Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ihmiskauppiaat hyötyneet seksin ostokiellosta Ruotsissa – Suomalaisasiantuntijat: "Laki suojaa yhteiskuntaa, mutta sysää seksityöläiset marginaaliin"

Ihmiskaupan ja prostituution kytkös on Ruotsissa yhä tiiviimpi. Seksityöläisten mielestä seksin ostokielto on epäonnistunut.

Finnish sex trade tops 100 million euros

More than 100 million euros flow through the Finnish sex trade annually, according to Statistics Finland.

Ihmiskaupan uhrien tilanteen pelätään heikkenevän, kun poliisin erikoisryhmä lopetetaan – "Uhrit liian peloissaan kertoakseen kokemastaan"

Helsingin poliisin ryhmä oli erikoistunut paljastamaan seksin myyntiin liittyviä rikoksia oman tiedonhankintansa pohjalta.

Tiia Forsström myy seksipalveluja ja on unelmatyössään: ”Tunnen kylmiä väreitä, kun asiakas uskaltautuu olemaan oma itsensä”

Kun Tiia Forsström alkoi myydä seksiä, hän yllättyi miten paljon asiakkaat hakevat jotain muuta kuin seksiä. Nyt hän haluaa muuttaa kielteistä mielikuvaa seksityöstä.

Yle investigation reveals Thai massage parlour workers' situation in Finland

Yle's MOT investigative journalism programme finds that many women from Thailand in Finland who sell sex at massage parlours do it to support their families.

MOT: Monet hierontapaikkojen thainaiset myyvät edelleen seksiä, viranomaisista ei ole ollut apua

Sisäministeriön toimet eivät ole auttaneet hierontapaikkojen thainaisia.

Seksityötä tekevät miehet jäävät yksin ajatustensa kanssa – Ongelmat samoja kuin naisilla

Seksityöläisten tukikeskukseen tulevista yhteydenotoista noin joka kymmenes tulee miehiltä.

Centre Party youth wing calls for legalisation of brothels in Finland

An advocate for sex workers has raised concerns about how information on brothel workers would be used if registration is compulsory.

One-time human trafficking victim aims to help others break free

While waiting for a residence permit, Nigerian Itohan Okundaye has become an advocate for women and girls trapped in the underworld of human trafficking.

Sokerideittailussa nuorempi nainen tapailee palkkiosta varakasta miestä – prostituutiota vai muuta?

Tanskalaisen deittailusivuston toimitusjohtajan mukaan yhä useampi suomalainen etsii vastikkeellista suhdetta netissä. Hän sanoo, että kyseessä on kapina sukupuolten tasa-arvoa vastaan.

Ihmiskauppa on Suomessa samanlaista kuin muuallakin

Vuoden 2015 poikkeuksellisen suuri maahan tulleiden siirtolaisten määrä kaksinkertaisti viime vuonna auttamisjärjestelmään hakeutuneiden määrän.

Käännytettyjen nigerialaisäitien kova kohtalo on tuttu auttajalle: ”Joutuu sydän kylmänä seuraamaan”

Ihmiskaupan uhreja Suomessa auttavan Pro-tukipisteen toiminnanjohtaja Jaana Kauppinen toivoo, että Suomi ottaa vastuun rikollisten armoille joutuneiden nigerialaisten naisten suojelusta. Kauppinen pitää realistisena verkkojulkaisu Long Playn kuvausta Maahanmuuttoviraston käännyttämien nigerialaisäitien karmeista kokemuksista.

Seksityöntekijöille kauan kaivattua apua – Suomen kolmas tukipiste avataan Turkuun

Erotiikka-alan ammattilaiset kokevat tarvitsevansa tukea työlleen. Pro-tukipiste aloittaa toimintansa Turussa elokuussa. Pro-tukipiste on seksityöntekijöiden asemaan ja oikeuksiin keskittyvä kansalaisjärjestö.

Asiantuntijat: Seksin ostamisen lakiuudistuksesta ei ole ollut mitään hyötyä

Viime kesänä kiristettiin lakia seksin ostamisen rangaistavuuden osalta. Vajaan vuoden voimassa olleen lain mukaan ostajaa voidaan rangaista, vaikka hän ei tietäisi osallistuvansa ihmiskauppaan tai parittamiseen. Asiantuntijan ja poliisin mukaan laista ei ole ollut mitään hyötyä.

Asiantuntijat erimielisiä seksin ostamisen täyskiellosta

Hallitus aikoo tiukentaa ostamisen rangaistavuutta, kun kyse on parituksen tai ihmiskaupan uhrista. Ylen aamu-tv:n haastattelemat asiantuntijat arvioivat, että lainmuutos tuo jotain helpotusta oikeuskäsittelyihin. Ostajalle ihmiskaupan tai parituksen tunnistaminen on erittäin vaikeaa.

Bordellilaitos lailliseksi – hyödyt ja haitat?

Nykyisessä lainsäädännössä seksityöläiselle on varattu ainoastaan uhrin asema. Heillä on hyvin vähän oikeuksia. Oikeusministeriössä valmistellaan lakimuutosta, joka tiukentaisi seksikaupan pykäliä. Millaista hyötyä tai haittaa seksityön laillistamisesta olisi? Entäpä lain tiukentamisesta?

Nuordemarit ehdottavat prostituution laillistamista Suomessa

Seksityöläisten asema Suomessa on heikko. Heidän työnsä on vaarallista ja he kohtaavat väkivaltaa, huonoa kohtelua ja syrjintää. Silti esimerkiksi seksityöläisen raiskauksesta ei ole annettu tuomioita. Sosialidemokraattiset opiskelija-aktivistit haluavat parantaa seksityöläisten asemaa laillistamalla prostituution.

Tutkimus: Seksityöntekijät huolehtivat terveydestään

Vastaajista 95 prosenttia oli käyttänyt kondomia viimeisessä yhdynnässään.

Prostituutio muuttaa muotoaan – Kaappi-igorit katoavat Suomesta

Ammattimaista prostituutiota ohjataan usein ulkomailta, eivätkä parittajat välttämättä astu Suomen maaperälle lainkaan. Pitkään prostituutiota ammattinsa puolesta seurannut rikosylikonstaapeli Kenneth Eriksson on sitä mieltä, että myös väkivalta on vähentynyt.

Ihmiskaupan uhreille kattava apuverkosto

Suomen tähän asti laajin ihmiskaupan vastainen yhteistyöverkosto aloittaa toimintansa Tampereella. Matalan kynnyksen periaate on toiminnassa keskeistä.

Teineiltä seksiä ostavat jäävät pimentoon

Teinien seksikaupasta vaietaan, mutta niin jäävät piiloon myös ne oikeat vastuulliset eli ostajat. Ryhmitellä heitä ei voi mitenkään, edes tilastojen mukaan.

Tutkimus: Väliaikainen seksityö rinnastetaan toisinaan hoivatyöhön - raha motivoi eniten

Kotimainen haastattelututkimus ravistelee seksityöhön liitettyjä tabuja. Osa haastatelluista naisista rinnastaa väliaikaisen uransa prostituoituna tavalliseen hoivatyöhön. Osaa motivoi lyhyturan tarjoama seikkailu ja mielihyvä.

Tampereella luodaan poikkeuksellisen kattavaa toimintamallia ihmiskaupan uhrien auttamiseksi

Viranomaiset ja kolmas sektori ovat ryhtyneet laajaan yhteistyöhön ihmiskaupan uhrien auttamiseksi Tampereella. Uudessa toimintamallissa on tarkoitus tehdä selväksi, kuka tekee mitäkin, kun ihmiskauppaepäily syntyy.

Integration programmes bypass Thai women

Non-governmental organizations are calling for more long-term projects aimed at promoting the integration of Thai women. Several years ago NGOs proposed new methods for supporting the adjustment of Thai women to their new homeland. However some ventures have been plagued by sporadic funding.

Maahanmuuttajanaisten auttamiseksi kaivataan pätkäprojektien sijaan pitkäjänteisyyttä

Maahanmuuttajien kotouttamiseksi eli uuteen kotimaahan sopeuttamiseksi tarvittaisiin nykyistä pitkäjänteisempää työtä, katsovat maahanmuuttajia auttavat järjestöt. Muutama vuosi sitten thaimaalaisten naisten auttamiseksi ehdotettiin useita keinoja. Osaa niistäkin on haitannut pätkivä rahoitus.

Aids-päivä kiinnittää huomion anonyymeihin hiv-testeihin

Hiv-positiivisia on yli 30 miljoonaa. Suomessa heistä asuu 3 000. Aidsiin kuolleita muistetaan kynttilätapahtumissa eri puolilla maata.

Ihmiskauppa jää usein hämärän peittoon

Vaikka Suomi sai hyvät pisteet ihmiskaupan estämisestä tuoreessa maailmanlaajuisessa raportissa, moni ihmiskauppaa koskeva tapaus jää yhä selvittämättä.

Katuprostituutio on moninaistunut ja kansainvälistynyt

Kuinka paljon Helsingin kaduilla käydään seksikauppaa, johon liittyy myös ihmiskauppaa? Entä miten poliisi kohtelee prostituoituja? Ylen aamu-tv:ssä asiasta keskustelivat komisario Jussi Huhtela ja Pro-tukipisteen toiminnanjohtaja Jaana Kauppinen.

Prostituoidut eivät luota poliisiin

Poliisi kirjoittaa yhä enemmän sakkoja liittyen seksin myymiseen ja ostoon. Luottamuspulan vuoksi ihmiskauppa ja muu vakava rikollisuus uhkaa jäädä huomaamatta.

Poliisi: Paritusrikosta on vaikea todistaa

Seksityöläisten oikeuksia edistävän Pro-tukipisteen mukaan prostituutiota kitkettäessä unohtuu usein kaltoin kohdeltujen ihmisten kohtalo. Poliisi myöntää, että paritusrikosten paljastaminen on vaikeaa.

Ulkomainen prostituoitu pelkää poliisia

Ulkomaalaiset seksityöläiset eivät uskalla ilmoittaa poliisille vakavistakaan pahoinpitelyistä, koska pelkäävät rikolliseksi leimautumista ja käännytyksiä. Tampereen Pro Tukipisteessä on tänä syksynä kuultu monta rumaa tarinaa, jotka eivät koskaan kantaudu poliisille saakka.

Seurakunnat kitkemään hotelliprostituutiota

Tampereen seurakunnat haluavat tiivistää yhteistyötä Tampereen kaupungin ja vapaaehtoisjärjestöjen kanssa prostituoituina työskentelevien ulkomaisten naisten auttamiseksi. Seurakuntayhtymä toivoo, että seksityössä toimivien oikeuksia puolustava Pro-tukipiste voisi ulottaa etsivän työnsä prostituutiokohun keskelle joutuneen Omenahotellin tiloihin.

Sex trade activists oppose illegalising prostitution

Sex trade activists meeting in Helsinki have condemned talk about restricting or illegalising the sex trade in Finland.

Seksityöaktivistit vastustavat seksin oston täyskieltoa

Helsinkiin kokoontuneet pohjoismaiset seksityöläiset arvostelevat, että seksin ostokiellon kärsijöiksi joutuisivat heikoimmilla olevat prostituoidut. Sisäministeri Päivi Räsänen väläytti hiljattain Suomeen Ruotsin tapaista seksin oston täyskieltoa.

Salainen klinikka paperittomille aukeaa pian

Helsinkiin avataan huhtikuussa paperittomien klinikka. Salaisessa paikassa sijaitsevalta Global Cliniciltä apua voivat hakea henkilöt, jotka oleskelevat maassa laittomasti eivätkä näin ollen voi saada julkisia palveluita sairaaloista.

Thai-hierojanaisten tuki päättymässä

Yli sata thai-hierontapaikoissa työskentelevää naista on vaarassa pudota tukitoimien ulkopuolelle. Naisten auttamiseen tarkoitettu Saphaan-hanke jouduttaneen keskeyttämään, sillä sisäasiainministeriö esittää sen rahoituksen lopettamista.

Viulisti lämmittelee kuten urheilija

Lappeenrannan kaupunginorkesterin viulisti Jaana Kauppinen kertoo, että muusikko ja urheilija valmistautuvat samankaltaisesti suoritukseen. Soittajan on saatava kroppa lämpimäksi ennen konserttia. Kaupunginorkesterin syyskausi alkaa 2.9 Saimaa Sinfonietan konsertilla.

Yrittäjien mitta täyttyi Eerikinkadun seksikauppaan

Helsingin Eerikinkadun yrittäjät haluavat kitkeä seksikaupan kadultaan. Ruokaravintola Kitchiä Eerikinkadulla pitävä Kalle Savén kertoo, että yrittäjät aikovat lähestyä asiassa sekä virkavaltaa että poliitikkoja.

Kiinalaiset prostituoidut yleistymässä Suomessa

Kiinalaisten prostituoitujen määrän arvioidaan nousevan Suomessa lähivuosina. Prostituoitujen tukiyhdistyksen Pro-tukipisteen toiminnanjohtajan Jaana Kauppisen mukaan prostituutio Suomessa on muutenkin selvästi kansainvälistynyt viime vuosina.

Thai-seksityöläiset jäivät ilman tukea Tampereella

Pro-tukipisteen thaimaalaisia seksityöläisiä tukeva hanke ei ulotu Tampereelle. Saphaan- eli Silta-hanke on meneillään toista vuotta Helsingissä, mutta alkuperäisistä suunnitelmista poiketen toimintaa ei ole tarkoitus laajentaa muihin kaupunkeihin.

Foreign Prostitutes Travel Long Distances to Work In Finland

Prostitutes in Helsinki are more frequently travelling to Finland from distant countries, such as Jamaica, Brazil and Nigeria, reports the newspaper Helsingin Sanomat.

Prostituutio kansainvälistynyt Suomessa

Prostituoituja tulee Helsinkiin yhä kauempaa, muun muassa Jamaikalta, Brasiliasta ja Nigeriasta, kertoo Helsingin Sanomat. Pääkaupungista naiset tekevät keikkoja Suomen muihin kaupunkeihin.

Maailman AIDS-päivänä otetaan HIV puheeksi

Maanantaina vietettiin kansainvälistä AIDS-päivää 20.kerran. Suomessa teemana on tänä vuonna HIV:n puheeksi ottaminen. Tapahtumia järjestettiin päivän aikana eri puolilla maata.