Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Instrumentariumin toimitusjohtaja Pasi Anttila vastaa Ertolle: Ilmiselvän laittomaksi väitetyssä irtisanomisessa noudatettiin työlainsäädäntöä

Instrumentariumin järjestämät koulutustilaisuudet herättivät tänä viikonloppuna paljon keskustelua ympäri Suomen.

Instrumentariumin toimitusjohtaja pyytää anteeksi käytöstään koulutustilaisuudessa – Työntekijät kertoivat Taloussanomille kastittamisesta ja irtisanoutumiskehotuksista

Toimitusjohtaja Pasi Anttilan mukaan hänellä oli toimilleen luottamushenkilöiden tuki, mutta optikkoja edustava Erto ja Pam kieltävät tämän täysin.

GE käynnistää energiatoimintoja koskevat yt-neuvottelut – jopa 200 työpaikkaa uhattuna Tampereella

Yhtiön mukaan henkilökunnan vähennystarve Suomessa on noin 200 henkilöä.

Kokonaisvaltainen näöntutkimus optikolla teetetty ja kaikki kunnossa?

Optikon tekemä laaja näöntutkimus on vain suuntaa antava.

Optikkobisnes on keskittynyt kolmelle ketjulle

Ulkomaalaiset hallitsevat silmalasibisnestä

Optikkoliikkeiden sopimukset närkästyttäneet silmälääkäreitä – ”Potilailla voi olla vaikeuksia päästä vastaanotoille”

Yksityiset silmälääkärit eivät ole tyytyväisiä optikkoliikkeiden vastaanottojen uusiin sopimusehtoihin. Useampi lääkäri on luopunut vastaanotostaan tai harkinnut sitä muuttuneiden ehtojen vuoksi. Osa lääkäreistä pelkää, että tämä voi hankaloittaa asiakkaiden pääsyä vastaanotolle. Optikkoliikkeiden mukaan huoli on turha.

Silmälasipinnoite älylaitteen sinistä valoa vastaan – Tarpeeton?

Suomen silmälasimarkkinoille on rantautunut sinistä valoa estäviä pinnoitteita. Lääkäri uskoo pinnoitteen toimivan, muttei näe sen käytölle tarvetta.

Kotkan Pasaati raivaa parkkihallista tilaa uusille yrityksille

Kauppakeskus Pasaatiin on tulossa lähivuosina useita uusia yrityksiä. Tiloja yrityksille raivataan Kotkan Kauppakadun alla sijaitsevasta parkkihallista. Näin kauppakeskuksen alakertaan avautuisi runsaasti uutta liiketilaa.

Charges dropped in Finnish-Costa Rican corruption case

A Helsinki court has dismissed bribery charges against three Finns in a long-running case that led to convictions of top officials in Costa Rica.

Syytteet nurin Instrumentariumiin liittyvässä lahjusjutussa

Oikeudenkäynti oli seurausta vuosituhannen alun kehitysyhteistyöhankkeesta, jossa Suomesta myytiin Costa Ricaan sairaalalaitteita.

Miten talousrikosten tutkinta-ajat saataisiin kohtuullisiksi?

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on antanut Suomelle vuodesta 2000 lähtien jo 56 tuomiota liian pitkistä oikeusprosesseista. Pituuteen kuuluvat esitutkinta, syyteharkinta ja oikeudenkäynti. Poliisiylijohtaja Mikko Paatero on tyytymätön talousrikosten tutkinta-aikoihin. Mitä ajattelet talousrikosten tutkinta-ajoista?

Poliisiylijohtaja Paatero: Talousrikosten tutkinta-aika alle vuoteen

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero on tyytymätön talousrikosten tutkinta-aikoihin. Hän lupaa, että poliisissa aiotaan nyt keskittyä asian ratkaisemiseen. Asia nousi esille, kun Helsingin käräjäoikeudessa alkoi maanantaina nk. Costa Rica -oikeudenkäynti. Tapaus on kestänyt kaikkiaan seitsemän vuotta siitä, kun poliisi sai tutkintapyynnön.

Valtakunnansyyttäjä moittii Instrumentariumin lahjusjutun esitutkintaa

Costa Rican sairaalalaitekauppoja koskeva lahjusoikeudenkäynti alkaa ensi vuonna. Tutkintapyyntö tehtiin vuonna 2005 ja esitutkinta alkoi kaksi vuotta myöhemmin.

Kolme uutta liikettä Revontuleen

Täysin uutena liikkeenä aloittaa kenkäkauppa Skopunkten. Stadium ja Kicks vaihtavat uuteen liiketilaan.

Kolme suomalaista syytteeseen Costa Rican lahjusjutussa

Valtionsyyttäjä Jukka Rappe on nostanut kolmea suomalaista vastaan syytteet törkeästä lahjuksen antamisesta ja törkeästä avustuspetoksesta Costa Rican sairaaloiden modernisointihankkeen yhteydessä.

Työsilmälasit maksavat itsensä äkkiä takaisin

Työnantajan kannattaa panostaa työntekijöidensä silmälaseihin. Esimerkiksi näyttöpäätetyöhön tarkoitetut erityistyölasit nopeuttavat tutkitusti työntekoa.

Instrumentarium Medkon lahjusjutun esitutkinta loppusuoralla

Keskusrikospoliisi on saamassa päätökseen Instrumentariumin Costa Rican -lahjusjutun esitutkinnan. Kolmea suomalaista liikemiestä epäillään törkeästä lahjuksen antamisesta sekä törkeästä avustuspetoksesta.

Costa Rican entinen presidentti vankilaan

Costa Rican entinen presidentti Miguel Rodriguez on tuomittu viideksi vuodeksi vankeuteen lahjusten vastaanottamisesta. Syyttäjän mukaan Rodrigues sai yli 800 000 dollaria ranskalaiselta verkkoyhtiö Alcatel-Lucentilta. Vastapalvelukseksi yritys sai 149 miljoonan dollarin sopimuksen matkapuhelinverkkojen rakentamiseksi.

Oulun keskustaan suunnitellaan uutta liiketilaa

Oulun keskustan lisärakentaminen on saamassa vauhtia. Stockmannin ja Anttilan tavaratalojen väliseen kortteliin rakennetaan liiketilaa, toimistoja ja asuntoja lähes 30 000 neliön edestä.

Kauppaketjut rajoittavat alueellista viestintää

Valtakunnalliset kauppaketjut ovat ryhtyneet rajoittamaan kauppojensa alueellista viestintää. Ketjut haluavat kontrolloida julkista kuvaansa entistä tarkemmin.

Joensuun tori

Joensuun tori on kaupungin keskeinen paikka edelleen. Siinä pidetään vuoden kuluessa lukuisia markkinoita ja kirpputoreja. Se toimii yhä useammankin torikauppiaan päivittäisenä työpaikka ja monet ihmiset vaihtavat kuulumisia kahviloissa sen reunamilla.

TS: Ulkoministeriö kiristänyt kehitysapulainojen valvontaa

Ulkoministeriö on kiristänyt kehitysavun korkotuen myöntämiskäytäntöjä ja valvontaa, kertoo Turun Sanomat. Taustalla on seitsemän vuoden takainen kohua herättänyt Instrumentariumin ja Costa Rican lahjusskandaali.

Optikoilla oli hyvä myyntivuosi

Silmälasikauppa kävi viime vuonna ennätyskiivaana, kertoo Suomen optikkoliikkeiden liitto. Alan vuosiliikevaihto ylitti ensimmäistä kertaa 300 miljoonaa euroa. Liikevaihdon kasvu oli koko erikoiskaupan alalla parasta.

Costa Ricassa tuomio Instrumentariumiin liittyvässä lahjusjutussa

Costa Ricassa on annettu tuomio laajassa korruptiojutussa, jossa maan entistä presidenttiä ja virkamiehiä epäiltiin lahjusten ottamisesta ja antamisesta suomalaisen Instrumentariumin paikalliselta yhteistyökumppanilta Fischeliltä. Entinen presidentti Rafael Calderon tuomittiin viideksi vuodeksi vankeuteen korruptiosta.

Costa Rica Deal Suspects Jailed

The National Bureau of investigation has arrested three former employees of Finnish medicine equipment company Instrumentarium on suspicion of aggravated bribery and benefit fraud resulting from a deal with Costa Rica in 2003.

Entisiä Instrumentariumin työntekijöitä pidätetty lahjusrikoksesta

Keskusrikospoliisi on pidättänyt kolme suomalaista epäiltyinä törkeän lahjuksen antamisesta sekä törkeästä avustuspetoksesta.

Instru-optiikka siirtää tuotantonsa kokonaan Viroon

Optisen alan markkinajohtaja Instrumentarium aloittaa noin 45 työntekijää koskevat yt-neuvottelut.

Silmälasiliikkeiden kilpailu kovenee

Halpojen silmälasien myymäläketjut laajentavat voimakkaasti Suomessa. Markkinajohtajat Instrumentarium ja Silmäasema iskevät takaisin omilla halpamyymälöillä sekä pidentämällä osamaksusopimuksien maksuaikaa.

Army Considers Outsourcing Maintenance

The Finnish Defence Forces have begun discussing the possibility of outsourcing the Army's repair and maintenance work.

Erkko Tops List of Richest Finns -- Again

Media magnate Aatos Erkko remains Finland's wealthiest individual, with taxable income and capital worth 192 million euros last year. On Tuesday the government published the income and tax information of every person in Finland.

Riikkala ohitti Ollilan ansiotilastossa

Instrumentariumin entinen johtaja Olli Riikkala sai viime vuonna eniten ansiotuloja. Suurin varallisuus ja tuntuvimmat pääomatulot olivat SanomaWSOY:n pääomistajalla Aatos Erkolla. Muun muassa Suomen tuhannen eniten ansainneen verotiedot löytyvät Ylen nettisivuilla avatusta verokoneesta.

GE kiistää Instrun osuuden lahjontaan

GE Healthcare kiistää omistamansa Instrumentariumin osallisuuden costaricalaisten virkamiesten lahjontaan.

Ministry Probes Costa Rica Bribery Charges

The Finnish Foreign Ministry is investigating claims of bribery in connection with the sale of hospital equipment to Costa Rica.

UM selvittää kaupantekoa Costa Ricaan

Suomen ulkoministeriö selvittää lahjusepäilyjä, jotka liittyvät Costa Ricaan myytyihin sairaalalaitteisiin, Spotlight-ohjelma kertoo.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle