Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Yle Pirkanmaan uudeksi päälliköksi nousee Yle Jyväskylää ja Yle Mikkeliä luotsannut Aki Karjalainen

Karjalainen sanoo seuranneensa pitkään Tampereen seudun uudistusmielistä kehitystä ja uskoo, että alueellisella journalismilla on iso merkitys muutoksessa.

Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan journalistiset periaatteet

Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnan journalistisia periaatteita on uudistettu 18.6.2020. Ne koskevat kaikkea Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan yksikössä tehtävää työtä.

Ylen sovellus "Selviätkö vuoden tukiviidakossa?" palkittiin – Oman sarjansa ykkönen pohjoismaisen datajournalismin kilpailussa

Yle ylsi finalistien joukkoon kahdessa kilpailun sarjoista. Yle Svenskan datatiimi oli ehdolla kahdella jutulla.

Ylen Trollitehdas-peli palkittiin kansainvälisessä journalismikilpailussa – kiinnitti myös Wikipedian perustajan huomion

Valeuutisten levittämistä käsittelevä peli palkittiin medialukutaito-kategoriassa Global Youth & News Media -kilpailussa.

Yle Perjantai tänään: Kolmoismurhaaja Nikita Fouganthine ensimmäistä kertaa suorassa tv-haastattelussa

Yle Perjantain lähetyksessä TV1:ssä kello 21:05 mukana myös Helsingin murharyhmän entinen rikosylikomisario Juha Rautaheimo ja pitkän linjan rikostoimittaja Pekka Lehtinen.

"Ulkomaalaisten on vaikea uskoa oikeuksia todeksi" – Jokamiehenoikeudet halutaan Unescon kulttuuriperintöluetteloon

Suomen Latu puuhaa jokamiehenoikeuksia Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon. Siinä ei ole vielä ainuttakaan kohdetta Suomesta.

Yleisradion yleisöasiamies muuttui vuorovaikutuspäälliköksi – tai tuttavallisemmin Yle-tyypiksi

Tänään keskiviikkona Ylessä aloittaa yhtiön ensimmäinen virallinen yleisön edunvalvoja. Alkuperäinen titteli yleisöasiamies vaihtui – yleisön pyynnöstä – sukupuolineutraaliksi vuorovaikutuspäälliköksi.

Analyysi: Tyhmien ajatusten alasampuminen ei ole sananvapauden rajoittamista

Sananvapauteen kuuluu se, että jokainen kantaa vastuun puheistaan ja sanomisistaan. Kritiikki on olennainen osa sananvapautta.

Sukupuolineutraalia kielenkäyttöä pohditaan myös Yleisradiossa – Päätoimittaja: "Kieli ohjaa ajattelua"

Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan virkaa tekevä vastaava päätoimittaja Marit af Björkesten sanoo, että neutraalimpaan kielenkäyttöön siirtymisestä keskustellaan ensi viikolla.

Näin Ylen riippumattomuutta ruodittiin A-teemassa: "Öljynporauslautta on tulessa"

Vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen ja Suomen Kuvalehden toimituspäällikkö Jussi Eronen kohtasivat A-teema: Ylen riippumattomuus -ohjelman suorassa lähetyksessä ensimmäistä kertaa Erosen irtisanouduttua Ylestä.

Mitä Ylessä tapahtuu? Katso A-Teema: Ylen riippumattomuus, nyt suorana

Olli Mäenpään Yle-raportti on Suomen suurimman keskusteluohjelman käsittelyssä. TV1:ssä kohtaavat Ylen vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen ja hänen eroaan vaativa Jussi Eronen.

Miten Ylen riippumattomuus taataan? Katso A-teeman keskustelijat

A-teeman erikoislähetys pureutuu Ylen journalismiin keskiviikkona kello 21.05 alkaen. Vieraina ovat mm. Olli Mäenpää, kaksi Ylegate-kirjan kirjoittajaa ja päätoimittaja Atte Jääskeläinen.

Mäenpään Yle-raportti julkaistu – Kerro, mitä ajattelet Ylen riippumattomuudesta

A-teema käsittelee keskiviikkoiltana Ylen riippumattomuutta. Kerro, mitä asioita TV1:n ohjelmassa pitäisi ottaa esille.