Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tarjottimet poistetaan Vimpelin kouluista ensi syksynä

Tarkoituksena on vähentää ruokahävikkiä.

Kouluruokailussa luovuttiin tarjottimista – ruokahävikki väheni, mutta oppilaat kertovat ongelmista

Kuopion kaupungin mukaan tarjottimista luopuminen on tuonut säästöjä veden, sähkön ja pesuaineiden kulututukseen.

Onko tässä ratkaisu ruokahävikkiin? Opiskelijaruokala poisti tarjottimet ja vaihtoi lautaset pienempiin

Jopa viidennes ravitsemuspalveluiden tarjoamasta ruoasta päätyy roskiin. Erityisen ongelmallisia ovat linjastoravintolat.

Käytä kaapinoven sisäpuolta - nikkaroi hylly tarjottimille

Tarvitset vain viisi listaa ja neljä kulmarautaa.

Tutkimus: Lentokentillä harvinaisen paljon viruksia – flunssa vaanii erityisesti turvatarkastuksessa

Suomalais-englantilaisessa tutkimuksessa 50 prosentissa tutkituista turvatarkastuksen muovitarjottimista löytyi hengitystieviruksia.

Tarjottimella varustettu pöytä

Jimin fiksua ja käytännöllistä muotoilua.

Alakoululaiset kuskaavat ruokaa pitkin käytäviä – vaasalaiskoulussa on odotettu ruokalaa jo 20 vuotta: "Äkkiä pöpöt siinä leviävät"

Ruokailutiloille ei ole olemassa kunnollisia suosituksia. Opetushallituksen mukaan tilat voivat kuitenkin vaikuttaa oppilaiden syömiseen.

Lorvitaanko hoivakodissa päivät pitkät? Katso täältä – hoitajat kirjasivat yhden työpäivän hetki hetkeltä

Muuraskodin hoitajat Paula Virtanen ja Maria Sutinen pitivät yhden päivän ajan päiväkirjaa töistään.

Onko Forssan maine mennyttä? Viestintäasiantuntija: "20 hengen porukka pystyy vaikuttamaan 10 000 hengeltä netissä"

Kun mainekriisi kolahtaa tuulettimeen, on viestinnällä valtava merkitys. Viestintäasiantuntija neuvoo esimerkiksi Forssaa välttämään liikaa virallisuutta, kun kaupunki kipuilee turvapaikanhakijoiden ja kantaväestön kahnausten tuoman imagon kanssa.

Kesäkolumnisti Risto Laitila: Kuuntele potilastasi, hän kertoo sinulle diagnoosin

Sir William Osler oli maineikas kanadalainen lääkäri, joka eli ja vaikutti lääketieteen kehitykseen reilut sata vuotta sitten tavalla, joka antoi hänelle lisänimen modernin lääketieteen isähahmo.

Jesse Puljujärvi yllättäen Edmontoniin: "Tiesin, että mitä tahansa voi sattua"

Moni odotti Jesse Puljujärven menevän numerolla kolme Columbukseen, mutta oululainen päätyi lopulta Edmontoniin. Pelaaja itse oli uuteen seuraan todella tyytyväinen.

Turussa juhlittiin tuhannetta koulupäivää: vanhemmat haluavat juhlasta perinteen koko Suomeen

Peruskoulun tuhannes koulupäivä osuu kuudennelle luokalle, marraskuun puoliväliin. Turkulaiskoulussa vanhemmat päättivät järjestää lapsilleen juhlat merkkipaalun kunniaksi. Vanhemmat toivovat, että tuhannetta koulupäivää alettaisiin juhlistaa kaikkialla Suomessa.

Valtioneuvotteluja savusaunan portailla, kuninkaallista loistoa ja tippuvia tarjottimia – Oulussa on kestitty vuosien varrella useita valtiovieraita

Oulu pääsee isännöimään keskiviikkona ja torstaina harvinaislaatuista ulkoministerikokousta, kun Barentsin euroarktisen neuvoston puheenjohtajuus siirtyy Suomelta Venäjälle. Kaupungissa on nähty vuosien varrella useita arvovieraita, ja heidän vierailuistaan riittää tarinoita kerrottavaksi.

Sairaalan ruokkiminen on tuhansien palojen palapeli – tarjottimen valmistelu peräti sekuntipeliä

Pari tuntia ennen ruoka-aikaa sairaalan keittiö saa tiedot potilaista, heidän erityisruokavalioistaan tai niiden yhdistelmistä sekä potilaskohtaiset toiveet. Ateriatarjottimia valmistavalla linjalla alkaa sähäkkä urakka, jotta jokainen saa ajallaan eteensä juuri oman annoksensa, lämpimänä ja tuoreena. Tuhansien annosten keskuskeittiö pyörii kovan ammattitaidon turvin.

Jaro selvisi FC Lahden myllystä – vieraiden viime minuutin maali hylättiin

FC Lahti ja Jaro FF jakoivat pisteet 1-1-tasapelissä. Ottelun jälkeen puhutti lisäajalla hylätty maali.

Kokeneen säilöjän vinkeillä marjojen aromit säilyvät pakastimessakin

Pakastimet täyttyvät nyt marjapurkeista. Säilönnän asiantuntija neuvoo, miten kakunkoristeiksi tarkoitetut marjat kannattaa pakastaa ja miten puutarhamansikoihin saa ripauksen metsämansikan makua.

IFK:lla kolme pistettä jo tarjottimella - "Tasureilla ei oikein tee mitään"

IFK Mariehamnin Duarte Tammilehto pettyi tasapeliin kotikentällä. KuPS nousi Joel Vartiaisen maalilla pisteille.

Näkökulma: Sinä teet ilmaista työtä

Poliitikot vaativat yhteen ääneen uutta työtä Suomen pelastamiseksi. Toimittaja Heikki Rönty pohtii, kuinka tavallinen ihminen voi lisätä työn tarjontaa lakkaamalla palvelemasta itseään.

Luonnonsuojeluliitto haluaa ojentaa salametsästäjät tarjottimella poliisille

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL yrittää tehostaa salametsästyksen ja muiden luontorikosten ilmi tuloa nettipalvelulla, johon voi tehdä ilmoituksia nimettömästi. Hallituksen puheenjohtajan mukaan palvelusta halutaan luoda tarjotin, jolla rikokset voidaan kantaa resurssipulasta kärsivän poliisin selvitettäviksi.

Yksi lähiruokapäivä saattaa tietää koko sadon syömistä kerralla

Pilottivaiheessa oleva valtakunnallinen Kestävät hankinnat -hanke on lisännyt merilappilaisten raaka-aineiden käyttöä julkisessa ruokapalvelussa. Parhaimmillaan yksi teemapäivä tietää vaikkapa porkkananviljelijälle koko sadon syömistä kerralla.

Kainuun palvelut samassa paikassa verkossa: "Kun kilpailija on jo siellä, niin alkaa tulla kiire"

Kainuulaiset palveluntuottajat halutaan samaan markkinapaikkaan verkossa. Maakunnassa kootaan parhaillaan tarjotinta, mistä kuntalaiset löytävät helposti kotiin tarvitsemansa palvelun. Tuottajille tarjotin tarjoaa ilmaisen markkinapaikan.

Latvala taipui MM-hopealle - "Tämä on ollut paras kauteni ikinä"

Jari-Matti Latvala listaa kuluneen rallikauden uransa parhaimmaksi, vaikka Sebastien Ogier jättää Latvalan tämän vuoden MM-taistelussa hopealle.

Nanotekniikka valjastetaan taisteluun sairaalabakteereja vastaan

Åbo Akademin, Turun yliopiston sekä Tampereen teknillisen yliopiston tutkimushanke selvittää keinoja päällystää erilaisia pintoja bakteerin kasvua hidastavilla metalleilla. Nanopinnoituksella voidaan tehdä esimerkiksi ovenkahvoihin mikroskooppisen ohut hopeakalvo.

Matti Oivanen kiittää voitosta Bulgariaa: Pelasivat heikosti

Suomi otti päätösottelussaan tyylipuhtaan voiton Bulgariasta lentopallon MM-kisoissa. Matti Oivasen mukaan Suomen peli kulki hyvin, mutta yksi voiton avain oli myös vastustajan heikko pelaaminen.

Volkswagenin tallipäälliköltä ymmärrystä suojatilleen: "Odottamattomat asiat tekevät rallista mielenkiintoista"

Tallipäällikkö Jost Capito antoi tunnustusta Hyundaille Saksan MM-rallin voitosta.

Tarjoilijan painajainen: 1,6 kilometriä läikyttämättä juomia – video

Argentiinassa järjestetyssä kilpailussa tehtävänä oli kulkea 1,6 kilometrin matka mahdollisimman nopeasti läikyttämättä tarjottimella olleita juomia

Kristiinankaupungin uusi rautatiesilta rakennetaan alkuperäiseen malliin

Jo useita vuosikymmeniä puhuttanut Kristiinankaupungin yli 100 vuotta vanha silta puretaan. Kaupunkilaiset saivat tahtonsa läpi, kun tilalle rakennetaan alkuperäisen sillan kopio, eikä betonista valtatiesiltaa.

Mihin katosi maksalaatikko päiväkotilasten lautasilta?

Ravintosuositukset ja makumieltymykset ovat pyyhkäisseet tarjottimelta muun muassa Aamos Kiviojan, 6, lempiruoan. Osa perheistä pakkaa lapselle päiväkotiin evästä mukaan, sillä välipaloja ja vihreää voi olla vähänlaisesti muutoin monipuolisessa kattauksessa.

Puolustava mestari joutuu heti testiin - "Ei pidä joutua takomaan kaksinumeroisia lukuja voittaakseen"

Runkosarjassa SPV ja Oilers eivät kyenneet selvittämään paremmuuttaan, vaan molemmat kauden kohtaamiset päättyivät pistejakoon samoin 6-6-lukemin.

Älykärryt tuovat joustoa laitosten ruokahuoltoon

Kunnat miettivät uusia ratkaisuja laitoskeittiöidensä ruokahuoltoon. Lehtiojan palvelukeskuksessa Lahdessa kaikki vuorokauden ateriat kuljetetaan kerran päivässä ryhmäkoteihin älykärryissä. Joustavammat ruokailuajat mahdollistavien laitteiden uskotaan tehostavan toimintoja ja tuovan sen myötä myös säästöjä.

Tornion "ykkösmies" Pullo-Eki saa hyvän kiertämään

Torniolainen Erkki Rissanen eli Pullo-Eki huolehtii pulloja kerätessään myös kaupungin roskattomuudesta ja siisteydestä. Yrittäjät haluavat osoittaa kiitollisuutensa kaupungin "ykkösmiehelle" tarjoamalla hänelle ilmaisia kahveja, lounaita ja jopa pesemällä miehen pyykkejä.

Mistä koostuu hyvä lounas?

Yle Uutiset kertoi viime viikolla, että monet kevyessä istumatyössäkin olevat työntekijät syövät työpaikkaruokaloissa valtavia ruoka-annoksia. Monien lounas-tarjottimelle saattaa kertyä syötävää lähes kilon verran.

Kopiointikohu nostaa päätään Ruotsissa

Ruotsalaissuunnittelijan mielestä pohjoismainen kodintekstiiliketju Hemtex on käyttänyt luvatta tämän suunnittelemaa kuviota. Yritys kiistää kopiointiväitöksen.

Vettel: Teen hyvää työtä niin kauan kuin minulle buuataan

Sebastian Vettel vähät välitti Singaporen GP:n palkintojenjaon huutomyrksystä.

Hesburger pyytää anteeksi kaatuneen auttamatta jättämistä

Hesburger tarkistaa vahinkotilanteita koskevaa ohjeistustaan. Tarkistus tehdään, koska henkilökunta ei auttanut Puutorin Hesburgerissa kaatunutta 92-vuotiasta naista viime lauantaina.

Tallipäällikön poika Niklas Ajo: "Mitään en ole saanut tarjottimella"

Urheilukatu 2 tapaa viikonloppuna ajankohtaisen kaksikon, ratamoottoripyöräilyn MM-sarjaan valmistautuvan isän ja pojan, Aki ja Niklas Ajon.

Ota kantaa: Mikä on pelaajan vastuu?

Nyt kun väkivaltakeskustelu velloo valtoimenaan kiekkoilun ympärillä, keskiviikkoillan Kiekkokierros heittää ilmoille kysymyksen: Mikä on pelaajan vastuu?

Pelicans pääsi kirouksestaan – HIFK tosin tarjosi helpotuksen tarjottimella

Pelicans voitti pitkästä aikaa HIFK:n Helsingissä. Väsynyt ja raihnainen HIFK kaatui peräti 6-1-lukemin.

Metsänmakua hirvipataan

Hirvenmetsästys alkaa lauantaina. Nyt on viimeinen aika kaivaa loput vanhat hirvenlihat pakkasesta. Erinomainen riistaruoka on Metsämiehen hirvipata. Herkullinen pata syntyy myös lavasta kun vain malttaa kypsyttää lihaa pari tuntia. Pihlajan- ja katajanmarjoilla saa herkullista metsänmakua hirvipataan.

Makeanhimoisen unelma - suklaamuseo

Maistuisiko Faberge-suklaamuna? Hyppää Krimin koneeseen.

Prinssi Charlesin hääaamun paahtoleipä huutokaupattiin

Sisäkön äiti oli tallettanut paahtoleivän prinssin aamupalatarjottimelta. Leivästä tuli kallein Britanniassa koskaan huutokaupattu ruoka.

KOMMENTTI: 1-1 Kreikan hyväksi

Tasapeli oli Kreikalle hyvä EM-avaus. Isäntämaa Puola sai tasapelistä ennemminkin päänsärkyä.

Huuto huudettiin ennätyshintaan

Edvard Munchin teos Huuto on myyty 119,9 miljoonalla dollarilla eli 91,3 miljoonalla eurolla. Se on kaikkien aikojen ennätys.

Ringin Bundesliiga-debyytti viipyy yhä

Alexander Ring katseli jälleen koko ottelun vaihtopenkiltä, kun Borussia Mönchengladbach jäi 1-1(1-0)-tasapeliin HSV:n kanssa kotikentällään Saksan Bundesliigan ottelussa.

Suurkoulut huolestuttavat opettajia

Koulujen koon kasvu huolestuttaa Opetusalan ammattijärjestöä OAJ:tä. Oulussa vieraillut järjestön puheenjohtaja Olli Luukkainen vaatii pikaisia toimia etenkin lukiokoulutuksen kehittämiseksi

Kaisan särkipulla kelpais sullekin

Kallista kalaa ei ole pakko ostaa, sillä särjestä, lahnasta ja suutarista saa hyvää ruokaa. Ongelma on siinä, että näitä kaloja ei juurikaan kaupasta löydä. Valonian lahnaillassa särkiherkkuja oli tarjolla ja tarjottimet tyhjenivät pikavauhdilla.

Venäläinen tarjotin on kirpparilöytö parhaasta päästä

Perinteisten hyväntekeväisyyskirpputorien rinnalla on 1990-luvulta saakka toiminut yrittäjävetoisia itsepalvelukirppiksiä, joihin ihmiset voivat viedä tavaroitaan myytäväksi paikkavuokraa tai myyntiprovisiota vastaan. Taantumassa kirpputoreilla kauppa käy. Ostajat etsivät tavaraa tarpeeseen, vaikka heräteostoksiakin tehdään, kun eteen sattuu löytöjä.

Maiskaus valmistautuu porkkana- ja hellyystankkauksella

Porkkanoita tarjottimella, ruohoa mahan täydeltä, uintireissuja - ja tietysti sankaria sydämensä kyllyydestä hemmotteleva kannustusporukka. Sellaisista elementeistä koostuu Kuninkuusraveihin valmistautuvan Maiskaus-tamman viimeinen päivä ennen koitosta.

Maahanmuuttaja työllistyy yrittäjänä

Maahanmuuttajat pääsevät Suomessa yrittäjäksi helpostikin - ainakin jos yrityksen toiminta ei vaadi pitkää lupahakuprosessia. Esimerkiksi rovaniemeläistynyt virolaisyrittäjä Linda Pillai kokee yritystoiminnan helpoksi ja hyväksi tavaksi työllistää itsensä.

JAUR-tuotteita myyntiin Harrodsissä

Maailman tunnetuin tavaratalo Harrods Knightsbridge Lontoossa on ottanut myyntivalikoimaansa torniolaisen JAUR-teräsdesignmalliston.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle