Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Supon tutkija A-studiossa: Etätyö lisännyt verkkovakoilua – "Kaikkia tietoturvaratkaisuja ei ole mietitty ihan täydellisesti"

Supon mukaan pandemiasta johtuvat matkustusrajoitukset ovat rajoittaneet perinteistä henkilötiedustelua.

Caretaker government can appoint Intelligence Ombudsman, justice chancellor says

Laws that will enhance the surveillance capabilities of military and civil intelligence agencies were approved by lawmakers on Monday.

Intelligence ombudsman naming may fall to next government

The government's resignation may put many initiatives on ice, including plans to name a new intelligence ombudsman to oversee expanded surveillance laws.

Tiedustelulait etenevät, mutta perustuslakivaliokunta vaatii useita muutoksia

Perustuslakivaliokunnan lausuntojen mukaan tiedustelulait voidaan säätää vielä tämän hallituskauden aikana.

Kiina rakentaa verkkoa maailmalle – Googlen ex-toimitusjohtaja ennustaa, että Kiinan vaikutusvallan kasvu jakaa internetin kahtia

Kiina on tehnyt verkkovalvonnasta vientituotteen, josta ollaan kiinnostuneita useissa vähemmän demokraattisissa maissa.

”Ulkomaiset tiedustelupalvelut urkkivat meitä” – miksi vapaamielinen nörttikansanedustaja muutti mieltään tiedustelulaeista

Tiedustelupalvelujen urkinta ja Ukrainan sota herättivät vihreiden kansanedustajan Jyrki Kasvin. Oppositioedustaja kehuu hallituksen esitystä tiedustelulaeista.

”Tämä on kuin pontikan tislaamista” – näin suojelupoliisi seuloisi viestejä tietoliikenteestä

Tietoliikennetiedustelun haaviin voivat päätyä sivullistenkin viestit, kun esimerkiksi terroriuhkaa tiedusteltaisiin. Viestit tuhottaisiin kuitenkin välittömästi, jos ne eivät liity uhkaan, suojelupoliisi sanoo.

Itävalta kiristää nettivalvontaa – "Stasi-menetelmät" sittenkin käyttöön

Itävallan oikeistopopulistinen hallitus pyörsi aiemmat puheensa ja myönsi viranomaisille laajemmat valtuudet verkossa tehtävään valvontaan.

Uusilla tiedustelulaeilla voi olla vaikutusta sinunkin elämääsi – Katso tästä lakipaketin pääkohdat

Sisäministeri Paula Risikko (kok.), puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) ja oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.) esittelivät tänään torstaina tiedotustilaisuudessa eduskuntaan lähtevän tiedustelulakipaketin.

Tiedustelulait eduskuntaan – Poliisin tutkintavaltuuksia lisätään terrorismin varjolla

Presidentti Sauli Niinistön ja Juha Sipilän (kesk.) porvarihallituksen kiirehtimät siviili- ja sotilastiedustelulait lähtevät tänään eduskunnan käsittelyyn.

Analyysi: Varo baarimikkoa, hän voi olla kohta Supon poliisi

Kohuttu ja kiistelty tiedustelulakiehdotus antaisi Supolle paljon uusia valtuuksia, kirjoittaa Ylen oikeustoimittaja Päivi Happonen.

Kiisteltyyn tiedustelulakiin tulossa tiukennuksia – Yle sai salaiset lakipykälät etukäteen nähtäväksi

Suojelupoliisia aiotaan valvoa tiukemmin kuin alkuperäisessä lakiehdotuksessa.

Tiedustelulaki sai pääosin myönteisen vastaanoton – Valvonnan riippumattomuus herättää huolta

Kaavaillut lakimuutokset antaisivat poliisille ja puolustusvoimille laajemmat valtuudet tarkkailla kansalaisten viestintää etenkin verkossa.

Kyberturvallisuuden asiantuntija: Turun puukotukset ovat viimeinen herättäjä uuden tiedustelulain tarpeellisuudelle

Kyberturvallisuuden asiantuntijan Jarno Limnéllin mukaan viranomaisten toimintaa tultaisiin uuden lain puitteissa myös valvomaan.

Nuori oppositiopoliitikko Moskovassa: Maamme on menossa valtavin askelin kohti diktatuuria

Verkkovalvonnan kiristyminen Venäjällä on vain yksi osa suurta kuviota, jota me oppositiopoliitikot emme ole osanneet nostaa näkyviin, sanoo Parnas-puolueen Emil Halikov.

Kankaanniemi ja Paloniemi: Terrorismin estäminen ennalta vaatii verkkotiedustelulain

Terrorismin torjuntaan ei ole poppakonsteja, mutta Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Toimi Kankaanniemi ja Keskustan kansanedustaja Aila Paloniemi sanovat molemmat, että verkkotiedustelulaki on edellytys terrori-iskujen estämiselle ennalta.

Wallinheimo ja Kankaanniemi Nettistudiossa: Verkkotiedustelu on välttämättömyys

Suomesta puuttuu verkkotiedustelua koskeva lainsäädäntö. Sellaista luodaan nyt niin pikaista vauhtia, että käyttöön saatetaan ottaa nopeutettu perustuslain säätämisen järjestys. Sitä ei ole käytetty vielä koskaan.