Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Suomen suurin makaronitehdas puskee pastaa nyt myös yöllä – Toimitusjohtaja: Alku oli ihan mahdoton, seitsenkertaisia tilausmääriä

Makaronilaatikko näyttää olevan suomalaisten lohturuokaa, pastaa myydään poikkeusoloissa liki 40 prosenttia normaalia enemmän.

PAM: "Siskonpetimajoitus ei houkuttele nykyaikana": Hangossa kesätyöntekijälle luvattiin majoitus omakotitalossa – saikin retkisängyn jaetussa huoneessa kerrostalossa

Yrittäjän mukaan Hangon asuntotilanne on niin hankala, että parempaa ei ole tarjolla ja että valituksia ei ole aiemmin tullut.

Baked salmon, mince-macaroni casserole top list of favourite foods in Finland

While Finns are becoming increasingly adventurous about their gastronomical choices, a new study shows that they are still attached to standard favourites such as baked salmon, meatballs and mince-macaroni casserole.

Lukiolaisen näkökulma: Suomalaisuus ei ole pelkkää brändättyä makaronia tai siivousvälineitä

Demokratia, koulutus ja sananvapaus ovat asioita, joista myönnän rinta rottingilla olevani ylpeä. Suomen itsenäisyyden juhlavuonna voisi ajatella juhlittavan tämänkaltaisia kansallisia ylpeydenaiheita, kirjoittaa Yle Uutisluokan Lotta Leikoski.

Sormiruokailu antaa vanhemmallekin ruokarauhan – "Jopa keittoa voi tarjota lapselle"

Ruokaisaa pannaria, jauhelihakastiketta, munakasta tai vaikkapa kauramuffineja. Alle vuoden ikäinen Lilja nautiskelee ruokansa rauhassa, itse ja käsin.

Opiskelijaelämää Tampereella: asunto kelpaa ja vatsa täyttyy makaroonilaatikosta

Opiskelijoiden asumista käsittelevän tutkimuksen mukaan opiskelijoille on enemmän asuntoja ja toisaalta he ovat tyytyväisempiä omaan asuntoonsa kuin muutama vuosi sitten. Arjen niukkuutta auttaa ateriatuki ja ruuanlaittotaito.

Raitala vakiinnuttanut paikkansa Norjassa ja Huuhkajissa – makaronilaatikko odotti Saksasta palannutta maajoukkuetta

Huuhkajien 27-vuotias laitapuolustaja Jukka Raitala on ehtinyt kiertää Eurooppaa jalkapallon perässä erittäin monipuolisesti.

Toukkia ja astianpesukonelohta – kun iskä kokkaa ennakkoluulottomasti

Kun mies saa yhtäkkiä hoitaakseen koko perheen ruokahuollon, tuloksena ei ole välttämättä makaronia ja kalapuikkoja, vaan eksoottisia kokemuksia. Kun viisikymppinen Ilkka Pirhonen innostui ruuanlaitosta, hän ei ensimmäisen vuoden aikana tehnyt kertaakaan samaa ruokaa.

Makaronilaatikon paluu – lasten tahto vapautti klassikon vilttiketjusta

Ikisuosikki makaronilaatikko ehti olla poissa Järvenpään koulujen ruokalistoilta vuoden päivät, mutta ensi syksynä se palaa koululaisten lautasille lasten toiveesta. Klassikko on ollut ongelmissa myös muualla kuin Järvenpäässä.

Ruoka-avun tarve on kasvanut Oulun seudulla

Oulun seudulla useat tahot antavat ilmaista ruoka-apua vähäosaisille. SPR jakoi tänään ruokatarvikkeita Oulussa Toppilassa, jossa jonoon kertyi lähes parisataa ihmistä. Ruoka-avun tarve on lisääntynyt.

Näkökulma: Laihduttajan karppauspäiväkirja – tälläkin dieetillä kilot karisevat

Yle Lappeenrannan toimittaja Petri Kivimäki kaivoi esiin muutaman vuoden takaisen hittidieetin ja alkoi karpata. Viidessä viikossa lähti reilu seitsemän kiloa.

Kalapuikot ja pinaattiletut palaavat koulujen ruokalistoille Lohjalla

Lohjan koululaiset saavat jälleen tästä päivästä lähtien hernekeittoa, kalapuikkoja, perunamuusia ja pinaattilettuja. Lohjalla on jouduttu supistamaan kouluruokalistaa syksyllä käyttöön otetun keskuskeittiön takia. Nyt suurin osa alkuvaikeuksista on selätetty ja ruokavalikoima palaa normaaliin laajuuteensa.

Oletko käyttänyt Periscopea?

Älypuhelimeen ladattavalla sovelluksella kuka tahansa voi lähettää suoraa videokuvaa netissä. Oletko katsellut muiden lähetyksiä tai tehnyt omaa? Millaisia ajatuksia tavisten lähetykset herättävät?

Puhalla pölyt isomummun reseptivihkosta ja tee lihatonta, makeaa makaronilaatikkoa joulupöytään

Jos tutut joululaatikot eivät innosta tai ne kaipaisivat jotakin uutta rinnalleen, mitäpä jos kokeilisit isomummojen aikakauden sweet and sour -herkkua, sokerilla ja suolalla höystettyä makeaa makaronilaatikkoa.

Joulun ruokaperinteet ovat rakentuneet sen mukaan mitä oli helposti saatavilla

Alueiden erot maistuvat pieninä vivahteina joulun ruokapöydissä. Pöytään on aikanaan päätynyt erityisen paljon sellaisia raaka-aineita, jotka ovat olleet helposti saatavilla.

EU jakaa ruokaa vähävaraisille – tänään ruokakasseja saa Sipoosta

Vähävaraisille tarkoitetun EU:n ruoka-avun jakaminen on alkanut uudestaan parin vuoden tauon jälkeen. Tänään tiistaina ruokakasseja jaetaan Sipoossa.

Makaronipannu ja koti-ikävä ovat teinikiekkoilijan arkea: "Jotenkin siitä vaan selvittiin"

Moni lupaava jääkiekkoilija muuttaa alaikäisenä pois kotoa. Kun teini-ikäinen lähtee kauas äidin helmoista, saattaa arjenhallinta osoittautua isoksi taakaksi. NHL-pelaaja Erik Haula neuvoo pitämään mielen avoimena joka tilanteessa.

Kehno laitosruoka kismittää Kaivannon turvapaikanhakijoita

Kangasalan Kaivannossa turvapaikanhakijat päässevät kohta keittiöhommiin ja kauhan varteen. Kaivannossa toimii SPR:n transit-keskus.

EU:n ruoka-apukassin sisällöstä syntyy monenlaista sapuskaa

Monille suomalaisille lokakuu on tarkoittanut  Maatalousviraston kautta kanavoitua EU:n ruoka-apukassia. Muovipussista löytyy jauhoja, hiutaleita, makaronia, lihasäilykettä, hapankorppuja, mysliä, valmisateria-aineksia, hernekeittoa ja maitojauhetta. Kotitalousneuvoja Eija Tuukkanen Martoista kokosi kassin sisällölle muutaman kokkausvinkin.

Ruokaikoni jouduttiin lemppaamaan koulujen ruokalistalta – Klassikosta tuli jankkia

Monissa kunnissa on siirrytty suuriin keskuskeittiöihin kouluruuan valmistuksessa. Nyt ruokia tehdään niin sanotulla kylmävalmistuksella päiviä etukäteen ja lämmitetään uudelleen ennen tarjoilua. Uusi menetelmä on laittanut perinteiset reseptit uusiksi.

Kouluruoka ällöttää ja miellyttää – katso mitä lapset ovat tänä syksynä syöneet

Ikisuosikki makaronilaatikko pitää pintansa koululaisten keskuudessa. Koululaiset Ellen Rautava ja Nea Hakamäki selvittivät kouluruokailun saloja ja tallensivat syksyn ruokatarjonnan videokollaasiin.

Omin käsin tehty lahja saa äidin sydämen syrjälleen ja silmät kostumaan

Äidin sydän lyö yhden ylimääräisen lyönnin, kun kääreestä paljastuu lapsen omin käsin tuottama lahja. Tätä mieltä ovat ainakin oululaiset naiset. Mitä paketista paljastui? Esittele äitienpäivälahjasi sunnuntaina Twitterissä ja Instagramissa aihetunnisteella #ParasLahja.

Yle selvitti: Kahvipaketin hinta noussut, kirjolohi halventunut

Yle Uutiset selvitti kahdeksan tavallisen elintarvikkeen hinnan alkaen vuodesta 2011. Broilerin koipireisien, makaronin ja Edam-juuston hinta on pysynyt lähes ennallaan, ruisleivän, kahvin ja kevytmaidon hinta on noussut. Tuotteet on valittu sattumanvaraisesti Tilastokeskuksen avustuksella.

Sananen – Viisarin kääntäminen sieltä

Kelloja käännettiin. Joillakin värähti viisarissa ja väärään suuntaan. Huono olo ei lisää tuottavuutta.

Veripalttu valkokastikkeella oli entisajan kouluruokainhokkeja – makaroni maistui 60-luvullakin

60-luvulla kaustislaisen koulun keittäjä jännitti maanantaina, mitä tarjota ennen kuorman tuloa. Pakasteessa kun ei ollut vararuokaa – eihän ollut pakastintakaan. Ruoka valmistui puuhellalla, jolla lämpeni myös tiskivesi. Lattia sen sijaan oli kylmä. Moni asia on muuttunut, mutta lasten maussa linja pysyy: makaroniruuat olivat suosikkeja tuolloinkin.

Työtön nuori elää jauhelihalla ja luottaa kaveriapuun

Työttömän Jassun ruokaympyrä ei yllä vihanneksiin ja 800 euron kuukausibudjetilla elävän on harkittava jokainen menoerä tarkkaan.

500 päivää työttömänä – toivonkipinästä ei silti luovuta

Fenestran ikkunatehtaalta Forssassa työttömäksi jääneistä suuri osa on ollut kohta 500 päivää työttömänä. Ikkunatehtaan toimintojen siirtäminen Kuopioon vei Forssasta 120 työpaikkaa. Ansiosidonnaisen päivärahan loppuminen tiukentaa työttömien taloutta, mutta toiveesta löytää töitä ei ole luovuttu.

Mummolan ruuan maku tuntuu yhä kielellä

Mummolan ruoka on innostanut Yle Etelä-Karjalan kuulijat kirjoittamaan omia ruokamuistojaan. Mummolan keittiössä ruokiin sujahtivat aidot raaka-aineet, joiden ansiosta ruoka oli niin hyvää, monet kirjoittajat kiteyttävät.

Ei kiitos pakasteita pussiin – 20 000 suomalaista vähentää muovia syyskuun ajaksi

Suomessa käytetään arviolta 300 miljoonaa muovipussia vuodessa. Näin laskee Facebookissa toimiva tukiryhmä, joka edistää tänään alkanutta muovitonta syyskuuta.

Ruoka-avun tarve on lisääntynyt Tampereella

Tampereen seurakuntien Ruokapankin varastonhoitaja Seppo Ahokainen arvioi, että Ruokanysse-bussin asiakasmäärä on lisääntynyt kymmenisen prosenttia vuodenvaihteesta.

EU-ruoan jakaminen loppuu ensi vuonna

Kymmenet tuhannet ihmiset joutuvat turvautumaan vuosittain ruoka-apuun Suomessa. EU-ruoan loppuminen on monelle kova takaisku.

WSJ: Pastan kulutus vähenee rajusti Italiassa

Uusi sukupolvi syö neljänneksen vähemmän spagettia, lasagnea, makaronia ja muuta pastaa. Wall Street Journalin mukaan pastanvalmistajat ja keittokirjakustantajat ovat selvästi reagoineet kansallisevään hiipuvaan maineeseen.

Ruoan ilmastovaikutusvisassa eniten harmaita hiuksia aiheutti makaronilaatikko

Yle Uutisten suosittu visa ruoan ilmastovaikutuksista osoitti, että monilla on vääriä luuloja ravinnon ilmastokuormasta. Keskustelupalstalla käytiin debattia siitä, voiko kuluttajavalinnoilla vaikuttaa ilmastonmuutokseen.

Helsinki pani koulujen ruokalistat uusiksi - makaronilaatikko pitää pintansa

Helsinkiläisoppilaat ovat päässeet itse vaikuttamaan uusien ruokalistojen sisältöön. Huomiota on kiinnitetty myös kouluruokien ulkonäköön ja rakenteeseen, joista on usein tullut palautetta.

Ruokatuotteiden merkkiviidakko hämmentää asiakasta

Sinivalkoinen avainlippu ei aina takaa sitä, että raaka-aineet ovat kotimaisia. Suomalaiset käyttävät vuosittain 22 miljardia euroa ruokaan, josta kotimaisen ruoan osuudeksi arvioidaan reilu puolet. Mikä lopulta on kotimaista ruokaa?

Kuluttajatutkimuskeskus: Ruoan hinta noussut reippaasti

Suomalainen maksoi vuonna 2012 ruoasta keskimäärin 4,6 prosenttia enemmän kuin 2011. Hintaero halvimman ja kalleimman kaupan välillä on tiettyjen elintarvikkeiden kohdalla yli kaksinkertainen.

Eu-elintarvikejakelu järjestyy Kuopiossa myös tänä vuonna

Elintarvikkeiden varastointiin sopivat tilat on löydetty Kelloniemestä kaupungin varastosta. Ruokajakelu uhkasi aiemmin peruuntua säilytystilojen puutteen vuoksi.

Mitkä ovat sinun 10 yleisintä arkiruokaasi?

Arkiruokaan liitetään yleensä termit nopea, helppo ja edullinen. Kerro meille omat suosikkisi arjen kokkauksista.

Perinneruoka viedään kauhoista

Alavieskalaiset pääsivät nautiskelemaan muun muassa voilla höystetystä pepusta perinneruokaviikon aikana. Murkinoidessa arvuuteltiin myös tulevaisuuden perinneruokia.

Eläkeläiset nauttivat edullisesta elämästä Espanjassa

Etelässä eläkepäiviään viettävät elävät usein omissa yhteisöissään. Suomalaisten keskittymä ei kuitenkaan palvele maahan juurtumista, uskoo Espanjaan muuttanut Marja Lennes.

Jauheliha on tämän päivän opiskelijan tonnikala

Vielä 1990-luvulla opiskelijoiden ruokaympyrän runko syntyi tonnikalasta ja makaronista. Tonnikalan hinta on pompsahtanut opiskelijoiden tavoittamattomiin, mutta tilalle on tullut edullinen jauheliha. Myös kasvisten käyttö on lisääntynyt opiskelijaporukoissa.

Kuuntelijat: Makaronimössö häätää nälän

Radio Keski-Suomen kuuntelijat innostuivat torstaina jakamaan arkiruokavinkkejä. Mikä ruokalaji onnistuu kotikokilta aina? Vastauksia tulvi ympäri maakuntaa.

Korian värjäytynyt vesi näyttää hanassa normaalilta

Kouvolan Korialla 11 perhettä odottelee tietoa siitä, mikä Napan vesiosuuskunnan vettä vaivaa. Veden huomattiin värjäytyneen siniseksi jo ennen joulua. Vettä ei saa juoda ennen kuin selviää, mikä veden värjää.

Martat ovat lama-ajan sankareita

Marja-Leena Pirkola on Martat ry:n erikoisneuvoja, joka on toiminut yhdistyksessä jo 40 vuoden ajan. Taloustilanteen heikentyessä Pirkola on huomannut, että ihmiset kääntyvät Marttojen puoleen samalla tavoin kuin 1990-luvun laman aikaan.

Itsenäinen elämä asuntolassa voi alkaa perunan kuorinnan opettelemisesta

Kokkolan ammattiopiston asuntolassa opiskelijoiden aamu alkaa herätyksellä. Se ei ole käytävällä kuuluva yleishuuto tai oveen koputtelu, vaan usein oppilas herätetään ravistelemalla. Ravistelukierroksia tehdään aamulla pariin otteeseen ja ruuan jälleen vielä jotkut päivätorkuilta saavat konkreettisen herätyksen.

Perinteinen mato voittaa syöttikisan

Tampereen Radion kesäaamuisessa testissä Näsijärven kalat valitsivat madon katkarapua maukkaammaksi syötiksi. Mato-ongen koukkuun voi pujotella myös taikinapalloja tai vaikka elintarvikeväreillä värjättyjä keitettyjä makaroneja. Ammattilaisten kisoissa mestarit erotellaan kisälleistä erikoismäskeillä.

Indie-pelit ovat suomalaisen peliteollisuuden aluskasvillisuutta

Suomalainen tietokonepeliteollisuus imee nuoria tekijöitä riveihinsä. Osa pelintekijöistä haluaa silti tehdä pelit itse. Toisinaan ilman ulkopuolista rahoitusta tehdyt indie-pelit nousevat myös kaupallisiksi menestyksiksi.

Soija huijaa pihvinpurijaa

Etelä-Karjalan koekeittiön kokit ottivat kasvishaasteen vastaan ja päättivät loihtia soijamakaronilaatikkoa. Ennakkoluulot soijapavusta valmistettua rouhetta kohtaan olivat kovat, mutta lopputulos huijaisi paatuneempaakin lihanystävää.

Ruokakassien jako ei innosta päättäjiä

Jyvässeudun työttömät ry aloittaa tänään EU-ruokakassien jaon vähävaraisille. Parhaillaan vietetään kansainvälistä vapaaehtoistoiminnan viikkoa, minkä johdosta ruokakassien jakoon on haastettu paikallisia päätöksentekijöitä. Vain yksi vapaaehtoinen on ilmoittautunut mukaan auttamaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle