Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Mannerheim – Jörn Donnerin kertomana

Donner hahmottaa kuvaa marsalkka Mannerheimista.

Jos synnyit 1990-luvulla, muistat ehkä – Sinun tarinasi

1990-lukulaisen silmin Yle saattaa näyttää tältä.

Suomen Marsalkka voitti Kenian oscarin

Kenialais-suomalaisen lyhytelokuvan marsalkalle myönnettiin parhaan pääosan esittäjän palkinto.

Kenian elokuvapalkintojen jako siirtyi yllättäen

Kenialais-suomalainen Mannerheimin elämästä kertova lyhytelokuva Suomen Marsalkka (The Marshall of Finland) on ehdolla useissa kategorioissa Kenian elokuvasäätiön palkinnon saajaksi. Elokuvapalkintojen jako siirtyi yllättäen lauantailta ensi perjantaihin 25.7.

Musta Mannerheim kilpailee Kenian elokuvapalkinnoista tänään

The Marshall of Finland on ehdolla Kenian elokuvasäätiön palkinnon saajaksi muun muassa parhaan lyhytelokuvan ja käsikirjoituksen kategoriassa.

Musta marsalkka ehdolla parhaaksi elokuvaksi Keniassa

Parhaan pääosan palkinnosta kisaa Telley Savalas Otieno, joka esittää Suomen Marsalkka -elokuvassa Mannerheimia.

Suomen Marsalkka – The Marshal of Finland

Kenialais-suomalais-virolainen adaptaatio Mannerheimista

Operaatio Mannerheim on nerokas

Ylen Mannerheim-elokuva aiheutti hurjan kohun ja ihmiset olivat tuohtuneita projektista. Teatteri Vanhan Jukon taiteellinen johtaja Jussi Sorjanen pohtii elokuvaa pakinassaan.

Operaatio Mannerheim yhä kesken - tv-sarjaa kuvattiin vielä elokuvan ensi-illassa

Suomen Marsalkka -elokuva sai ensi-iltansa sekä Rakkautta & Anarkiaa -festivaaleilla että Yle Areenassa perjantai-iltana. Operaatio Mannerheim -televisiosarjan viimeistä osaa kuvattiin vielä ensi-illassa.

Mannerheim-patsas sai naamarin naamalleen

Kiasman edessä seisovan Mannerheim-patsaan Mannerheim on saanut naamarin naamalleen. Ylen Mannerheim-elokuvan taustajoukot vakuuttavat, ettei naamari liity elokuvan markkinointiin.

Mannerheim-näyttelijä jää pois ensi-illasta

Telley Savalas Otieno ei ole saanut viisumia tullakseen Suomen Marsalkka -elokuvan ensi-iltaan. Elokuvan ensi-ilta on perjantaina Rakkautta & Anarkiaa -festivaaleilla ja Yle Areenassa.

Myytin ravistelua vai tosi-tv:tä?

Kulttuuritoimittaja Satu Nurmio pohtii, pitääkö Operaatio Mannerheimia arvioida televisiosarjana ja elokuvana vai mediapelinä ja myytinmurtajana.

Aiotko katsoa Ylen Mannerheim-elokuvan?

Perjantaina ensi-iltansa saava kohuttu Mannerheim-elokuva on alle tunnin mittainen kenialaistarina, jonka löyhänä kehyksenä on Suomen marsalkka Mannerheimin yksityiselämän käänteet. Mitä odotat elokuvalta? Mitä ajatuksia elokuva sinussa herättää? Aiotko katsoa elokuvan?

Reality-sarja selventää kohua Mannerheim-elokuvasta

Ylen kohuttu Mannerheim-elokuva on noin 40 minuuttia pitkä kenialainen ihmissuhdedraama. Elokuva on vain osa projektia nimeltään Operaatio Mannerheim, johon kuuluu myös reality-sarja.

Mannerheim-näyttelijä on yhä jumissa Nairobissa

Telley Savalas Otienon tulo Suomen Marsalkan ensi-iltaan näyttää epätodennäköiseltä. Elokuvan kenialainen ohjaaja Gilbert Lukalia on kuitenkin saapumassa Suomeen.

Mannerheim-näyttelijä ja -ohjaaja viisumivaikeuksissa

Ylen Suomen Marsalkka -tuotannon kenialainen pääosan esittäjä Telley Savalas Otieno ja ohjaaja Gilbert Lukalia joutuvat jäämään pois Suomen koneesta viisumivaikeuksien vuoksi.

Mannerheim-elokuvan liput myytiin loppuun parissa päivässä

Elokuva esitetään Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla. Tapahtuman tiedottajan mukaan lippujen nopea loppuunmyynti ei tullut yllätyksenä.

Ostoryntäys jumitti Rakkautta ja Anarkiaa -lipunmyynnin

Aamulla alkanut Rakkautta ja Anarkiaa -elokuvafestivaalin lipunmyynti ruuhkautti verkkokaupat aluksi täysin. Sivustot on kuitenkin saatu päivän aikana toimimaan.

Mannerheim-tiedotustilaisuus sähköisti sosiaalisen median

Ylen rahoittaman Mannerheim-elokuvan tiedotustilaisuus välitettiin suorana Yle Areenassa. Noin tunnin mittainen tapahtuma sytytti verkkokeskustelijat.

Hätkähdyttikö Suomen Marsalkka -elokuva?

Torstaina virallisesti julkistettu The Marshal of Finland, Suomen Marsalkka, on saanut osakseen paljon huomiota. Elokuvassa isänmaallista ikonia esittää tummaihoinen näyttelijä.

Yle julkisti kohutun Mannerheim-elokuvan

Tänään torstaina virallisesti julkistettu The Marshal of Finland, Suomen Marsalkka, on uudenlainen kansainvälinen yhteistyöhanke.

Mannerheimista revitään netissä mustaa huumoria

Kohu Ylen Mannerheim-elokuvan päänäyttelijästä on saanut kuvanikkarit liikkeelle. Mannerheimin pilakuvista on tullut päivän mittaan meemi eli verkossa leviävä ilmiö. Kuvissa marsalkan iho on tummennettu ja kuviin on liitetty sarkastisia tekstejä.

Miksi Mannerheim kuohuttaa?

Keskustelu Mannerheimista kertovan Suomen Marsalkka -elokuvan ympärillä käy yhä kuumempana. Mutta miksi Mannerheim kuohuttaa niin kovasti suomalaisten mieliä?

Keskustele: Kiinnostavatko historian henkilöistä ja aiheista kertovat elokuvat?

Yle tuottaa fiktiivisen elokuvan C. G. E. Mannerheimin elämästä. Suomen Marsalkka -työnimellä kulkeva tarinallinen projekti keskittyy tunnetun kosmopoliitin persoonaan ja on tulkinta hänen elämästään. Oletko kiinnostunut historian henkilöistä ja aiheista kertovista elokuvista?

Yle tuottaa tarinallisen Mannerheim-elokuvan

Yle tuottaa fiktiivisen elokuvan C. G. E. Mannerheimin elämästä. Suomen Marsalkka -työnimellä kulkeva tarinallinen projekti keskittyy tunnetun kosmopoliitin persoonaan ja on tulkinta hänen elämästään. Elokuvan tilaaja Ritva Leino ei voi antaa tarkempia tietoja elokuvan muodosta, koska sopimuksia ei ole vielä tehty.