Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Koronavuosi iski lujaa Helsingin vuokra-asuntomarkkinoille, asuntoja vapaana merkittävästi enemmän – "Tällaista tilannetta ei ole ennen nähty"

Vuokra-asuntoja on Helsingissä vapaana selvästi tavanomaista enemmän. Helsingin kaupungin asiakkuusjohtajan Mari Randellin mukaan tilannetta selittää se, että esimerkiksi ravintola- ja matkailualalla ei ole ollut työpaikkoja tavanomaiseen tapaan tarjolla.

Mikkelin Haukivuorelle houkutellaan asukkaita yhden kuukauden ilmaisella vuokralla

Mikalolla on tällä hetkellä noin 200 vapaata vuokra-asuntoa eri puolilla Mikkeliä.

Vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat jatkaneet nousua

Vuokrat ovat nousseet eniten muun muassa Helsingissä ja Vantaalla.

Opiskelija, suunnitteletko muuttoa vuokra-asuntoon? Varaudu jopa vuoden jonotukseen: "Yksiön saa, kun malttaa odottaa"

Esimerkiksi Helsingistä vapaita asuntoja löytyy tällä hetkellä vain joka viidennelle hakijalle.

Kuopakselta haetaan aiempaa useammin yksiöitä – perheasuntojen kysyntä romahti

Kuopakselta asuntoa hakeneista noin 70 prosenttia haluaisi yksiön.

Vuokranantajat asuntosijoittamisesta: "Pikemminkin pitkäaikaista säästämistä kuin tuottojen tavoittelua"

Vuokranantajien mukaan uusien asuntojen rakentaminen on nostanut keskimääräisiä neliövuokria, mutta vuokria on etujärjestön mukaan jouduttu myös laskemaan alueilla, joille on tullut lisää tarjontaa.

Vuokrat nousivat: Espoossa 3,9 prosenttia, Oulussa vain 1,8

Vuokrien nousu hidastui. Pääkaupunkiseudulla vapaarahoitteisen asunnon keskineliövuokra oli yli 18 euroa.

Vuokralla asuminen on entistä kalliimpaa

Vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat viime vuonna pääkaupunkiseudulla 5,2 prosenttia. Muualla maassa nousu oli kaksi prosenttia.

Joensuulaisen naisen asuntohuijaukset etenevät syyttäjälle

Pohjois-Karjalan poliisi on saanut päätökseen tutkinnan petossarjasta, jossa joensuulaisen 27-vuotiaan naisen epäillään vuokranneen internetin välityksellä olematonta vuokra-asuntoa. Nainen oli ennättänyt huijata kaikkiaan kymmentä asunnonvuokraajaa.

Vuokrat kohosivat vuodessa 3,3 prosenttia

Asuinhuoneistojen vuokrat nousivat viime vuonna keskimäärin 3,3 prosenttia edellisvuodesta. Tilastokeskuksen vuositilaston mukaan vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen kohdalla nousua tuli 3,5 prosenttia, Arava-asunnoissa kolme prosenttia.

Lieksan vuokra-asunnoille löytyy taas asukkaita

Vuokra-asunnot täyttyvät Lieksassa jo muiden kaupunkien tapaan. Kiinteistö Oy Lieksan Vuokrataloissa on päästy eroon tyhjillään seisovista asunnoista maahanmuuttajien tultua kaupunkiin. Tällä hetkellä vapaita asuntoja on tarjolla parikymmentä, kun pahimmillaan vapaita kämppiä oli 120. Vuokratalot omistaa liki 800 asuntoa.

Kiuru: Valtion tukemien asuntojen vuokrat selvitettävä

Asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru edellyttää, että valtion avustamien vuokra-asuntojen vuokrataso selvitetään. Viime aikojen uutisoinnit viittaavat Kiurun mielestä siihen, että vuokrien määrittelyssä ei ole noudatettu annettuja määräyksiä.

Parlamentaarikon blogi: Krista Kiuru

Valtion tuella rakennettavissa vuokrataloissa on noudatettava vuokranmäärityksessä omakustannusperiaatetta. Tällä varmistetaan se, että yhteiskunnan osoittama tuki ohjautuu suoraan asukkaan hyväksi.

Hallitus tukee kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen tuotantoa

Hallitus pyrkii edistämään kohtuuhintaista vuokra-asumista. Kaikista asuntotuotannon korkotukilainoista 79 prosenttia kohdistuu vuokra-asuntotuotantoon. Kaikkiaan korkotukilainoja voidaan hyväksyä 1 025 miljoonan euron edestä, mikä on 50 miljoonaa enemmän kuin viime vuonna.