Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kaksi tyttöä katsoo tiukasti kameraan

Forssan teatteri marssittaa marraskuussa lavalle Eilan, Rampen, Likan ja Pirkan – luvassa on onnellisuuden tavoittelua

Forssan teatterissa saa reilun viikon päästä ensi-iltansa Eila, Rampe ja palvattu onni -komedia, jonka on kirjoittanut Sinikka Nopola. Esityksellä teatteri haluaa kunnioittaa Sinikka Nopolan elämäntyötä.

Rami Mäkilaine, Jukka Rasila ja Juulia Soidinaho

Improaallon kesävieraaksi Jussi Lampi ja Jukka Rasila – Koko perheen näytelmänä aloittaa heinäkuussa Heinähattu ja Vilttitossu

Improaallon kotipaikkana toimii Törnävän sairaala-alueella sijaitseva teatteri Hysteria. Näytelmiä varten alueelle pystytetään väliaikainen kesälava. Toisena kesätuotantona Hysterian lavalla on Heinähattu, Vilttitossu ja Littoisten riiviö -näytelmä.

Huurteiset puun oksat auringonvalossa.

Friday's papers: Finland freezes, sports awards, death of famous author

Snow and sports dominate the headlines, but papers also remember a much-loved writer of children's books.

Sinikka Nopola

"Suomen hauskin nainen" – sosiaalinen media täyttyi Sinikka Nopolan surijoista

Sinikka Nopolaa ovat jääneet kaipaaman monet suomalaiset.

Sinikka Nopola lumisateessa.

Risto Räppääjän luoja Sinikka Nopola on kuollut

Tunnettu lastenkirjailija menehtyi vaikeaan sairauteen 67-vuotiaana.

Elokuvateatterit / Korona / Finnkino / Helsinki 11.09.2020

Laukku ja takki saavat elokuvateatterissa oman paikan – ruuhkaa ei ole, mikä on sekä hyvä että huono asia

Edelleen moni empii, uskaltaako elokuviin lainkaan tulla. Kävijämäärä on pudonnut viime vuodesta roimasti.

Lähiöitä laitetaan kuntoon isolla rahalla - mitkä ovat parhaat keinot?

Ylen aamu tänään: Hallitus suunnittelee sosiaaliturvaan täysremonttia – tuleeko Suomeen kansalaispalkka? Katso lähetys tästä

Lähiöitä laitetaan kuntoon isolla rahalla. Mitkä ovat parhaat keinot? Studiossa myös Heinähattua ja Vilttitossua esittävät Emelia ja Matilda.

Elokuvan Heinähattu ja Vilttitossu kuvauspaikka.

Näin elokuvia kuvataan: Helsinki toimii näyttämönä useammin kuin ehkä tiesit – "Täytyy olla tarkkana, ettei sijoita vääränlaista puustoa väärään paikkaan"

Kesän keskellä kuvataan jälleen useita elokuvia, joista helsinkiläiset voivat tunnistaa lähiseutunsa esittämässä aivan muita paikkoja Suomessa.

Sinikka ja Tiina Nopola olohuoneessa.

Sinikka ja Tiina Nopola kirjoittavat yhdessä kylki kyljessä, mutta samaan hotellihuoneeseen he eivät enää mene

Kulttuurivieraat, kirjailijat Sinikka ja Tiina Nopola ovat kirjoittaneet lastenkirjoja yhdessä 30 vuotta. Heille sisaruus on paitsi työtoveruutta myös voimavara. Vaikka sanasota syttyy helposti, kirjoittaessa yhteinen sävel löytyy helposti.

Heinähattu ja Vilttitossu

Aku Hirviniemi sai maksaa kovan hinnan kiroilustaan koko perheen elokuvassa

Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset -elokuvassa kirjoista tuttu sisarkaksikko palaa koko perheen elokuvan tähdiksi. Työryhmä hauskuutti lapsinäyttelijöitä kiroilusakolla, jolla lapset pääsivät tienaamaan aikuisten rumilla sanoilla.

lapsinäyttelijät Ella Kangas (Vilttitossu) ja Emily Shipway (Heinähattu)

Vapiskaa Tatu ja Patu, täältä tulevat Heinähattu ja Vilttitossu – kotimaisella lastenelokuvalla menee nyt lujaa

Kotimaiset lastenelokuvat keräsivät viime vuonna eniten katsojia. Niitä myös tehdään tuplasti aiempaa enemmän. Kävimme seuraamassa Heinähatun ja Vilttitossun kuvauksia.

Ruutukaappaus e-kirjasta Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen.

Viittomakieliset lapset saivat ensimmäisen omakielisen satukirjan

Suomessa on julkaistu ensimmäinen viittomakielinen satukirja e-kirjana. Teos käännös Sinikka ja Tiina Nopolan Heinähattu ja Vilttitossu -sarjaan kuuluvasta kirjasta.

Heinähattu ja Vilttitossu viitottuna. Kuvakaappaus nettisivulta

Ensimmäinen viittomakielinen satukirja julki – "Osuu isoon tarpeeseen"

Yksittäisiä satuja on jo aiemmin viitottu, nyt julkaistaan ensimmäistä kertaa kokonainen kirja. Videopohjaisessa e-kirjassa on yhdeksän lukua ääneen luettuna, viitottuna ja kuvitettuna.

Lasten LukuVarkaus -palkinnon finaalikirjat julki

Lasten LukuVarkaus -finalisteissa on esillä huumoria, jännitystä, historiaa ja perinteinen hevoskirja. Palkinnosta päättää kuuden alakoululaisen raati.

Aapo Stavén ja Maria Fomin.

Heinähattu ja Vilttitossu seikkailevat toukokuussa Lappeenrannassa

Tasihinin talon sisäpihalla esitetään kesän aikana kolme näytelmää. Lisäksi kuullaan konsertteja ja järjestetään kukkopillimaalauksen SM-kisat.

Kaksi tyttöä katsoo tiukasti kameraan

Forssan harrastajateatteri sai vauhdin päälle, samalla kun ammattiteatterit kiristävät vyötään

Forssan teatteri on nostanut ilmettään. Uusi toimisto torin laidassa ja kohta valmistuva pikkunäyttämö kielivät sitä, että teatterinteossa on saatu uusi vaihde päälle ja harrastajateatterin tukijoukot ovat vahvat. Perjantaina ensi-illassa on Heinähattu ja Vilttitossu, sen jälkeen Aleksis Kiveä huumoriversiona.

Uppo-nalle-kirja

Onnimanni-palkinto kotimaisille meri- ja saariseikkailuille

Vuoden 2013 lasten- ja nuortenkirjallisuuden Onnimanni-palkinnon saa oululaisen Valveen sanataidekoulun Saareen-näyttely. Näyttelyn pohjana on yli kolmenkymmenen kotimaisen kirjailijan tarinat.

Poni

Puistoa hoidetaan ponivoimalla Liperissä

Heinähattu ja Vilttitossu nimiset ponit pitävät jo toista kesää huolta Liperin Luhtapuistosta. Kesätöidensä ohessa ponit ihastuttavat kuntalaisia ja matkailijoita.

Ohjaaja Hannu Friman

Konttisen kesäteatterin talous tiukalla

Hulvaton koko perheen teatteri viihdyttää jälleen Kemijoen rannalla Rovaniemellä. Tänä kesänä Konttisen kesäteatteria tehdään kuitenkin tavallista jännittyneempänä. Kesällä 2008 kerätyillä voitoilla on paikattu parin viime vuoden yleisökatoa, mutta nyt säästöt eivät riittäisi korvaamaan mahdollista sukellusta katsojaluvuissa.

Jyväskylän kaupunginteatterin katsojaluvut kasvussa

Jyväskylän kaupunginteatterin katsojaluvut ovat kääntyneet kasvuun. Kuluneella näytäntökaudella teatterissa vieraili yli 58 000 katsojaa. Luvussa on edelliskauteen verrattuna kasvua lähes 8000 henkilön verran.

Satu Silvo ja Sinikka Sokka

Nine-musikaali etsii kadonnutta luovuutta

Imatralla lauantaina kantaesityksensä saava Nine-musikaali nähdään Suomessa nyt ensimmäistä kertaa. Luovuutensa kadottaneesta elokuvaohjaajasta kertova musikaali tuo vierailevina tähtinä Karelia-salin lavalle 16 naista ja yhden miehen.

Musikaalit ja dekkari imivät teatterin penkkiin

Jyväskylän kaupunginteatterissa kävi päättyneen näytäntövuoden aikana reilut 55 000 katsojaa. Eniten yleisöä keräsi My Fair Lady -musikaali, jonka näki lähes 16 000 katsojaa.

Kapsäkki-musiikkiteatterin esitys. Näyttelijöitä lavalla.

Muusikot palkitsivat Teatteri Kapsäkin puuhanaisen

Suomen Muusikkojen Liitto ry on myöntänyt tämän vuoden tunnustuspalkinnon Teatteri Kapsäkin johtajalle Reetta Ristimäelle.

Ohjaaja Miika Muranen näyttää esimerkkiä miten Heinähatun (Tiia Ollikaisen) tulee halata Vilttitossua (Tiina Iisalaa).

Konttisen kesäteatterissa 6000 katsojaa

Konttisen kesäteatteri jäi toisena perättäisenä vuotena yleisötavoitteestaan. Heinähattu, Vilttitossu ja Littoisten riiviö -näytelmä keräsi tuottaja Hannu Frimanin mukaan noin 6000 katsojaa.

Ohjaaja Miika Muranen näyttää esimerkkiä miten Heinähatun (Tiia Ollikaisen) tulee halata Vilttitossua (Tiina Iisalaa).

Heinähattu ja Vilttitossu villitsevät Konttisella

Rovaniemen Konttisen kesäteatterin lavalla nähdään Sinikka ja Tiina Nopolan suosikkikirjoihin pohjautuva näytelmä Heinähattu, Vilttitossu ja Liittoisten riiviö. Näytelmä tuo yleisön eteen kipeitä perhe-elämän teemoja kuten sisarkateuden.

Näyttelijöitä Jyväskylän kaupunginteatterin Tulikokeessa

Kaupunginteatterin kävijämäärä putosi

Jyväskylän kaupunginteatteri keräsi päättyneen näytäntövuoden aikana runsaat 50 000 katsojaa. Määrä putosi noin kymmenellä tuhannella, mikä teatterin mukaan johtuu vähentyneestä näytäntömäärästä.

Heinähattu ja Vilttitossu ensi-iltaan

Lastennäytelmä Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset saa tänään ensi-iltansa Jyväskylän kaupunginteatterin suurella näyttämöllä.

Vilttitossu ja Heinähattu, näyttelijät Raisa Vattulainen ja Elina Korhonen.

Lapset kuvittivat Jyväskylän Heinähatun ja Vilttitossun

Jyväskylän kaupunginteatterin tuleva Heinähattu ja Vilttitossu -esitys saa lasten piirtämät mainosjulisteet. Töitä kaupungin alakouluikäisille tarkoitettuun teatterijulistekisaan tuli niin runsaasti, että raati päätti palkita parhaina kaksi erilaista työtä.

Varkauden teatterin Laila -musikaalin esiintyjät Ville-Veikko Valtanen ja Kati Fors.

Myös Varkauden teatterin lauantain näytelmät peruttu

Näyttelijöiden työnseisaus peruu esityksiä myös Varkauden teatterissa. Suomen Näyttelijäliitto on ilmoittanut järjestävänsä työnseisauksen ensi lauantaina ja Varkauden teatteri on päättänyt perua päivän kaksi näytöstään.

Heinähattu, Vilttitossu ja Littoisten riiviö Turun Nuoressa Teatterissa

Turun Nuori Teatteri puskee jälleen uutta nähtävää näyttämölle, kun sunnuntaina ensi-iltaan tulee Sinikka ja Tiina Nopolan kirjaan perustuva Heinähattu, Vilttitossu ja Littoisten riiviö -näytelmä.

Leena Liimatainen, Mirja Ryytty, Annikka Kaistinen, Matleena Mannerto ja Merja Horjander esittävät Heinähattu ja Vilttitossu näytelmää.

Heinähattu ja Vilttitossu valtaavat Varkauden Teatterin

Heinähattu, Vilttitossu ja Littoisten riiviö valtaavat Varkauden teatterin. Heinähattu ja Vilttitossu -kirjasarjasta tutuksi tulleiden tyttöjen seikkailuista kertovan koko perheen näytelmän ensi-ilta on lauantaina 13.3.

Kaupunginteatteri tarjoaa laajasti

Jyväskylän kaupunginteatteri tarjoaa kevätkaudella laajalla skaalalla. Kuun lopulla saa ensi-iltansa Arthur Millerin 1950-luvun klassikko Tulikoe, myöhemmin keväällä taas koko perheelle suunnattu Heinähattu ja Vilttitossu. Pienellä näyttämöllä ensi iltaan tulee Faijat.

Kansanmusikaali kaupunginteatterin kassamagneetti

Jyväskylän kaupunginteatterin esitykset houkuttelivat viime vuonna katsomoihin aiempaa enemmän yleisöä. Teatterissa kävi yli 62 000 katsojaa eli reilu tuhat katsojaa enemmän kuin vuonna 2008.

Teatteri Traktorin mainoskortti näytelmästä.

Heinähattu toi Sinkkolaan 7800 katsojaa

Teatteri-Traktorin esittämä Heinähattu, Vilttitossu ja Littoisten riiviö keräsi kesän esityskaudella runsaat 7800 katsojaa. Katsojamäärissä ylitettiin työryhmän oma tavoite, mutta jäätiin Traktorin aiempien vuosien yleisösuosikeista.

Teatteri-Traktori jatkaa harjoituksiaan

Teatteri-Traktori jatkaa lasten kesäteatterin tekoa Joensuun Sinkkolassa. Heinähattu, Vilttitossu ja Littoisten riiviö -näytelmän harjoitukset keskeyttiin perjantaina näytelmäoikeuksien perumisen vuoksi.

Sinikka Nopola ja Tiina Nopola

Nopolan kirjailijasiskokset viettävät 20-vuotistaiteilijajuhlaa

Suosituista lastenkirjoistaan tunnetut kirjailijat Tiina ja Sinikka Nopola kirjoittivat ensimmäisen Heinähattu ja Vilttitossu -kirjan jo 20 vuotta sitten. Nykyään pari on keskittynyt enimmäkseen näytelmä- ja elokuvaprojekteihin.

Arvio: Myrsky kertoo lapsille Stalinin koiran tarinan

Heinähatun ja Vilttitossun ohjaajana tunnetun Kaisa Rastimon uusin elokuva Myrsky osuu napakymppiin. Iso musta kaukasianpaimenkoiravalloittaa valkokankaalla Marjamäen perheen talon ja elokuvateattereissa koko perheen sydämet.

Arvio: Myrsky kertoo lapsille Stalinin koiran tarinan

Heinähatun ja Vilttitossun ohjaajana tunnetun Kaisa Rastimon uusin elokuva Myrsky osuu napakymppiin. Iso musta kaukasianpaimenkoiravalloittaa valkokankaalla Marjamäen perheen talon ja elokuvateattereissa koko perheen sydämet.