Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sunnuntain tv-tentissä yhteen ottivat Olaf Scholz (vas), Annalena Baerbock sekä Armin Laschet.

Saksassa suosiotaan menettänyt Laschet ampui täyslaidallisella suosituinta liittokansleriehdokasta Scholzia väittelyssä

Väittelyn jälkeen tuoreeltaan tehtyjen alustavien kyselyjen mukaan Scholz näytti suoriutuneen väittelystä tarpeeksi ehjin nahoin säilyttääkseen kärkipaikkansa kisassa, kertoo Deutsche Welle.

Armin Laschet ja Olaf Scholz.

Saksan valtapuoluetta odottaa vaaleissa romahdus – ehdokas Merkelin seuraajaksi alkoi näyttää narrilta, ja hänen kotikaupungissaan on sille selitys

Aachen sijaitsee kolmen valtion risteyskohdassa Saksan länsikolkassa. Eurooppalaisuutta eletään osana arkea. Paikallisten mukaan yksi syy Armin Laschetin vaikeuksiin saattaa olla paikallinen luonteenlaatu, jota muu Saksa ei aina ymmärrä.

Reiner ja Gabriele Haseloff katsovat toisiaan, Gabriele hymyilee leveästi.

Saksan kristillisdemokraatit selvään voittoon Saksi-Anhaltin osavaltiovaaleissa – ero AfD:hen repesi

AfD oli vielä mielipidemittauksissa tyrkyllä vaalivoittajaksi. CDU:n uudelle puheenjohtajalle Armin Laschetille voitto viimeisissä osavaltiovaaleissa ennen syksyn liittopäivävaaleja on tärkeä saavutus.

Saksan CDU-puolueen johtaja Armin Laschet puhumassa tiedotusvälineille liittokansleriehdokkuudestaan.

Saksassa viimeiset osavaltiovaalit ennen syksyn liittopäivävaaleja

Kristillisdemokraattien tappio laitaoikeistolle Saksi-Anhaltissa olisi takaisku CDU:n liittokansleriehdokkaalle Armin Laschetille.

Kirjeenvaihtaja Suvi Turtiainen.

Kirjeenvaihtajalta: Kärkiehdokkaat Merkelin seuraajaksi ovat selvillä – Valtapuolue torppasi yhden miehen show’n ja se voi olla demokratian kannalta hyvä uutinen

Tarjolla on lisää vakautta, voitti vaalit vihreiden Annalena Baerbock tai valtapuolueen Armin Laschet, kirjoittaa Eurooppa-kirjeenvaihtaja Suvi Turtiainen.

Saksan CDU-puolueen johtaja Armin Laschet puhumassa tiedotusvälineille liittokansleriehdokkuudestaan.

Armin Laschetista tulee Saksan kristillisdemokraattien liittokansleriehdokas – Vastaehdokas Söder hyväksyi tappionsa

Sisarpuolue CSU:n Markus Söder kertoi aiemmin päätöksen olevan CDU:n käsissä ja olevansa tyytyväinen ratkaisuun, jos valinta ei osu häneen.

Baijerin pääministeri Markus Söder (vas.) ja Baijerin kristillisdemokraattisen puolueen, CSU:n, pääsihteeri Markus Blume saapuivat CSU:n ja kristillisdemokraattisen CDU:n kokoukseen Berliinissä.

Kisa Merkelin seuraajasta kiihtyy – Baijerin Markus Söder valmis CDU:n liittokansleriehdokkaaksi

Kristillisdemokraattisen valtapuolueen CDU:n ja sen baijerilaisen sisarpuolueen CSU:n puheenjohtajat ovat molemmat kiinnostuneita ehdokkuudesta.

Angela Merkel ja Armin Laschet.

Kirjeenvaihtajalta: Pandemia pitkittyy ja salaliittoteoreetikot ovat kaduilla – Saksan valtapuolue CDU valitsi vakauden keskellä nykyistä myrskyä

Kristillisdemokraattien uusi puheenjohtaja Armin Laschet on Eurooppa-mielinen keskilinjan poliitikko, kirjoittaa Eurooppa-kirjeenvaihtaja Suvi Turtiainen.