Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pasha ja kulitsa - näin valmistat perinteiset venäläis-ortodoksiset herkut pääsiäispöytään

Ortodoksinen pääsiäisateria syödään pääsiäismessun jälkeen.

Louhisaaren kartanolinna Askaisissa oli viimeisimpänä Mannerheimin suvun omistuksessa – hyvän ruuan ystävälle talon historia on oikea aarreaitta

Louhisaaren emännät olivat taitavia talousihmisiä, joiden hyppysistä syntyi myös peräpukamapulveria ja vinkkejä viinanpolttoon.

Kamrat Venäjä - naapuriystävä idässä

Millainen on naapurimaamme Venäjä?

Miss Suomi Alina Voronkova: "Minua kiusattiin, koska puhun sujuvaa venäjää"

Kaksikielisen perheen tytär Pertunmaalta kärsi venäläistaustansa takia koulukiusaamisesta. Missinä Alina Voronkova haluaa rohkaista kiusattuja kertomaan kokemastaan. Se tukisi yrityksiä ehkäistä kiusaaminen kouluissa.

Maailman parhaat pelmenit leivotaan Uralilla – katso video ja resepti

Kävimme tutustumassa Uralin alueella, kuinka syntyy venäläisten rakastama perinneruoka.

Borssi, blinit, sontikka ja urakka – venäläisvaikutteet näkyvät lainasanoina ja herkkuruokina

Yle Uutisluokka selvitti Joensuussa, kuinka itänaapurimme vaikutteet näkyvät Suomessa.

Luulitko syöväsi venäläisen blinin? Olit väärässä!

Yle näytti joukolle moskovalaisia kuvan paksusta blinistä, jollaisia Suomessa myydään venäläisinä.

Venäläinen keittiö on eloisa ja kekseliäs – maksalaatikkoa ei syötäisi itänaapurissa

Venäläisessä kodissa keittiö on talon sydän ja tyypillisesti naisen valtakuntaa. Pieneenkin keittiöön mahtuu aina kupilliselle teetä.

Kesko kartoitti ruokakauppojen myymistä Venäjällä – Lehti: Useimmat tappiollisia

Useimmat Keskon venäläiset ruokakaupat pyörivät tappiolla, kirjoittaa pietarilaislehti. Kesko myöntää kartoittaneensa myyntimahdollisuuksia, mutta neuvotteluihin tämä ei ole johtanut.

Mämmi, pasha vai muna – äänestä paras pääsiäisherkku

Nam, mämmiä. Yäk, mämmiä. Vai jotain siltä väliltä? Mikä sinun mielestäsi on pääsiäisen makoisin herkku?

Pelkkä venäläisyys tai karjalaisuus ei ole tae ravintolan menestymiselle

Puhtaaseen venäläiseen ruokakulttuuriin perustuvat ravintolat eivät vieläkään ole lyöneet itseään läpi Suomessa. Venäläisiä ruokalistoja esiintyy lähinnä pääkaupunkiseudulla. Myös karjalaisia ruokia saa etsiä kaupunkiravintoloista. Joensuulainen keittiömestari uskoo, että nyt menestystä voisi hakea vaikkapa ukrainalaisella menyyllä tai modernilla karjalaisella ruokalistalla.

Taas uutta väriä Kuopion ruokakartalle: Venäläinen ravintola etsii tiloja kaupungista

Venäläisiä ruokia karjalaisella vivahteella tarjoava ravintola Bistro Petroskoi pyrkii avaamaan pysyvän ravintolan Kuopioon tulevan kevään aikana. Esteenä on enää sopivien toimitilojen löytyminen.

Maailman kesäkeittiö: Venäläinen kesäkeitto syntyy kaljasta ja makkarasta

Keitot ovat venäläisen keittiön perusta säällä kuin säällä, mutta kesähelteillä Venäjällä on perinteisesti lusikoitu kylmiä keittoja. Maineikkain kaikista on kotikaljaan tehtävä kylmä kaljakeitto eli okroshka.

Lapin Ravintolapäivässä 16 pop up -ravintolaa – katso lista

Lauantaina Lapissa voi herkutella vaikkapa somalialaisella, vietnamilaisella tai venäläisellä ruoalla. Pop up -ravintolat toimivat vain yhden päivän ajan. Herkutteluhetkiä varten kannattaa varata mukaan käteistä rahaa.

Blinit ovat trendiruokaa yhä vahvemmin – hyvällä blinillä on salaisuus

Venäläisen keittiön yksi vanhimmista ruokalajeista vetää suomalaisravintolat täyteen sydäntalvella. Blinipöydissä vierähtää aikaa jopa useita tunteja.

Voiviikot ovat alkaneet – trendikkään pikaruuan eli blinin avulla laskeudutaan paastoon

Blini on yksi venäläisen keittiön perinteisimmistä ruuista. Herkku on noussut suosituksi myös suomalaisravintoloissa. Tähän aikaan vuodesta monet kaivavat esille myös oman blinipannunsa.

RUS – venäjästä rakkaudella

RUS-sivustolla tapaat nuoria suomalaisia ja venäläisiä.

Kansallisruoka hävisi hyllyiltä – venäläiset hamstraavat ja lataavat ylistyskuvia nettiin

Tattari kuuluu venäläisten perusruokatarpeisiin. Huhut tattaripulasta ovat aiheuttaneet pienen paniikin Venäjällä. Ruokakaappien lisäksi venäläiset keräävät tattaria nyt myös sosiaaliseen mediaan.

Lihan tuontikielto lisää venäläisten ruokamatkailua Suomeen

Useat pietarilaiset matkatoimistot suunnittelevat Suomen-matkoja, joissa vieraillaan tuottajien tilamyymälöissä sekä tutustutaan paikalliseen ruokakulttuuriin.

Tetracycline was the drug found in Finnish dairy imports, Russian authorities claim

Dairy giant Valio insist that type of antibiotic is not used in Finland to treat cattle, and call for an independent re-analysis of their lactose-free imports.

Venäläisten ruokaostokset Kainuussa aavistuksen isompia kuin ennen pakotteita

Venäläisasiakkaiden ostokset painottuvat elintarvikkeisiin. Vartiuksen rajanylityspaikalla elintarvikevienti on ollut matkustajien varassa ennenkin, joten suuria muutoksia ei ole tapahtunut.

Venäjä lieventämässä tuontirajoitteita – laktoosittomat tuotteet kymmenys Valion viennistä

Valion mukaan tuoretuotteet kuten maidot ja rahkat ovat jo melkein lopussa venäläisissä ruokakaupoissa.

PM Stubb: Finland among countries "hardest hit" by Russian food embargo

Finnish Prime Minister Alexander Stubb says that Finland is among those countries poised to take the hardest hit from Russia's decision to ban food imports from western countries. The permier however sought to calm concerns that a trade war might be brewing between Russia and the West.

Dairy producer Valio begins layoff talks over Russian food embargo

Finnish dairy company Valio announced Friday that it will begin co-determination talks affecting some 800 employees at all but one of its production facilities in Finland. According to the company the negotiations are a direct result of food import restrictions announced by Russia earlier this week.

Russian food import ban halts Finnish lorries at the border

Smaller firms and subcontractors are expecting to be particularly hard hit by Thursday's announcement that Russia is placing an embargo on all food imports from the west in retaliation against EU and US restrictions over Ukraine.

Pasha, kulitsa ja pääsiäisyön messu – pääsiäinen on ortodokseille tärkeä juhla

Ortodoksien pääsiäisperinteisiin kuuluvat kodin koristeleminen, pääsiäisruokien valmistaminen sekä kirkossa käynti. Perinteitä vaalitaan opettamalla ne aina seuraaville sukupolville.

Uutenavuotena suomalainen lupaa, venäläinen toivoo

Naapurikansojen uudenvuodenjuhlissa on iso ero. Venäläisille uusivuosi on vuoden tärkein juhla, jolloin pöytään laitetaan parhaat herkut. Venäjällä ei myöskään luvata mitään.

Teehuone houkuttelee kahvinjuojat venäläisen kulttuurin äärelle

Teekulttuurin lähettiläät ovat kiilottaneet juoman profiilia Suomessa jo useita vuosia. Kahvikansan keskuuteen on noussut useampia teehuoneita. Kajaaniin avattavan venäläisen teehuoneen toivotaan muun muassa tuovan kohtaamisia kainuulaisten ja venäläisten välillä, sillä Venäjällä tee on tapa tutustua toisiin ihmisiin.

Ravintolapäivän pikkuveli Siivouspäivä ajaa suomalaiset kaduille

Kolmatta kertaa järjestettävän Siivouspäivän myötä sadat suomalaiset ympäri maan tulevat myymään ja antamaan tavaroitaan pihoille sekä kaduille. Spontaanisti Facebookissa alkanut tempaus on saanut ison huomion.

Venäläinen ruoka maistuu oululaisille

Sipuli, pippuri, ja ylipäätään omalta kasvimaalta löytyvät mausteet ovat kovassa käytössä venäläisessä keittiössä. Oululaisessa Zakuska-ravintolassa niitä käytetään muun muassa sellaiseen annokseen kuin Pietarin raaka päänlämmitys.

Venäläinen kaipaa synnyinmaan suolakurkkuja ja teetä

Suomalainen kaipaa ulkomailla matkatessaan ruisleipää, salmiakkia ja kahvia. Lähes 14 vuotta Suomessa asunut Inna Pyykkönen on oppinut suomalaiskahville, mutta ei ole löytänyt synnyinmaansa Venäjän teen voittanutta.

Laiskan miehen pääsiäismenu valmistuu vaikka ruokatunnilla

Ruokabloggaaja ja harrastekokkaaja Teijo Salonpää tekee lammasta mieluusti muutenkin kuin pääsiäisenä. Pääsiäiseksi mies valmistaakin poroa, tosin lampaalle tarkoitetulla kastikkeella.

Pääsiäisen pasha - ei laihduttajille

Pasha on rahkapohjainen pääsiäisherkku. Pasha liittyy olennaisena osana ortodoksien pääsiäisen ruokaperinteeseen, mutta nykyään se on jo tuttu näky muidenkin suomalaisten pääsiäispöydässä.

Michelin-kokin opeilla loihdit pashan muutamassa minuutissa

Ravintoloitsija ja keittiömestari Jouni Toivanen näytti Nicklakselle ja Juhalle miten pääsiäispasha lohditaan muuatamassa minuutissa. Lisäksi Toivanen kävi läpi yleisimmät virheet, jotka karitsan valmistuksessa voi tehdä. Karitsaa paistetaan usein liian kuumassa lämpötilassa.

Monikulttuurinen joulupöytä yhdistää parhaat maut

Suomalainen joulupöytä notkuu peruna- ja lanttulaatikkoa, kinkkua ja rosollia. Itänaapurissamme juhlapöytä saa makuja blineistä ja salaateista. Maahanmuuttajia yhdistää molempien kulttuurien parhaat palat.

Tieto-Finlandian ehdokkaat valittu

Palkinnon saajan päättää entinen päätoimittaja Janne Virkkunen. Palkinnon arvo on 30 000 euroa ja se jaetaan 22.11. 2012.

Venäjällä kytee McDonald's-kapina

Amerikkalaisen pikaruoan avoin vastustus on yltynyt Venäjällä. Ketjujen pelätään vaarantavan kansalaisten terveyden, mutta takana on myös politiikkaa.

Viipurin kauppahallissa tiedetään shashlik-reseptit

Venäläiset grillaavat kesällä vähintään yhtä mielellään kuin suomalaiset. Useimmiten hiilloksen päällä kypsyy vartaassa Shashlik.

Blinit lisukkeineen

Kevättalvi on blinien aikaa ja siksipä Olli valmistaakin tätä hyvin pakkaspäivänä maistuvaa ruokaa. Blinit eli tattariletut nautitaan yleensä, mädin, smetanan ja punasipulin kanssa. Lisukkeeksi sopii moni muukin vaihtoehto. Olli valitsi lisukkeeksi sienisalaatin.

Kermaista punajuurikeittoa ja gratinoitua vuohenjuustoa

Juha Turtiainen valmistaa kermaista punajuurikeittoa gratinoidun vuohenjuuston kera. Pehmeä keitto viimeistellään kermalla. Leikkuulauta kannattaa suojata vaikka leivinpaperilla ennen punajuuren käsittelyä.

Tyttömade on kalatiskin kysytyin

Kalan syönti on Suomessa viime vuosina tasaisesti kasvanut. Ahdin antimia voisi silti uida lautasille vielä useamminkin. Näinä päivinä moni hakee kalatiskiltä lisuketta blineille, mutta kaikkein kysytyin on tällä hetkellä kuitenkin tyttömade.

Venäläinen ruokakulttuuri ei Suomessa juhli

Itärajan takana aukeaa monelle suomalaiselle uusi, laaja ja omaleimainen ruokakulttuuri. Venäläisiä ravintoloita Suomesta on kuitenkin hyvin hankala löytää. Pääkaupunkiseudulla toki toimii kourallinen suosittujakin venäläisravintoloita, mutta esimerkiksi Itä-Suomessa slaavilainen ruokakulttuuri ei todellakaan juhli.

World’s oldest bubbly gets Russian owner

Julia Sherstyuk, the owner of a luxury Russian restaurant in Singapore, outbid all others at the auction for two bottles of champagne found in a 19th century shipwreck near the Finnish province of Åland last summer.

Aarresamppanjat osti venäläinen ravintoloitsija

Ahvenanmaalla kesäkuun alussa kaupatut laivanhylystä löytyneet samppanjat huusi itselleen 35-vuotias Julia Sherstyuk, joka pitää Singaporessa venäläistä ravintolaa, kertoo sanomalehti Ålandstidningen verkkosivuillaan.

Pääsiäisen pashat ovat jo työn alla Lieksassa

Vaikka pääsiäiseen on matkaa vielä kuukausi on Lieksassa eletty keväisissä tunnelmissa jo aimo tovi. Meijerissä valmistuu pashaa koko maalle. Lieksan Laatuherkut on Suomen ainoa teollisen pashan tuottaja.

Russian import Restrictions on Finnish Food Take Effect

Russian restrictions on imports of food products produced by 14 Finnish dairies and meat packers took effect as of Friday. Negotiations on the dispute are not scheduled to begin until Friday next week. Meanwhile, companies, which have grown accustomed to a lucrative market next door are struggling to cope with the situation.

Russian Food Import Ban Rescheduled

Russia's plan to restrict imports of some meat and dairy products from Finland has been postponed. According to the Finnish Food Safety Authority, Evira, the restrictions will come into force on Friday July 23rd. Until then, exports of foodstuffs from Finland to Russian can continue as normal.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle