Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tampereen Teatterin näyttelijät esiintyvät perinteisessä joulukonsertissa Aleksanterin kirkossa.

Tampereen Teatterin perinteikäs konsertti tuo joulun tunnelman Aleksanterin kirkkoon - kolehdilla tuetaan vähävaraisten ruoka-apua

Joulukonsertissa kerättävä kolehti ohjataan Ruokapankille tamperelaisten vähävaraisten auttamiseksi.

Jyväskylän pavinjongin sisäänkäynnissä paljon nuoria.

Tapahtumajärjestäjän konkurssin myötä konsertteja saatetaan perua Paviljongin kalenterista – toteutumattomien keikkojen lippurahat palautetaan

Konkurssiin hakenut tapahtumajärjestäjä RH Entertainment on ollut tapahtumakeskus Paviljongin iso yhteistyökumppani. Tällä hetkellä selvitetään, voidaanko tapahtumajärjestäjän tilaisuudet toteuttaa.

Bonnie Tyler edusti Isoa-Britanniaa vuonna 2013 Euroviisuissa.

Toteutuvatko Ukrainan kansallisbaletin kiertue tai Raskasta joulua -konsertit? – Konserttitalot odottavat lisätietoa konkurssihakemuksen jäljiltä

Esimerkiksi Lahdessa on ollut määrä järjestää kolme suurta RH Entertainment Oy:n tuottamaa musiikkitapahtumaa joulukuussa.

Mickar justeras på Kulturskafferiet Ritz i Vasa.

Volume uskoo live-keikkojen vetovoimaan pandemian jälkeen: ”Ihmisiltä meni hetken aikaa päästä ulos neljän seinän sisältä”

Keikkapaikkojen talousongelmat, työntekijäpula ja vaikeus aktivoida vapaaehtoiset uudelleen haastavat Uuden kulttuurin yhdistys Volumen mukaan Vaasan live-musiikkitarjontaa.

UMK-palkinto ja lava taustalla.

UMK23-finaali järjestetään Turun Logomossa 25. helmikuuta – Kilpailussa valitaan Suomen euroviisuedustaja

Suomen suurin musiikkishow on koko illan tapahtuma. Kilpailuun tuli tänä vuonna 363 hakemusta, joista raati valitsi seitsemän finalistia.

UMK-priset och händelseinformation

Allt om UMK23-evenemanget

UMK23 är mer spektakulär och större än någonsin — upplev UMK-showen och helkvällsfesten på Logomo i Åbo den 25 februari!

UMK:n yleisöä ja teksti UMK23

All about the UMK23 event

Experience the UMK show and the all-night party at Logomo in Turku on February 25! Tickets for UMK - the Contest for New Music are now available.

UMK22 esitys BESS ja UMK23-tapahtuman tiedot

Kaikki UMK23-tapahtumasta

Uuden Musiikin Kilpailu tulee upeampana ja suurempana kuin koskaan — koe UMK-show ja koko illan bileet Turun Logomossa 25. helmikuuta!

Ijahis idja

Ijahis idja on kuin Saamenmaan Coachella, joka kokoaa Inariin värikästä festarikansaa alkuperäiskansamusiikin äärelle

Pohjoisen kesä päättyy alkuperäiskansojen musiikkifestivaali Ijahis idjaan. Se on trendikäs ja moderni kohtaamispaikka, jossa perinteet eivät kuitenkaan unohdu.

Pitkä jono yleisöä jonottamassa iltapäivällä Ed Sheeranin konserttiin Olympiastadionille Helsingissä 20. elokuuta 2022.

Ed Sheeranin Olympiastadionin konsertin ääni kantautui yllättävän kauas – järjestäjä: "Soitettiin desibelirajoitusten puitteissa"

Sosiaalisessa mediassa ihmetellään, kuinka Helsingin Olympiastadionilla eilen konsertoineen Ed Sheeranin keikka kantautui jopa useiden kilometrien päähän. Syynä saattaa olla poikkeuksellinen lavarakennelma.

Johan Ivvar Gaup, Mikkel Mathis Hætta, Bernt Mikkel Haglund Ijahis idja -festivaaleilla

Musiikkifestivaali Ijahis idja päättää pohjoisen kesän saamelaispopin ja hevijoiun rytmein

Alkuperäiskansojen musiikkifestivaali Ijahis idja järjestetään Inarissa 19.–20.8. Yle hyppää festivaalitunnelmaan suomeksi ja pohjoissaameksi juonnettavassa suorassa lähetyksessä perjantaina 19.8. kello 14.30.

Justin Bieber

Halvauksesta toipunut Justin Bieber esiintyy tänään Helsingissä – tällainen on rankan lapsuuden elänyt tähti, joka vakuuttaa rauhoittuneensa

Nuoruudessaan törttöillyt Bieber on mennyt naimisiin ja keskittynyt uskontoon. Elämänmuutos kuuluu Justice-levyllä, jonka nimeä kantava maailmankiertue saapuu nyt Suomeen.

Myyntikojuja ja ihmisiä Wanhan kaupungin festiwaalilla Lappeenrannan Linnoituksessa heinäkuussa 2022.

Uusien yleisötapahtumien järjestäjät tyytyväisiä yleisömäärään Etelä-Karjalassa – jatkoa suunnitellaan

Etelä-Karjalassa heinäkuun viimeisenä viikonloppuna järjestettyjen tapahtumien eli Wanhan Kaupungin Festiwaalin, Taipalsaari Soundsin ja DJ Festin järjestäjät miettivät jo ensi kesää, sillä tapahtumat onnistuivat tavoitteisiin nähden hyvin.

Viitasaarella valmistauduttiin 40-vuotta järjestettyyn Musiikin Aika tapahtumaan.

Viitasaaren Musiikin Aika asettaa peilin nykyajan eteen: "Teokset kuvastavat historiallista taitekohtaa, jota elämme", sanoo taiteellinen johtaja

Viitasaaren Musiikin Aika elää vahvasti tässä päivässä: historiallisen murroksen ja taitekohdan haastavina teemoina ovat uudet maailmat ja moninaisuus. Moninaisuutta tarkastellaan ihmisen, historian ja yhteiskunnan näkökulmista.

tuskan yleisöä

Festarilippujen jälleenmyynti on kiellettyä, mutta silti sitä tapahtuu – lippukauppa käy kuumana Jodelissa, koska keinoja puuttumiseen ei ole

Lippujen jälleenmyynti on usein käyttöehdoissa kiellettyä, mutta se ei ole Suomessa laitonta. Sosiaalinen media on edelleen suosittu kauppapaikka tapahtumalipuille.

yleiskuva

Himos Juhannus kokoaa taas kymmeniä tuhansia juhlijoita Jämsään – innokkaimmat olivat paikalla heti porttien avauduttua

Himoksen kolmipäiväinen juhannusfestivaali käynnistyy tänään. Juhlimaan odotetaan kaikkiaan 30 000 juhlijaa. Himokselle saapuvat opastetaan tällä kertaa kiertoteille, koska varsinaisen Himoksen littymän kohdalla on käynnissä Säyrylän eritasoliittymän rakennustyö.

Ihmisiä seuraamassa konserttia Lahden torilla

Lahden torilla ei ole luvassa isoja kesätapahtumia – yleisötapahtumien järjestäminen on yhä arpapeliä

Kauppatorin kesän suurin tapahtuma olisi ollut Rock In The City -festivaali, joka peruttiin heikon kysynnän vuoksi.

Vesala

"Tapahtuma-ala ei enää houkuttele, rajoitusten veivaamisen takia moni on saanut pahasti turpaansa", sanoo valo-operaattori Pietari Koskenniemi

Tapahtuma-ala pyrkii pääsemään takaisin jaloilleen rajoitusten jälkeen, mutta sitä koettelee työvoimapula. Alalle tarvittaisiin tukijärjestelmää, jotta se houkuttelisi työntekijöitä.

Mies ja nainen USA:n kartan edessä.

Myös Kanada saa omat Euroviisut – laulukilpailun maailmanvalloitus jatkuu, vaikka American Song Contest on vaikeuksissa

Euroviisujen maailmanvalloitus jatkuu, kun Kanada saa oman versionsa vuonna 2023. Tänä keväänä käynnistyneen American Song Contestin alku on ollut kuoppainen.

