Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Onnettomuustutkinta Saaristomeren läheltä piti -tilanteesta valmistui – lautta ja rahtialus lähes törmäsivät toisiinsa

Onnettomuustutkintakeskus suosittaa, että jatkossa maantielautat ja yhteysalukset tekisivät liikenneilmoituksia.

Nestori aloittanut liikennöinnin Arvinsalmessa

Lautta on 50 metriä pitkä ja 15 metriä leveä.

Tulevaisuudessa rekat mahtuvat helposti lossikyytiin –Suomen lauttaliikenne uudistetaan pohjia myöten

Lauttaliikenteestä vastaava ely-keskus haluaa vanhojen lossien tilalle energiatehokkaita losseja.

Jostakin vuotaa öljyä suosittuun mökkisaareen, ja nyt tilanne paljastui luultua pahemmaksi – syytä selvitelty jo yli vuoden ajan

Suomen ja Venäjän rajan läheisyydessä sijaitsevaan Haapasaareen on vuotanut tuhansia litroja öljyä. Saastuneen maan puhdistaminen kestää kuukausia.

Arvinsalmen lossin lauttapaikat remonttiin – liikennekatkoksia esiintyy arkisin

Lauttapaikkoja peruskorjataan, koska ne ovat huonossa kunnossa ja liian matalia nykyistä isomman lauttakaluston tarpeisiin.

Moni suomalainen on autoineen jumissa Euroopassa – hallituksen suositus pysäytti laivojen henkilöliikenteen ja katkaisi paluureitin

Lippuja laivoihin ei myydä edes Suomen kansalaisille. Varsinkin automatkustajien keinot palata kotiin ovat vähissä.

Koronavirus on rauhoittanut saaristoliikennettä – alusten siivousta tehostettu ja kahvilat suljettu

Esimerkiksi Kotkan ja Pyhtään saaristossa liikennöivällä yhteysalus Otavalla matkustajamäärät ovat pysyneet toistaiseksi maltillisina.

Hailuodon lautta Merisilta hinataan korjattavaksi telakalle – potkurivika osoittautui ennakoitua suuremmiksi

Hailuodon lauttaliikenteen isompi lautta Merisilta hinataan telakalle korjattavaksi joko Naantaliin tai Teijoon.

Kyläniemen lossille suunnitellaan aikataulua – ihmiset närkästyivät

Kyläniemen lossin käyttäjät voivat ottaa kantaa Ely-keskuksen suunnitelmaan, jossa lossi alkaisi noudattaa aikataulua.

Otava pysyy pois liikenteestä – korvaaja Turusta

Yhteysaluksella on ollut koneongelmia viime viikosta lähtien.

Saariston lauttaliikennettä uhkaa lakko – yrittäjät näkevät tilanteen katastrofaalisena

Saariston lauttaliikennettä koskevan työriidan sovittelu on jatkunut jo vajaan parin viikon ajan. Saariston yrittäjät ovat asiasta huolissaan.

Kristiina Salonen: Valtionyhtiö toimii epäeettisesti

Kansanedustaja Kristiina Salonen (sd.) hämmästelee, että suomalainen valtionyhtiö voi tehdä tilauksen halpa- tai orjatyövoimaa käyttävältä yhtiöltä. Salonen vaatii valtionyhtiöiltä eettistä toimintaa.

Mielenilmaus seisauttaa Puutossalmen lossin perjantaina

Perjantain mielenilmaus keskeyttää Puutossalmen lossin liikenteen Kuopiossa useiden tuntien ajaksi.

Paraisten ja Nauvon välille uusi lautta

Suomen vilkkain lauttapaikka saa uuden lautan kesällä 2017. Ruuhkat ja odotusajat ovat olleet Nauvon ja Paraisten välisellä lauttayhteydellä varsinkin kesäaikana pitkiä.

Räisälänsalmen jäätie on nyt auki raskaallekin liikenteelle

Kemijärvellä Räisälän jäätie on nyt auki raskaallekin liikenteelle. Haaparannan lossilaiturilta pääsee Räisälän lossilaiturille ajoneuvoilla, jonka massa on korkeintaan 17 tonnia. Nopeusrajoitus on 30 kilometriä tunnissa.

Jäätiestä eripuraa Kemijärven Räisälässä

Räisälänsalmen jäätiestä on syntynyt eripuraa Kemijärvellä. Jotkut Räisälän kyläläisistä ovat sitä mieltä, että valtion lauttayhtiö Finnferries on hidastellut jäätien rakentamisessa ja vahvistamisessa täyteen kantavuuteensa.

Kemijärven Räisälän jäätie on avattu liikenteelle

Kervisen ja Räisälän välillä olevan jäätien nopeusrajoitus on 30 kilometriä tunnissa, ja ajoneuvon suurin sallittu massa on 4,5 tonnia.

Hailuodon toinen lautta palaa reitille

Meriluoto-lautan pysäyttäneessä työtaistelussa on päästy sopimukseen. Lisälautta aloittaa liikennöinnin ennen juhannusta torstaina.

PALTA: Hailuodon lauttalakko on laiton

Palvelualojen työnantajat PALTA vaatii Suomen Merimies-Unionia lopettamaan työtaistelun Hailuodossa. Lakko koskee lisälautan miehistön määrää.

Hailuodon toinen lautta ei liikennöi

Hailuodon lauttaliikenteen pienempi lautta Meriluoto seisoo edelleen satamassa työtaistelun takia. Merimies-Unioni ja Suomen Lauttaliikenne neuvottelivat lautan tilanteesta viime perjantaina kuusi tuntia tuloksetta.

Hailuodon lautalla on käynnissä työtaistelu

Toinen lautta Oulun ja Hailuodon välillä on pois liikenteestä ainakin viikonlopun ajan. Viikonlopun lauttaliikenteessä voi olla ruuhkaa.

Kotkan ja Pyhtään väliselle yhteysalusliikenteelle rahaa

Valtiovarainministeriö esittää ensi vuoden budjettiin yli 5:tä miljoonaa euroa Kotka—Pyhtää -reitin yhteysaluspalveluiden ostamiseen. Liikennöinti siirtyy vuodenvaihtessa valtion omistamalle yhtiölle.

Yhteysliikenne uusiin käsiin - saaristolaiset huolissaan

Liikennettä Kotkasta Kuutsaloon, Kaunissaareen ja Haapasaareen alkaa hoitaa elokuun alusta vuodenvaihteeseen asti Nordic Coast Line. Yhteysalusliikenteestä riippuvaisia saarelaisia vaihdos huolettaa.

Kotkan ja Pyhtään uusi yhteysalus käy myös öljyntorjuntatehtäviin

Suomen Lauttaliikenne Oy rakennuttaa uudenlaisen yhteysaluksen, jossa ensimmäistä kertaa on valmius öljyntorjuntatehtäviin. Aluksen on tarkoitus aloittaa liikennöinti Kotka-Pyhtää yhteysalusreitillä heinäkuussa 2014.

Uudenkaupungin Työvene rakentaa uudenlaisen yhteysaluksen

Yhteysalus on ensimmäinen uudishankinta Suomen yhteysalusliikenteessä sitten vuoden 1994.

70-luvun lossit siirtyvät historiaan

Raskasta maantieliikennettä rajoittaneet kantavuusrajoitukset poistuvat useilta tieosuuksilta, kun vanhoja 70-luvulla käyttöönotettuja maantielauttoja on alettu uusia. Liikennevirasto haluaa vauhdittaa lauttaliikenteen kilpailua uusilla operointisopimuksilla.

Arvinsalmessa ei liikennöidä pimeällä lossilla

Arvinsalmessa autoja kuljettaa vanha lossi, vaikka uusi lossi on tuotu paikalle jo marraskuun lopussa. Syy on uuden lossin rikkinäiset lähestymisvalot, jotka korjataan nyt.

Rauman telakka odottaa töitä Norjasta

STX:n Rauman telakka tähtää ensi vuonna Norjan offshore-markkinoille.  Telakan johtaja Toivo Ilvonen uskaltaa odottaa uusia alihankintasopimuksia Norjasta jo ensi vuodeksi.

Arvinsalmeen tulee uusi lossi - vanha lähtee Mikkeliin

Vuonna 1974 käyttöönotettu Arvinsalmen lossi vaihtuu uuteen lauttaan. Uudessa lossissa on muun muassa nykyaikainen ohjaamo ja pienipäästöinen kone. Finnferries vastaanottaa tänä vuonna kolme uutta lossia Järvi-Suomeen.

Lauttarannat juhannuksen pullonkaula

Suomen Lauttaliikenne varautuu juhannusruuhkiin saaristotiellä. Vilkkaimmilla rannoilla on lisälauttoja purkamassa jonoja. Tästä huolimatta jonotusajat venyvät pisimmillään 1-2 tuntiin.

Kotkan ja Pyhtään saaristoliikenteeseen uusi alus

Kotkan ja Pyhtään saaristoliikenteestä jätettiin viisi tarjousta, joista Arctia Saaristovarustamo seuloutui parhaaksi. Saaristoliikenteeseen rakennetaan uusi pääalus, jossa on myös öljyntorjuntavalmius.

Lisälautta avustaa Saaristotiellä

Saaristotien viikonlopun autoruuhkia puretaan neljän lautan voimin. Perjantaina ja sunnuntaina Paraisten ja Nauvon välille lisätään varalautta.

Paraisilla lauttarantojen korjauksia

Varsinais-Suomen ELY-keskus teettää Paraisilla lauttarantojen korjaustöitä maaliskuun ja joulukuun välisenä aikana. Kohteina ovat Galtbyn, Kittuisten ja Norrskatan laiturit.

Kolmen lossin tilaus Teijon telakalle

Finferries tilaa kolme uutta lossia. Suomen lauttaliikenteelle tulevat lossit rakennetaan Teijon telakalla. APX-Metallin saaman tilauksen arvo on vajaat neljä miljoonaa euroa.

Koivukannan uusi lossi kohta käyttöön

Savonlinnan Kesamonsaareen pääsee pian täysimittaisilla 60-tonnisilla rekka-autoilla. Koivukannan 44 tonnia kantava maantielautta korvataan isommalla. 35-metrinen alus saapui Salon Teijon telakalta Savonlinnaan sunnuntai-iltana.

Posiolaishoitaja opettelee lossikuskiksi

Posiolainen Erja Paloniemi opettelee uuteen ammattiin - lossikuskiksi. Erjalle ammatinvaihto tuli eteen, kun hän terveydellisistä syistä joutui jättämään hoitoalan työn ja kunnan palveluksen. Pohjoisessa lossin kuljettajat lasketaan jo yhden käden sormilla, mutta koko Suomessa heitä on vielä kolmisensataa.

Rauman telakka sai maantielauttatilauksen

STX Finlandin Rauman telakka on saanut maantielauttatilauksen. Suomen Lauttaliikenne on tilannut uuden sukupolven maantielautan Turun saaristoon Korppoon ja Houtskarin välille. Rakentaminen antaa työtä STX Rauman telakan ja sen toimittajaverkoston henkilöstölle noin sata henkilötyövuotta.

Rauman telakka sai maantielauttatilauksen

STX Finland Oy ja Suomen Lauttaliikenne Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen Korppoon ja Houtskarin välille tulevan maantielautan rakentamisesta. Alus rakennetaan STX Rauman telakalla ja se toimitetaan tilaajalle vuoden 2012 lopulla.

Oikaraisen lossi myydään

Rovaniemen Oikaraisen lossi myydään romutettavaksi. Suomen Lauttaliikenne ei tarvitse vanhaa lossia, sillä se on uusimassa kalustoaan muualla Suomessa.

Räisälän jäätie kiinni

Räisälän jäätie Kemijärvellä suljettiin torstaina aamupäivällä. Suomen Lauttaliikenne Oy:n liikennepäällikön Arto Koposen mukaan jäätielle on kertynyt niin paljon vettä, että se jouduttiin sulkemaan.

Finferries sai 10 vuoden sopimuksen Saaristotielle

Suomen Lauttaliikenne Oy eli Finferries liikennöi Saaristotien lautoilla jatkossakin. Varsinais-Suomen ELY-keskuksen kanssa tehty sopimus mahdollistaa myös uuden lautan hankinnan.

Lossiliikenne pitää pintansa Pohjois-Karjalassa

Juuan Hirvisalmen ja Liperin Arvinsalmen losseja kunnostetaan vuosittain ja tarkoituksena on pitää lossiliikenne voimissaan maakunnassa.

Kaksi uutta lossia saaristoon

Turun Saaristoon tulee ensi vuonna kaksi uutta lossia. Suomen Lauttaliikenteen eli entisen Destian uudet lossit ovat pidempiä ja kantavuudeltaan suurempia.