Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Jonas Berghäll ja kameramiehet.

Yle näyttää dokumentin, joka sai Ruotsin viranomaiselta langettavan päätöksen ja poistettiin SVT:n palvelusta – ohjaaja seisoo elokuvansa takana

Punkkisota kertoo Joonas Berghällin raskaasta matkasta kroonisen borrelioosin kanssa. Nyt se esitetään ensimmäistä kertaa Suomen televisiossa osana Docventuresin ohjelmistoa.

Joonas Berghäll

Joonas Berghäll sairastui vakavaan borrelioosiin – siitä alkoi punkkisota, joka on maksanut hänelle jo 85 000 euroa

Punkki puri ohjaaja Joonas Berghälliä yhdeksän vuotta sitten. Alkoi terveyshelvetti, johon kuului yli 1600 pillerin kuukausicocktail. Kulttuurivieras teki pirullisesta ötökästä dokumenttielokuvan.

Jan ja Teija Englund

Teija Englund, 40, on katunut päivittäin 13 vuoden takaista ratkaisuaan – kolme kokemusta Suomea ravisuttavasta lapsettomuudesta

Suomessa syntyy noin 45 000 lasta vuodessa. Samaan aikaan 60 000 pariskuntaa kärsii lapsettomuudesta.

Dokumenttiohaaja Joonas Berghällin tärkein esikuva on oma avarakatseinen äiti

Miesdokumenteista tunnetun Joonas Berghällin tärkein esikuva oli oma äiti: "Hänelle kaikki ihmiset olivat tasa-arvoisia"

Miehiä ja poikia -dokumentti oli juuri ensi-illassa ja nyt Berghäll kerää kansainvälistä rahoitusta jo uuteen elokuvaan.

Mies kahlaa tulvavedessä Somalian Jamamessa.

Herätys: Moskeijaiskun uhriluku kasvoi, Miesten vuoron ohjaajalta taas karu tarina, miljoonat muuttavat pois kotimaansa vaikeuksista

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Elokuvaohjaaja Joonas Berghäll tarkkailee ihmisiä Aleksilla.

Miesten vuoron ohjaaja Joonas Berghäll saa miehet itkemään, ja moni on siitä ikionnellinen

Ihmiset avautuvat elokuvaohjaaja, kulttuurivieras Joonas Berghällille.

Yrittäjä -elokuvan pressikuva. Mies istuu olohuoneen pöydän ääressä.

Lappilaislähtöisten dokumentintekijöiden elokuva saa näkyvyyttä maailman suurimmilla dokumenttifestivaaleilla – "Suuri kunnia"

Yrittäjä-elokuva valittiin ainoana suomalaisena dokumenttina IDFA:n elokuvafestivaaleille.

Dokumenttielokuvassa kymmenen naista eri puolilta maailmaa puhuu äitiydestä ja äitisuhteesta.

Dokumenttiprojekti: Äidin toive – koskettava kuvaus äitiydestä ja naiseudesta

Kymmenen naista eri puolilta maailmaa kertoo tarinansa.

Ohjaaja Joonas Berghäll.

Miksi poikia ei aina kiinnosta koulunkäynti? – Miesten vuoron ohjaajalta uusi elokuva miesten ja poikien tasa-arvosta

Elokuvassa ohjaaja Joonas Berghäll haluaa pohtia muun muassa suomalaista peruskoulujärjestelmää ja sen vaikutusta nuoriin poikiin.

Kemin taideyhdistyksen puheenjohtaja Aimo Tervahauta.

Uusi eurooppalainen elokuva esillä Kemissä

Yhdeksännen kerran järjestettävä tilaisuus tuo Kemin Kinopirttiin muun muassa Espanjan viime vuoden suosituimman elokuvan sekä Katja Gauriloffin tarinan "Kuun metsän Kaisasta".

Katja Gauriloffin Kuun Metsän Kaisa-dokumenttielokuva esitettiin ensimmäistä kertaa Suomessa Sodankylän filmifestivaaleilla.

Tuottaja: Saamelaisten oma tuki saamelaiselokuville erityisarvoisen tärkeää

Oktober Oy -elokuvatuotantoyhtiön tuottaja Joonas Berghäll painottaa saamelaiselokuvien teossa saamelaisen tuen tärkeyttä. Yhtiön uusin teos, kolttasaamelaisen elokuvantekijä Katja Gauriloffin "Kuun Metsän Kaisa" toteutettiin sekä saamelaiskäräjien että International Sámi Film Instituten tuella. Pohjoisessa ei varmaan tiedetäkään, kuinka merkittävää saamelaisten tuki on, kun taas Helsingin rahoittajat ihmettelevät, jos elokuvaprojektilla ei ole saamelaisten tukea taustalla, selittää Berghäll.

Vertigon 70 mm -näytös täytti ison teltan lähes kokonaan 2015.

Elokuvien ystävät kokoontuvat jälleen Sodankylään – Perinteiset elokuvajuhlat alkavat keskiviikkona

Sodankylän perinteiset elokuvajuhlat käynnistyvät keskiviikkoaamuna 31. kertaa. Avajaispäivän herkkupaloihin kuuluvat muun muassa kolttasaamelaisen Katja Gauriloffin dokumentin "Kuun metsän Kaisa" Suomen ennakkoensi-ilta sekä lukuisat kansainväliset ja kotimaiset tekijävieraat.

Tero Sievi-Korte puhelinkoppisaunassa elokuvassa Miesten vuoro

Teema saunoo juhannuksena

Kaksi dokumenttia: Miesten vuoro ja Sauna

Jooas Berghäll

Joonas Berghällille apuraha dokumenttielokuvan tekoon

Suomen elokuvasäätiö on myöntänyt käsikirjoitusapurahoja. Kemiläislähtöinen elokuvaohjaaja Joonas Berghäll sai noin 3300 euron suuruisen apurahan.

Jooas Berghäll

Miesten vuoro ja Äidin toive -elokuvien ohjaaja suunnittelee Kemiin sijoittuvaa elokuvaa

Silta yli synkän virran -elokuva sijoittuisi Kemiin, missä se myös kuvattaisiin. Päärooleihin on kaavailtu Laura Birniä ja Ismo Kalliota. Joonas Berghällin elokuvasta on kuvattu demoversio, mutta rahoitusta ei ole.

Still-kuva elokuvasta Äidin toive.

Elokuvaohjaaja Joonas Berghäll: Rahoittajan vakuuttamiseen on seitsemän minuuttia aikaa

Joonas Berghällin toinen pitkä dokumenttielokuva, Äidin toive, saa ensi-iltansa huomenna. Berghäll elää nyt kuin tulisilla hiilillä, sillä elokuvan kansainvälinen levitys riippuu siitä, kiinnostaako se suomalaisyleisöä.

Yksi Äiden toive -dokumentin äideistä strip-tanssijana meksikolaisessa yökerhossa.

"Äidit kääntävät vastoinkäymiset voitoksi", sanoo maailmaa kiertänyt dokumentaristi

Vaikka pahuutta kohdatessaan saattaa janota kostoa, ovat Äidin toive -dokumentin äidit halunneet laittaa hyvän kiertämään selätettyään omat vastoinkäymisensä.

Jooas Berghäll

Miesten vuoron ohjaajan uutta elokuvaa kuvattiin avaruudessa asti

Kemiläislähtöinen Joonas Berghäll soitti uutta elokuvaansa varten äidilleen ja pyysi äitiä kertomaan kymmenen häneen liittyvää pelkoa tai toivetta. Äiti oli purskahtanut nauruun ja sanonut, että niitähän on satoja, olenhan sinun äitisi. Elokuva saa ensi-iltansa valkokankaalla 16. lokakuuta.

Äiti ja lapsi.

Suomalaisdokumentti yhteistyöhön Unicefin kanssa ensimmäistä kertaa

Joonas Berghällin tuorein dokumentti Äidin toive kertoo kymmenen tarinaa äidinrakkaudesta, ja YK:n lastenjärjestö Unicef haluaa edistää elokuvalla lasten oikeuksia ympäri maailmaa.

Lordi esiintymässä voiton varmistuttua Euroviisujen finaalin päätteeksi Ateenassa toukokuussa 2006.

Katsojat valitsivat juhlaohjelman: Ylellä Lordi ja Leijonat

Yle tarjoaa tv:n katsojille itsenäisyyspäivän iltana koko kansan yhteisiä tähtihetkiä. Yle TV2 lähettää 6. joulukuuta puolen tunnin dokumenttiohjelma Lordin ikimuistoisesta Euroviisu-voitosta. Heti perään nähdään Suomen Leijonien voittoisa MM-finaali Ruotsia vastaan vuodelta 2011.

Kuvakaappaus elokuvasta,kansallispukuinen nainen, jonka kasvoissa mustelmia.

Viisi fragmenttia paras lyhytdokumentti Torontossa

Kaustislaislähtöisen Anna Nykyrin ohjaustyö Viisi fragmenttia empatian luonteesta on palkittu parhaana lyhytdokumenttielokuvana arvostetulla Hot Docs dokumenttifestivaaleilla Torontossa.

Kohtaus dokumenttielokuvasta Säilöttyjä unelmia.

Elokuva paljastaa säilykepurkin sisällön

Säilöttyjä unelmia kertoo säilykepurkin tarinan maailmalta suomalaisiin kauppoihin. Samalla dokumentti on kertomus ihmisistä, jotka osallistuvat säilyketölkkien valmistukseen, sekä purkitetun tomaatin ja lihan tuotantoon.

Miesten vuoro esillä New Yorkissa

Miesten vuoro -dokumenttielokuva saa julkisuutta USA:ssa. Dokumentti esitetään New Yorkin Modernin taiteen museossa, kertoo Helsingin Sanomat.

Kuva elokuvasta Napapiirin sankarit.

Trenton elokuvafestivaaleilla suuri suomalaisedustus

59. kertaa järjestettävillä Trenton elokuvafestivaaleilla Italiassa nähdään peräti 13 suomalaista elokuvaa. Pariviikkoinen festivaali alkoi torstaina.

Miesten vuoro -elokuva kertoo saunan lauteilla elämänsä iloista ja suruista avautuvista miehistä.

Miesten vuoro televisiolevitykseen Yhdysvalloissa

Dokumenttielokuva Miesten vuoron televisio-oikeudet on myyty Yhdysvaltoihin. Oikeudet on ostanut Yhdysvaltain suurimman julkisen median yritys Public Broadcasting Servicen ohjelmiin kuuluva POV. Dokumenttielokuviin erikoistunut POV esittää Miesten vuoron elokuussa.

Montako kotimaista elokuvaa kävit viime vuonna katsomassa?

Napapiirin sankarit nappasi parhaan elokuvan Jussin. Muita palkittuja olivat mm. Paha Perhe, Prinsessa, Rare Exports, Kohtaamisia, Miesten vuoro ja Sisko tahtoisin jäädä.

Ohjaajat Mika Hotakainen ja Joonas Berghäll odottamassa saunaan menoa.

Miesten vuorolle dokumentti-Jussi

Mika Hotakaisen ja Joonas Berghällin ohjaama elokuva Miesten vuoro on palkittu vuoden 2010 parhaana suomalaisena dokumenttielokuvana. Elokuva sai Jussi-patsaan sunnuntai-iltana.

Oscar-ehdokkaat julkistetaan tänään

Tänään tiistaina kerrotaan julkisuuteen, mitkä elokuvat ovat ehdolla elokuva-alan arvostetuimpien Oscar-palkintojen saajiksi. Etukäteen tiedetään, että suomalainen Miesten vuoro ei päässyt ehdokkaiden joukkoon.

Ohjaajat Mika Hotakainen ja Joonas Berghäll odottamassa saunaan menoa.

Miesten vuoro putosi Oscar- kisasta

Dokumenttielokuva Miesten vuoro ei ole selvinnyt jatkoon Oscar-kisassa. Miesten vuoro oli ehdolla sekä dokumenttielokuvien että vieraskielisten elokuvien kategorioihin

Miesten vuoro

Miesten vuoro ei kilpaile Oscareista

Dokumenttielokuva Miesten vuoro ei ole selvinnyt jatkoon Oscar-kisassa. Miesten vuoro oli ehdolla sekä dokumenttielokuvien että vieraskielisten elokuvien kategorioihin.

Taulukauppiaat kahmi Jussi-ehdokkuuksia

Ohjaaja Juho Kuosmasen elokuva on ehdolla vuoden parhaaksi kotimaiseksi elokuvaksi. Joonas Berghällin ja Mika Hotakaisen elokuva Miesten vuoro on puolestaan ehdolla vuoden parhaaksi dokumenttielokuvaksi.

Kaksi miestä saunan lauteilla.

Miesten vuoron dvd myi kultaa

Miesten vuoro -elokuvan DVD-versio on myynyt kultaa, mikä on dokumentille harvinaista. Elokuvaa on myyty tähän mennessä DVD:nä 28 386 kappaletta.

Kotimaisille dokumenteille DVD-myyntikultaa

Vuoden 2010 suositut kotimaiset dokumenttielokuvat menestyvät myös DVD-myynnissä. Sekä Veskua että Miesten vuoroa on myyty DVD:nä yli kultarajan. Elokuvien DVD-myynnin kultaraja on 25 000 kappaletta.

Kaksi miestä saunan lauteilla.

Miesten vuoron DVD myi kultaa

Miesten vuoro -elokuvan DVD-versio on myynyt kultaa, mikä on dokumentille harvinaista. Elokuvaa on myyty tähän mennessä DVD:nä 28 386 kappaletta.

Ohjaaja-käsikirjoittaja Mika Hotakainen (vas.) ja ohjaaja-käsikirjoittaja-tuottaja Joonas Berghäll matkalla Sodankylän elokuvajuhlille kesällä 2010.

Kollegat palkitsivat Joonas Berghällin vuoden tuottajana

Miesten vuoro -dokumentin toinen ohjaaja Joonas Berghäll on palkittu vuoden parhaana elokuvatuottajana. Suomen elokuvatuottajien keskusliitto perustelee päätöstään hyvin tehdyn dokumentin ohella myös toimineella elokuvamarkkinoinnilla niin koti- kuin ulkomailla.

Roman Polanski mustassa puvussa.

Polanskin Haamukirjoittaja kahmi Euroopan elokuvapalkintoja

Roman Polanskin ohjaama The Ghost Writer eli Haamukirjoittaja on palkittu parhaana elokuvana Euroopan elokuva-akatemian gaalassa. Haamukirjoittaja kahmi gaalassa kaikkiaan kuusi palkintoa. Suomalaiselokuvat Miesten vuoro ja Lumikko jäivät ilman palkintoja.

Kaksi miestä istuu sanassa Miesten vuoro -dokumenttielokuvassa.

Kaatopaikka vei voiton Miesten vuorosta

Lucy Walkerin dokumenttielokuva " Waste Land" palkittiin amerikkalaisen elokuvajärjestön palkinnolla. Kemiläisen Joonas Berghällin ja kokkolalaisen Mika Hotakaisen ohjaaman, useita palkintoja keränneen, Miesten vuoro - elokuvan saunaeksotiikka ei tehonnut tällä kertaa.

Miesten vuoro ehdolla kansainvälisen dokumenttikilpailun voittajaksi

Ensi yönä ratkeaa, miten kemiläisen Joonas Berghällin ja kokkolalaisen Mika Hotakaisen ohjaama Miesten vuoro pärjää Yhdysvalloissa kansainvälisessä dokumenttikilpailussa. Ehdolla palkinnon saajaksi on viisi dokumenttielokuvaa,

Miesten vuoro on multipalkittu dokumentti

Mika Hotakaisen ja Joonas Berghällin ohjaama dokumenttielokuva Miesten vuoro on saanut useita palkintoja ja kunniamainintoja elokuvajuhlilla eri puolilla maailmaa. Pitkä dokumenttielokuva matkaa läpi Suomen ja pysähtyy useiden erilaisten saunojen lauteille kuuntelemaan koskettavia elämäntarinoita rakkaudesta, kuolemasta, syntymästä ja ystävyydestä.

3.12. vastaus kysymykseen

Mikä on tämä palkittu asia? 1. vihje: se leviää maailmalla.

Miesten vuoro ehdolla kansainvälisen dokumenttikilpailun voittajaksi

Ensi yönä ratkeaa, miten Joonas Berghällin ja Mika Hotakaisen ohjaama Miesten vuoro pärjää Yhdysvalloissa kansainvälisessä dokumenttikilpailussa.

Suomalaiselokuva esillä Tallinnan elokuvajuhlilla

Tallinnassa alkaa perjantaina Viron suurin elokuvafestivaali, pimeiden öiden elokuvajuhla PÖFF. Yksi tämänvuotisista teemoista on Suomi, ja festivaaliohjelmassa onkin useita suomalaiselokuvia 1960-luvulta nykypäivään. Tänä vuonna Tallinna saa kunnian isännöidä myös Euroopan elokuva-akatemian palkintoseremoniaa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle