Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Economist: Finland's 100,000 layoffs may just be the beginning

The CEO of Finland's Chamber of Commerce said the country has not yet seen the peak of layoff announcements.

Kysely: Työvoimapula pullonkaulana yritysten kasvulle Uudellamaalla – "Viesti kannattaa ottaa tosissaan"

Odotukset ovat Uudellamaalla varovaisemmat myös muihin maakuntiin verrattuna, ilmenee EK:n suhdannekyselystä.

Helsinkiläispäättäjä täräyttää: Pääkaupunkiseudun oma sote-ehdotus on nolo

Hallitus ottanee lähipäivinä kantaa Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten omaan sote-ehdotukseen. Sote-ministeri Rehula kertoo, että Tamperetta ja Turkuakin kiinnostaa, miten oman soten käy pääkaupunkiseudulla.

Pääkaupunkiseudun kaupunginjohtajat pihtaavat yhteistä sote-malliaan – missä yhteinen tahtotila viipyy?

Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunginjohtajat ovat vakuutelleet huhtikuusta lähtien halukkuuttaan yhteiseen sote-ratkaisuun. Samaa tahtotilaa on toitottanut myös virkamieshallinto, mutta yhteistä esitystä ei vielä tänäänkään saatu Helsingin kaupunginvaltuutettujen nähtäväksi lupauksista huolimatta.

Räty vaihtaa terveyspolitiikasta terveysbisnekseen – ei näe asiassa ristiriitaa

Helsingin sosiaali- ja terveystoimesta vastaava apulaiskaupunginjohtaja Laura Räty (kok.) siirtyy johtajaksi yksityiseen terveyspalveluyhtiöön Terveystaloon. Hän jättää tehtävänsä välittömästi.

Pääkaupunkiseudun oman sote-mallin sorvaus alkaa kiireesti

Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen ryhtyvät pääkaupunkiseudun oman sote- ja aluehallintomallin hahmotteluun tiukalla aikataululla, sillä lakiluonnoksia odotetaan jo toukokuuksi. Pääkaupunkiseudun kuntapoliitikot uskovat, että yhteisymmärrys naapurien kanssa löytyy. Eniten työtä on erillismallin sovittelussa tulevan itsehallintoalueen sisään.

Yksityiset ympäristöyritykset vaativat lisää vauhtia kiertotalouden toteuttamiseen

Hankintalain uudistaminen avaisi materiaalivirtoja ja markkinoita innovatiivisille kiertotaloutta harjoittaville yrityksille, sanoo YTP:n toimitusjohtaja Tatu Rauhamäki. Monipuolistuvan kiertotalouden esteenä ja hidasteena järjestö pitää kuntien liian suojattua asemaa jätehuollossa. Lisäksi kuntayhtiöt ovat keskittyneet yksityisten mielestä jätehuollossa liikaa jätteenpolttoon.

Pääkaupunkiseudulla pelätään palvelujen puolesta: "Tätä ei voi tehdä raha edellä"

Hallituksen ehdotukset kuntien tehtävien ja velvoitteiden karsimiseksi saavat pääkaupunkiseudulla enimmäkseen risuja, vaikka muutama ruusukin joukkoon mahtuu.

Tulevalle itsehallintouudistukselle kylmää kyytiä Helsingin kaupunginvaltuustossa

Keskustan valtuustoryhmä kannatti lähes yksinään hallituksen esitystä tulevasta sote-uudistuksesta ja maakuntajakoon perustuvaan itsehallintouudistukseen.

Yllätyskäänne rahoituksessa – valtio lupaa Raide-Jokerille 83 miljoonaa asuntorahastosta

Valtio on valmis rahoittamaan Raide-Jokeria, kertoo asuntoasioista vastaava maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.). Asiasta kertoneen Helsingin Sanomien mukaan valtion osuus olisi kolmasosa Helsingin Itäkeskuksesta Espoon Keilaniemeen suunnitellun radan kustannuksista.

Kuka joutuukaan maksajaksi? Aluehallintouudistus epäilyttää sekä isoja että pieniä kaupunkeja

Aluetutkija Timo Aron tänään keskiviikkona julkaisemassa selvityksessä nousee esille huoli siitä, että suuret kaupungit joutuvat rahoittamaan pieniä kuntia entistä enemmän. Suurten kaupunkien kupeessa olevan Keravan johtaja kuitenkin pelkää, että tulos on päinvastainen.

Decision on Helsinki Guggenheim project delayed

A decision on the proposed Helsinki Guggenheim art museum project has been delayed until after the start of the new year. The Helsinki City Board may not see an updated project proposal until the spring.

Päätös Guggenheimista siirtyy – tonttivaraus vanhenee vuodenvaihteessa

Helsinkiin kaavaillun Guggenheimin taidemuseon käsittely myöhästyy. Kaupunginhallitus saanee esityksen eteensä vasta keväällä.

Kaisaniemen metroaseman nimeä haikaillaan takaisin – "Tässä on ollut sokeuslasit päässä"

Kaisaniemen metroasema nimettiin Helsingin yliopistoksi tammikuussa. Nimen palauttamista vaativien kaupunginvaltuutettujen mukaan nyt on huomattu, että nimenvaihdos ei toimi ja se on ollut "hassu ja hyvä juttu pelkästään yliopiston vanhoille opiskelijoille".

Helsinkiläispoliitikoilta tylyt terveiset Pisara-veivaamisesta: "Hyvä, että nyt hävettää sopimuksista luistaminen"

"Pisarasta ei voida tehdä uusia sopimuksia Helsingin ja valtion välillä ennen kuin luottamus on palautettu", kommentoi kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tatu Rauhamäki (kok.) Keskustan suunnitelmia kaivaa ratarahat valtion asuntorahaston kassasta. SDP:n Osku Pajamäki taas tyrmää tyystin ajatuksen, että kohtuuhintaisiin koteihin tarkoitetuttu raha käytettäisiin valtion ratahankkeeseen.

HSL:n lippujen korotusaikeet kova paikka päättäjille

HSL on laskenut joukkoliikenteen lippujen korotustarpeeksi lähes seitsemän prosenttia ensi vuonna. Seuraavana vuonna se olisi vielä suurempi. Helsingin päättäjien ei ole helppo niellä korotuksia.

Kunnat vetäytymässä Kutsuplus-bussien rahoituksesta – toiminnalle jatkaja yksityissektorilta?

Helsingin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tatu Rauhamäki (Kok.) pitää hyvin epätodennäköisenä, että Kutsuplus-palvelu voi jatkua Helsingissä julkisen tuen varassa. Rauhamäki toivoo, että yksityissektorilta löytyy toimija, joka haluaa jatkaa Kutsuplussan toimintaa.

HS: Pääkaupunkiseudun johtavat paikallispoliitikot ansaitsevat tuhansia euroja kuukaudessa

Valtuustossa istuvilla rivivaltuutetuilla kuukausipalkkio voi jäädä 300–400 euroon.

Espoo empii vastuuta pakolaisista - Helsinki myötämielinen

Espoon kanta pakolaisten vastaanottamiseen on Helsinkiä ja Vantaata varauksellisempi. Espoon kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ari Konttas kertoo, että Espoossa on valmiiksi ihmisiä asuntoa vailla. Vantaa taas perää muun Suomen kuntien osallistumista uusien pakolaisten vastaanottamiseen.

Helsinki myötämielinen merikylpylälle – polskuttelua toukokuussa 2016?

Helsingin kaupunginhallitus näyttää vihreää valoa meressä kelluvalle kaupunkikylpylälle. Kaupungin mielestä Kauppatorin edustalle rakennettavat kelluvat uima-altaat ja laiturit parantavat matkailupalveluita. Samalla vesiliikenne satama-altaassa joutuu ahtaalle.

Helsinki ei luovu hiilestä – edessä vaikea ja kallis ratkaisu

Helsingillä on syksyllä edessään iso päätös kaupungin tulevaisuuden energiatuotannosta. Vaihtoehtoina on toista miljardia maksavan uuden voimalan rakentaminen Vuosaareen tai nykyisten Hanasaaren ja Salmisaaren voimaloiden remontti. Kummassakin vaihtoehdossa hiili on edelleen mukana.

Verokarhu syö koirien kupista Helsingissä ja Tampereella

Suomessa perii koiraveroa vain kaksi kuntaa: Helsinki ja Tampere. Koiraverovelvollisista alle puolet maksaa veron.

Kuntapäättäjät suhtautuvat ristiriitaisesti Risikon ilmoitukseen metropolihallinnon kuoppaamisesta

Kuntaministeri Paula Risikon eilinen ilmoitus metropolihallinnon hautaamisesta herättää ristiriitaisia tunteita pääkaupunkiseudun kuntapäättäjissä. Espoossa ja Helsingissä asiaa ei pistetä pahaksi. Sen sijaan Vantaa haluaa edelleen pitää metropolihallinnosta kiinni.

Helsingin kaupunki ei innostunut esitetystä metropolihankkeesta

Kaupunginhallitus otti esitykseen kriittisen kannan äänin 10-5. Hallituksen puheenjohtajan mukaan esitetty malli lisäisi byrokratiaa.

Automaattimetron kohtaloa ratkotaan kaupunginhallituksessa

Automaattimetroa puidaan tänään maanantaina Helsingin kaupunginhallituksessa. HKL:n johtokunta on esittänyt, että sopimus Siemensin kanssa puretaan. Helsingin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tatu Rauhamäki uskoo, että kaupunginhallitus hyväksyy sopimuksen purkamisen.

Puolet Guggenheim-finalisteista kilpailusääntöjen vastaisia

Guggenheimin taidemuseon arkkitehtuurikilpailun finalistivalinnat herättävät arvostelua. Finalisteista puolet on joko kilpailusääntöjä korkeampia tai ulottuvat tontin ulkopuolelle. Finalistit ovat olleet tiedossa nyt reilun kuukauden ja kilpailun toinen vaihe on alkamassa.

Ekokemilta miljoonien investointi Riihimäelle – paikkakunnalle nousee uusi jätteenkäsittelylaitos

Jätehuoltoyritys Ekokem rakentaa Riihimäelle jätteenlajittelulaitoksen, johon se investoi noin 10 miljoonaa euroa. Laitos työllistää rakennusvaiheessa 40–60 henkilötyövuotta ja valmistumisen myötä paikkakunnalle syntyy 6-10 pysyvää työpaikkaa.

Guggenheim-kilpailun haastaja tuli helsinkiläispäättäjille yllätyksenä

Päättäjien mukaan Helsingin kaupunki on sitoutunut Guggenheim-arkkitehtuurikilpailuun, mutta uutta kilpailua ei myöskään tyrmätä.

Männistön korvaajasta eripuraa - osan mielestä ei lainkaan tarpeen

Helsingin sosiaali- ja terveystoimen apulaiskaupunginjohtajan paikan väliaikaisesta täyttämisestä ollaan montaa mieltä. Sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtajan mukaan paikkaa ei ole välttämätöntä täyttää väliaikaisesti ollenkaan.

Helsingin kokoomuspomo syyttää Heinäluomaa poliittisesta pelistä Männistön tapauksessa

Kansanedustaja Lasse Männistö veti pois eronanomuksensa eduskunnasta.

Kivinokan käsittely nostetaan kaupunginhallitukseen

Helsingin kaupunginhallituksen puheenjohtajan, Kokoomuksen Tatu Rauhamäen mukaan kiistellyn Kivinokan alueen asuttamista on harkittava uudelleen. Kaupunkisuunnittelulautakunta torppasi viime viikolla alueelle suunnitellun asuinalueen.

Guggenheim-päätös odotetusti pöydälle

Tonttipäätöksen jättämistä pöydälle esitti kaupunginhallituksen kokoomuslainen puheenjohtaja. Hän uskoo kuitenkin, että ensi viikolla tontti museon arkkitehtuurikilpailulle varataan.

Helsingin kaupunginvaltuustolla edessä haastava vuosi

Helsingin valtapuolueet, kokoomus ja vihreät ennakoivat tulevasta valtuustovuodesta haastavaa. Valtuustokautta varjostavat säästöpaineet, jotka kohdistunevat etenkin terveys- ja opetustoimeen. Kiistaa syntynee siitä, miten kaupungin asuntopolitiikkaa tulisi tehdä.

Helsinki to offer undocumented migrants healthcare

Helsinki city council has decided to offer healthcare to undocumented migrants in the city. In future, under-18s and pregnant women will receive healthcare even in non-emergency situations.

Paperittomien terveydenhuollosta viimein päätös Helsingissä

Helsingin kaupunginhallitus on päättänyt laajentaa niin sanotuille paperittomille henkilöille tarjottavia terveyspalveluita. Jatkossa myös kiireetön hoito tarjotaan raskaana oleville naisille ja alle 18-vuotiaille lapsille. Kaupunginhallitus päätti asiasta kahden äänestyksen jälkeen.

Helsingin Kaupunginteatteri saatetaan siirtää Suvilahden kaasukelloon

Kaupunginhallituksessa on haluja siirtää teatterin toiminnot kaasukelloon remontin ajaksi. Muun muassa kosteusvauriosta kärsivän kaupunginteratterin ovet suljetaan 2015-2017.

Checkpoint Helsingin rahoitusselvitys viikoksi pöydälle

Helsingin kaupunginhallitus päätti eilen jättää nykytaideorganisaatio Checkpoint Helsingin toiminnan käynnitysrahoituspäätöksen viikoksi pöydälle. Tämä antaa kaupunginhallituksen jäsenille lisäaikaa tutustua uuteen taideorganisaatioon ja sen suunnitelmiin ennen päätöksentekoa rahoituksesta.

Rauhamäki: Espoon liitoskaavailu vaikeuttaisi Helsingin asemaa

Helsinki haluaisi Espoon edelleen mukaan suurten kaupunkien kuntaliitosselvitykseen. Helsingin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tatu Rauhamäki (kok.) uskoo, että Espoon tämänhetkiset kuntaliitossuunnitelmat vaikeuttaisivat Helsingin tilannetta ja aiheuttaisivat kahtiajakoa pääkaupunkiseudulle.

Helsingillä on petrattavaa päätöksenteon läpinäkyvyydessä

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tatu Rauhamäki pitää kaupungin pyörätierahoista noussutta porua osoituksena siitä, ettei päätöksenteko ole tarpeeksi selkeää.

Helsingin päättäjillä edessä haastava syksy

Lähestyvä syksy tuo Helsingin päättäjien pöydälle isoja asioita. Maanantaina kesätauolta palaavalla kaupunginhallituksella on syksyllä edessään muun muassa metropolialueen kuntajako sekä työn alla oleva sote-selvitys. Kaikista eniten huomiota saa kuitenkin kaupungin tiukka budjetti.

Guggenheim-kokous saa varovaista kannatusta

Helsingin valtuutetut toivovat Guggenheim-kokoukselta avoimempaa keskustelua.

Hitas-loukut jäävät nyt historiaan

Nyt myös vanhat Hitas-yhtiöt voivat irtautua hintasäätelystä 30 vuoden jälkeen, jos päätöksen taakse saadaan taloyhtiön enemmistö. Aikaisemmin taloyhtiöiltä on vaadittu hintasäätelystä irtautumiseen yksimielinen päätös.

Ropiseeko Helsingiltä lisää rahaa Olkiluotoon?

Helsingin kaupunginvaltuusto päättää keskiviikkona lähteekö kaupunki mukaan Olkiluoto 3 - ydinvoimalalaitoshankkeen lisärahoitukseen. Kysymyksessä on rahoitusjärjestelyoptio, jolla pyritään rahoittamaan mahdollista ydinvoimalahankkeen lisäviivästymistä.

Helsingin budjetista sopu

Poliittiset ryhmät ovat päässeet sopuun ensi vuoden budjettiraamista. Loppusumma on runsaat 4,6 miljardia euroa.

Helsinkiläisvirastoilla riittää seliteltävää

Useat Helsingin toimialat jäivät reilusti tavoitteistaan viime vuonna. Iso osa lautakunnista joutuu antamaan selvityksensä valtuustolle siitä miksi toiminnalliset tavoitteet jäivät toteutumatta.

Helsinki yhä päättämätön bussiyhtiön kohtalosta

Helsinki ei ole vieläkään päättänyt mitä se aikoo tehdä tappiollisen bussiyhtiönsä pelastamiseksi. Asian kiireellisyydestä huolimatta kaupunki käsittelee sitä seuraavan kerran vasta ensi helmikuussa.

Kokoomus kierrättää johtopaikkojaan Helsingissä

Helsingin kaupunginhallituksen johtoon on tulossa Tatu Rauhamäki. Rauhamäki suhtautuu epäillen muun muassa Helsinkiin suunniteltuun keskustakirjastoon, koska pelkää sen vievän rahat lähikirjastoilta.

Kokoomus nostamassa Tatu Rauhamäen Helsingin kaupunginhallituksen johtoon

Puolueen valtuustoryhmä päätti sunnuntaina keskeisistä luottamushenkilövalinnoistaan tulevalle valtuustokaudelle.

HSL poistaa yötaksan kuukausilippulaisilta

Kausiliput riittävät ensi vuoden alusta myös yötaksan aikana maksuksi HSL-liikenteessä pääkaupunkiseudulla sekä Keravalla, Kirkkonummella ja Sipoossa. Muutoksella muun muassa halutaan parantaa turvallisuutta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle