Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Wilma Murto EWM-hallit

Viisi Suomen ennätystä, pitkä mitaliodotus päättyy – tässä on 18 kovaa ennustusta yleisurheilukaudesta

Yle Urheilun yleisurheilukasvot ennustavat alkavan kauden suomalaisnäkymiä. Mitalisadetta nuorten arvokisoista, paluu mitalikantaan MM-kisoissa, satasen haamuraja lähenee.

-

Topi Raitanen ja kumppanit jäivät pois SM-maastojuoksuista petollisen reitin vuoksi – ennakkosuosikki Mustafe Muuselta taittui heti nilkka

SM-maastojen kilpareitti Helsingin Paloheinässä ei saanut suurta suosiota Suomen kärkikaartilta ennen kisojen alkamista. Monet jättäytyivät vaativan maaston vuoksi pois. Kisoissa nähtiinkin heti ennakkosuosikin loukkaantuminen.

Kuvamuokkaus Urheilugaalan 2023 ehdokkaista tapahtuman logon ympärillä.

Kommentti: Kaikki mielipiteet Vuoden urheilijan valinnasta ovat vääriä

Keskustelu Vuoden urheilijasta käy kuumana. Voittaja selviää pian Urheilugaalassa, mutta keskustelua on leimannut naurettava argumentointi siitä, miksi jonkun ehdokkaista ei kuuluisi voittaa, kirjoittaa Yle Urheilun Samu Saatsi.

Seiväshyppääjä Wilma Murto keskittyy hyppyynsä.

Miksi Wilma Murron ja Topi Raitasen lajit ovat vain kerran yleisurheilun GP-sarjassa? Murron kilpakumppani yllättyi kisaohjelmasta

Monen suomalaisen kärkiyleisurheilijan laji on harvakseltaan edustettuna ensi kesän GP-sarjassa. Moni huippunimi menee kansainvälisen kilpailukalenterin ehdoilla.

Topi Raitanen tuulettaa.

Euroopan mestari Topi Raitanen tähtää ensi kesään uudenlaisella lähestymistavalla – ”MM-kisoihin mennään nyt riskillä”

Topi Raitanen palaa EM-maastoissa neljän kuukauden kilpailutauolta. Euroopan mestari jättää talven EM-hallit todennäköisesti väliin.

Topi Raitanen tuulettaa.

EM-kultamitalisti Topi Raitanen kommentoi kovimman haastajansa dopingkäryä – harmitteli erityisesti yhden kilpakumppanin tilannetta

Topi Raitaselle miesten 3 000 metrin EM-kullan reilulla puolella sekunnilla hävinnyt Ahmed Abdelwahed on antanut dopingnäytteen, josta löydettiin kiellettyä ainetta, meldoniumia.

Topi Raitanen juhli Euroopan mestaruutta.

Korona toi estemestari Topi Raitaselle kovan kuumeen ja pilasi SE-yrityksen: "Olisi ollut mahdollinen"

Topi Raitanen seuraa Ruotsi-ottelun katsomosta. Tuore Euroopan mestari kertoo, että Jukka Keskisalon SE olisi ollut mahdollisesti haarukassa syksyllä.

Topi Raitanen palautti kotimaisen kestävyysjuoksun kultakantaan 16 vuoden tauon jälkeen.

EM-menestyjät mukana – tässä on Suomen joukkue viikonlopun Ruotsi-otteluun

Maaottelusta odotetaan erittäin tasaväkistä kamppailua. Koronavirukseen sairastuneen Topi Raitasen osallistuminen selviää myöhemmin.

Topi Raitanen juoksee.

Yleisurheilupomo myöntää koronatoimien epäonnistuneen Münchenin EM-kisoissa – jo viisi suomalaisurheilijaa kertonut tartunnastaan

Suomen joukkueenjohtajana Münchenissä toimineen Tuomo Salosen mukaan kenenkään urheilijan terveyttä ei riskeerata ensi viikon viikonloppuna järjestettävässä Ruotsi-ottelussa.

Topi Raitanen tuulettaa.

EM-sankari Topi Raitasella korona, ei kisaa Lappeenrannassa – myös Alisa Vainio kertoi koronatartunnasta ja rajusta koettelemuksestaan maratonilla

EM-kisoissa kultaa juossut Topi Raitanen sekä maratonille osallistuneet Alisa Vainio ja Annemari Kiekara ovat kertoneet sosiaalisessa mediassa koronatartunnasta. Vainio paljasti myös, kuinka keskeytykseen päättynyt EM-maraton eteni.

Topi Raitanen tuulettaa Suomen lipun kanssa.

Jyväskylän kaupunki palkitsee Topi Raitasen EM-kultajuoksusta – juhlakahvien aikataulu on vielä auki, mutta palkintosumma on selvillä

Jyväskylän kaupunki aikoo järjestää Topi Raitaselle palkitsemistilaisuuden, kunhan urheilija ilmoittaa ajankohdan, jolloin tilaisuus hänelle sopisi.

Lassi Etelätalo kuvassa.

Pronssimitalisti Lassi Etelätalon jäätävä reaktio keihäsfinaalissa ällistytti asiantuntijan – "Vaatii todella paljon"

Suomi saavutti neljä mitalia Münchenin EM-kisoissa. Edellisen kerran vastaavaan suoritukseen on päästy 40 vuotta sitten. Yle Urheilun asiantuntija Jaakko Ojaniemi uskoo, että menestys heijastuu vahvasti myös tulevaisuuteen.

Sinikka ja Timo Sahi

Suomalaispariskunta palasi riemukkaasti olympiakaupunki Müncheniin 50 vuoden jälkeen – edellinen visiitti piti sisällään hirvittävän tragedian

Timo ja Sinikka Sahi ovat kokeneita Münchenin-kävijöitä jo vuodelta 1972. Kuten 50 vuotta sitten, myös vuonna 2022 olympiastadionilla on riittänyt aihetta suomalaisjuhlaan.

Topi Raitanen hyppää.

Topi Raitasella oli nuorena erikoinen tapa "karata" urheilemaan – entinen valmentaja haluaa oikoa julkisuudessa liikkuneen väärän käsityksen

Estejuoksun tuore Euroopan mestari on tuttu urheilijalahjakkuus myös suunnistuspiireissä. Topi Raitasen takavuosien lähipiiri muistelee kilpailuhaluisen nuorukaisen matkaa yleisurheiluhuipuksi.

Topi Raitanen juhli Euroopan mestaruutta.

Lauantai 20.8.2022 (radio)

Rahaministeri Saarikko kannattaa sähkön arvonlisäveron alentamista. Nuoret juovat vähemmän alkoholia kuin ennen. Vesilintujen metsästys alkoi. Topi Raitanen voitti estejuoksun Euroopan mestaruuden. Sää on poutainen.

Topi Raitanen juhli Euroopan mestaruutta.

Lasse Virén paljastaa, mitä hän sanoi Topi Raitaselle EM-kultajuoksun jälkeen – legendalta kova ennustus

Münchenin olympiastadionilla itsekin sinivalkoisia kestävyysjuoksutekoja tehnyt Lasse Virén pitää Topi Raitasta mahtavana esikuvana. Virén seurasi Raitasen kultajuoksua paikan päällä Münchenissä.

Näin EM-mitalistien juhlat jatkuivat hotellilla

Topi Raitanen ja Kristiina Mäkelä kiikutettiin kultatuolissa suihkulähteeseen – katso yön railakkaat juhlatunnelmat

Topi Raitasen EM-kultaa ja Kristiina Mäkelän EM-hopeaa juhlittiin Suomen hotellilla. Suomi on saavuttanut yleisurheilun EM-kisoissa nyt kolme mitalia.

Topi Raitanen palautti kotimaisen kestävyysjuoksun kultakantaan 16 vuoden tauon jälkeen.

Topi Raitasen ele Suomen joukkueen hotellilla herätti faneissa suurta kunnioitusta – "On se hieno mies"

Estemestari Topi Raitanen tunnetaan hyvätapaisuudestaan. Siitä saatiin jälleen näyte perjantai-illan kultahuumassa.

Kristiina Mäkelä tuulettaa.

Tällaista herkkua suomalaiset eivät ole nähneet kahdeksaan vuoteen! Jopa Suomen kisapappi lähti lennokkaaksi lausunnoissaan

Kahden yleisurheilumitalin EM-kisapäivä on koettu viimeksi kahdeksan vuotta sitten. Kolmeen EM-mitaliin Suomi ylsi viimeksi Göteborgissa vuonna 2006. Keräsimme Suomen joukkueen tunnelmat perjantai-illalta.

Jarno Koivunen ja Tuomas Sallinen edustivat urheilu-urallaan Kosken Kaikua. Münchenissä heidän valmennettavansa ylsivät EM-mitaleille.

Pieni ja piskuinen Kosken Kaiku näyttelee merkittävää roolia suomalaisten Münchenissä saavuttaman EM-menestyksen taustalla – "Taika päällä"

Kristiina Mäkelän valmentajaa Tuomas Sallista ja Wilma Murron valmentajaa Jarno Koivusta yhdistää paitsi valmennettavien arvokisamitali myös pieni ja piskuinen suomalaisseura.

Topi Raitanen firar med finska flaggan.

Mitä ihmettä Topi Raitaselle tapahtui kuukaudessa? Nousi täysin pohjalta Euroopan mestariksi – asiantuntija kertoo ratkaisevan tekijän

Suomen yleisurheilulla oli perjantaina huikea kahden mitalin ja kahden pistesijan päivä. Yle Urheilun asiantuntija Jaakko Ojaniemi perkaa neljän finaalin illan annin.

Wilma Murto voitti EM-kultaa.

Wilma Murto jakoi huikean kuvan Whatsapp-keskustelustaan Topi Raitasen kanssa – "Sinähän sen tiiät"

Usein puhutaan, että yhden urheilijan huippumenestys saattaa vapauttaa muitakin maajoukkueessa menestymään samoissa kisoissa. Kultamitalistien viestittely todistaa, että väite ei ole täysin tuulesta temmattu.

Topi Raitanen juhlii.

Kommentti: Tämä panee jo lähes nauramaan – Topi Raitasen EM-kulta oli aivan käsittämätön uusinta Jukka Keskisalon Euroopan mestaruudesta

Perjantai-illan estefinaali oli kuin täydellinen toisinto vuoden 2006 EM-finaalista, kirjoittaa Atte Husu Münchenin olympiastadionilta.

Topi Raitanen tuulettaa.

Topi Raitasen valmentaja selittää nerokkaan taktiikan, jolla sensaatiomainen EM-kulta tuli

Valmentaja Janne Ukonmaanaho sanoi, että hän näki jo verryttelyssä, että Topi Raitanen on iskussa.

Topi Raitanen tuulettaa.

Topi Raitanen voitti EM-kultaa! "Viimeisen esteen jälkeen ajattelin, kauanko tässä pitää odotella, että voi tuulettaa"

Topi Raitanen on voittanut 3 000 metrin estejuoksun Euroopan mestaruuden. Raitasen mestaruus tuli voittoajalla 8.21,80.

Topi Raitanen EM-kisojen alkuerissä 2022 EM-kisoissa.

Suomella on tänään mahdollisuus jopa neljään mitaliin yleisurheilun EM-kisoissa! Asiantuntija avaa herkulliset asetelmat

Yleisurheilun EM-kisoissa on luvassa huiman jännittäviä hetkiä perjantai-iltana, kun Topi Raitanen, Viivi Lehikoinen, Kristiina Mäkelä ja Senni Salminen kamppailevat finaaleissa.

Simon Ehammer heittäytyi erävoittoon 10-ottelun 400 metrillä.

"Aika harvassa ovat ne paikat" – Ylen asiantuntija huomasi saksalaisyleisön poikkeuksellisen käytöksen yleisurheilun EM-kisoissa

Camilla Richardssonin huippuvauhti lupaa ennätystä myös 5 000 metrillä, sanoo Yle Urheilun asiantuntija Jaakko Ojaniemi. Tiistaina suomalaisista kannattaa seurata erityisesti Topi Raitasta ja moukarinaisia.

Kristiina Mäkelä loikkii Oregonin MM-kisoissa.

Tässä ovat Suomen yhdeksän mitalitoivoa yleisurheilun EM-kisoissa Münchenissä

Suomalainen yleisurheilu yrittää palata Münchenissä mitaleille kuuden vuoden tauon jälkeen. Mitaliehdokkaiden määrästä yritys ei jää ainakaan kiinni.

Senni Salminen Kalevan kisojen karsinnassa 2022.

Senni Salmisen ja Topi Raitasen todellinen huippukunto vielä piilossa? Valmentajilta lupaavat kommentit EM-kisoihin: "Ennätyskunnossa"

Kestävyysjuoksija Topi Raitanen ja kolmiloikkaaja Senni Salminen eivät ole viime kauden tapaan vielä säväyttäneet. Valmentajat kertovat suojattiensa olevan ennätyskunnossa EM-kisojen kynnyksellä.

Fred Kerley 9,79 miesten 100 metrin alkuerissä!

USA:n sprinttitähdeltä hirmuaika, Wilma Murron kilpakumppanin seiväs katkesi vaarallisesti – katso MM-kisayön puhuttavimmat tapahtumat

Allyson Felixin huikea arvokisaura päättyi vielä yhteen mitaliin, kun Yhdysvallat otti pronssia sekaviestissä. Suomalaisista Wilma Murto eteni finaaliin, mutta Topi Raitanen ja Kristian Pulli joutuivat pettymään.

Oliver Helander heittää keihästä.

Pisin suomalaiskaari sitten Tero Pitkämäen legendaarisen heiton – Oliver Helanderilla on potentiaalia maailmanmestariksi, mutta tasaisuus uupuu

Oliver Helanderin ohella Krista Tervo oli Paavo Nurmen kisojen suomalaisnimiä. Tervo on nousemassa jopa mitalisuosikiksi EM-kisoihin.

Oliver Helander

Helander kiskaisi lähes 90-metrisen! "Tuntui jo lämmittelyssä, että tänään on hyvä päivä" – katso Paavo Nurmen kisojen kohokohdat

Oliver Helander nousi Suomen kaikkien aikojen keihästilastossa neljänneksi 89,83 metriä kantaneella kaarellaan.

Juoksija Topi Raitanen kuvassa.

Kova tuuli vesitti Topi Raitasen kauden avauksen ja näyttöpaikan Timanttiliigassa – "Hiekkapölyä keuhkot ja silmät täynnä"

Topi Raitanen ei ollut tyytyväinen kauden avauskisaansa, mutta on luottavainen kuntoonsa. Seuraavaksi Raitanen kilpailee sileällä Lahdessa.

Topi Raitanen hengittää inhalaattorin kautta häkää.

Topi Raitanen hengitti kahden tupakan verran häkää, jotta tiesi leirin onnistuneen – kausi alkaa poikkeuksellisen aikaisin Timanttiliigassa

Topi Raitanen aloittaa kautensa poikkeuksellisen aikaisin jo toukokuun 13. päivä Timanttiliigan estekilpailussa Dohassa. Talven aikana kahteen kertaan korkealla leireillyt Raitanen mittaa leirien onnistumista testillä, jossa hengitetään häkää.

Camilla Richardsson (2. vas.) 5 km:n eliittisarjan juoksussa Helsinki City Running Day

Richardsson huippuaikaan viidellä kilometrillä Helsingissä – Raitanen rynnisti voittoon miesten matkalla

Camilla Richardsson ja Topi Raitanen nappasivat voitot Helsinki City Running Dayn viiden kilometrin kilpailuissa.

Kristiina Mäkelä landar i sanden.

Kristiina Mäkelä ja uransa päättävä Jarkko Kinnunen jäävät pois Ruotsi-maaottelusta

Suomella on kokeneet kapteenit viikonlopun Ruotsi-ottelussa Tukholmassa.

Topi Raitanen.

Topi Raitanen jäi Timanttiliigassa parhaastaan: "Yritin kyllä vääntää, muttei siitä tullut mitään"

Suomalaisjuoksija Topi Raitanen päätyi lopputuloksissa sijalle 13 ajalla 8.42,00.

Eemil Helander miesten 3000 metrin juoksussa yleisurheilun GP-sarjan viimeisessä osakilpailussa Lahdessa 19. elokuuta 2021.

Vasta tänä kesänä juoksuun keskittynyt Eemil Helander juoksee kovempia aikoja kuin Jukka Keskisalo tai Topi Raitanen samassa iässä

Hurjia ennätysparannuksia kuluvalla kaudella tehnyt Helander on kestävyysurheilulahjakkuus, joka nauttii kilpailemisesta.

Sandi Morris poistuu pettyneenä.

Seiväshypyn supertähti Sandi Morris loukkantui ja karsiutui finaalista – "Minulla ei ollut mitään mahdollisuutta selvitä juoksuradan päähän"

Yhdysvaltojen seiväshypyn supertähti Sandi Morris kertoo hänen lonkankoukistajansa yliojentuneen, kun seiväs rikkoutui. Kipu säteili lonkankoukistajasta koko jalkaan.

Viktor Axelsen juhli tunteikkaasti olympiakultaa

Katso, miten olympiavoittaja puhkesi epäuskoisiin kyyneliin – "Tämä on liian hullua"

Tanskan Viktor Axelsenille olympiavoitto oli tunteikas paikka. Axelsen voitti sulkapallon kaksinpelin olympiafinaalissa Kiinan Chen Longin 21–15, 21–12. Katso Axelsenin reaktio olympiavoittoon oheiselta videolta.

Topi Raitanen tar sig över ett hinder.

Todella harvinaista suomalaisherkkua – Topi Raitanen oli finaalissa häikäisevästi kahdeksas: "Edellisten olympialaisten aikaan olin suunnistaja"

Suomen Topi Raitanen puristi 3 000 metrin estejuoksun olympiafinaalissa kauden parhaaseensa ajalla 8.17,44. Hän oli samalla finaalin paras eurooppalainen. Olympiakultaa voitti Marokon Soufiane El Bakkali.

Elina Lampela jäi ilman tulosta Tokiossa.

Elina Lampela pettyi karvaasti seiväskarsinnassa: "En muista, milloin viimeksi olen jäänyt ilman tulosta"

Elina Lampela tiputti aloituskorkeudestaan kolme kertaa ja karsiutui jatkosta. Wilma Murto pääsi karsinnasta jatkoon.

Topi Raitanen, 2.8.2021

Mihin Topi Raitanen voi yltää tänään olympiafinaalissa? Arvokisatilastot antavat mahdollisuuden kutkuttavaan lopputulokseen

Kolmen edellisten arvokisojen tulosten perusteella Topi Raitaselle olisi tyrkyllä harvinainen pistesija, eikä mitalikaan ole kaukana.

Sara Kuivisto

Tuuli Merikoski ei olisi ikinä uskonut, että SE kestäisi 30 vuotta – hän povaa historiaa tehneen Kuiviston alittavan haamurajan "reilusti"

Sara Kuivisto teki 800 metrin uuden Suomen ennätyksen Tokion olympialaisten alkuerissä. Entinen SE-nainen Tuuli Merikoski uskoo, että Kuivisto alittaa kaksi minuuttia vielä tällä kaudella.

Topi Raitanen 3000 metrin estejuoksun alkuerissä Tokiossa

Kommentti: Topi Raitasen huippuveto karisti kysymysmerkit – tässä piilee suomalaisen yllätysmahdollisuus olympiafinaalissa

Topi Raitanen sai täydellisen käsikirjoituksen alkueräänsä ja kysymysmerkit katosivat. Suomalainen on finaalin kovimpia kiritykkejä, kirjoittaa Yle Urheilun Joel Holma.

Sara Kuivisto iloitsi Tokion olympialaisissa.

"Ai se oli Suomen ennätys?" – Sara Kuivisto häkeltyi täysin huimasta tempustaan olympialaisissa ja Raitanen meni finaaliin, katso tästä kohokohdat

Sara Kuivisto on ensimmäinen suomalaisnainen, joka juoksee 800 metrillä olympialaisten välierissä. Suomalaisista perjantaiyönä onnistui myös Topi Raitanen, joka juoksi komeasti 3000 metrin esteiden finaaliin. Uinnissa nähtiin yöllä maailmanennätys.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle