Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Näin autoala leikkaisi liikenteen päästöjä: Autovero alas, kilometrivero käyttöön ja vauhtia vähäpäästöisiin polttoaineisiin

Myös teiden kunnostaminen vähentäisi päästöjä, auto- ja kuljetusala sanoo tuoreessa raportissaan.

Tie auki kilometriverolle? Lähes puolet suomalaisista hyväksyisi autonsa seurannan verotusta varten

Liikenneministeriö nosti uudestaan esille ajatuksen kilometripohjaisesta tiemaksusta.

Liikenneministeri Virkkunen: Ei ruuhkamaksuja pääkaupunkiseudulle

Liikenneministeri Henna Virkkunen (kok.) ei lämpene alueellisesti kohdistetuille liikennemaksuille mikäli Suomessa siirrytään kilometripohjaiseen liikenteen verotukseen. Helsingissä on jälleen keskusteltu maksuista, sillä keskustan liikenne ylittää edelleen monin paikoin sille asetetut päästörajat.

Autoverotuksen uudistuskaavailut sapettavat karavaanareita

SF-Caravan ry:n puheenjohtaja Juha Hämäläisen mukaan kilometrivero tappaisi koko matkailualan.

Liikenneministeri Kyllönen: Kilometriveroehdotuksessa tartuttiin kipeisiin kysymyksiin

Liikenne- ja viestintäministeriön työryhmä esitti, että auto- ja ajoneuvoverot muutettaisiin kilometriveroksi. Liikenneministeri Merja Kyllösen mukaan on poliitikkojen päätettävissä, edetäänkö tulevaisuudessa työryhmän mallin mukaisesti vai muulla tavalla.

Kuluttajaliitto kilometriverosta: Yksityisyyden suoja turvattava

Liitto suhtautuu myönteisesti malliin, jossa ajoneuvon hiilidioksidipäästöt vaikuttaisivat veroon.

Liikenneministeri haluaa kilometriverolle vähintään kolme vyöhykettä

Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja Kalle Jokinen (kok.) ei innostu kilometriverosta. Hänen mukaansa ihmisiä pitäisi pikemminkin kannustaa liikkumaan enemmän.

Ollila vastaa kritiikkiin: Polttoaineveron korotuslinja käyty loppuun

Liikenteen maksuja selvittäneen työryhmän puheenjohtajan Jorma Ollilan mukaan kilometriverojärjestelmän moititut korkeat kulut on arvioitu tarkoituksella yläkanttiin.

Kilometrivero vaatisi tarkkaa lainsäädäntöä

Auto- ja ajoneuvoveron korvaamista kilometriverolla esittänyt työryhmä on joutunut pohtimaan myös ihmisen yksityisyydensuojaa. Siitä, kuka auton reittitietoja voisi ja saisi katsella, tulisi säätää erityisen tiukasti.

Autoliitto kauhistelee kilometriveron kustannuksia

Autoliiton mukaan työryhmä on sivuuttanut suunnitellun ajokilometreihin perustuvan tiemaksun välilliset vaikutukset. Arvostelua saa myös työryhmätyön teknologiavetoisuus.

Tiejohtaja: Matkaperusteisen autoveron kautta lisää rahaa tienpitoon

Liikenteen ja infrastruktuurin vastuualueen johtaja Antti Rinta-Porkkunen Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta haluaa kaikki mahdolliset keinot keskusteluun liikenteen päästötavoitteisiin pääsemiseksi. Hän toivoo, että verokeskustelun kautta saataisiin tienpitoon rahaa, jota on kuntien säästötalkoissa niistetty. Liikenteen maksuja selvittänyt työryhmä ehdotti aamupäivällä, että auto- ja ajoneuvoverot korvattaisiin kilometriverolla.

SAK harkitsisi kilometriveroa

SAK haluaa, että verovapaat kilometrikorvaukset ja työmatkavähennysjärjestelmä yhdistetään kokonaisuudeksi kilometriveron kanssa.

Autoille kilometrivero - kuinka tärkeää henkilöautoliikenteen vähentäminen on?

Liikenteen maksuja selvittänyt työryhmä ehdottaa, että auto- ja ajoneuvoverot korvattaisiin kilometriverolla. Vero vaihtelisi alueittain ja määräytyisi myös hiilidioksidipäästöjen mukaan. Mitä mieltä olet ehdotuksesta?

Liikenneministeri: Kilometrivero otettaisiin käyttöön asteittain

Ministeri muistuttaa, että kilometriveron käyttöönotto on poliittinen päätös.

Jorma Ollilan työryhmä ehdottaa: Ajaminen kilometriverolle

Satelliittipaikannukseen perustuva kilometrivero vaihtelisi sen mukaan, millä alueella auto liikkuu ja minkälaisia hiilidioksidipäästöjä aiheutetaan. Suomi jaettaisiin kahteen tai kolmeen alueeseen.

Verouudistus teki ison piikin autokauppaan

Sunnuntaina voimaan tuleva autoveron uudistus on saanut uutta menopeliä himoavat ostajat liikkeelle; maaliskuussa autokauppojen ovi on käynyt tiheään ja jopa myyntiennätyksiä rikotaan. Tänä lauantaina keveämmästä verotuksesta haaveilevat ostajat ovat luultavasti jo myöhässä.

Sähköautosta tulossa koko kansan kulkine

Pelkällä sähköllä liikkuminen on jo tavallisen työssäkäyvän ulottuvilla. Sarjatuotannossa olevat sähköavusteiset polkupyörät, sähkömopot ja kaupunkiautot ovat tulleet markkinoille ja autoverouudistus lisää sähköauton hintakilpailukykyä.

Autokanta uudistuu hitaasti

Suomalaisten autojen keski-ikä on pysytellyt yli kymmenessä vuodessa jo pitkään. Katsastusasemilla autoveron muutosten uskotaan näkyvän hitaasti. Toiveissa on, että autokannan painopiste siirtyisi matalapäästöisiin malleihin. Toisaalta hinnankorotusten vuoksi vanhasta autosta saatetaan pitää kiinni pitkäänkin.

Tuontiautojen kauppa ei hyydy autoveron uudistukseen

Tieto autoveron muutoksesta toi parin kuukauden piikin tuontiautojen kauppaan. Pieksämäkeläinen tuontiautojen kauppias Matti Koskelo suhtautuu veronmuutokseen rauhallisesti: kauppa jatkuu edelleen vilkkaana.

Näin keskusteltiin: Ennätyskorkea bensan hinta ärsytti kommentoijia

Bensan hinta on nyt ennätyslukemissa. Lisäksi ensi kuussa voimaan tuleva autoverouudistus kiristää isopäästöisten autojen verotusta. Nettikommentoijat keskustelivat raivoissaan bensan hinnasta ja kallistuneista työmatkoista.

Keskustele: Joko bensa-autot joutavat romutettaviksi?

Bensan hinta on nyt ennätyslukemissa. Lisäksi ensi kuussa voimaan tuleva autoverouudistus kiristää isopäästöisten autojen verotusta. Oletko harkinnut bensa-auton vaihtamista sähkö- tai hybridiautoon tai bioetanolilla kulkevaan autoon? Vai aiotko luopua autosta kokonaan?

Bensasyöppöjen autojen tuonti vilkasta ennen verouudistusta

Ensi kuussa voimaan tuleva autoverouudistus on pitänyt autonvälittäjät kiireisinä. Suuripäästöisten autojen haku esimerkiksi Saksasta on nyt kiivaimmillaan, jotta ne saataisiin Suomen rekisteriin vielä vanhalla, pienemmällä verolla.

Autokaupassa Lapissa vilkas tammikuu

Uusien autojen myynti kävi tammikuussa edellisvuotista vilkkaammin. Henkilöautoja rekisteröitiin Lapissa 9,3 prosenttia enemmän kuin tammikuussa 2011.