Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ilmakuva Manhattanista pilvenpiirtäjineen.

Moni harmittelee joulukilojaan, mutta maapallolla on paljon isompi paino-ongelma: ihmisten tuottamaa tavaraa on enemmän kuin luontoa

Ihmiskunnan jalanjälki on kasvanut tässäkin suhteessa valtavaksi kengänkokoomme verrattuna, uuden tutkimuksen tekijät sanovat.

Foraminifera

Uusi tutkimus: Ilmastonmuutos ajaa merien planktonia kohti napa-alueita – kaikki kalat ja merieläimet eivät pysy muutoksessa mukana

Planktonit ovat siirtyneet antroposeeniin. Se tarkoittaa että ihmisen toiminta vaikuttaa niihin enemmän kuin muut luonnonvoimat.

Jani Kaaro.

Jani Kaaron kolumni: Ei ole hauskaa

Kaikkialla pitää olla hauskaa, niin kouluissa, työpaikoilla ja jopa armeijassa. Viihtyminen ja hauskanpito ovat kuin itsestäänselvyys. Mutta miksi hauskanpito ei enää tunnu samalta kuin ennen, kysyy Jani Kaaro.

Pilvenpiirtäjiä Tokiossa.

Viikko tieteessä: Ihmisen aikakausi ja aurinkokunnan uusi planeetta

Tieteen suurimpia saavutuksia ja ihmeellisimpiä löydöksiä viikon varrelta.

Kuumailmapallo Dubain edustalle rakennettujen Palmusaarten yllä.

Ihmisen mukaan nimetty aikakausi on ehkä alkanut maapallolla – suurin muutos sitten jääkauden

Osa tutkijoista katsoo, että uusi antroposeenikausi alkoi 1950- ja 1960-luvuilla ilmakehässä tehtyjen ydinkokeiden myötä.

Saharan hiekkamaisemaa ja sieltä löydetty kivityökalu

Satojen miljoonien hylättyjen kivityökalujen matto kertoo vilkkaasta elämästä Saharassa

Helposti lohkottava hiekkakivi houkutteli varhaiset ihmiset alueelle, joka nykyisin on keskellä valtavaa hiekka-aavikkoa. Heidän toimistaan jäivät vanhimmat tunnetut jäljet siitä, miten ihminen arpeuttaa ympäristöään.