Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

"Seksikäs, grillattu ruusun terälehti" on nyt trendikkäin villiyrtti, sanoo Michelin-kokkina tunnettu Jouni Toivanen – kööpenhaminalainen ilmiö rantautui Suomeen

Top Chef Suomi -sarjastakin tuttu Jouni Toivasen mielestä villiyrteissä on käyttämätöntä markkinapotentiaalia.

Ylen aamu tänään: Yökerhot järjestävät avajaisbileitä koronasulun jälkeen – pidetäänkö istumapaikkasäännöstä kiinni? Katso lähetys tästä

EU-maiden johtajat neuvottelevat huippukokouksessa elvytyspaketista. Painija Petra Ollista ilmestyvä dokumenttielokuva vie painimaailman kulisseihin.

Virtaa villiyrteistä

Kevät ja alkukesä on paras aika hortoilla. Toisin sanoen kerätä hortaa eli villiyrttejä ruoaksi.

Pistä nuput pannulle ja terälehdet kakun koristeeksi – voikukan aika on nyt

Lämpimät säät röyhäyttivät voikukat loistoonsa. Se kannattaa poimia ruokapöytään ennen kuin on myöhäistä.

Villiyrttiaika on nyt parhaimmillaan

Villiyrttiharrastajien määrä on lisääntynyt ja niiden keräily luonnosta on aina vaan suositumpaa.

Siankärsämö on niittyjen tunnetuimpia kasveja ja helppo tunnistaa

Siankärsämön maku on pippurinen ja se on erinomainen rasvaisten ruokien mauste

Villiyrttiohjaaja antaa vinkit luonnon superfoodiin – Kerää kasvit koiranhihnan kantaman ulkopuolelta, muista myös naapurisopu

Villiyrttien mehevimmät ajat ovat käsillä. Vastoin yleistä luuloa satokausi ei pääty juhannukseen.

Rääkkyläläinen nokkoskuhakukko voitti SM-kultaa Jyväskylässä

Artesaaniruoka SM 2019 -kilpailuun osallistui yli 120 tuotetta noin 60 yritykseltä.

"Tuhansia euroja kesässä" – Villiyrttien keräämisestä tarkoitus tehdä entistä ammattimaisempaa

Yrttien kerääjille kehitetään omaa verkostoa ja kerätyille yrteille perustetaan vastaanottopisteitä.

Kampaaja voi tarjota asiakkaalle nokkosteetä, mutta hiuksia sillä ei saa huuhdella – tiukat lait rajoittavat luonnonkosmetiikan käyttöä

Suomen luonto on täynnä puhtaita raaka-aineita kosmetiikkatuotteisiin. Niiden käyttö tuo kuitenkin yrittäjille kustannuksia ja ylimääräistä työtä.

Isoäidin aikaisista konsteista apua hyttysenpuremiin ja itikoiden häätöön – apu voi löytyä voidepurkin sijaan pihalta

Kutiaviin hyttysenpuremiin voi kokeilla kylmää vettä tai hakea apua pajun-, tai piharatamon lehdestä.

Kansainvälinen villivihannestapahtuma Hollolaan

Kiinnostus villivihanneksiin ja -yrtteihin kasvaa Suomessa.

Nokkosta sisäisesti ja ulkoisesti – luomuyrttitilan emäntä uskoo, että jokainen voi hoitaa itseään

Yrttitilan ja hyvinvointikeskuksen omistaja Virpi Raipala-Cormier viljelee sukutilallaan yrttejä, joita ei nautita lautasella kuin jauheena.

Nyt on hyvä korvasienikevät – pohjoisessa saatetaan kerätä vielä heinäkuussakin

Korvasienen satokausi kestää vain muutaman viikon, joten sienet on poimittava oikeaan aikaan.

Villiyrtti-innostus puskee pinnalle kuin voikukka asfaltin halkeamasta: "Vihdoinkin tapasin ihmisiä, jotka ottavat rikkaruohot todesta"

Tutuimmat villiyrtit ovat vuohenputki, nokkonen ja maitohorsma. Moni on tottunut jo lapsena napsimaan tuoreita kuusenkerkkiä tai koivunlehtiä suuhunsa keväisin.

Villiyrtit – pihapiirin vihreät voimavihannekset

Villiyrtit ovat täynnä ravintoa.

Pitkään odotettu päivä Kouvolassa: Työt alkoivat viimein Ratamon tontilla

Projektijohtajan mukaan alkuperäisistä rakennussuunnitelmista ei ollut hyötyä muuta kuin maanrakennuksen osalta.

Ikuista kauneutta, voimaa ja hiushoitoa – Asiantuntija neuvoo, miten yrteistä saa nyt ilon irti

Villiyrttikausi näyttää tällä hetkellä mainiolta ja jopa paremmalta kuin elokuussa.

Saisiko olla naurista ja nokkosta? Rooman nuoret kokit nousivat kapinaan, sillä "kukaan ei jaksa vetää samaa pastaa joka päivä"

Nuoret roomalaiskokit ovat laittaneet ruokalistat ja ravintoloiden aukioloajat uusiksi.

Keskiviikko 20.6.2018 (tv)

Lomarahojen leikkaus. Ydinjätteen loppusijoitus. Irlanti pyysi anteeksi homoseksuaaleilta. Moni rikkaruoho onkin villiyrtti. Sää.

Yli 12 euroa 10 gramman pussista nokkosen siemeniä – villiyrtit voivat tuottaa tänä kesänä jopa neljä satoa

Villiyrttien kaupallistaminen lisääntyy ja uusia tuotteita suunnitellaan etenkin vientiin. Saarijärveläisellä tilalla villiyrittisekoituksesta ja kuivatusta kuoreesta valmistetaan lemmikkien ravintolisää Saksan markkinoille.

Ilmainen villiruoka halutaan muuttaa rahaksi Suupohjassa

Etelä-Pohjanmaalla halutaan muuttaa ilmainen villiravinto rahaksi. Keräilykursseja on luvassa kevään ja kesän aikana.

Aika kertoa koko tarina

Intiaanit tullee! - tätä tarinaa ei ole kerrottu aiemmin

Luonnon terveyspommit ovat parhaimmillaan alkukesästä – nokkonen ja voikukka sopivat juhannuksen ruokapöytään

Kevät ja alkukesä ovat parasta aikaa poimia talteen luonnon tarjoamat hyötykasvit. Suomalaisten parhaiten tuntemia villiyrttejä ovat nokkonen, maitohorsma ja voikukka.

Lähiluonnossa odottaa ilmainen vihreä supermarket

Ja se supermaket on auki 24/7

Syötäviä ja tuhottavia rikkakasveja, Joensuu johti EU:n yhtenäistymistä – huomasitko nämä uutiset tältä viikolta?

Jättiputki ja nokkonen ovat monen silmissä rikkakasveja, mutta toinen niistä voisi olla itse asiassa hyvinkin hyödyllinen, sama pätee monen inhoamiin iilimatoihin. Kuluneella viikolla EU on pyrkinyt tiivistämään rivejään. Belgialaiset ovat saaneet lopulta selville lähes sata vuotta sitten kuolleen kuninkaansa kuolinsyyn.

Viljaa ja villiyrttejä keväästä syksyyn – eettisesti kasvatettu tipu varttuu joulukalkkunaksi

Kiireettä kasvanut ja tilalla teurastettu lintu on lähiruokaa. Rytöheinällä kasvatettu kalkkuna voi olla myös eettinen valinta.

Päiväperhosilla keskinkertainen kesä – huono edelliskesä vaikutti lukuihin

Viime kesänä havaittiin lukumäärien mukaan saman verran päiväperhosia kuin edelliskesänä. Viileä edelliskesä vaikutti myös viime kesän perhoslukuihin, vaikka säät olivatkin paremmat. Päiväperhosten aluevalloitukset jatkuivat, sillä kesän aikana tehtiin ainakin yhdeksän uutta maakuntahavaintoa kuudesta lajista.