Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kollaasi paikastaan luopuvista kansanedustajista vuoden 2023 eduskuntavaaleissa. Kuvissa Jari Leppä, Anneli Kiljunen, Toimi Kankaanniemi, Heli Järvinen ja Juho Kautto.

Pue hyvät kengät, kättele kaikkia ja muista maltti – tällaisia vinkkejä entiset kansanedustajat antavat uusille

Yle kysyi viideltä vapaaehtoisesti paikastaan luopuneelta kansanedustajalta, millaisia vinkkejä he antaisivat ensikertalaisille. Esimerkiksi se kannattaa muistaa, että elämää on myös eduskuntatalon ulkopuolella.

Yle Areena logo.

Aitajuoksija Lotta Harala valitsi tehdä vähemmän: "Mietin mikä tekee minut onnelliseksi, vaikka tienaisin vähemmän" – katso keskustelu

Niclas Wancké ja Jenni Rotonen opettelivat sanomaan ei työlle. Lotta Harala kestää kiireen, jos työ tuntuu merkitykselliseltä. Kirsi Pihan mielestä elämän pitää olla sellaista, että koska vain ehtii jäätelölle.

Uusi maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen toimittajatilaisuudessaan Helsingissä.

Tuore maa- ja metsätalousministeri Kurvinen heitti pallon maatalouden kriisistä kaupalle: "Te ratkaisette sen, onko suomalaista ruokaa vai ei"

Ministeri kertoi tiistaina, että hallituksen päättämä hätäpaketti maataloudelle pannaan maksuun mahdollisimman pian. Kurvinen kertoi näkemyksiään myös metsätaloudesta.

Kuollut teeri on laitettu pystyyn kuolleen puun oksalle.

IL: Metsähallitus myöntänyt maksuttomia metsästyslupia ministeri Lepälle ja muille päättäjille - OKV selvittää

Oikeuskanslerinvirasto selvittää, onko Metsähallitus toiminut oikein myöntäessään maksuttomia metsästyslupia ministerille, ministeriön korkeille virkamiehille sekä muille päättäjille.

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko.

Keskustan puoluevaltuusto ottanee selvän kannan Nato-jäsenyyteen viikonloppuna Vaasassa

Kansa pääsee tapaamaan keskustaministereitä, kansanedustajia ja puoluejohtoa lauantaina Vaasan torilla.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä nousemassa eduskuntatalon portaita.

Ministeri Jari Leppä luopuu poliittisesta urastaan – ei pidä kansanäänestystä Suomen Nato-jäsenyydestä tarpeellisena

Pertunmaalainen ministeri Jari Leppä kertoo, ettei asetu ehdolle enää kevään 2023 vaaleissa. Jatkossa hän kertoo keskittyvänsä perheeseensä, sekä oman tilansa ja yrityksensä pyörittämiseen.

Etualalla ministeri Jari Leppää leikkaamassa nauhaa ja hänen vasemmalla puolellaan takana NordGenin johtaja Lise Lykke Steffensen ja Suomen siemenperunakeskuksen toimitusjohtaja Paula Ilola.

Sadan perunalajikkeen pohjoismainen geenipankki vihittiin Tyrnävällä

Yhteensä 99 eri lajikkeen koeputkiversioilla varmistetaan pohjoismaisten perunalajikkeiden tulevaisuus ja niiden ominaisuuksien säilyminen ruokaturvan ja tutkimuksen käyttöön.

Juha Wickströn ruokkii sikoja.

Maanviljelijöiden tulot romahtivat, mutta kauppa takoo rahaa – sikalaa sulkeva yrittäjä: "Totta kai mietitytti, että enkö osaa tätä hommaa"

Keskon mukaan sillä ei ole vaikutusvaltaa siihen, paljonko tuottajat tienaavat. Ministeriä väite hämmentää.

Finnforel Oy:n Hatsinan kalojen kasvatuslaitos Hollolassa. Pyöreäkattoinen peltirakennus etualalla, pari muuta rakennusta taaempana.

Kolme miljoonaa kiloa allaskalaa vuodessa – startup-yrityksen uusi investointi voi olla käänteentekevä kotimaiselle ruuantuotannolle

Kasvatettu kirjolohi ei polski luonnonvesissä, vaan kasvaa syntymästä kuolemaan kiertovesialtaassa. Asiantuntijoiden mukaan juuri tämä on ratkaisu kestävään ruuantuotantoon.

Sanna Marin, Annika Saarikko ja Maria Ohisalo eduskunnan suullisella kyselytunnilla.

Keskusta ja vihreät kiistelevät susista ja pelastuskoulutuksesta – Tutkija: Hallituksen sisällä yleistä epäluottamusta

Hallituskumppanien tuore kiista sudenmetsästyksestä osuu keskustan ja vihreiden peruskannattajien syviin näkemyseroihin. Ristivetoa aiheuttaa myös lakiesitysten lähettäminen riitaisina lausuntokierrokselle.

Evon alueella sijaitseva Haukijärvi.

Tuleeko Hämeenlinnan Evosta kansallispuisto vai pysyykö se retkeilyalueena? Ministereillä eri näkemykset

Keskustan Jari Leppä kannattaa Lammin Evon kehittämistä retkeilyalueena. Vihreiden Krista Mikkonen katsoo, että tiedekansallispuisto-status olisi taloudellisesti merkittävä koko Hämeenlinnan seudulle.

Kuvassa on Jari Leppä.

Metsästysministeri otti kantaa Lapin hirvikiistoihin: kaikilla pitää olla tilaa metsästää, mutta paikallisten perinteitä on kunnioitettava

Maa- ja metsätalousministeriö ja Metsähallitus pohtivat ratkaisuja pohjoisten hirvimaiden kiistoihin. Hirvenpyyntiin voi tulla uutta ohjeistusta ja koirien käyttö aiotaan selvittää.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä uuden hirsitehtaan avajaisissa Tervolassa

Tervolassa hirsitehtaan vihkiäisissä on voinut altistua koronalle – mahdollisia altistuneita on pari sataa

Hirsitehtaan vihkiäisten vieraista alle kymmenen on asetettu karanteeniin.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä uuden hirsitehtaan avajaisissa Tervolassa

Ministeri Jari Leppä vaatii lisää julkisia puurakennuksia – Tervolan uusi tehdas vastaa puubuumiin ja valmistaa aihiot 1500 taloon vuodessa

Leppä sanoo, että Suomen pitää vastata kasvavaan puutuotteiden kysyntään tai muuten tilaukset menevät muihin maihin. Tervolan uudesta täysin automatisoidusta tehtaasta toimitettiin ensimmäiset tilaukset jo huhtikuussa.

Maatalousministeri Jari Leppä (kesk.) keskusteli A-Talkissa maatalouden ilmastotoimista.

Krista Mikkonen yllättyi, kun Jari Leppä siunasi maatalouden ilmastotavoitteen suorassa lähetyksessä – MTK: "Hyvä uutinen, päästään repivästä keskustelusta eteenpäin"

Keskusta ja vihreät ovat kiistelleet maatalouden ilmastopäästöjen vähentämisestä pitkin syksyä. Yksi askel kohti yhteisymmärrystä näytti syntyvän suorassa tv-lähetyksessä eilen torstaina. Ilmasto- ja ympäristöministeri Krista Mikkonen on vaatinut maataloudelle omaa ilmastotavoitetta jo pitkään.

Maatalousministeri Jari Leppä (kesk.) keskusteli A-Talkissa maatalouden ilmastotoimista.

Ministeri Jari Leppä A-Talkissa: Maatalous valmis päästöjen vähennystavoitteeseen, kunhan kannattavuudesta huolehditaan

Maatalousministerin mielestä koko ruokajärjestelmän – kuluttajia myöten – on otettava vastuuta siitä, että maataloudessa voidaan tehdä ilmastotoimia.

Kemin Länsi-Pohjan Keskussairaalan etuovi. Ihminen kävelee sisään.

Meri-Lappi ja Savonlinna vaativat kahden sairaalan mallia hyvinvointialueelleen – perusteena Lapin iso koko ja Etelä-Savossa Saimaa

Meri-Lapin kuntien ja Savonlinnan kannanotto luovutettiin Etelä-Savon ja Lapin alueen kansanedustajille tiistaina.

Futuristi Perttu Pölönen juontaja Inari Fernándesin haastattelussa Maaseutuparlamentissa Kurikassa.

Maaseutuparlamentissa puhunut futuristi Perttu Pölönen kaipaa sukupolvien välille keskustelua: "Maaseutu pitää myydä Z-sukupolvelle heidän kielellään"

Viime vuodelta siirtynyt Maaseutuparlamentti katsoo tulevaisuuteen. Etelä-Pohjanmaalla Kurikassa puhutaan tällä viikolla erityisesti nuorista ja kestävästä kehityksestä.

Ministrarna Jari Leppä, Timo Harakka och Krista Mikkonen vid talarstolar under en presskonferens i statsrådet.

Officials' leaked climate action list ignored by government

Finland's government has declared it wants the country to be carbon neutral by 2035, but has not said how that will be achieved. 

Pienpetoraudat puisen loukun päällä.

Tällaisia ovat karhujen tassuja runnelleet pienpetoraudat – niiden valvonta on vaikeaa, mutta ministerin mukaan niistä ei luovuta

Loukkaantuneiden karhujen tassuista tuttuja pienpetorautoja voi ostaa marketista kuka tahansa. Niiden käyttöä vaaditaan kiellettäväksi, mutta metsästysasioista vastaava ministeri ei idealle lämpene. Rautojen valvonta on vaikeaa.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Kyläkauppatukea voi jälleen hakea – tukialue laajeni nyt koskemaan kaikkia maaseutualueita

Kyläkauppatuen ajatuksena on turvata kyläkauppojen toiminta tulevaisuudessakin. Tuen hakuaika alkaa syyskuun 1. ja se jatkuu lokakuun loppuun asti.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä A-studiossa.

Keskustan ministeri Jari Leppä täysin eri mieltä vihreiden kanssa EU:n metsästrategiasta: “Tämä johtaa liittovaltiokehitykseen”

Hallituskumppanit vihreät ja keskusta ovat yhtä mieltä siitä, että EU:ssa jäsenvaltioiden tulee saada päättää metsistään. Heidän näkemyksensä pian julkaistavan strategian seurauksista kuitenkin poikkeavat toisistaan.

Ville Niinistö: Hallituksen pitäisi noudattaa omaa ohjelmaansa EU:n metsästrategiassa

Ville Niinistö ja Jari Leppä ottivat yhteen EU:n metsästrategiasta – "Hallituksen lobbaus näyttäytyy täysin luontovastaisena", Niinistö sivalsi Ylellä

Metsäkeskustelu kävi kuumana Ylen aamuohjelmissa. Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) syytti vihreitä hallituksen vastaisesta toiminnasta. Hänen mukaansa strategia on EU:n perussopimuksen vastainen.

Traktori pellolla.

EU:n maataloussopu on syntymäpäivälahja ministeri Jari Lepälle: "Tällä turvataan ruoantuotanto ja maatalouden harjoittaminen"

Suomen EU-tuet pysyvät ennallaan ja erityisolosuhteet on tunnustettu. Nuoret viljelijät voivat luottaa tulevaisuuteen, iloitsee ministeri Jari Leppä.

Vapautuvien suopohjien tutkija Kari Laasasenaho.

Viljelijöiden ilmastovastuu kasvaa uudistuksen myötä – Suomessa isoja muutoksia tuskin tulee, koska EU:ssa on otettu mallia Suomen ilmastotoimista jo nyt

Maataloustuista aiotaan ohjata jatkossa nykyistä enemmän rahaa ympäristö- ja ilmastotoimiin. Maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän mukaan neuvotteluiden tulos on lähellä Suomen toiveita.

vaurioitunut auton etukulma

Hirvieläimet aiheuttavat yhä enemmän onnettomuuksia ja ongelmia

Valtatie 9:llä Humppilan ja Urjalan suunnalla ovat peurakolareiden määrät kivunneet suuriksi. Myös Hämeenlinnan alueella on kirjattu lisääntyneitä kolarilukuja. Hirvieläinten aiheuttamat vahingot maataloudelle ovat moninkertaistuneet ja ministeriö on huolissaan.

Kalastajat soutavat lohta Tenojoella.

Kokoomusedustajat vaativat ministeri Jari Lepältä selvitystä Norjan kanssa tehdyistä lohenpyyntirajoituksista

Kokoomusedustajat tiedustelevat maa- ja metsätalousministeriltä, onko Norja mahdollisesti johtanut Suomea harhaan Tenojoen sulkemisessa. He vaativat ministeri Lepältä selvitystä tilanteesta ja kevään aikana käytyjen neuvottelujen sisällöstä.

Jari Leppä Säätytalon portailla hallituksen puoliväliriihen alakaessa 21. huhtikuuta.

EU:n maatalouspolitiikan neuvotteluissa ei löytynyt sopua: ”Toiveikkuus vaihtui pettymykseen”, sanoo ministeri Leppä

Neuvottelut jatkuvat ensi kuun puolessa välissä, kun maatalousministerit kokoontuvat epäviralliseen ministerikokoukseen Lissaboniin. Ministeri Lepän mukaan on välttämätöntä, että kesäkuun aikana päästään ratkaisuun.

porotalous

Valtio korvaa porotaloudelle poikkeuksellisesta talvesta aiheutuneita vahinkoja

Vahinkojen korvaamiseen esitetään varattavaksi lisätalousarviossa kuusi miljoonaa euroa. Porovahinkolain mukaisia korvauksia ei ole aikaisemmin maksettu tuhojen perusteella.

Valkoposkihanhi / Espoo 14.08.2020

Maatalousministeri Leppä: Valkoposkihanhen muuttaminen riistalajiksi vaatisi EU-vaikuttamista

Maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän mukaan maa- ja metsätalousministeriön ja ympäristöministeriön olisi nyt aika vaikuttaa yhdessä EU-komissioon, eikä heitellä palloja toisten syliin. Leppä on valmis esittämään valkoposkihanhea riistalajiksi.

Ilmakuva nuoresta suomalaisesta talousmetsästä.

Suomalaismetsien vinhaa siirtymistä ulkomaiseen omistukseen hillitään lakimuutoksella – MTK:n metsäjohtaja: "Meno markkinoilla on täysin villiintynyt"

Metsärahastot ja muut instituutiosijoittajat rohmuavat jo neljä viidestä metsätilakaupasta Kainuussa ja Pohjois-Karjalassa, arvioidaan Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitosta.

Ilmari ja Raine Tapiola soutavat Tenolla.

Nyt se on päätetty: Tenojoen lohenkalastus kielletään lohikantojen suojelemiseksi

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä luonnehtii päätöstä kovaksi, mutta korostaa, että tavoitteena on turvata kalastusmahdollisuudet ja elinvoimaiset lohikannat Tenolla myös tulevaisuudessa.

Suomen ja Norjan välinen silta ylittää Tenojoella, Utsjoen kirkonkylällä.

Nyt se on varmaa: Tenojoen vesistön lohenkalastus kielletään kaudella 2021

Valtioneuvosto päätti torstaina, että lohi on rauhoitettu koko Tenojoen vesistön alueella 1.5.–31.12.2021. Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä pitää lohenkalastuksen määräaikaista kieltoa tarpeellisena toimena Tenon lohikantojen turvaamiseksi.

Saimaannorppa.

Saimaan heinäkuinen verkkokielto jakaa hallituksen kahteen leiriin: "Päätös pitäisi saada vaikka äänestämällä", sanoo ympäristöministeri Krista Mikkonen

Kalastajille heinäkuu olisi tärkein kuukausi, suojeluväen mielestä suojelua heitetään hukkaan jos verkkoja lasketaan heinäkuussa.

Sami Kurikka ja Marika Lähde, kyläkauppiaat, Långvikin kyläkauppa.

Uskoisitko? Kyläkauppa porskuttaa puolen tunnin ajomatkan päässä yrityssaneeraukseen ajautuneesta Stockmannista – vetonaulana kauppiaan itse Espanjasta tuoma viini

Hallitus pyrkii vahvistamaan paikallisia palveluita eri puolilla Suomea kaksinkertaistamalla Ruotsista tutun kyläkauppatuen.

Metsää Lammin Evon Kotisten alueella

Metsähallitus keskeyttää kiistellyt hakkuut Evon retkeilyalueella – ministerien näkemyserot selvät, ympäristöjärjestöt takajaloillaan

Hakkuut aloitettiin aiemman suunnitelman mukaisesti, vaikka alueelle on alettu valmistella tiedekansallispuistoa.

Myllykosken vesivoimalaitos Kuusamon Kuusinkijoessa.

Myllykosken voimalaitos siirtymässä kuusamolaisyhdistyksen omistukseen – Yhdistyksen puheenjohtaja: "Tämä on taimenelle iso uutinen"

Aiesopimus kaupasta allekirjoitettiin maa- metsätalousministeriössä. Ministeriö on lähdössä rahoittamaan hanketta.

Lähes tuhatta äänestyskoppia ja satoja vaaliuurnia säilytetään Helsingin kaupungin varastossa maan alla.

Yhtä vaille kaikki ministerit ovat ehdolla kuntavaaleissa – ministeri saattaa olla poissa jopa puolet valtuuston kokouksista

Tutkija: Yleensä kunnissa ajatellaan, että on etu, kun on omia miehiä ja naisia valtakunnan johtavissa asemissa.

asfalttitietä paikataan

Ministerin kotitie sai rahaa jo toistamiseen – ELY-keskus: "Meillä on yli 200 kilometriä Koirakivenraittia vilkkaampia sorateitä"

Ministeri Jari Lepän (kesk.) kotitilan ohi kulkevan soratien kunnostukseen myönnettiin eduskunnan joululahjarahaa jo toista kertaa peräkkäin.

Skräppåse lägs i avfallskärl

Hallitus uudistaa jätelakia kuljetusyritysten ehdoilla – se saattaa käydä sinun kukkarollesi

Jätelain uudistuksen on odotettu lopettavan monissa kunnissa käytävät kiistat jätekuljetusten järjestämisestä.

Susi pihatiellä riistakameran kuvassa,

Susipelko hiipi pieneen kyläyhteisöön Puumalassa – "Koiran haukku on sudelle kuin kutsu ruokapöytään", sanoo Tanja Raivio

Maa-ja metsätalousministeri Jari Lepän (kesk.) työryhmä pohtii suden kannanhoidollista metsästystä.

mansikanpoimijoita pellolla.

Minister: No need for more restrictions on seasonal farm workers despite Covid outbreak at plant nursery

Nearly one third of foreign workers at a plant nursery in Pieksämäki tested positive for coronavirus on Thursday.

mansikanpoimijoita pellolla.

Ministeri ei lämpene ulkomaisen kausityövoiman rajoittamiselle – Leppä: Koronasäädökset ovat erittäin selkeät

Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan alle kymmenes koronatartunnoista on tullut ulkomailta.

Petri Järvilehto, Jorma Takanen and Ilkka Paananen

Game exec is Finland's biggest money maker with €30m annual income

Game studio founder Petri Järvilehto paid 10 million euros tax on his income in 2019.

Kuvassa Helsingissä Sörnäisten Lidlissä asioi Minna Heikurinen 29. lokakuuta 2020.

Miten käy Pirkan, Rainbow´n ja Lidlin monen "halpamerkin"? Uusi laki kieltää kauppoja oikeudettomasti kopioimasta tuotteita omiksi merkeikseen

Uusi elintarvikemarkkinalaki haluaa estää halpakopiot. "Ei tässä mitään uutta ole", sanoo Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja.

Savukinkku saunapalvi Korpela Kivikylä Makuliha palvisaunakinkku savusaunapalvi palvikinkku

Saunapalvin ja muiden savustustuotteiden valmistus saa jatkua Suomessa  – asetus sallii tavallista korkeammat PAH-pitoisuudet

Perinteisen savustustuotteiden valmistus uhkasi loppua, kun PAH-pitoisuuksien raja-arvoja kiristettiin EU-tasolla.

Kalvassekoyökkönen

Vaarattomaksi luultu perhonen osoittautuikin hurjaksi tuholaiseksi – toukat söivät hehtaarien kokoisen viljapellon Kouvolassa

Aiemmin varsiyökköseksi luultu tuholainen on nyt tarkentunut kalvassekoyökköseksi. Torjuntakeinoa ei ole.

Valkoposkihanhiparvi kokoontuu ruohikolla.

Komissio vastasi mepille: Valkoposkihanhi pysyy suojeltuna

Europarlamentaarikko Elsi Kataisen mukaan pidemmällä aikavälillä suojeluun on saatava muutos.

kellertävä vehnäpelto

Perhosen piinaama viljelijä hälytti ministeri Lepän paikalle – perillä odotti puhtaaksi syöty pelto: "Totaalinen tuho"

Varsiyökkönen syö yleensä mansikoita, raparperia ja perunaa, mutta Kouvolan Elimäellä se mieltyi Timo Ylä-Rakkolan vehnäpeltoon.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle