Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lahti tähtää sähköisen liikenteen markkinoille ryminällä – Suomen ensimmäinen alan professuuri syntyy kaupungin ja yritysten yhteistyönä

Professuurin ja tutkimusryhmän rahoitus on turvattu nyt viideksi vuodeksi. Tavoitteena on, että yliopisto ja yritykset yhdessä tuottavat huippuosaajia sekä uutta liiketoimintaa globaaleille markkinoille.

Valtaosa Lahden ensimmäisistä kandiopiskelijoista tulee Kiinasta – tavoite on houkutella huippuosaajia myös jäämään Suomeen

LUT-yliopistolla alkaneet kandiohjelmat toivat Lahteen kymmeniä uusia kiinalaisopiskelijoita opettajineen. Tulevat tekniikan kandidaatit saavat tutkintotodistukset Suomesta ja Kiinasta.

Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn valittiin LUT-yliopiston hallitukseen: "LUT on suurten ratkaisujen yliopisto"

LUT-yliopiston hallitukseen on valittu kaksi uutta jäsentä: Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn ja Ilmastorahaston johtaja Pia Erkinheimo.

Lahteen on perusteilla Suomen ensimmäinen sähköisen liikenteen professuuri

Liikenteen sähköistyminen luo tarvetta tutkimustiedolle, jota alalla toimivat yritykset voivat hyödyntää. Rahoittajat professuurille ovat jo tiedossa.

Ulkomaalaisten opiskelijoiden lukuvuosimaksuihin on totuttu, jatkossa Itä-Suomessa kiinnitetään enemmän huomiota suomen kielen opetteluun

Itä-Suomen yliopistossa kalleimmista opinnoista saa pulittaa 10 000 euroa vuodessa. Edullisemmilla lukuvuosimaksuilla EU-alueen ulkopuolelta tuleva opiskelija selviää ammattikorkeakoulussa. Lahjakkaimpia korkeakoulut tukevat stipendein.

LUT-yliopisto hakee yhteiskuntatieteellisten aineiden opetusoikeutta – yritysten liikkeenjohtoon halutaan käyttäytymistieteisiin keskittyviä yhteiskuntatieteilijöitä

Lappeenrannan LUT-yliopisto valmistelee parhaillaan hakemusta, jotta se saisi parin vuoden kuluttua opettaa myös yhteiskuntatieteellisiä aineita. Opetuksen painotus olisi kansainvälisyyteen ja käyttäytymistieteisiin nojaavissa yhteiskuntatieteissä.

Diplomi-insinöörien koulutuksen aloittaminen Itä-Suomen yliopistossa saa ynseän vastaanoton Lappeenrannasta ja alan etujärjestöltä

Itä-Suomen yliopisto mielii aloittaa tekniikan tutkintokoulutuksen jo kahden vuoden kuluttua sekä Joensuussa että Kuopiossa. Akateemisen rehtorin Tapio Määtän mielestä esitetty kritiikki koulutuksen aloittamista kohtaan perustuu väärinkäsityksiin.

Kansainvälinen arviointi nosti LUT-yliopiston maailman 300 parhaan yliopiston joukkoon

Mainetekijöiden puuttuminen pitää LUT-yliopiston kaukana kovimmasta kansainvälisestä kärjestä.

Mikromuovien ja lääkeaineiden esiintymistä kartoitetaan tällä viikolla Etelä-Savon järvialueilla

Tutkimustuloksia odotetaan ensi vuodelle. Hanketta rahoittaa Etelä-Savon maakuntaliitto.

Fuksit aloittivat tutustumisen opiskelupaikkoihinsa Lappeenrannassa: "Hirveen iso paikka"

LUT-yliopiston ja LAB-ammattikorkeakoulun lukuvuosi alkaa viikon kuluttua 6. syyskuuta. Sitä ennen ensimmäisen vuoden opiskelijat ottavat jo tuntumaa opiskelupaikkoihinsa.

LUT-yliopiston rehtori haluaa, että tutkimusrahoituksen leikkaukset perutaan: "Toivomme, että lamppu syttyy muissakin kellareissa"

Lappeenrannan-Lahden teknillisen yliopiston rehtori Juha-Matti Saksa muistuttaa, että tieteeltä leikkaaminen on samalla leikkaamista koulutukselta, mitä hallitus halusi välttää.

Skinnarilan opiskelijatornitalon rakentaminen lykkääntyy Lappeenrannassa – rakentamisen hinnat nousivat liikaa

Lappeenrannan opiskelija-asuntosäätiö LOAS kilpailuttaa 15-kerroksisen opiskelija-asuntohankkeen uudelleen vuoden kuluttua. Syynä on nykyinen markkkinatilanne, joka on nostanut rakentamisen kustannukset liian korkeiksi.

Lappeenrannan junioriyliopisto sai kansainvälistä tunnustusta – voitti kestävän kehityksen sarjan

Lappeenrannan junioriyliopistotoiminta on voittanut ykköspalkinnon YK:n ympäristöohjelman tukemassa kilpailussa, jossa painotetaan kestävää kehitystä.

Tutkimus: Aurinkopaneeleilla tuotettu sähkö kannattaa käyttää itse tai myydä sähköverkkoon – akut maksavat vielä liikaa

Aurinkosähköä varastoivien akkujen hintojen tulisi pudota reilusti ennen kuin tavallisten pienvoimaloiden käyttäjien kannattaa hankkia niitä.

Nouseeko Ahvenanmaan merialueille 500 tuulivoimalaa? Miljardien hanke etenee myötätuulessa

Ahvenanmaa aikoo tosissaan energiamaakunnaksi lähivuosina rakentamalla tuulivoimaloita ja vedyntuotantoa.

Presidentti Niinistö ja yliopisto-opiskelijat keskustelivat ilmastonmuutoksesta: "Tulevaisuuden huolet eivät ole voittamattomia"

Presidentti Sauli Niinistö ja Lappeenrannan–Lahden teknillisen yliopiston LUTin opiskelijat keskustelivat muun muassa arjen valintojen merkityksestä.

Lappeenrannan Skinnarilan koulussa korona-altistus

Yksi luokka ja henkilökuntaa karanteenissa vapun yli.

Presidentti Sauli Niinistö keskustelee suurvaltapolitiikasta Lapin yliopiston opiskelijoiden kanssa

Etänä järjestettävä keskustelu on kaikkien seurattavissa, mutta ainoastaan opiskelijat voivat esittää kysymyksiä.

LUT-yliopiston ja LAB-ammattikorkeakoulun suosio kasvoi viime vuodesta – ensihoitajakoulutus, graafinen suunnittelu ja tuotantotalous kiinnostavat opiskelijoita

LAB-ammattikorkeakoulu tarjoaa runsaasti verkkopainotteista koulutusta. LUT-yliopiston pääsykokeita järjestetään kesäkuun alussa useilla eri paikkakunnilla.

Skinnarilan kampus pysyy kiinni opiskelijoilta kevätlukukauden loppuun asti

Niitä, joiden on päästävä Skinnarilan kampukselle eli LUT-yliopiston tai LAB-ammattikorkeakoulun tiloihin, kehotetaan käyttämään kasvomaskia.

Voimaliivi auttaa hoitajaa raskaissa tehtävissä – työura voi katketa jo nuorena selkäkipuihin

Teollisuudesta tutut eksoskeletonit, eli ulkoiset tukirangat tulevat nyt hoitotyön tueksi kevennettyinä versioina.

Mokkapalatesti paljasti erot Googlen ja 9 muun hakukoneen välillä – tutkija: "Jokainen voi miettiä, onko se oikea totuus"

Google ei ole Internetin ainoa hakukone. Muilla hakukoneilla voi saada toisenlaisia, yllättäviäkin tuloksia.

3D-tulostuksen teollinen läpimurto saavuttamassa vihdoin Suomen – voi jopa tuoda tehtaita takaisin maailmalta

Uusien tuotantotapojen uskotaan mullistavan teollisuustuotannon tulevaisuudessa.

Mikkeli mukaan valtion ekosysteemisopimukseen – EcoSairilan aluetta kehitetään valtion tuella

Tutkimuksen alustava vuosibudjetti on noin 250.000 euroa, josta valtion osuus on 60 prosenttia.

Mielikuva suomalaisista huonoina myyjinä on väärä, sanoo myynnin opettaja: "Emme ole enää mitään tuppisuukansaa" – tässä 4 tehovinkkiä myyjälle

Myynnin apulaisprofessori Jonna Koposen mukaan hyvä myyjä ymmärtää neuvottelutaktiikat ja ostajan kulttuuria.

Aurinkopaneelien omistajia suututtanut mittaustapa korjattiin vuosien odotuksen jälkeen – professori: “Vääryydet on nyt korjattu”

Aurinkosähkön pientuottajat ottavat harppauksen eteenpäin, mutta lähivuosina on tulossa myös pieni askel taaksepäin.

LUT-yliopistoon jälleen ennätysmäärä hakemuksia

Työn ohessa suoritettavat koulutukset kiinnostavat. Englanninkielisiin maisteriohjelmiin tuli enemmän hakemuksia kuin suomenkielisiin.

Koulun taakse rakennettiin meluvalli keinokivestä – suomalaisresepti voisi korvata betonin, joka aiheuttaa ison osan maailman ilmastopäästöistä

Lappeenrannassa on kokeiltu rakentamista keinotekoisesta kivimateriaalista, jossa on hyödynnetty teollisuuden jätteitä. 

Ulkopuolinen selvitys: Mikkelin kaupungin professuurihankkeen toteutuksessa useita puutteita

Mikkelin kaupunki pyysi ulkopuolista tilintarkastusyhtiö KPMG:tä selvittämään asiaa, kun sen professuurihankkeesta heräsi julkisuudessa kohu.

Tutkimus: Yksinäinen puurtaminen etätöissä alkanut kaihertaa suomalaisia – kokoukset liian organisoituja ja spontaanius puuttuu

Tutkimuksessa nousi esiin, että kuormittavuuden tunne töissä on lisääntynyt korona-aikana.

LUT-yliopiston uudenlainen kauppatieteiden kurssi tutkii moottoriurheiluun liittyviä ilmiöitä – mukana yhteistyössä AKK-Motorsport ja Suomen Moottoriliitto

LUT-yliopiston uudelle moottoriurheiluun liittyvälle kauppatieteiden kurssille osallistuu monikansallisia opiskelijatiimejä, jotka selvittävät erilaisia moottoriurheiluun liittyviä ilmiöitä kauppatieteiden työkaluilla.

Yliopisto LUT:n Mikkelin toimipiste saa kaksi uutta professoria

Mikkelin pisteen professorina toimi aiemmin Mika Sillanpää, joka jätti tehtävänsä viime joulukuussa.

Kasvihuonekaasun kierrättämisestä on tulossa bisnestä – näin hiilidioksidin kierrätys toimii

Tällä hetkellä yritykset ostavat fossiilisesti tuotettua hiilidioksidia. Biopohjainen hiilidioksidi päätyy taivaan tuuliin.

Jyväskylän yliopisto noteerattiin amerikkalaisessa vertailussa

Suomalaisista yliopistoista Jyväskylä sijoittui vertailussa seitsemänneksi.

Lappeenrantalaisyrityksen nimi loistaa Time Squaren valotaululla – Nuorkauppakamari palkitsi Afstorin aurinkosähköjärjestelmän

Aurinkosähköllä toimivan keittimen toivotaan vähentävän polttopuun käyttöä Afrikassa.

Mikkelin professuurien rahoituksesta tehdään sisäinen tarkastus

Julkisuudessa on esitetty epäilyjä, että professori Mika Sillanpään työpanos ei vastaisi hänen saamaansa kuukausittaista korvausta.

Länsi-Savo: Mikkeli sitoutti tunnettua professoria tuntuvalla lisäpalkkiolla vuosien ajan

Länsi-Savon vahvistamattomien tietojen mukaan palkkiota olisi maksettu useita tuhansia euroja kuukaudessa.

Kun seuraava pandemia iskee, Suomi on valmis – kasvomaskeista ja suojatakeista tulee metsäteollisuuden uusi jättibisnes

Suomeen on perusteilla poikkeuksellinen yritysten yhteenliittymä, joka valmistelee biopohjaisten kasvomaskien, suojatakkien ja muiden suojavarusteiden tuotantoa.

LUT-yliopisto nousi maailman 400 parhaan yliopiston joukkoon – erottuu edukseen esimerkiksi yrityksiltä saatavan tutkimusrahoituksen määrässä

Yksi maailman arvostetuimmista yliopistovertailuista eli THE-ranking on nostanut LUT-ylipiston sijoitusta viime vuoteen verrattuna. Kiitosta saa esimerkiksi se, miten paljon LUT:n julkaisuihin viitataan kansainvälisessä tiedeyhteisössä.

Lappeenrannan korkeakoulut saavat lähes 300 lisäaloituspaikkaa vuosille 2021–2022

Lisäaloituspaikat painottuvat tekniikan, terveyden ja hyvinvoinnin koulutusaloille.

Lappeenrannan korkeakouluissa palataan lähiopetukseen

Suurimmat massakurssit pyritään toteuttamaan edelleen verkko-opetuksena.

Suomalaistutkijat ratkaisivat marjarasioiden muoviongelman – tällainen on pahvikippo, jonka kulmista mehu ei valu

Tuoreiden marjojen muovinen myyntirasia on saamassa haastajan pahvisesta rasiasta. Marjanviljelijän mukaan kunnollista pahvirasiaa on toivottu jo vuosia.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle