Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

yleiskuva - käytetty, musta öljy valuu auton moottorin öljysäiliön pohjassa olevasta poistoreiästä

Autojen öljynvaihdot harvenevat – sähköautoissa voivat loppua jopa kokonaan

Mitä enemmän sähköautoja tulee, sitä enemmän moottoriöljyjen kysyntä vähenee. Uusilla voiteluaineilla ja materiaaleilla voidaan alentaa kitkaa merkittävästi ja parantaa autojen hyötysuhteita.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Jäteauto tuhoutui ja toinen vaurioitui palossa Kaustisella – öljyvahingon torjuntatyöt jatkuvat

Palo ei uhannut rakennuksia tai aiheuttanut henkilövahinkoja. Jäteyritykselle autojen menetys voi olla satojentuhansien kustannus.

Läheltä

Sastamalassa tie voi olla liukas öljyn takia

Moottoriöljyä valui Porintielle kuorma-autosta.

viking sky

Liian alhainen öljynpaine koneissa oli norjalaisristeilijän onnettomuuden syynä

Viking Skyllä oli mukanaan lähes 1400 matkustajaa ja se kävi ajelehtiessaan vain 100 metrin päässä rannasta lauantaina.

Moottoriöljy öljy.

Tulli takavarikoi tuhansia litroja väärennettyä moottoriöljyä

Öljy hankittiin Virosta ja Puolasta ja sitä myytiin ympäri Suomea.

Kiertotalous ja nuolia grafiikassa

Suomi voisi olla kiertotalouden edelläkävijä – jospa farkut, auto tai moottoriöljy olisivat vain lainaa?

Kaikkea ei tarvitse omistaa. Vuokraus, jakaminen ja kierrätys mahdollistaisivat innovaatiot korkeasti koulutetulle kansallemme, uskotaan Sitrassa.

Koulupojat varastivat ison määrän öljyä ja kaatoivat sen ojaan

Kahden koulupojan epäillään kaataneen öljyä tahallaan maahan Lappeenrannassa. 13-vuotiaat pojat tunnustivat teon poliisille.

Kaksi kaivinkonetta putosi jäihin Jyväskylässä

Kaksi kaivinkonetta putosi jäihin Jyväskylässä

Toinen koneista kaatui Leppäveden rannassa ja toinen upposi hytin alareunaan saakka noin sadan metrin päässä rannasta. Jää petti koneiden alta, kun urakoitsija oli ruoppaamassa rantaa.

autoilu

Varoitusvalon syttyessä on syytä ottaa yhteyttä korjaamoon

Nykyautossa tee-se-itse-miehelle jää vain vähän tekemistä. Auton tietokonejärjestelmä kertoo vian merkkivalolla. Huoltoliikkeen korjaamopäällikön ohje on lyhyesti: Soita korjaamolle!

Autonrengas huoltamolla.

Auton omatoiminen syyshuolto on harkittu riski

Itse tehty auton syyshuolto onnistuu ainakin osaksi. Jos korjaustietoja on haettu internetistä, kannattaa olla enemmän kuin varuillaan ja tarkistaa tiedot tarpeeksi useasta lähteestä.

Puiston puita maalattiin moottoriöljyllä Oulussa

Oulussa on paljastunut erikoinen ympäristörikkomus. Viikonvaihteessa puiston mäntyjä sotkettiin öljyllä. Paikalta löytyi viisi tyhjää öljykanisteria.

autoa nosteaan ylös öljynvaihtoa varten

Saksalaisyhtiön väite: Samalla moottoriöljyllä voi ajaa yli 100 000 kilometriä

Saksalaisen IMT-yhtiön mukaan auton moottoriöljyllä voi ajaa useita vaihtovälejä, jos öljystä suodatetaan välillä lika pois. Myös Neste Oil tunnustaa, että moottoriöljyt kestävät periaatteessa jopa kolme huoltoväliä, kunhan öljynsuodatin muistetaan vaihtaa. Autonvalmistajat taas haluavat öljyt vaihtoon yleensä viimeistään 30 000 kilometrin jälkeen.

Kuvassa auton lämmitysjohto autoon kytkettynä.

Nykyauton moottoria ei tarvitse lämmittää plussakeleillä – liika lämmitys ei silti vahingoita autoa

Moottorinlämmitintä ei tarvitse käyttää nykyautoissa silloin, kun ulkolämpötila pysyy plussan puolella. Pakkaselle mentäessä lämmitysaika kasvaa aina kolmeen tuntiin saakka. Sen kauempaa ei lämpöä kannata antaa. Liika lämmitys ei vahingoita autoa, mutta syö lämmityksestä tulevan energiansäästön ja lyhentää lämmittimen käyttöikää.

Palomiehet sammuttivat konehallia Vilppulassa hiukan ennen kello yhtä tiistain vastaisena yönä.

Sahan lähellä paloi konehalli – armeijan varikon lähellä metsää Pohjois-Pirkanmaalla

Tulipalot ovat työllistäneet pelastuslaitosta Pohjois-Pirkanmaalla. Mänttä-Vilppulassa Metsä Woodin sahan lähistöllä paloi maanantaina illalla yksityisyrittäjän noin tuhannen neliömetrin konehalli. Lisäksi Ruoveden ja Oriveden rajamailla Siikanevalla, armeijan varikon lähettyvillä, paloi viitisen hehtaaria metsää.

Palomiehet sammuttivat konehallia Vilppulassa hiukan ennen kello yhtä tiistain vastaisena yönä.

Konehalli paloi Mänttä-Vilppulassa – kuva

Ihmisiä ei joutunut vaaraan tulipalon takia. Palo saatiin sammumaan varhain tiistain vastaisena yönä.

Leguaani Plaza Sur -saarella Galapagoksella maaliskuussa 2012.

Galapagossaarille hätätila – ympäristöonnettomuus uhkaa

Sataman edustalla karille ajaneessa aluksessa on lastina moottoriöljyä ja puhdistusaineita, joiden pelätään päätyvän mereen ja saastuttavan saaren ainutlaatuisen luonnon.

Palomiehiä Exxon Mobilin tehtaan katolla.

Naantalissa palohälytys voiteluainetehtaalla

Exxon Mobilin tehtaan moottoriöljysäiliössä syttyi tiistaina aamupäivällä kytöpalo. Pelastuslaitos sai palon rajattua ja hallintaansa alkuiltapäivästä.

Moottoripyörähuolto

Kevät tuo kaaoksen moottoripyörähuoltoon

Moottoripyöräväki herää talviunesta keväällä, kun tien päälle on päästävä. Pyörä kannattaa kuitenkin tarkastuttaa ennen liikenteeseen lähtemistä, mutta keväällä kaksipyöräisten huoltoajat ovat piukassa. Miksi huoltoa ei osata tehdä tai teettää pitkän talven aikana?

Savon Sanomat: Autokauppa on kuluttajariitojen ykkönen

Autokauppoja lähdetään purkamaan vain harvoin.

roskia veneen kyydillä

Mitä veneellä viet, tuo se myös takaisin

Kotkalainen Jouni Kelkka on mukana Pidä Saaristo Siistinä -yhdistyksessä. Juhannuksen jälkeen hän kävi Lehmäsaaressa ja kertoo, että itku meinasi tulla.

Kotkassa öljyä tiellä Langinkosken kirkolta Kotkansaarelle

Linja-autosta on valunut noin 40 litraa öljyä tielle. Vana kulkee Langinkosken kirkolta Kotkantietä pitkin linja-autoasemalle asti sekä Puistotieltä Robin Hoodille. Tie on erittäin liukas.

Auton akku paukkuu pakkasilla

Kiristyvät pakkaset koettelevat jälleen autojen akkuja. Etenkin kylmässä jäykistyvät moottoriöljyt sekä tukkeutuvat polttoainesuodattimet verottavat akun tehoja. Huoltoliikkeet muistuttavat välttämään lyhyitä ajomatkoja kylmällä akun säästämiseksi.

Poliisiauton vilkut

Nainen yritti varastaa hameensa alla kilokaupalla tavaraa

Kuopiossa Pitkälahden ABC:n myymälässä otettiin tiistai-iltana kiinni varkautelaisnainen, joka oli kerännyt hameensa alle häkellyttävän suuren määrän tavaraa. 45-vuotiaan epäillyn hameen alta löydettiin muun muassa 4 moottoriöljykannua ja 14 kahvipakettia.

Bensaa tankkaamassa

Bensapojat tulevat takaisin

ST1-huoltoasemaketju tuo Hämeenlinnassa Iittalan Shellille bensapojat. Iittalan Shell on yksi niistä kuudestakymmenestä huoltoasemasta, joille tulee palvelumestarit vielä tämän vuoden puolella.

Mika Kallio

Kallio tyytyväinen alkuunsa Hollannissa

Ratamoottoripyöräilyn MotoGP-kausi jatkuu viikonloppuna Hollannin Assenin radalla. Moto2-luokassa Marc VDS -tallissa ajava Mika Kallio aloitti kisaviikonlopun hyvin sijoittumalla torstain vapaissa harjoituksissa seitsemänneksi.

Laura Holappa antaa perusvinkkejä, miten automobiili pysyy kulkukunnossa.

Auton huolto onnistuu korkokengissäkin

Miten tarkistaa renkaiden ilmanpaineet? Entäpä moottoriöljyn riittävyys? Onko pissapojan säiliö ja paisuntasäiliö sama asia? Radio Perämeri tarjoaa jokanaisen (ja -miehen) pikakurssin auton perusasioiden tarkistamiseen.

Bensiinipumppuja.

BMW täsmensi E10-lausuntojaan

Saksalainen autonvalmistaja BMW suosittaa edelleen E10-bensiinin käyttöä autoissaan. Autojätti täsmensi maanantaina johtajansa lausuntoja uudesta etanolia sisältävästä polttoaineesta.

BMW: E10-bensiini ohentaa ja vanhentaa auton öljyt

E10-bensiini saattaa olla moottoreille huomattavasti haitallisempaa kuin tähän saakka on luultu. Nyt saksalaiset autonvalmistajat BMW ja Daimler ryhtyvät yhdessä tutkimaan polttoaineeseen liittyviä uusia väitteitä. BMW:n johtaja sanoi sunnuntain Welt am Sonntag -lehden haastattelussa, että E10 saattaa johtaa moottorin ennenaikaiseen kulumiseen.

Yle Areena logo.

Pakkanen hyydyttänyt autoja ennätysmäärän

Autoliiton mukaan tienvarsille on hyytynyt joulunpyhinä ennätysmäinen määrä autoja. Kovien pakkasten osuminen joululiikenteeseen on saanut sadat autot laukeamaan kesken matkan.

Rekan moottoriöljyt levisivät kesken ajon

Täysperävaunurekan moottoriöljyt levisivät tänään kesken ajon nelostiellä Viitasaarella. Öljyä lensi vastaantulevien autojen ja rekan moottorin päälle. Moottori savutti runsaasti, mutta ei syttynyt palamaan.

Talvikelit ja musta jää saapuivat Varsinais-Suomeen

Varsinais-Suomen tiet ovat keskiviikkoaamuna olleet talvisen liukkaat. Musta jää uhkasi etenkin kesärenkailla liikkujia.

Koulukotikarkurit ajoivat poliisia karkuun

Mikkelin koulukodista karanneet nuoret ajoivat poliisia karkuun varastetulla autolla. Poliisi sai nuorukaiset kiinni Lahdessa kuskia lukuunottamatta.

Bussi valutti öljyä Lempääläntielle

Asfaltille valunut moottoriöljy liukasti Lempääläntien alkupäätä Tampereella torstaina aamupäivällä. Tielle pääsi noin 40 litraa linja-auton moottoriöljyä. Nekalan kohdalla ABC-huoltoasemalta lähteneen bussin öljyproppu todennäköisesti osui putkityössä syntyneeseen töyssyyn.

Kaksi autoa paloi omakotitalon pihassa Urjalassa

Kaksi omakotitalon pihassa ollutta autoa tuhoutui tulipalossa Urjalassa keskiviikkona aamuyöllä. Palokunta ehti estää tulen leviämisen rakennuksiin. Asukkaat olivat kotona, mutta kukaan ei loukkaantunut.

Markku Suoranta

Muista vaihtaa ruohonleikkurin bensat

Ruohonleikkuri olisi hyvä huoltaa keväällä ennen ensimmäistä nurmikonleikkuuta. Yleisin syy toimimattomaan tai huonosti käyvään ruohonleikkuriin on koneeseen talven ajaksi jäänyt bensa, sanoo HAMKin puutarhatuotannon lehtori Markku Suoranta.

Vikakoodeja luetaan korjaamolla

Muista autoasi kesän korvalla!

Auton kesähuolto unohdetaan usein, vaikka talven rasitukset näkyvät autossa yhtä usein kuin kuskissakin. Talven aikana lumi, maantiesuola, loska, pöly ja pakkanen ovat laittaneet auton koville.

Jäinen auton keula

Pakkanen koettelee autoa

Jäätyneet huohotinputket ovat aiheuttaneet moottoreille kalliita vahinkoja. Autojen pakkasongelmat ruuhkauttavat nyt korjaamoja. Jonoja kasvattavat myös lähestyvät hiihtolomaviikot.

Sekakäyttö aiheuttaa päänsärkyä moottorille

Liikennealan kouluttajan Jani Pihlin mukaan talvisin katseet tulee kiinnittää öljysäiliöön. Erilaisia öljyjä ei pidä sekoittaa keskenään, muutoin moottori tulee kipeäksi. Talvella on tärkeää myös ajaa autolla tarpeeksi usein ja pitkiä matkoja.

Toyota vetää kymmeniä tuhansia autoja takaisin Kiinassa

Maailman suurin autovalmistaja Toyota vetää Kiinan markkinoilta takaisin noin 43 000 autoa. Autoissa on vika, jonka voi aiheuttaa moottoriöljyn vuotamista, japanilaisyhtiö kertoi perjantaina.

Auto keulan kautta ympäri

Nuorten miesten auto kulki keulan kautta ympäri torstaina keskiyön aikoihin Juuassa.

Toimittaja kuntoutuu, pyörä narskuu...

Neljän päivän Provinssirock-vierailun jälkeen toimittaja tähyää jälleen kiivaasti kohti lähestyvää pyöräilytavoitetta, massiivista 150 kilometrin lenkkiä. Festareilla repsahti, mutta nyt kuntoilu taas kulkee.

Valtatie 7:llä öljyä

Valtatiellä 7:llä Kotkan Keltakallion rampin kohdalla on öljyä tiellä. Venäläisestä pikkubussista valui moottoriöljyä tielle tiistaina.

Ville Hakonen / Yle

Öljyä kerätään talteen

Lakeuden Etappi ja Ekokem aloittavat tänään perinteisen öljynkeräyskiertueensa

Rekasta öljyä tielle Jyväskylässä

Rikkoutunut rekan moottori valutti kymmeniä litroja öljyä tielle Jyväskylän Pumperinmäessä. Pelastuslaitos imeytti öljyn.

Porvoon moottoritiellä rekkaonnettomuus

Liikenne Porvoonväylällä on edelleen poikki päivällä sattuneen rekkaonnettomuuden jäljiltä.

Moottoriöljylle altistuminen lisää reumariskiä

Altistuminen mineraaliöljylle, moottoriöljylle tai hydrauliikkaöljylle lisää riskiä sairastua nivelreumaan. Ruotsissa tehdyn tutkimuksen mukaan työperäinen altistuminen lisäsi sairastumisriskiä jopa kolmanneksella.