Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kuusi kirjatärppiä keväälle – Miten Finlandia-voittaja kirjoittaa seksuaalisesta halusta, entä millainen on tavallisen äidin tarina?

Keväällä odotuksia herättävät muun muassa Miki Liukkosen ja islantilaisen Sjónin teokset.

Runeberg-palkintoehdokkaat julki – Finlandia-ehdokkaista mukana vain Miki Liukkonen

Runeberg-kirjallisuuspalkinnon voittaja julkistetaan 5. helmikuuta 2018.

Tässä ovat kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaat – kirjat eivät päästä lukijaansa helpolla

Tämän vuoden ehdokaskirjoissa rikotaan perinteisiä kerronnantapoja. Kirjoissa käsitellään myös pohjoisen Suomen ihmiskohtaloita.

Kulttuurivieras Miki Liukkonen kirjoitti jättiläisromaanin, jonka nimeä ei voi lausua

Boheemikirjailijan maine ärsyttää Miki Liukkosta. "Tätä teosta en olisi voinut kirjoittaa humalassa tai krapulassa", hän sanoo.

Kevään kymmenen kiinnostavaa kirjaa: Jenni Haukion kokoamia runoja, uutta Rimmistä ja Austeria

Keväällä julkaistaan mielenkiintoista käännöskirjallisuutta. Kevät on myös runojen aikaa.

Olohuoneklubilla livemusiikkia kuunnellaan sukkasillaan nojatuolissa: "Täällä istutaan ja ollaan vaan"

Kilpailu asiakkaista ja yleisöstä on kovaa Helsingin klubielämässä. Menestyksen takaa erikoistuminen, persoonallisuus ja oman yleisön löytäminen. Usein onnistunut konsepti ei synny markkinatutkimuksesta, vaan rakkaudesta lajiin. Siitä on saanut alkunsa esimerkiksi Kulttuuriareena Glorian intiimi Olohuoneklubi.

Perjantai-dokkari: Vaikeinta on olla oma itsensä

Hän tituleeraa itseään Suomen kuuluisimmaksi runoilijaksi. Kriitikot ylistävät. Media on polvillaan. Onko Miki Liukkonen kirjallisuuden ihmelapsi, rappiorunoilija vai mies, jolta on suunta vähän hukassa?

Yle Oulu suorana Bättre Folkista – artistihaastattelut netistä kello 16 alkaen

Yle Oulu on jalkautunut Bättre Folk -festivaaleille Perämeren suurimpaan saareen, Hailuotoon. Haastattelemme perjantaina festivaaliartisteja, käymme etsimässä festivaalien parhaiten pukeutuneet katsojat ja suostuttelemme muusikkoja pelaamaan pingistä. Katso livelähetystä kello 16 alkaen!

The Scenes ei suostu kosiskelemaan yleisöä

Oululaisbändi kiertää kuukauden verran Englantia ja Irlantia. Kiertue on hyvä tilaisuus saada näkyvyyttä ja uusia kuuntelijoita, mutta suurmenestyksen suhteen yhtyeen jäsenet haluavat pitää jalat maassa.

Oulu band makes push to win over British fans

Oulu-based band The Scenes has been getting feet tapping at home and abroad. The black-clad youngsters are currently taking their daydreamer looks and prog-rock derived sounds to UK audiences, touring their second studio album, Beige, which was released in late April.

The Scenes kiinnostaa Englannissa asti

Oululainen The Scenes –yhtye on herättänyt viime aikoina kiinnostunutta pörinää niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Tällä hetkellä Iso-Britanniaa kiertävän bändin toinen studioalbumi, Beige, julkaistiin huhtikuun lopulla.

Muusaradio: Miki Liukkosen filosofinen runo Euterpe

Runoilija Miki Liukkonen kirjoittaa mahdollisimman paljon runoja, mutta myös novelleja ja proosaa. J. H. Erkon kirjoituskilpailun voitto on lisännyt nuoren miehen kirjoitustöitä.

J. H. Erkon runokilpailun voitto Ouluun

Esikoiskirjailijoille tarkoitetun J. H. Erkon runokilpailun on voittanut oululainen Miki Liukkonen, 19. Toisen palkinnon sai Silene Lehto ja kolmanneksi tuli Tiia-Mari Mäkinen. Palkinnot ovat arvoltaan 2 500, 1 700 ja 1 000 euroa. Kisassa jaettiin lisäksi kolme kunniamainintaa.

Liukkonen voitti J.H. Erkon kisan

J.H. Erkon tämänvuotisen kirjoituskilpailun on voittanut oululainen Miki Liukkonen. Tänä vuonna kilpailtiin runoudessa ja kilpailuun lähetettiin 10 000 runoa ympäri Suomen.