Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Justin Bieber med en lös mössa på huvudet.

Pop-tähti Justin Bieber konsertoi Helsingissä elokuussa

Konsertti järjestetään Kaisaniemen puistossa osana laulajan Justice World Tour -kiertuetta.

Sting på scenen med sin elbas

Sting saapuu Suomeen – konsertti Tampereen areenalla maaliskuussa

Edellisen kerran esiintyjä nähtiin Suomessa vuonna 2019.

Nainen tuo Astroworld-konsertissa kuolleiden muistoksi kukkia.

Kuolemiin johtanut kaaos Astroworld-festivaaleilla järkyttää – tapahtumajärjestäjien mukaan tragedia saattaa vaikuttaa turvatoimiin myös Suomessa

Suomalaiset tapahtumajärjestäjät seuraavat tarkkaan kohtalokkaan Astroworld-festivaaleilla sattuneen onnettomuuden tutkintaa. Samaa ei haluta kokea Suomessa. Live Nationin toimitusjohtaja sanoo, että turvajärjestelyitä pohditaan päivittäin.

Tyttö kuuntelee orkesterimusiikkia Kuopion Musiikkikeskuksessa.

Maatilan eläimet laulattivat yleisöä Kuopion kaupunginorkesterin kummilapsikonsertissa – Elise, 4, pääsi pitkästä aikaa kuuntelemaan elävää musiikkia

Kuopion kaupunginorkesterin maksuton kummilapsitoiminta jatkuu. Musiikkikeskuksessa kuultiin tiistaina Kuopio Ammuu -konsertti, josta on tänään keskiviikkona kaikille avoin esitys.

Koronarokotus ruiskeita valmiina.

Rovaniemi päivitti maskisuosituksen koskemaan 16 vuotta täyttäneitä – koulut ja päiväkodit voivat nyt mennä teatteriin ja konsertteihin

Aiemmin maskia suositeltiin kaikille 12 vuotta täyttäneille. Tartuntojen ilmaantuvuusluku on kaupungissa jonkin verran pienentynyt.

Yleisöä Ursus Factoryn Tavastian keikalla 15.7.2021.

Keikkoja on pian ruuhkaksi asti, mutta samalla pääsyliput voivat kallistua

Koronajärjestelyt lisäävät konserttien ja festivaalien järjestäjien kuluja, mikä voi pian nostaa pääsylippujen hintoja. Näin on käynyt jo esimerkiksi Saksassa.

tampere-talo valaistuna violetiksi

Tampere-talo palkittiin vuoden konserttisalina

Tampere-talo palkittiin Musiikki & Media -tapahtuman Industry Awards -gaalassa vuoden konserttisalina tänä viikonloppuna.

Arppa esiintyy keikalla.

Arpan musiikki nousi suosioon koronarajoitusten aikana, mutta esiintymään ei juuri päässyt – nyt pääsee, tältä näytti loppuunmyydyllä keikalla

Kokoontumisrajoitukset poistuivat tänään koko maasta, ja moni keikkapaikka herää vähitellen eloon. Yksi uusista artistilupauksista on Arppa, jonka soundia musiikkimediat ovat suitsuttaneet ja verranneet sitä muun muassa J. Karjalaiseen.

Oopperalaulaja Tuija Knihtilä Simon venesatamassa, taustalla aittarakennuksia.

Kemin kaupunginorkesteri soittaa kapellimestari Erkki Lasonpalon jäähyväiskonsertin

Kemin kirkossa kuultavassa konsertissa noudatetaan koronaturvatoimia.

Laulajalla on harmaa maski päässään, takaa nousee savusumua.

Turkuun suunniteltu suurkonsertti järjestetään ensi vuonna – metalliyhtye Slipknot taas esiintyjäksi

Turku joutui koronapandemian takia perumaan suurkonsertin tämän vuoden elokuulta. Myös Slipknot ilmoitti tuolloin konserttinsa perumisesta.

Mikaelin logo ovessa

Tapahtuma-ala heräilee koronakriisin jäljiltä Etelä-Savossakin – katsojamäärät laahaavat rajoitusten poistumisesta huolimatta

Koronarajoitukset ovat vapautuneet pahimman kriisin jäljiltä, mutta yleisö ei ole vielä rynnännyt konsertteihin. Taphatumajärjestäjiä tilanne hieman jännittää.

Sellisti Senja Rummukainen kuvattiin Helsingin Ritarihuoneella heinäkuussa 2020.

Jyväskylä Sinfonia avaa syyskautensa teatteritalossa live-konsertilla

Avajaiskonsertin solistivieraaksi saapuu sellistilupaus Senja Rummukainen.

Reino Nordin YlexPopissa 2018.

Club Teatria peruu kaikki syyskuun keikat Oulusta ja Torniosta – lokakuussakin muutoksia

Osa esiintymisistä siirtyy toiseen ajankohtaan. Peruuntuneitakin keikkoja on, esimerkiksi kanadalaisyhtye Sagan konsertti. Siirretyissä esiintymisissä liput käyvät uudelle päivämäärälle sellaisenaan. Lipuissa on myös palautusoikeus.

Elokuussa yksi Jyväskylän paikallisliikenteen busseista muutettiin soivaksi linkiksi.

Jyväskylässä kulkee soiva bussi, jonka kyydissä voi päästä klassisen musiikin konserttiin – "Haluamme nostattaa arjen tunnelmaa"

Bussiin asennetuista kaiuttimista ja info-näytöltä toistetaan Jyväskylä-sinfonian viime kevään verkkokonserttien parhaita paloja. Soiva linkki ajaa pääsääntöisesti linjaa 16, mutta joskus kyytiin pääsee myös linjalla 22.

Punatiilinen julkisivu, kyltit "Kerubi" ja "Karjalantalo".

Kerubin kesäkonsertti on peruttu esiintyjän sairastapauksen vuoksi

Illan toinen pääesiintyjä Stam1na ilmoitti myöhään eilen yhtyeessä ilmenneestä sairastapauksesta. Stam1nan piti soittaa yhteiskonsertti Von Herzen Brothersin kanssa. Tilalle ei onnistuttu löytämään korvaavaa esiintyjää, joten konsertti päätettiin perua kokonaan.

Vaasan kaupunginorkesteri

Vaasan kaupunginorkesteri pääsee soittamaan yleisön eteen – konsertit väljissä tiloissa kirkoissa Vaasassa ja Laihialla

Vaasan kaupunginorkesteri konsertoi syys- ja lokakuussa Vaasan kirkossa ja Laihian kirkossa. Kirkot ovat tilaltaan kaupungintalon juhlasalia väljemmät.

Musiikkiklubi pyytää asiakkailta koronapassia – näin passi käytännössä toimii

Tamperelainen musiikkiklubi kokeili koronapassin käyttöä illan konsertissa – näin passi toimi käytännössä

Koronapassin esittäminen on vapaaehtoista. Passin voi näyttää lipuntarkastuksen yhteydessä tulosteena, valokuvana tai esimerkiksi käyttämällä erilaisia sovelluksia.

Oulu sinfonian vaskiseitsikko soittaa koronarokotuksessa lavalla Oulussa.

Oulu Sinfonia viihdyttää yleisöä ilmaisilla after work -konserteilla torstaina ja perjantaina

Oulu Sinfonia soittaa erilaisissa kokoonpanoissa ja monenlaisissa tapahtumissa. Tällä viikolla se tarjoilee musiikkia after work -meiningissä sekä ilmastoaiheisessa konsertissa. Keväällä orkesteri juhlisti soitollaan koronarokotusten käynnistymistä.

Kuvassa Intendentti Marjukka Puutio, ohjelmistokoordinoija ja 1. soolosellisti Lauri Pulakka ja tiedotus-markkinointisihteeri Sara Nikula-Nyman.

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri on oppinut mukautumaan vaihteleviin koronatilanteisiin – konsertteja on siirretty tai muokattu tarvittaessa

Puolitoista vuotta jatkunut korona-aika on opettanut Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin ketteräksi ja nopealiikkeiseksi, mitä konserttien järjestämiseen tulee. Striimaus ainakin on tullut jäädäkseen.

Iitin musiikkijuhlat alkavat to 11.6.

Iitin musiikkijuhlat siirrettiin elokuulle, koska koronatilanteen ajateltiin olevan parempi – nyt tapahtuma toteutetaan, mutta puolella väkimäärällä

Iitin musiikkijuhlat kutistuvat tänä vuonna neljään päivään. Konsertit järjestetään pienemmällä yleisömäärällä kuin normaalisti. Vielä kesäkuussa toivottiin, että tähän aikaan rajoituksia ei enää olisi.

Yleisöä Kokkolan Viinijuhlat.

Kokemukset Kokkolan Viinijuhlista viitoittavat tapahtumapuiston jatkoa – musiikki tuskin pauhaa enää aamuyöstä

Kokkolan vastavalmistunut tapahtumapuisto Suntin varrella sai viikonloppuna kasteensa Kokkolan Viinijuhlilla. Artistit soittivat aamuyöhön saakka ja musiikki kantautui kauas. Nyt kaupunki miettii, miten jatkossa menetellään.

Flygels tangenter.

Mäntän musiikkijuhlat pystytään järjestämään konserttipaikkaa vaihtamalla

Kaikki Serlachius-museon Kivijärvisaliin suunnitellut konsertit siirretään koulukeskuksen liikuntasaliin, jossa kahden metrin turvavälit saadaan toteutumaan.

Amorphis esiintymässä Kuopiorockissa kesällä 2021.

Ravintolarajoitukset vaikuttavat myös Kuopiorockiin – anniskelu lopetettava aiemmin ja stadionlavojen esiintymisiä aikaistettu

Alkuperäisen suunnitelman mukaan viimeisen bändin piti lopettaa tänään ja huomenna yhden aikaan yöllä. Nyt bändit lopettavat samaan aikaan kuin anniskelu on lopetettava, eli puoliltaöin. Alue tyhjennetään yhteen mennessä.

Harley-Davidson -merkki moottoripyörän tankissa.

Run to 60's -tapahtuma järjestetään viikonloppuna Kemissä

Viime vuonna tapahtumaa ei voitu järjestää koronapandemian vuoksi.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Kuhmon Kamarimusiikissa lähes 17 000 konserttikäyntiä: järjestäjät korostavat, että yhtään festivaaliin liittyvää koronatartuntaa ei ole ilmennyt

Kamarimusiikin toiminnanjohtaja Sari Rusanen on tyytyväinen festivaalin onnistumiseen. Taiteilijoiden lisäksi festivaalia oli toteuttamassa 232 työntekijää.

Yleisö tanssii DJ Club Old Fartsin keikalla Naamat-festareilla Muuramessa.

Keski-Suomessa nautitaan livemusiikista usealla festarilla tulevana viikonloppuna

Musiikkitapahtumia päästään järjestämään taas pitkän koronavuoden jälkeen. Livemusiikki soi tänä viikonloppuna usella paikkakunnalla Keski-Suomessa. Lippuja tapahtumiin on kuitenkin myyty koronatilanteen seurauksesta rajallisesti.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Kuhmon Kamarimusiikissa jo 8 000 kävijää – useat konsertit ovat loppuunmyytyjä

Viikko sitten alkanut festivaali jatkuu neljän konsertin päivävauhdilla vielä tämän viikon lauantaihin asti, jolloin se huipentuu Beethovenin yhdeksännen sinfonian uuden kamarisovituksen esitykseen.

Olavi Uusivirta bändeineen keikkalavalla

Headland-festivaali puolittaa yleisömääränsä koronatilanteen vuoksi

Koronatilanne on Lahdessa maan synkimpiä. Yleisömäärän rajoituksilla järjestäjä haluaa vähentää jonotusta sekä helpottaa turvavälien pitämistä.

Festarikävijät haluavat luottaa siihen, että kaikki toimivat turvallisesti yleisötapahtumassa

Kajaanin Lammen Loiskeet -festivaali sujui rauhallisesti – koronatilanteen paheneminen aiheutti lippujen peruutuksia

Viikonloppuna järjestetyn Lammen Loiskeet -festivaalin pääjärjestäjä Jouko Palorinne on tyytyväinen tapahtumaan. Häiriökäyttäytymistä ei juuri havaittu. Kainuun koronatilanne aiheutti kuitenkin viime hetken lippujen peruutuksia.

kuvassa Kuhmon kamarimusiikin toiminnanjohtaja Sari Rusanen

Kuhmon Kamarimusiikki käynnistyi vuoden tauon jälkeen – toiminnanjohtaja: "Tätä on odotettu"

Kuhmon festivaalikesä saa jatkoa, kun Kuhmon Kamarimusiikki käynnistyi sunnuntaina. Festivaali järjestetään nyt 51. kerran, tänä vuonna Beethoven -teemalla. Vallitsevat koronarajoitukset vaikuttavat tämän vuoden ohjelmistoon.

Espanjassa vastaisku koronabluesille – ulkoilmakonsertti ”suojakuplissa”

Espanjassa vastaisku koronabluesille – ulkoilmakonsertti ”suojakuplissa”

Barcelonan kupeeseen luotiin scifielokuvaa muistuttava konserttimiljöö: 20 muovista suojakuplaa, joiden sisällä konserttiyleisö sai villiintyä rauhassa. Espanjan koronatilanne on heikentynyt viime aikoina.

lokki-lava ja yleisöä Pori Jazz Kids festivaaleilla.

Pori Jazz soi taas -tapahtumaan on myyty hyvin lippuja – järjestäjän mukaan huomaa, että musiikkitapahtumia on odotettu

Porin Lokkilavalla kahden viikon päästä järjestettävä tapahtuma korvaa tänä vuonna koronapandemian takia väliin jäävän Pori Jazz -festivaalin.

Helsinki Pride -konserttivieraita.

Helsinki Priden juhlakonsertti villiinnytti juhlaväen – Karoliina Tuominen: "Ihan superia"

Helsinki Pride -yhteisön puheenjohtaja Panu Mäenpää sanoo, että edistystä vähemmistöjen asioissa on tapahtunut, mutta paljon on vielä tehtävää.

Helsinki Pride 2021 LIVE

Helsinki Pride Week peaks with streamed concert

The event, broadcast live on Yle TV and Areena from 3pm, features Prime Minister Sanna Marin (SDP) as well as pop stars such as Sanni, Yeboyah and Benjamin.

Laulaja-lauluntekijä Yona esiintyy Allas Sea Poolin konsertissa

Festarit ovat vain laastaria musiikkialan ahdinkoon – lavoille nousevat samat isot nimet, ja muut muusikot odottavat yhä pääsyä keikoille

Musiikkialalla oli ennen juhannusta vielä toiveikas olo, mutta jalkapallofanien koronatartunnat synkistivät tunnelman. Monella muusikolla on jo takana todella pitkä työttömyysputki.

Kauhajoen uusi monitoimiareena

Kauhajoen monitoimiareenaa aletaan rakentamaan jo tällä viikolla, valmista on syksyllä 2022 – halliyhtiön puheenjohtaja: "Tämä tuo veto- ja pitovoimaa pitäjälle"

Ottelutapahtumissa yleisökapasiteetti on ravintolatilat huomioiden noin 3500 ja konserteissa sekä muissa tapahtumissa jopa 5000 henkilöä. Areenan pääkäyttäjä on miesten Korisliigassa pelaava Kauhajoen Karhu Basket.

Kaustisen festivaalien Mukulamatinea, lavalla 350 lasta opettajineen.

Lippuja riittää Kaustisen kansanmusiikkijuhlille – kulttuurinnälkäiset musiikkivieraat eivät ehtineet vielä varata konsertteja loppuun

Toiminnanjohtaja Valtteri Valo kuvailee lipunmyyntitilannetta ensimmäisen viikon jäljiltä kohtuullisen hyväksi.

Lauri Tähkä, Helsinki, 28.02.2019

Lauri Tähkä konsertoi heinäkuussa Kerubi-stadionilla

Konsertin järjestävät yhteistyössä Kerubi ja Joensuun Maila. Samat toimijat järjestivät vuonna 2018 Kerubi-stadionin ensimmäisen stadionkonsertin, kun Vesa-Matti Loiri esiintyi Joensuussa. Turvallisuuden vuoksi lippumäärä on rajattu 3 000 pääsylippuun.

Apulanda-bändin jäsenet

Apulanta ja Haloo Helsinki siirtävät stadionkonserttinsa kesälle 2022

Bändien oli tarkoitus esiintyä Olympiastadionilla peräkkäisinä viikonloppuina elokuussa 2021.

JPP soittaa Kaustisen festivaaleilla.

Kansanmusiikki soi kuin soikin Kaustisella tänä kesänä – virtuaalikonserttien lisäksi tarjolla on yleisökonsertteja joka päivälle

Kaustisen Kansanmusiikkijuhlilla järjestetään tänä kesänä yli 20 konsertin sarja virtuaalifestareiden lisäksi. Yhteen festivaaliareenalla järjestettävään konserttiin otetaan näillä näkymin noin 500 ihmistä.

Corey Taylor.

Metalliyhtye Slipknotin konsertti siirtyy Turussa ensi vuoteen – yhtyeen piti avata uusi konserttialue Turun satamassa

Konsertti siirretään vuoteen 2022 koronapandemian vuoksi. Slipknotin piti avata uusi konserttialue Turun satamassa.

Tiiviisti pakkautunutta yleisöä Asap Rockyn Blockfest-keikalla.

Pirkanmaan yleisötilaisuuksien kokoontumisrajoitukset on purettu – Livefinin toiminnanjohtaja: "Hieno ja oikea päätös"

Livefinin toiminnanjohtaja Jenna Lahtinen arvelee, että joidenkin yleisötapahtumien järjestäjille voi tulla kiire. Hänen mukaansa tapahtumien järjestelyitä uskalletaan kuitenkin jatkaa nyt paremmalla varmuudella kuin aikaisemmin.

Erja Lyytinen, Helsinki, 26.02.2020

Pihtiputaalle uusi musiikkitapahtuma – "Ajatus juurimusiikkifestarista on muhinut jo vuosia", sanoo järjestäjä

Koronavirustilanteen helpottuminen on tuonut tapahtuman järjestäjille uskallusta suunnitella uutta. Koronan takia lippuja Pihtiputaan uudelle festarille myydään rajoitetusti.

Yleisöä 30 Seconds to Mars -yhtyeen keikalla Qstockissa 2019.

Suomen tapahtumakesä alkaa – heinäkuun lopulle valmistellaan nyt kymmenientuhansien ihmisten festareita

Yleisötapahtumien koronarajoituksia puretaan koko maassa, ja sen takia ensimmäisiä keikkoja pystytään järjestämään jo tällä viikolla. Näillä näkymin isommat festarit ovat mahdollisia myöhemmin kesällä, ja ainakin Oulun Qstock ja Kuopiorock valmistautuvat järjestämään tapahtumansa lähes täydellä kapasiteetilla. Myös Helsingin juhlaviikot aiotaan pitää elokuussa kattavalla ohjelmistolla.

Valkorapattu ja punatiilinen vinokattoinen rakennus, ulkoseinässä teksti "Kerubi Karjalantalo".

Livemusiikki palaa Joensuuhun – Kerubi järjestää useita kesäkonsertteja Ilosaaressa

Ensimmäiset kaksi kesäkonserttia on nyt julkaistu. Niissä nähdään perjantaina 9. heinäkuuta Olavi Uusivirta ja Vesterinen yhtyeineen, ja lauantaina 21. elokuuta Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani ja Herra Ylppö. Myös sisäkonsertteja on suunnitteilla.

Segelbåten S/Y Navigator deltog i Tall Ships Races i Åbo 2017.

Purjelaivatapahtuman oheiskonsertti Tall Ships Races Festival perutaan

Tall Ships Races Festivalin järjestäjät kertovat, että konsertti oli osa purjelaivakilpailua, joten päätapahtuman peruuntuessa myöskään konserttia ei järjestetä. 

Imatranajojen pääkatsomo. Edustalla kilpailijoita.

Imatran Power Festival siirtyy kesään 2022

Musiikkitapahtuma järjestetään Imatranajon kanssa samana viikonloppuna.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle