Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Miksi arviot koronaviruksen leviämisestä muuttuvat? Nyt pitää kestää epävarmuutta ja välttää varmaa ennakointia, sanoo työelämäprofessori

Kirjailija, työelämäprofessori Tiina Raevaara ja Mediuutisten päätoimittaja Anne Lahnajärvi keskustelivat tiedetoimittamisesta Ylen Viimeisessä sanassa.

Ylen aamu tänään: Tartuntautiketjujen selvittäminen on salapoliisityötä – Miksi joistain ihmisistä tulee ns. superlevittäjiä? Katso lähetys tästä

Aamun kirjan vieraana on Tiina Raevaara. Onko paastolla terveyshyötyjä? Viimeinen sana kysyy vievätkö populistit mediaa.

Pohjoisen noidat taikoivat itselleen tietokirjojen Kanava-palkinnon – Mirkka Lappalaisen teos kertoo, kuinka huhupuheet käynnistivät noitahysterian 1600-luvulla Pohjoismaissa

Aikakauslehti Kanavan ja Otavan Kirjasäätiön perustama 10 000 euron Kanava-palkinto jaetaan vuoden parhaalle kotimaiselle tietokirjalle.

Miksi huuhaata uskotaan enemmän kuin tiedettä? Ennen sivistymättömyyttä häpeiltiin, nyt sillä ylpeillään

Luonnontieteiden perusasiat, jopa maapallon pyöreys, asetetaan nykyään kyseenalaiseksi, kun ihmiset haluavat itse päättää tutkimusten luotettavuudesta.

Eeva Kilven Animalia on ollut ajankohtainen 30 vuotta

Kurjimman köyhälistön alapuolella ovat vielä nämä ei-ihmiset

Tiina Raevaara haluaisi lisää inhimillistettyjä eläimiä

Eläinten oikeudet paranevat vääjäämättömästi

Kirjojen Suomi: Pilkun jälkeen

Kymmenen keskustelua sadan vuoden kirjoista

Hirveä Nukkumatti

Tiina Raevaara kertoo kuinka hän on kärsinyt unettomuudesta jo teini-iästä alkaen. Tämä on vaikuttanut romaanin Yö ei saa tulla syntyyn. Unet, todellisuus ja harhat sekoittuvat päähenkilö Johanneksen mielessä.

Näkökulma: Näin lanseeraat huuhaa-tuotteen

Huuhaata kaupatessa tärkeintä on luvata kokonaisvaltainen hyvänolontunne, kirjoittaa A-studion toimittaja Jaakko Loikkanen.

Perhesurmista pitää puhua

Kirjailija Tiina Raevaaran mielestä perhesurmista pitää kirjoittaa ja puhua silläkin riskillä, että ne jossain määrin voivat lisätä perhesurmien todennäköisyyttä. Julkinen asioiden käsittely voi Raevaaran mukaan saada hälytyskellot soimaan ja ongelmiin puututaan ajoissa. Hän sanoo pohtineensa sitä miten näistä asioista voi kaunokirjailijana kirjoittaa.

Kun trollit tukahduttavat totuuden – nettikeskustelu voi vinouttaa maailmankuvaa

Tutkimukset vihjaavat, että tiedeuutisten yhteydessä julkaistut lukijoiden kommentit vääristävät käsitystä todellisuudesta.

Susi-ilta kysyy: Mitä mieltä olet pedoista?

Ajankohtaisen kakkosen Susi-ilta haluaa tietää, mitä sinä ajattelet sudesta ja muista suurpedoista. Kerromme kyselyn tulokset verkossa ja suorassa Susi-illassa tiistaina 16.4. Vastausaikaa päättyi tiistaina kello 12.

Läskistä siasta tuli nettihitti – "Eikö mitään välimuotoa todellakaan ole?"

Alle vuorokauden aikana Perhon blogi keräsi Ylen sivuilla yli 220 000 sivulatausta ja kaikkiaan yli 40 000 Facebook-tykkäystä.

Runeberg-palkinto Raevaaran novellikokoelmalle

Tämänvuotinen Runeberg-kirjallisuuspalkinto on myönnetty Tiina Raevaaralle novellikokoelmasta En tunne sinua vierelläni. Runeberg-palkinto on arvoltaan 10 000 euroa.

Esikoiskirjailija: Messuille enemmän keskustelua kirjoista, vähemmän kirjailijoista

Esikoiskirjailija Tiina Raevaara on kirjamessujen vakiokävijä. Helsingin kirjamessuilla hänen roolinsa vaihtuu kuuntelijasta esiintyväksi kirjailijaksi.

Vilkas esikoisvuosi näkyy Helsingin kirjamessuilla

Helsingin kirjamessut esittelee ennätysmäärän esikoiskirjailijoita. Esikoisteoksen kirjoittamisesta kertoo messuilla yli 20 kirjailijaa, mukana muun muassa Marja Björk, Petri Karra, Teemu Mäki ja Jaana Seppänen.

Kustantamot metsästävät lahjakkuuksia kilpailuilla

Gummerus on järjestänyt uusien kirjoittajien novellikilpailun kymmenen vuoden ajan. Kilpailusta onkin ponnistanut kymmenen vuoden aikana monta eturivin kirjailijaa.