Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Auto, piikkilankaa ja uimaleluja – Riiko Sakkinen vyöryttää Euroopan pakolaiskriisin Serlachius-museoihin

Mäntän Serlachius-museo Göstässa avautuva Riiko Sakkisen Rajat kiinni-näyttely pureutuu pakolaiskriisiin ja tutkii itseensä kääntyvää, linnoittautuvaa Eurooppaa.

Omimisen oikeus ja taiteen vapaus

Mielipiteen muodostaminen on yleensä helppoa

Voiko kaiken syleillä kuoliaaksi?

Taiteella harrastetaan rahanpesun lisäksi valkopesua.

Göstan paviljongin valemuseo irvailee museoiden kaupallisuudelle

Mänttä-Vilppulaan avautuvan nykytaiteen museon Göstan paviljongin uudessa alamuseossa on pelkkä museokauppa. Taiteilija Riiko Sakkisen MuNA arvostelee taiteilijoiden huonoa kohtelua.

Göstan paviljonki hyppää nykytaiteeseen: SuperPop! ja MuNA paaluttavat uutta linjaa

Mäntän Serlachius-museoiden uusi paviljonki tuo uuden suunnan näyttelytoiminalle. Luvassa on enemmän nyky- ja aikalaistaidetta sekä teemanäyttelyitä. Pop-taide, Riiko Sakkinen ja Eija-Liisa Ahtila avaavat pelin.

Pop-taiteen huiput ja museo ilman taidetta avaavat taidemuseo Göstan

Andy Warholin, Roy Lichtensteinin, Eija-Liisa Ahtilan ja Riiko Sakkisen teokset kohtaavat kesällä Mäntässä. Serlachius-museoiden Gösta-museo avaa ovensa laajennettuna ja tuo uutta taidetta uuteen paviljonkiin.

Carnegie-taidepalkinto norjalaiselle Dag Erik Elginille

Pohjoismaiden suurin taidepalkinto Carnegie Art Award on myönnetty norjalaiselle Dag Erik Elginille. Carnegie-näyttelyssä esitellään myös suomalaistaiteilijoiden töitä.

Taiteilija Jani Leinosen vastaisku asuntomessuille

Kotimaisen nykytaiteen kärkinimet Jani Leinonen ja Riiko Sakkinen ovat kuratoineet Hyvinkäälle Asunnottomuusmessut. Tarkoitus on kiinnittää huomio asunnottomien tilanteeseen ja kritisoida sisustamiseen keskittyviä asuntomessuja.

Viisi suomalaista kisaa Carnegie-taidepalkinnosta

Viisi suomalaistaiteilijaa pääsee kilpailemaan arvostetusta Carnegie-palkkinnosta. Mukana ovat Jani Hänninen, Liisa Lounila, Marika Mäkelä, Anna Retulainen ja Riiko Sakkinen.

Monikulttuurinen Syyria Riiko Sakkisen teoksissa

Kuvataiteilija Riiko Sakkinen asui ja keräsi materiaalia teoksiinsa Syyriassa.

Jani Leinonen ja Riiko Sakkinen hyökkäävät nykyarvojen kimppuun

Kuvataiteilijat Jani Leinonen ja Riiko Sakkinen kritisoivat häpeilemättömästi nykyajan arvomaailmoja uudessa yhteisnäyttelyssään. Janin ja Riikon vapaa maailma -nimiseen näyttelyyn voi tutustua Amos Anderssonin taidemuseossa Helsingissä torstaista lähtien.

Taide saa uuden elämän tuunauksen avulla

Taiteilija Jani Leinonen esittelee taiteen tuunausta taidemuseo Kiasman edustalla Helsingissä tässä kuussa. Tuunattua taidetta -näyttelyssä on esillä tunnettujen suomalaistaiteilijoiden maalauksia, joita Leinonen on niin sanotusti parannellut. Muun muassa Juhani Palmun, Kaj Stenvallin ja Riiko Sakkisen teokset saavat uuden ilmeen Leinosen taidetyöpajassa.

Mäntän kuvataideviikot tuovat taiteen kaikkien ulottuville

Kuvataideviikkojen teema on tänä kesänä Suomen 25 parasta taiteilijaa. Esillä on töitä muun muassa Riiko Sakkiselta, Rauha Mäkilältä ja Jiri Gelleriltä. Mäntässä teokset levittäytyvät ympäri kaupunkia, esimerkiksi mainospaikoille ja rakennustyömaille.