Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Meripelastusyhdistyksen veneet ylhäältä

Pohjalaisille meripelastusyhdistyksille kymppitonnien tuki

Vakuutusyhtiö LähiTapiolan Pohjanmaan yksikkö lahjoitti 27 000 euroa.

Antti Tuuri

Antti Tuuri ei lue kesälomalla dekkareita

Kirjailija Antti Tuurin kiireinen kevät on vaihtunut Molpen rauhaan. Vaikka monen lomailijan kesään kuuluvatkin dekkarit, ei Tuuri niitä suosi eikä suosittele. Hän viettää kesäänsä tutustuen venäläisyyteen venäläisklassikoiden myötä.

Vanajanselän sinilevää Vanajaniemessä Hattulassa

Lämmin sää suosii sinilevää

Sinilevää on havaittu tällä viikolla kolmella Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen levähavaintopaikalla. Ähtärinjärvellä, Kuortaneenjärvellä ja Kaskisten edustalla merellä on vähäisiä määriä levää. Myös ranta-asukkaat ovat ilmoittaneet levähavainnoista monin paikoin, muun muassa Alavudelta ja Kuortaneelta.

Myrskyvaurioita

Seija-myrsky ohitti Einon ja Oskarin – verrataan Tapani-myrskyn lukemiin

Yön ja aamun aikana riehunut Seija-myrsky on voimaltaan lähes ennätyksellinen.

Maalahden Bergössä kadonnut veneilijä löytyi hukkuneena

Kaksi miestä oli lähtenyt avoveneellä liikkeelle Bredhällanilta Bergöstä keskiviikkona. Toinen miehistä löydettiin hyväkuntoisena torstaina.

Kesällä kuolleisiin merikotkiin ei liity rikosta

Viime kesänä kuolleina löydettyjen merikotkien tapaukseen ei liity rikosta. Pohjanmaan poliisilaitos kertoi heinäkuussa tutkivansa mahdollista luonnonsuojelurikosta. Poliisi epäili, että Pohjanmaalla kolme merikotkaa olisi ammuttu.

Venemoottori ja osia varkaille

Veneiden osia ja perämoottoreita on varastettu jo kahtena yönä.

Merikotkan poikanen pesällään.

Kaksi ammuttua merikotkaa löydetty Pohjanmaalta

Viikko sitten löytyi Korsnäsissä siipeen ammuttu merikotka, joka menehtyi vammoihinsa. Myös toukokuussa löydettiin ammuttu merikotka pesästään Mustasaaressa.

Hirviä kannattaa varoa tieliikenteessä

Hirvet ovat törmäilleet teillä eilispäivän aikana. Kaksi hirvikolaria sattui Rantatiellä ja yksi Köklotintiellä. Kolareista selvittiin peltivahingoilla.

Valassaarten majakka.

Metsähallitus tarkistuttaa kiinteistöjensä kunnon

Metsähallitus tarkistuttaa Merenkurkun saaristossa sijaitsevien kiinteistöjensä kunnon. Kuntotarkistuksen jälkeen Metsähallitus päättää mahdollisista kunnostus- ja korjaustarpeista.

Moikipäässä ruopataan veneväylää

Moikipään Börsskärssundetin kunnostustyöt on aloitettu. Kunnostustöillä pyritään parantamaan sekä vedenlaatua että veneliikenteen mahdollisuuksia.