Kuoro laulaa Porin kirkossa.

Konserttien kevät tulossa Kanta-Hämeeseen

Maakunnassa kuorot harjoittelevat ohjelmistoa moniin eri konsertteihin. Tulossa on esimerkiksi yhteisvastuukonsertteja, kevätkonsertteja ja äitienpäiväkonsertteja.

Yleisöä Gasellien Ruisrock-keikalta.

Festarikesästä on tulossa ennätysvilkas – ruuhkaisimpana lauantaina on käynnissä yli 30 tapahtumaa samaan aikaan

Festivaalilippujen kauppa käy jo nyt vilkkaana. Vaikka tapahtumia on jopa ruuhkaksi asti, tapahtuma-ala uskoo, että yleisöä riittää kaikille festareille.

Yleisöä Pakkahuoneella

Kesäfestarit lähestyvät, mutta tekijöitä on vaikea löytää – kysyimme järjestäjiltä, karttavatko artistit nyt Suomea

Pääkaupunkiseudulla tapahtuma-alan työntekijöitä on vielä saatavissa, vaikka järjestäjien mukaan ammattilaisten löytäminen on nyt vaikeampaa. He eivät usko Venäjä-boikotin johtavan perumisiin.

Jukka Virtanen, projektikoordinaattori, Creative Technology Finland.

Tapahtuma-alalla muhii työvoimapula: moni vaihtoi koronan takia alaa – nyt tekijöitä pitäisi löytää nopeasti, sillä edessä on keikkojen suma

Kaikki alaa vaihtaneet eivät ole palanneet tapahtuma-alalle. Samalla lähitulevaisuuteen on siirtynyt iso määrä konsertteja. Yhtälö aiheuttaa päänvaivaa tapahtumia järjestäville yrityksille.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Club Teatrian Oulun konsertit siirtyvät pois Limingantullista – Krouvintien kiinteistön jatkosta ei saatu sopimusta

Teatrian tulevien tapahtumien järjestämispaikoista tiedotetaan sosiaalisen median kanavilla. Uusi kiinteä konserttipaikka on tulevaisuudessa rakentumassa Nallikariin.

Kuvassa Helsingin työväentalo Siltasaaressa.

Joko pula Helsingin keikkapaikoista helpottaa – Siltasaaressa aikanaan musiikkitapahtumien paikkana toiminut Bygga palaa kehiin

Helsingistä on lopettanut viime vuosina useita keikkapaikkoja ja korvaavia tiloja on etsitty jopa kantakaupungin ulkopuolelta.

Lappeenrannan niittyjä

Aikuisten kesämusiikkitapahtuma Saimaa festival järjestetään Lappeenrannan linnoituksessa heinäkuussa

Saimaa festival -tapahtumassa Lappeenrannassa esiiintyvät heinäkuussa muun muassa JVG, The Rasmus, Sanni, Suvi Teräsniska ja Pepe Willberg.

Céline Dion

Lisää tapahtumia siirtyy Helsingin areenasta: Céline Dionin ja Manowarin konserteille etsitään uutta kotia

Kulttibändi Manowarin piti esiintyä Helsingissä huhtikuussa, kanadanranskalaisen Céline Dionin odotetut konsertit ovat lykkääntyneet jo kahdella vuodella.

Yleisöä laulamassa ja lyömässä käsiä yhteen. Yleisö katsoo lavalla seisovaa lippispäistä laulajaa, joka osoittaa mikrofoniaan yleisöä kohti.

Musiikkikeikat pääsevät taas käyntiin – Mössöllä on jouduttu syynäämään jääkaapin ovessa haalistuneita lippuja

Keikkoja ei ole voitu järjestää Päijät-Hämeessä ravintolatoimintaan ja yleisötilaisuuksiin kohdistuneiden koronarajoitusten vuoksi. Nyt elävä musiikki soi jälleen muun muassa Möysän Musaklubilla.

Kuvassa Raimo Vertainen

Kokkolan Talviharmonikka siirtyy toukokuulle

Koronapandemia esti jälleen Talviharmonikan järjestämisen.

Blind Channel livekeikalla 14.8.

Korona sotki uuden kaupunkifestivaalin lanseerauksen viime vuonna – Haminassa järjestettävä tapahtuma tähtää nyt ensi kesään

Haminan Bastionissa järjestettävälle musiikkifestivaalille pääsevät myös alaikäiset, sillä se on päätetty järjestää ikärajattomana.

ohjelmavastaava Marko Hämäläinen yliviivaa seinällä olevasta julisteesta ylimpiä rivejä. Julisteessa on luettelo baarin tulevista esiintyjistä.

Rokkibaarin yrittäjä pelkää: "Voi olla maaliskuu, ennen kuin musiikki soi lavalla" – näin koronapassin rajoittaminen näkyy Kymenlaaksossa

Koronapassin käytön rajoitukset ovat tapahtuma-alan yrittäjille uusi kova isku, joka johtaa perumisiin ja taloustappioihin. Joidenkin paikkojen toiminta taas jatkuu lähes normaalisti.

Justin Bieber med en lös mössa på huvudet.

Pop-tähti Justin Bieber konsertoi Helsingissä elokuussa

Konsertti järjestetään Kaisaniemen puistossa osana laulajan Justice World Tour -kiertuetta.

Sting på scenen med sin elbas

Sting saapuu Suomeen – konsertti Tampereen areenalla maaliskuussa

Edellisen kerran esiintyjä nähtiin Suomessa vuonna 2019.

Nainen tuo Astroworld-konsertissa kuolleiden muistoksi kukkia.

Kuolemiin johtanut kaaos Astroworld-festivaaleilla järkyttää – tapahtumajärjestäjien mukaan tragedia saattaa vaikuttaa turvatoimiin myös Suomessa

Suomalaiset tapahtumajärjestäjät seuraavat tarkkaan kohtalokkaan Astroworld-festivaaleilla sattuneen onnettomuuden tutkintaa. Samaa ei haluta kokea Suomessa. Live Nationin toimitusjohtaja sanoo, että turvajärjestelyitä pohditaan päivittäin.

Tyttö kuuntelee orkesterimusiikkia Kuopion Musiikkikeskuksessa.

Maatilan eläimet laulattivat yleisöä Kuopion kaupunginorkesterin kummilapsikonsertissa – Elise, 4, pääsi pitkästä aikaa kuuntelemaan elävää musiikkia

Kuopion kaupunginorkesterin maksuton kummilapsitoiminta jatkuu. Musiikkikeskuksessa kuultiin tiistaina Kuopio Ammuu -konsertti, josta on tänään keskiviikkona kaikille avoin esitys.

Koronarokotus ruiskeita valmiina.

Rovaniemi päivitti maskisuosituksen koskemaan 16 vuotta täyttäneitä – koulut ja päiväkodit voivat nyt mennä teatteriin ja konsertteihin

Aiemmin maskia suositeltiin kaikille 12 vuotta täyttäneille. Tartuntojen ilmaantuvuusluku on kaupungissa jonkin verran pienentynyt.

Yleisöä Ursus Factoryn Tavastian keikalla 15.7.2021.

Keikkoja on pian ruuhkaksi asti, mutta samalla pääsyliput voivat kallistua

Koronajärjestelyt lisäävät konserttien ja festivaalien järjestäjien kuluja, mikä voi pian nostaa pääsylippujen hintoja. Näin on käynyt jo esimerkiksi Saksassa.

tampere-talo valaistuna violetiksi

Tampere-talo palkittiin vuoden konserttisalina

Tampere-talo palkittiin Musiikki & Media -tapahtuman Industry Awards -gaalassa vuoden konserttisalina tänä viikonloppuna.

Arppa esiintyy keikalla.

Arpan musiikki nousi suosioon koronarajoitusten aikana, mutta esiintymään ei juuri päässyt – nyt pääsee, tältä näytti loppuunmyydyllä keikalla

Kokoontumisrajoitukset poistuivat tänään koko maasta, ja moni keikkapaikka herää vähitellen eloon. Yksi uusista artistilupauksista on Arppa, jonka soundia musiikkimediat ovat suitsuttaneet ja verranneet sitä muun muassa J. Karjalaiseen.

Oopperalaulaja Tuija Knihtilä Simon venesatamassa, taustalla aittarakennuksia.

Kemin kaupunginorkesteri soittaa kapellimestari Erkki Lasonpalon jäähyväiskonsertin

Kemin kirkossa kuultavassa konsertissa noudatetaan koronaturvatoimia.

Laulajalla on harmaa maski päässään, takaa nousee savusumua.

Turkuun suunniteltu suurkonsertti järjestetään ensi vuonna – metalliyhtye Slipknot taas esiintyjäksi

Turku joutui koronapandemian takia perumaan suurkonsertin tämän vuoden elokuulta. Myös Slipknot ilmoitti tuolloin konserttinsa perumisesta.

Mikaelin logo ovessa

Tapahtuma-ala heräilee koronakriisin jäljiltä Etelä-Savossakin – katsojamäärät laahaavat rajoitusten poistumisesta huolimatta

Koronarajoitukset ovat vapautuneet pahimman kriisin jäljiltä, mutta yleisö ei ole vielä rynnännyt konsertteihin. Taphatumajärjestäjiä tilanne hieman jännittää.

Sellisti Senja Rummukainen kuvattiin Helsingin Ritarihuoneella heinäkuussa 2020.

Jyväskylä Sinfonia avaa syyskautensa teatteritalossa live-konsertilla

Avajaiskonsertin solistivieraaksi saapuu sellistilupaus Senja Rummukainen.

Reino Nordin YlexPopissa 2018.

Club Teatria peruu kaikki syyskuun keikat Oulusta ja Torniosta – lokakuussakin muutoksia

Osa esiintymisistä siirtyy toiseen ajankohtaan. Peruuntuneitakin keikkoja on, esimerkiksi kanadalaisyhtye Sagan konsertti. Siirretyissä esiintymisissä liput käyvät uudelle päivämäärälle sellaisenaan. Lipuissa on myös palautusoikeus.

Elokuussa yksi Jyväskylän paikallisliikenteen busseista muutettiin soivaksi linkiksi.

Jyväskylässä kulkee soiva bussi, jonka kyydissä voi päästä klassisen musiikin konserttiin – "Haluamme nostattaa arjen tunnelmaa"

Bussiin asennetuista kaiuttimista ja info-näytöltä toistetaan Jyväskylä-sinfonian viime kevään verkkokonserttien parhaita paloja. Soiva linkki ajaa pääsääntöisesti linjaa 16, mutta joskus kyytiin pääsee myös linjalla 22.

Punatiilinen julkisivu, kyltit "Kerubi" ja "Karjalantalo".

Kerubin kesäkonsertti on peruttu esiintyjän sairastapauksen vuoksi

Illan toinen pääesiintyjä Stam1na ilmoitti myöhään eilen yhtyeessä ilmenneestä sairastapauksesta. Stam1nan piti soittaa yhteiskonsertti Von Herzen Brothersin kanssa. Tilalle ei onnistuttu löytämään korvaavaa esiintyjää, joten konsertti päätettiin perua kokonaan.

Vaasan kaupunginorkesteri

Vaasan kaupunginorkesteri pääsee soittamaan yleisön eteen – konsertit väljissä tiloissa kirkoissa Vaasassa ja Laihialla

Vaasan kaupunginorkesteri konsertoi syys- ja lokakuussa Vaasan kirkossa ja Laihian kirkossa. Kirkot ovat tilaltaan kaupungintalon juhlasalia väljemmät.

Musiikkiklubi pyytää asiakkailta koronapassia – näin passi käytännössä toimii

Tamperelainen musiikkiklubi kokeili koronapassin käyttöä illan konsertissa – näin passi toimi käytännössä

Koronapassin esittäminen on vapaaehtoista. Passin voi näyttää lipuntarkastuksen yhteydessä tulosteena, valokuvana tai esimerkiksi käyttämällä erilaisia sovelluksia.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle