Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Hoitaja ottaa koronanäytettä.

Ylilääkäri huolissaan virusmuunnoksen määrästä Etelä-Karjalassa – laaja tartuntaketju sai alkunsa ulkotiloista

Viimeisen kahden viikon aikana otetuista positiivista näytteistä 80 prosenttia on koronan virusmuunnosta. 

Läjä Äijälä

Hardcore-punkkia, kaasunaamareita ja toisiin tajunnantiloihin vieviä keikkakokemuksia – mutta oikeasti 60 vuotta täyttävä Läjä Äijälä on ujo ihminen

Terveet Kädet -yhtyettä luotsannut Läjä Äijälä on lumoutunut sähköisistä äänistä ja Albrecht Düreristä.

Poliisin sulkema Turuntien liittymä.

Uutta tietoa poliisia kohti ampuneesta: Partiot kohtasivat miehen kaasunaamari kasvoilla, osa tiedoista jää salaisiksi

Tutkinnanjohtaja Paavo Tuominen kertoo, että Lempäälässä poliisin luotiin kuolleen miehen kuolemansyyn selvitys on lain mukaan salainen. Poliisi haavoittui epäillyn avattua tulen.

Poliisiauto kolmostien risteyksessä.

Sivulliset näkivät Lempäälän epäillyllä ampujalla kaasunaamarin – IS: Kertoi aikovansa käyttää, jos poliisi pysäyttää

Silminnäkijöiden huomion kiinnittänyt kaasunaamari on erikoinen yksityiskohta Lempäälän viikonlopun ampumavälikohtauksessa. Poliisi ei kommentoi asiaa.

Kaksi mielenosoittajaa kyyhöttää kaasunaamarit kasvoilla betoniporsaiden edessä.

Mellakat jatkuvat Venezuelassa – Viranomainen kielsi kaasunaamareiden maahantuonnin

Mielenosoittajat ovat käyttäneet kaasunaamareita hallituksen vastaisissa mielenosoituksissa.

Kartta jossa turkki ja Irak

Isis räjäytti rikkitehtaan Mosulissa – myrkkykaasut sairastuttavat siviilejä

Qayyaran lentotukikohdassa olevat amerikkalaisjoukot kertovat, että sotilaat ovat joutuneet turvautumaan kaasunaamareiden käyttöön.

Kuva esittää kahta tuhoutunutta kuorma-autoa. Kuvan vasemmassa reunassa lähempänä kameraa oleva auto näyttää pahoi palaneelta. Oikeassa reunassa taustalla oleva auto ei näytä kärsineen yhtä pahoja tuhoja, mutta sen lasti näyttäisi tuhoutuneen. Kuvan vasempaan yläreunaan on merkitty valkokypärien logo.

Hävittävätkö FB-miljardit maailmasta taudit? Lue tästä viikon puheenaiheita maailmalta

Vilahtiko uutisviikko ohi? Katso tästä kokooma uutisiamme maailmalta.

Turvamiehet käyttävät muoviuima-allasta apunaan Yhdysvaltain kongressin tarkastuksissa 7.11.2001.

Miehemme maailmalla: Koston syksy Yhdysvalloissa

Syyskuun 2001 terrori-iskujen jälkeinen syksy oli Yhdysvalloissa kostomielialan ja hysterian täyteinen. Miehemme maailmalla -radiosarjassa muistellaan jauhekirjeitä, joita löytyi jopa lähipostista.

Kaksi poliisia vartiossa New Yorkin keskuspankin edessä.

NYPD arvioi uudelleen partakiellon

Newyorkilaispoliisi haastoi poliisilaitoksen oikeuteen, kun hänet pidätettiin virasta 2,5 senttimetrinmittaisen parran takia.

Laremy Tunsil Ole Missin paidassa.

Pilvenpolttoa kaasunaamarin kanssa - jenkkifutislupaus menettämässä jopa 20 miljoonaa

NFL:n ykkösvaraukseksi povattu Laremy Tunsil joutui hyökkäyksen kohteeksi sosiaalisessa mediassa. Menneisyyden hölmöilyt voivat maksaa rankasti.

Tykinvetovaunu liikkeellä.

Video: Huviajelua talvisodan malliin – neuvostoliittolainen tykinvetovaunu herätettiin henkiin

Kunnostajan mukaan hytissä on 100 desibelin melu, ja ergonomia vaikuttaisi olleen tykinvetovaunun suunnittelijoille tuntematon käsite. Täysin huviajeluun sopimaton telahirviö onkin mitä mainioin kone huviajeluun.

Poliisi seisoo vartiossa räjäytyksen jälkeisenä päivänä.

Luotiliivejä käyttänyttä kuvaajaa uhkaa viiden vuoden vankeus Thaimaassa

Thaimaan sotilasjuntta on luokitellut esimerkiksi kaasunaamarit, luotiliivit ja luodinkestävät kypärät aseiksi, joiden kantamiseen tarvitaan lupa.

Käräjäoikeuden istuntosali.

Prison terms for university killing spree plan

Helsinki District Court on Friday handed down prison sentences to a young man and woman for planning to kill 50 random people at the University of Helsinki.

Tietokoneen näppäimistö.

Acquaintance outed would-be mass murderers

An acquaintance of a potential recruit to a planned killing spree at Helsinki University turned in the male-female duo behind the intended bloodbath. The prosecutor told the Helsinki District Court that the pair tried to get a third person on board the deadly plot.

Israelissa varaudutaan länsimaiden Syyrian-sotaan uusimalla kaasunaamareita

Kaasunaamareita on ollut israelilaisille tarjolla sitten Persianlahden sodan. Maailman terveysjärjestö puolestaan on uusinut ohjeensa myrkkykaasujen uhrien hoitamisesta.

Naiset osoittavat mieltää naamarit kasvoillaan.

Nefertitin kaasunaamari ja viikon muita uutiskuvia

Kuluneen viikon aikana Lontoossa punnittiin eläintarhan asukkaita, Saksassa osoitettiin mieltä Egyptin naisten kokemaa väkivaltaa vastaan ja Oulussa etsittiin maailman parasta ilmakitaristia. Yle Uutiset kokosi yhteen viikon mielenkiintoisimpia uutiskuvia.

Tulipalo Joensuun Raatekankaalla

Yksi loukkaantui lievästi Joensuun Raatekankaan tulipalossa

Yksi pelastuslaitoksen työntekijä loukkaantui lievästi Joensuun Raatekankaalla riehuvassa rakennuspalossa. Poliisi ohjaa liikennettä tulipalon eteläpuolisilla katuosuuksilla kaasunaamarit päällään.

Tuhannet osoittivat mieltään kemiantehdasta vastaan Kiinassa

Jalostamo tuottaisi myrkyllistä para-ksyleeniä. Kunmingin asukkaat eivät halua tehdasta kaupunkiinsa.

Aalto-yliopiston elokuvaopiskelijoiden ulosmarssin mainos

Elokuvataiteen opiskelijat protestoivat kaasunaamareissa: "Sisäilmaongelmaa vähätelty"

Aalto-yliopiston Elokuvataiteen laitoksen tiloissa Helsingin Arabiassa muhii sisäilmaongelma, joka on aiheuttanut opiskelijoiden sairastumisia.

Pullotettua puhdasta ilmaa myyvä Chen Guangbiao ja hänen asiakkaitaan avaamassa pullotettua ilmaa sisältäviä tölkkejä.

Kiinan saasteet poikivat liikeidean: Puhdasta ilmaa pullossa

Ilmapullot keksinyt liikemies on miljonääri, mutta uusimman idean tarkoituksena on herätellä huomaamaan Kiinan kaupunkien saastuneisuus.

Kolmen miehen epäillään suunnitelleen terrori-iskujen tekemistä Chicagon Nato-kokouksen aikana

Syytteet terrorismirikoksista saaneen anarkistitrion epäillään valmistelleen iskuja muun muassa presidentti Obaman kampanjatoimistoon ja poliisiasemille. Miesten hallusta löydettiin polttopulloja ja heittotähtiä.

Kone, työ ja sota ovat lyhentäneet miesten tukkaa

Miesten tukkamuoti on vaihdellut kautta historian käytännön syistä. Siinä missä naisten on pitänyt olla kauniita, miesten hiuksia ovat muotoilleet yhteiskunnan tarpeet.

Kalossin kaavat

Kumitehtaan työläisten historia pelastui

Kun Nokian kumitehdas vuonna 2008 lopetettiin, tyhjennettiin vanhoja varastoja suoraan kaatopaikkakuormiin. Yhdennellätoista hetkellä hätiin ehti nokialainen Jorma Hautala, joka perkasi valtavasta tavaramäärästä näyttelyn.

Ihmisoikeusjärjestö: Länsi hyväksyy Uzbekistanin ihmisoikeusrikokset

Kidutus ja muut ihmisoikeuksien loukkaukset ovat jokapäiväisiä Uzbekistanissa, sanoo ihmisoikeusjärjestö Human Right Watch raportissaan. Järjestön mielestä länsimaat katsovat rikoksia sormien välistä, koska Uzbekistan sijaitsee strategisesti tärkeällä paikalla.

Lukas Papademo

Kreikan parlamentti hyväksyi säästöbudjetin

Kreikan parlamentti on hyväksynyt ensi vuoden budjetin. Budjettiin sisältyvät raskaat säästöt ovat olleet ehtona EU:n ja Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n seuraavalle tukipaketille.

G20-kokousta vastustavat mielenosoittajat marssivat.

Tuhannet marssivat Nizzassa ahneutta vastaan

Ranskan Rivieralle on kerääntynyt tuhansia mielenosoittajia G20-ryhmän huippukokouksen alla. Suurmielenosoitus on kutsuttu koolle Nizzaan, missä useat protestoijat ovat pukeutuneet Robin Hoodiksi eleenä rikkaiden ahneutta vastaan.

Elinkeinoministeri Jyri Häkämies

Export Restrictions to Arab Countries Not Considered

According to Defense Minister Jyri Häkämies, Finland right now has no need to tighten restrictions on arms exports to Arab nations that are being rocked by political protests. All exports of defense materials requires review by the Ministry of Defense and the Foreign Ministry, and these observe EU policy guidelines.

Nettikeskustelijat pohtivat seksuaalivähemmistöjen asemaa

Pride-kulkuetta vastaan tehdyt iskut ovat aktivoineet suomalaisia puolustamaan seksuaalivähemmistöjä. Setaan on iskujen jälkeen liittynyt ja halunsa liittyä ilmoittanut satoja ihmisiä ympäri maata. Nettikeskustelijoiden mielipiteet asiasta hajosivat paljon.

Mielenosoittajia istuu kadulla Kööpenhaminassa.

Poliisi jatkanut kovia otteita Kööpenhaminan mielenosoituksissa

Mellakkapoliisit ovat jatkaneet Kööpenhaminassa aktivistien pidätyksiä myös tänään sunnuntaina. Poliisi esti kokonaisen mielenosoituksen pitämisen ja pidätti 240 aktivistia. Poliisin mukaan mielenosoittajat olivat varustautuneet mm. katukivillä ja kaasunaamareilla.

Sodan tuntu tuli arkeen 1939

70 vuotta sitten järjestetty ylimääräinen kertausharjoitus ja väestönsuojien rakentaminen valmistelivat eteläsavolaisia edessä olevaan sotaan.

Tanskan nuorisotalomellakat toivat vankeustuomioita

Tanskalainen oikeusistuin on tuominnut 15 ihmistä telkien taakse kööpenhaminalaisella nuorisotalolla vuonna 2007 puhjenneista mellakoista. Nuorten saamat tuomiot vaihtelivat 9:n ja 15 kuukauden välillä.

Ruotsi hävittämässä 7 miljoonaa kaasunaamaria

Ruotsin hallitus haluaa hävittää kaikki seitsemän miljoonaa kaasunaamaria, jotka kansalaisille on hankittu sodan varalta, kertovat Ruotsin tiedotusvälineet.

Lontoon pommimiesjahdissa läpimurto

Britannian poliisi uskoo pidättäneensä kaikki neljä Lontoon viime viikon pommi-iskuyrityksistä epäiltyä. Poliisi pidätti tänään kolme henkilöä laajassa operaatiossa Länsi-Lontoossa. Henkilöistä kaksi on pommi-iskuyritysten epäiltyjä.