Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Luontoilta: Kuvalliset kysymykset

Kaikki kuvalliset kysymykset ja niiden vastaukset.

Maatalouden muutokset tekivät lantakuoriaisista uhanalaisia – ilman niitä maapallon metaanipäästöt olisivat paljon suuremmat

Lantakuoriaiset ovat tärkeitä ravinteiden kierrättäjiä. Ne myös vähentävät ilmastopäästöjä.

Ylen luontotoimittaja Minna Pyykkö palkitaan työstään suomalaisen luonnon hyväksi – "Jos kukaan ei kuuntelisi tai katselisi, ei tätä kauaa saisi tehdä"

Wihurin rahasto palkitsee myös muun muassa Jorma Uotisen ja Omaishoitajat ry:n. Summat ovat yhteensä 160 000 euroa.

Palkittu luontotoimittaja Minna Pyykkö: "Kuikka, kumpparit ja kesäyö – se on siinä!"

Minna Pyykölle vuosi 2019 on merkinnyt mainetta ja kunniaa.

Bruce Dickinson nimitetään Helsingin yliopiston kunniatohtoriksi

Dickinson vastaanottaa kunniatohtorin arvon poissa olevana.

Luonto-ohjelman tähteä houkutellaan esiin ääniraudalla – "Eivät tiedä, mikä ääni se on ja tulevat"

Hyvä luonto-ohjelma on sopiva sekoitus tarkkaa käsikirjoitusta ja sattumankauppaa.

Erämaalintuja yli miljoonan asukkaan metropoliin – yksinkertainen keksintö auttoi Nuuksion kaakkurikannan alkuun

Arkana erämaalintuna tunnettu kaakkuri yritti toistuvasti pesintää Nuuksion kansallispuistossa, mutta rantapenkalla pesät tuhoutuivat aina. Ratkaisuksi tuli keinotekoinen pesimäsaari, ja nyt metropolialueella elelee virkeä kaakkurikanta.

Utön saarella muistellaan yhä järkyttävää haaksirikkoa

Talvimyrsky upotti höyrylaiva Park Victoryn vuonna 1947

Tiedätkö miltä pajulintu kuulostaa? – Varhain sunnuntaina pääset Ylen matkassa lintujen maailmaan

Luontoharrastajat saavat nauttia eri maiden lintujen laulusta Yle Areenan suorassa streamissa sekä Radio Suomen aamuyön lähetyksissä sunnuntaina. Suomesta maailmalle välitetään kymmenien lajien ääntä.

Minnan kuusi vinkkiä onnistuneelle linturetkelle

Linturetki onnistuu parhaiten keväällä.

Ulos luontoon: Kevätseuranta

Kevätseuranta näyttää lähiluonnon ihmeet!

Ulos luontoon: Kevätseuranta

Tuttu sarja seuraa kevään etenemistä eri puolilla Suomea.

Angelin kesyt ketut tv-tähtinä

Angelin kesyjen kettujen puuhia pääsee seuraamaan viikonloppuna televisiosta. Ulos luontoon -sarjan aloitusjaksossa lauantaina nähdään, kuinka ketun kuvaaminen onnistuu Angelin kylässä ja Helsingissä.

"Laulavan norpan ääntely johtuu hengityselinongelmista"

Norppauimari Kimmo Ohtonen selvittää parhaillaan Puumalan Viljakansaaressa kesiään viettävän ”laulavan norpan” tarinaa. Norpan laulu on paljastunut sairaudesta johtuvaksi. Ohtonen arvelee norpan olevan naaras eikä koiras, kuten tähän saakka on luultu.

Norppauimari Kimmo Ohtonen komentaa suomalaiset ulos luontoon

Ulos luontoon - kehottaa Ylen uusi luonto-ohjelma. Radiosta tuttu konkariluontotoimittaja Minna Pyykkö, sekö norppauimarina tunnettu PS:n luontotoimittaja Kimmo Ohtonen kehottavat meitä suomalaisia astumaan ulos ja aloittamaan luontoharrastuksen ihan siitä kotipihasta. Suomessa tehty vähän luonto-ohjelmia, vaikka meidänkin luontomme täynnä mielenkiintoisia asioita.

Miksi kyyllä on kaksi pippeliä ja mitä siili tekee pusikossa

Ylen uusi luonto-ohjelma Ulos luontoon tutkii lähiluontoa. Ohjelman juontajat Minna Pyykkö ja Kimmo Ohtonen sukeltavat luontoharrastajien ja tutkijoiden kanssa lähipusikoihin ja yllättyvät vaikka siilin salaisesta yöelämästä ja siitä, mitä kyykäärme tekee kahdella peniksellä.

Lakatut varpaankynnet ja muuta kivaa

YLE Turun lauantailähetykset muuttuvat valtakunnalliseksi vuoden alusta. Aamuun tulee uusi onnitteluohjelma "Onnen sävel", johon voi lähettää onnitteluja sähköpostilla, tekstiviestillä, nettisivujen kautta ja perinteisellä postikortilla tai kirjeellä.

Radio Suomen lauantait koko maan yhteisiksi

Ylen aikaisen lauantain ohjelmisto uudistuu ja muuttuu koko Radio Suomen yhteiseksi. Aamupäivän uusia ohjelmia ovat muun muassa onnitteluohjelma Onnen Sävel, joka kuullaan koko maassa.

Radio Suomen lauantai uudistuu

Radio Suomen lauantaiohjelmisto uudistuu vuoden alusta ja muuttuu samalla valtakunnalliseksi. Musiikkitarjonnassa on huomioitu myös 80-luvun ilmiöt.

YLE Radio Suomen lauantai uudistuu

YLE Radio Suomen lauantain ohjelmisto uudistuu vuoden alusta ja muuttuu samalla valtakunnalliseksi.

Radio Suomen lauantai uudistuu

YLE Radio Suomen lauantain ohjelmisto uudistuu ja muuttuu valtakunnalliseksi ensi vuoden alussa. Aamu- ja keskipäivien uusia ohjelmia ovat mm. uusi luontoaiheinen ohjelmasarja sekä 1980-lukuun painottuva musiikkiohjelma.

Maakuntaradioiden lauantailähetykset muuttuvat valtakunnallisiksi

Yle Radio Suomen lauantain ohjelmisto uudistuu vuoden alusta. Lauantaiaamupäivien lähetys muuttuu valtakunnalliseksi ja esimerkiksi Rytkösen Soitot -toivekonsertin tilalle tulee uusi onnitteluohjelma. Tähän saakka maakunnista on tehty lauantaiohjelmaa viisi tuntia.

Radio Suomen lauantait muuttuvat valtakunnallisiksi

YLE Radio Suomen lauantain ohjelmisto uudistuu ja muuttuu valtakunnalliseksi ensi vuoden alussa. Aamu- ja keskipäivien uusia ohjelmia ovat mm. uusi luontoaiheinen ohjelmasarja sekä 1980-lukuun painottuva musiikkiohjelma.

YLE Radio Suomen lauantai uudistuu

Radio Suomen lauantain ohjelmatarjonta muuttuu ensi vuoden alusta. Aamuun tulee uusi valtakunnallinen onnitteluohjelma "Onnen sävel". Ohjelmaan voi lähettää onnitteluja sähköpostilla, tekstiviestillä, nettisivujen kautta ja perinteisellä postikortilla tai kirjeellä.

Radio Suomen lauantait valtakunnallisiksi

YLE Radio Suomen lauantain ohjelmisto muuttuu vuoden alusta valtakunnalliseksi. Tämä tarkoittaa muun muassa Keski-Suomen toivekonsertin korvautumista valtakunnallisella toivekonsertilla.

Juminkeon juhlanäyttelynä Minna Pyykön maalauksia

Juminkeko täytti lokakuun alussa kymmenen vuotta. Juhlanäyttelyn tekijäksi on kutsuttu kuvataiteilija Minna Pyykkö. Hänen Kalevalan lintuja kuvaava näyttelynsä "Päivyt pääskyille tulevi, ilo ilman lintusille" on esillä vuoden loppuun asti.