kiinnosta

Uusi pitkäaikaissäästämistä koskeva laki ei ole lisännyt toivotulla tavalla eläkesäästämistä. Ps-laki laajensi verotuettuja säästämismahdollisuuksia myös eläkesäästämiseen.

Pitkäaikainen eläkesäästäminen ei vielä sytytä suomalaisia

Suomalaiset näyttävät heräävän todella hitaasti aktiivisiksi eläkessäästäjiksi. OP-Pohjolan teettämän kyselytutkimuksen mukaan alle 10 prosenttia suomalaisista on vakavasti harkinnut ryhtymistä pitkäaikaissäästäjiksi. Säästämisinto on jopa laskenut viime syksystä.

Uusien ps-eläketilien kauppa vielä kankeaa

Eläkesäästämiseen kehiteltyjen pitkäaikaissäästämis- eli ps-tilien myynti on pankkien mukaan alkanut varovaisesti. Tilejä on nyt kaupattu puolitoista kuukautta. Suurimpien pankkien mukaan niiden kautta on sijoitettu eniten rahastoihin. Eläkevakuutuksien kauppaa ne eivät ole hyydyttäneet.

Kaksi kolmasosaa ei aio aloittaa eläkesäästämistä

Tapiola pankin kyselytutkimuksen mukaan kaksi kolmasosaa suomalaisista ei aio aloittaa eläkesäästämistä. Yli puolet vastaajista on täysin tai melko samaa mieltä väittämästä, jonka mukaan ”yhteiskunta hoitaa riittävän taloudellisen turvan tulevaisuuteni varalle”.

Nordeakin ilmoittautui kilpaan eläkesäästöistä

Nordeakin ilmoittautui mukaan kilpaan pankkiasiakkaiden eläkesäästöistä. Pankki tuo huhtikuussa myyntiin oman eläkesäästämiseen tarkoitetun ps-tilinsä, jolle tehdyistä säästöistä voi tuoreen lain mukaan tehdä verovähennyksiä pääomatuloveroprosentin mukaan. OP-Pohjola esitteli vastaavan tuotteensa alkuviikolla

Kilpailu eläkesäästötileistä alkoi

Kilpailu pitkäaikaissäästämistileistä on alkanut pankeissa. OP-Pohjola esitteli maanantaina ensimmäisen verohelpotuksin tuetun ps-tilinsä ja muiden pankkien odotetaan seuraavan pian perässä.

Arvopaperien ostajat aikaisempaa tyytymättömämpiä

Vakuutus- ja rahoitusneuvontaan on tullut tänä vuonna ennätysmäärä arvopapereihin liittyviä valituksia. Suuri osa valituksista liittyy suureen riskinottoon ja näin menetettyyn pääomaan. Myös eläkesäästäjä joutuu puntaroimaan sijoitusten riskiä ensi vuonna entistä tarkemmin.

Eläkesäästäminen kiinnostaa joka toista

Vapaaehtoinen eläkesäästäminen kiinnostaa vain noin joka toista suomalaista. Sampo Pankin teettämän tutkimuksen mukaan yli 40 prosenttia ihmisistä ei ole varautunut tulevaan eläkeikäänsä minkäänlaisilla säästöillä.

Kysely: Yli 40 prosenttia ei ole varautunut eläkeaikaan

Yli puolet suomalaisista arvioi, että lakisääteinen eläketurva ei tarjoa heille riittävää elintasoa. Sampo Pankin TNS Gallupilla teettämän tutkimuksen mukaan 42 prosenttia vastanneista ei kuitenkaan ole varautunut eläkeikään. Varautuminen on heikointa nuorimmissa ikäluokissa.

Eläkesäästöuudistus etenee eduskunnassa

Eläkesäästämisen uudistus etenee eduskunnassa. Säästämismahdollisuuksien laajentaminen ja verokohtelu on hyväksytty valiokunnissa. Ensi vuoden alussa voimaan tulevaksi tarkoitettu laki mahdollistaa eläkesäästämisen kaikilla säästämistuotteilla. Säästöjä voi kerryttää pankkitilillä, osakkeilla ja rahastoilla.

Eläkesäästämiseen on tulossa uusia vaihtoehtoja

Pankit ja rahalaitokset ovat saamassa oikeuden tarjota asiakkaille uudenlaista pitkäaikaissijoittamista. Tähän asti eläkesijoittaminen on tehty eläkevakuuksilla.

Verotietoa jaetaan Sodankylässä

Verotietoutta jaetaan Sodankylässä keskiviikkoiltana. Veronmaksajain Keskusliiton lakimies Harri Rajala kertoo kotitalousvähennyksestä ja pitkäaikaissäästämisen verouudistuksesta.

Aamun lehdet

Maanantain lehdet kirjoittavat muun muassa säätiöiden poliitikoille jakamasta vaalituesta ja eläkesäästämisen verotuksen uudistamisesta.

Eduskunta riiteli pitkäaikaissäästämisestä

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki ja SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen ovat arvostelleet railakkaasti valtiovarainministeri Jyrki Kataista (kok.) eläkevakuutusten verotuen laajentamisesta pitkäaikaissäästämiseen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle