Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Talvimyräkkä on hionut pohjalaistiet liukkaiksi – aamuliikenteessä vältyttiin isoilta vahingoilta

Tiistaiaamuna ennustettu lumisadealue ei ollut vielä saavuttanut pohjalispitäjiä.

Hoivakodista meni jo yöllä sähköt, mutta neuvokkuus on pelastanut pahemmastakin: "Tämä on maaseudulla ihan normaalia"

Yöhoitajalla on otsalamppu ja pihalla pärisee traktorigeneraattori. Näin Juupajoella selvitetään sähkökatkosta.

Ajokeli osassa maata erittäin huono talvimyrskyn myötä

Merialuille mitataan rajuja myrskylukemia ja myös maa-alueilla tuulenpuuskat ovat paikoin jopa erittäin vaarallisia.

Pertti kalastaa sitkeästi lumituiskussa keskellä ulappaa – "Ei tästä vielä talvea tule"

Muita veneilijöitä ei näy, kun Pertti Innanen pudottaa kilometrien pituista ajosiimaa veneestään mereen kaukana ulkovesillä.

Tapani-myrsky kaatoi miljoonien eurojen puut

Joulukuun myrsky kaatoi Lounais-Suomessa puuta ainakin kymmenen miljoonan euron edestä. Arviolta puolet summasta saadaan takaisin, kun kaatuneita puita korjataan talteen ja myydään. Siivoamatta jäävät tuhot aiheuttavat riesaa vielä pitkään.

Energiateollisuus arvostelee vakiokorvausten korottamista

Energiateollisuuden toimialajohtaja Kenneth Hänninen moittii hallituksen aikeita korottaa sähkökatkoista maksettavia vakiokorvauksia. Hännisen mukaan niiden nopea kasvattaminen ei välttämättä nopeuta alan toimintavarmuutta.

Häkämies aikoo kolminkertaistaa korvaukset sähkökatkoista

Työ- ja elinkeinoministeriö valmistelee kevään aikana lakimuutoksen, jolla parannetaan sähkökatkoista maksettavia korvauksia. Nykyinen maksimikorvaus on 700 euroa, mutta jatkossa asiakas voisi saada jopa 2 000 euron hyvityksen.

Sähkökatkot piinaavat taas idässä

Sähkökatkot piinaavat kotitalouksia jälleen Suomen itäosissa. Lumisade on katkonut sähköjä etenkin Etelä-Savossa.

Runsas tuhat taloutta yhä ilman sähköä

Sähkökatkojen korjaus etenee. Myöhään lauantaina vailla sähköä oli runsas tuhat kotitaloutta. Valtaosa sähkökatkoksista on Etelä-Savossa.

Tapani-myrskystä 15 miljoonan euron lasku vakuutusyhtiöille

Lähivakuutus-ryhmä korvaa noin 2 000 Tapani-myrskyn aiheuttamaa vahinkoa Satakunnassa. Vakuutusyhtiöiden korvaussumma nousee Satakunnassa noin 15 miljoonan euroon, arvioidaan Lähivakuutus-ryhmästä. Lähivakuutuksen Satakunnan alueen 11 konttoriin tuli myrskyn jälkeisenä viikkona lähes 3 000 puhelua.

Sähköverkon tuhoja korjataan pitkälle kevääseen

Vatajankosken Sähkö arvioi, että sen pahasti myrskyvaurioista kärsinyt jakeluverkko saadaan normaalikuntoon vasta keväällä. Yhtiö on saanut palautettua sähköt kaikkiin kotitalouksiin, mutta muutama kymmenen vapaa-ajan asuntoa on edelleen sähköittä yhtiön alueella. Osa vioista on korjattu tilapäisjärjestelyin, joita päästään purkamaan vasta myöhemmin.

Myrskytuhoja kuvattiin Säkylässä ja Huittisissa

Maanmittauslaitos kuvasi eilen Tapanimyrskyn kaatamaa metsää Säkylässä ja Huittisissa. Puuta arvioidaan kaatuneen alueella yli miljoona kuutiometriä. Kaikkiaan maamme myrskytuhojen laajuudeksi arvioidaan yhteensä 3,5 miljoonaa kuutiometriä. Pääosin Lounais-Suomeen rajoittuva tuhoilmakuvausalue kattaa kaikkiaan 1 620 neliökilometriä.

Kaikkiin kotitalouksiin sähköt Satakunnassa

Satakunnassa ei ole enää yhtään täysin sähkötöntä kotitaloutta. Korjaustyöt tapaninpäivän myrskyn jäljiltä jatkuvat edelleen, mutta kaikkiin sähköyhtiöiden tiedossa oleviin asuttuihin kotitalouksiin sähköt on saatu kytkettyä ainakin osittain. Osassa kotitalouksista puuttuu kuitenkin yksi vaihe, kerrotaan muun muassa Lankosken Sähköstä.

Mökeillä satoja sähkövikoja

Energiayhtiö Fortumille on tullut tähän mennessä muutama sata ilmoitusta vapaa-ajan asuntojen sähkövioista joulun myrskyjen jäljiltä. Vikoja korjataan sitä mukaa kun ilmoituksia tulee.

Fortum: Vakituisiin asuntoihin saatu palautettua sähköt

Sähköyhtiö Fortumin mukaan sähkövikojen korjaustyöt etenivät perjantain aikana suunnitellusti. Yhtiö kertoi heti vuorokauden vaihduttua lauantaina, että kaikki tiedossa olevat vakituisten asuntojen sähköviat on saatu korjattua.

Energiateollisuus sanoo ulkoistamisen tehostaneen sähköverkkokorjauksia

Energiateollisuus ry puolustaa sähköverkon korjaustöiden ulkoistamista sanoen sen tehostaneen verkkovikojen korjausta. Sähköliitto on arvostellut sähköyhtiöitä korjaustöiden ulkoistamisesta.

Sähkövikojen korjaus edennyt

Sähkövikojen korjaus eteni torstain mittaan ripeästi. Illan suussa Fortum ilmoitti, että se oli saanut runkoverkon viat korjattua ja sähköttä oli enää noin 500 asiakasta pienjänniteverkon piirissä. Lyhyitä keskeytyksiä sähkönjakeluun aiheutuu myös korjaustöistä.

Puukauppa vilkastui myrskyjen seurauksena

Alkuvuoden puukauppa saa vauhtia myrskyn takia lisääntyneestä tarjonnasta. Tapani- ja Hannu-myrskyissä kaatui puuta suunnilleen saman verran, kuin teollisuus yleensä tarvitsee yhden kuukauden aikana.

Fortum: Runkoverkon viat korjattu

Tapani- ja Hannu-myrskyjen sähköviat on saatu korjattua, kertoo sähköyhtiö Fortum. Viime viikon myrskyjen seurauksena vielä noin 1 400 pienjänniteverkon asiakasta on sähköttä. Yhtiön mukaan myös keskiviikon myräkän viat runkoverkossa on korjattu.

Kiireestä huolimatta myrskytuhoja korjataan turvallisesti

Sähköasentajat ympäri Etelä-Suomea ovat paiskineet pitkää päivää korjatessaan myrskytuhoja. Turvallisuus on kiireestä huolimatta etusijalla.

Sähkövikojen korjaaminen jatkuu yhä

Sähkökatkoksia on edelleen esiintynyt eri puolilla Etelä-Pohjanmaata. Uusien myrskyjen varalta energiayhtiöiden korjaushenkilökunnan määrä on osin kolminkertaistettu. Käyttökeskuksissakin on tehty ympäripyöreitä työpäiviä.

Väyrynen: Hallitus heräsi myöhässä myrskytuhoihin

Keskustan presidenttiehdokas Paavo Väyrynen arvostelee hallitusta talvimyrskyjen ja niiden aiheuttamien sähkökatkojen huonosta hoitamisesta. Väyrynen sanoo, että presidenttinä hän tarttuisi lujalla kädellä kriisijohtamiseen puolustusvoimien ylipäällikkönä.

Sähköliitto arvostelee sähköyhtiöitä ahneudesta

Sähköalojen ammattiliitto syyttää sähköyhtiöitä ahneudesta ja sähköverkon huonosta hoidosta. Muun muassa sähköasentajia edustavan järjestön mielestä sähköverkkoa on uusittu liian vähän ja korjaustyöt on ulkoistettu. Alan työntekijöistä joka kymmenes on vailla työtä.

Myrsky laantunut selvästi

Vuoden ensimmäinen myrsky on jo laantunut, eikä uutta myräkkää näillä näkymin ole luvassa lähiaikoina. Tuulet puhaltavat kovimmin Suomenlahden itäosissa ja Pohjois-Itämerellä. Lounaassa myös merenpinta on kääntynyt jo laskuun.

Myrskyvahinkojen hintalappu kymmeniä miljoonia

Tapanin ja Hannun päivän myrskyvahinkoja korvataan arviolta noin 70 miljoonaa euroa, kertoo Finanssialan keskusliitto. Arvio perustuu FK:n vakuutusyhtiöiltä keräämiin tietoihin. Korvaussummasta metsävahinkojen osuus on vajaat 30 miljoonaa.

Etelä-Savossa hoidetaan sähkökatkoja yhteisvoimin

Etelä-Savossa pelastuslaitos ja sähköyhtiö ovat kehitelleet jo vuosien ajan yhteisiä toimintatapoja sähkönjakelun suurhäiriöiden varalta. Yksi perustyökalu on, että pelastuslaitoksella on täysin reaaliaikainen kuva sähköverkon tilanteesta kiinteistöille asti.

Pohjois-Satakunnassa satoja uusia sähkökatkoja

Sähköttömien asiakkaiden määrä tuplaantui tänään Lankosken Sähkön alueella pohjoisessa Satakunnassa. Tapaninpäivän myrskyn jäljiltä sähköttömiä asiakkaita oli aamulla toimitusjohtaja Markku Impolan mukaan noin 300. Linjojen päälle kaatunut puu katkaisi kuitenkin lisää sähköjä suurelta alueelta. Kello 12 annetun tilannetiedon mukaan sähköttömiä asiakkaita on nyt 653.

Ajokeli pysyy hankalana vielä torstainakin

Sade ja sohjoiset tiet ovat vaikeuttaneet keskiviikkona liikennettä monin paikoin Etelä- ja Keski-Suomessa. Vakavammilta onnettomuuksilta on kuitenkin vältytty. Sää pysyy sateisena torstainakin.

Lumisade vei taas sähköt tuhansilta

Yön lumisade ja tuuli ovat jälleen pimentäneet tuhansia kotitalouksia Etelä- ja Lounais-Suomessa. Myräkän takia noin 2 000 taloutta on vielä ilman sähköä. Lumisateen aiheuttamat viat saadaan nopeammin korjattua kuin Tapani-myrskyn tekemät tuhot.

Emil-myrsky saapui Ruotsiin, kovimmat tuulet eivät yllä Suomeen asti

Ruotsia yöllä riepotellut Emil-myrsky on katkonut sähköjä ja ja haitannut juna- ja lauttaliikennettä. Vähän ennen puoltayötä Ruotsin länsirannikolle saapunut myrsky toi mukanaan yli 30 metriä sekunnissa puhaltavan tuulen ja lumisateita.

Yhä tuhansia ilman sähköjä

Lounais-Suomessa ja Satakunnassa oli tiistaina illansuussa edelleen tuhansia kotitalouksia ilman sähköä. Sähköyhtiöt ovat varautuneet mahdolliseen uuteen myrskyyn.

Paikallisille sähköyhtiöille korvausten kasvattaminen ei sovi

Paikalliset ja alueelliset sähköyhtiöt eivät innostu sähköyhtiöiden korvausvastuiden kasvattamisesta. Yhtiöitä edustavan Paikallisvoiman mukaan on tärkeämpää parantaa yhteistyötä pelastusalan kanssa.

Espoo myöntää varautuneensa puutteellisesti sähkökatkoihin

Espoo myöntää varautumisen tapaninpäivän myrskyn aiheuttamiin sähkökatkoihin olleen puutteellista. Kaupungin olisi pitänyt esimerkiksi turvata vesihuolto nopeammin niille, joilta se katosi sähköjen myötä, sanoo kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.

Vanhoja sähkövikoja korjataan ja uusia pelätään

Sähköyhtiöt korjailevat viimeisiä katkoja Pirkanmaalla ja varautuvat samalla mahdolliseen uuteen myräkkään. Vattenfallin asiakkaista sähköttöminä oli tiistaina alkuillasta enää muutama talous Pirkanmaalla. Fortum kehottaa Sastamalan haja-asutusalueilla asuvia varautumaa usean päivän mittaisiin sähkökatkoihin.

Vaasan Sähköltä korvauksia parille tuhannelle

Sähköyhtiöiden maksamia lopullisia korvauksia Tapaninpäivänä riehuneen myrskyn osalta on vielä vaikea ennustaa. Esimerkiksi Vaasan Sähkössä arvioidaan, että automaattisia korvauksia maksetaan reilut 100 000 euroa noin 2000 asiakkaalle.

Pohjanmereltä uusi myrsky Skandinaviaan

Pohjanmereltä on saapumassa Skandinaviaan uusi myrsky. Matalapaine on lähes yhtä voimakas kuin tapaninpäivänä tuhoja aiheuttanut sääilmiö. Suomen myrsky saapuu keskiviikkoaamuna, mutta heikentyneenä. Britanniassa myrsky on jo aiheuttanut tuhoja ja tappanut kaksi ihmistä.

Häkämies lupaa toimia sähköverkon toimintavarmuuden parantamiseksi

Elinkeinoministeri Jyri Häkämies (kok.) lupaa nopeita toimia sähkönjakelun varmuuden parantamiseksi. Ministeriö selvittää, miten sähkökatkoihin varautumista ja sähköyhtiöiden tiedottamista parannetaan sekä maakaapelointia nopeutetaan. Lisäksi pohditaan, tulisiko katkoista maksettavia korvauksia tarkistaa. Häkämies arvioi, että korotukseen voi olla tarvetta, jotta varautuminen parantuisi.

Virossakin sadat odottaneet sähköä tapaninpäivästä saakka

Virossa oli tiistaiaamuna vielä 600 taloutta, joiden sähköt ovat olleet poikki tapaninpäivän myrskystä saakka. Eniten sähköttömiä talouksia on Itä-Virun, Raplan ja Harjun maakunnissa.

Lumimyräkkä toi uusia sähkökatkoja

Etelä- ja Lounais-Suomessa sekä Hämeessä ja Satakunnassa oli iltapäivällä edelleen tuhansia sähköttömiä kotitalouksia. Märkä lumi ja puuskittainen tuuli ovat lisänneet sähköongelmia maanantai-illasta alkaen.

Sähköyhtiöt haluttomia korvaamaan katkosten aiheuttamia vahinkoja

Sähköyhtiöt eivät ole halukkaita vahingonkorvausten maksamiseen Tapani- ja Hannu-myrskyjen vuoksi. Laki takaa sähköasiakkaalle oikeuden vahingonkorvausten hakemiseen. Lain tulkinnanvaraisuuden vuoksi korvausvastuu on kuitenkin tapauskohtainen.

Pidä varasi sähköjen palautuessa - tunnista vaarallinen nollavika

Kun sähköt saa sähkölinjojen katkeamisen jälkeen vihdoin takaisin, on tärkeää olla varuillaan. Jos huomaat, että sähkölaitteiden toimivan oudosti, valojen palavan normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, katkaise sähkö äkkiä pääkytkimestä.

Pori Energia: Tapani päihitti tuhoissa Janikan

Tapaninpäivän myrsky aiheutti Pori Energia Sähköverkoille mittavat vahingot. Lisävahinkoja aiheutti seuraavan päivän Hannu-myrsky. Vahinkojen arvioidaan olevan suuruusluokaltaan useita satoja tuhansia euroja. Verkostolle aiheutuneet vahingot arvioidaan suuremmiksi kuin vuonna 2001 riehunut Janika myrsky tai mikään yksittäinen luonnonilmiö on viime vuosikymmeninä aiheuttanut.

Jo viikko ilman sähköä Sastamalassa

Osa pirkanmaalaisista on joutunut olemaan sähköttä jo viikon Tapanin-myrskyn jälkeen. Vailla sähköä on yhä muun muassa joitakin Sastamalan haja-asutusalueita. Sastamalalainen Timo Kimpanpää kertoo, että viikon sähkökatko on vaikeuttanut arjen rutiineja, kuten ruoanlaittoa ja peseytymistä.

Sähköasentajia Savosta auttamaan Etelä-Suomeen

Itäsuomalaisia sähköasentajia lähtee muiden sähköyhtiöiden avuksi Etelä-Suomeen. Esimerkiksi Savon Voimalle vikakorjauksia tekevä Voimatel lähettää Savosta Fortumin avuksi Saloon ja Lohjalle noin kymmenen sähkömiestä.

Metsuri säälii myrskytuhoja

Kauniaisissa laulaa moottorisaha kun pihamaalta raivataan 30-metristä kuusta. Metsuriyrittäjä Esa Rikkinen on hälytetty taloyhtiön toimesta paikalle korjaamaan myrskyn kaatamia puita. Taloyhtiöissä ei aina osata toimia yhtä mallikkaasti kuin Kauniaisissa.

Sähköviat lähes korjattu Pohjanmaalla

Joulunajan myrskyjen aiheuttamat sähköviat on saatu hyvin pitkälle korjattua Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla. Sähköttä on enää muutamia kymmeniä talouksia.

Korjaaja menehtyi myrskytuhojen raivaustöissä

Pirkanmaalla Sastamalassa myrskytuhojen raivaustöissä loukkaantunut mies on menehtynyt. Kuolemaan johtanut tapaturma tapahtui perjantaina aamukymmeneltä puhelinlinjojen korjaustöissä. Loukkaantunut menehtyi sunnuntaina.

Sähköyhtiöt jännittävät keskiviikon myrskyä

Ainakin läntiseen Suomeen on iskeytymässä keskiviikkona lumimyräkkä. Uusi myrskyrintama saattaa johtaa jälleen uusiin sähkökatkoihin, varoittavat Fortum ja Vattenfall. Yhtiöt korjaavat edelleen edellismyrskyn aiheuttamia jakeluvikoja.

Jälleen uusia vikoja sähköverkkoon

Märkä lumi ja puuskittainen tuuli lisäsivät jälleen maanantai-iltana sähkönjakelun ongelmia. Fortumin asiakkaista ilman sähköä oli illalla noin 6 000 asiakasta ja kaikkiaan sähköttä oli melkein 7 000 taloutta.

Fortumin korjaukset keskittyvät nyt pienjänniteverkkoon - korjaukset hidastuvat

Energiayhtiö Fortum on nyt siirtänyt sähköverkkonsa korjaustöiden painopisteen pienjänniteverkkoon. Samalla viankorjaukset hidastuvat, sillä pienjänniteverkon viat ovat yksittäisiä vikoja. Koko maassa ainakin 9 000 taloutta on edelleen ilman sähköjä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle