Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kultasakaali onkin liikkunut Suomessa jo luultua aiemmin – riistakameran kuvat vahvistivat havainnon

Suomen tiettävästi ensimmäinen havainto sakaalista tehtiin Kainuussa noin puolitoista vuotta sitten, kertoo Lännen media.

Ihan väärin koettu

Roina ihmisen tunnemuistina yli-elähdyttää Kajoa.

Sakaalin jälkeen vuorossa voi olla biisoni – yllättävän nopea lajien muutos saa tutkijan lähes sanattomaksi satojen uusien lajien levitessä Suomeen

Moni uusista lajeista on melko näkymättömiä perhosia, mutta joukossa voi olla kohta nisäkkäitä, kuten siiseli ja pesukarhu. Jotkut puhuvat myös biisonista.

Friday's papers: Bill Clinton in Finland, "zombie salmon", and first jackal sighting

The former US President urged environmentalism in Åland, fish are being killed by vitamin deficiency, and Finland's first jackal was spotted.

Monday's papers: Failed integration, the future of clear-cut logging, and golden jackals

The press looks at whether Finland has failed to integrate immigrants, public opinion on forest clear-cutting, and the expected arrival of a new predator.

Ukrainan sankarilentäjä Savtšenko järkytti puheillaan – "Itä-Ukrainan osapuolten pitäisi pyytää anteeksi"

Ukrainan sisäministerin neuvonantaja kutsuu Nadija Savtšenkoa Troijan hevoseksi.

Näkökulma: Kirjat, hirveän vaarallisia

On liuta syitä siihen, että kirjoja on sensuroitu, poltettu ja suljettu lukkojen taakse. Kirjoista voi saada liikaa ajatuksia, vaarallisia ajatuksia; ne levittävät ideologioita, opettavat outoja tapoja ja saavat haaveilemaan mahdottomia. Kirjoilta pitää suojella ihmisiä, varsinkin pieniä ihmisiä. Hurjimmat hirviöt asuvat kuitenkin muualla kuin lastenkirjojen sivuilla, kulttuuritoimittaja Sanna Vilkman kirjoittaa.

Tanskassa havaittu uusi petoeläin: kultasakaali

Kultasakaali on koiraeläin, joka on suurempi kuin kettu, mutta pienempi kuin kultainen noutaja.

Eteläafrikkalaisesta kansallispuistosta löytynyt kymmeniä kuolleita eläimiä

Eläimet, joista suurin osa on sakaaleja, ovat nielleet myrkyllistä ainetta.

Sveitsissä vaeltelee yhä enemmän villipetoja

Metsien yleistyminen, riistan lisääntyminen ja ilmaston lämpeneminen ovat tuoneet Sveitsin luontoon runsaasti uutta elämää.

Nupe, nuuska ja nolous

Kiekkopelit on pelattu ja on jälkipyykin aika. Pelisuoritukset ovat ainakin lyhyellä tähtäimelle jääneet taka-alalle kun huomio on kiinnittynyt niin sanottuihin vapaa-ajan ilmaveiveihin. Moraalinenkin myrsky on ollut kaukalon ulkopuolella paikoin ankara, ihmettelee Lahden Radion toimittaja Juha-Petri Koponen.