Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Juha Pylväs puhuu.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Juha Pylväs ei asetu ehdolle seuraavissa eduskuntavaaleissa perhesyiden vuoksi

Oulun vaalipiirin ylivieskalainen kansanedustaja Juha Pylväs kertoo, että päätöksen taustalla on perhepiirissä muutama kuukausi sitten todettu vakava sairastuminen. Pylväs on toisen kauden kansanedustaja.

Naisia hiihtämässä kansallispuvut päällä.

Torstai 2.12.2021 (tv)

Koronatilanne. Puoluekannatus. Kansallispukuhiihto. Sääennuste.

WOLT ruokakuljettajia Aleksanterinkadulla.

Wolt-kauppa tuo verojen jättipotin, yli 600 miljoonaa euroa – Saarikko toimitusjohtajan sähköpostista: "Se teki minuun suuren vaikutuksen"

Suomalaiset poliitikot ovat ottaneet uutisen suuresta Wolt-kaupasta riemulla vastaan. Valtiovarainministeri Annika Saarikko kertoo liikkuttuneensa toimitusjohtajan Miki Kuusen lähettämästä sähköpostista.

Sanna Marin, Annika Saarikko ja Maria Ohisalo eduskunnan suullisella kyselytunnilla.

Keskusta ja vihreät kiistelevät susista ja pelastuskoulutuksesta – Tutkija: Hallituksen sisällä yleistä epäluottamusta

Hallituskumppanien tuore kiista sudenmetsästyksestä osuu keskustan ja vihreiden peruskannattajien syviin näkemyseroihin. Ristivetoa aiheuttaa myös lakiesitysten lähettäminen riitaisina lausuntokierrokselle.

Annika Saarikko ja Sanna Marin.

Saarikko eri mieltä pääministerin kanssa budjettiperiaatteiden venyttämisestä: "Olisi liukas polku" – Marinin mukaan kyse on kilpailukyvystä

Euroopan unionissa alkanut keskustelu uusista budjettisäännöistä on saanut myös Suomen pohtimaan, miten esimerkiksi ilmastoinvestoinnit tulevaisuudessa rahoitetaan.

Antti Kurvinen ja Sanna Marin

Marin arvostelee ministeri Kurvista leikkauslistojen julkistamisesta – Saarikko: ”Olen yrittänyt ymmärtää, mitä pääministeri haluaa”

Viikon mittaan vellonut keskustelu Veikkauksen edunsaajia uhkaavista leikkauksista on saanut hallituspuolueet syyttelemään toisiaan. Hallituspuolueiden johtoviisikko neuvottelee rahoituksen korjaamisesta huomenna.

Timo Ahopelto ja Riikka Pakarinen Lifeline Venturesin toimistolla

Wolt, Supercell ja 98 muuta startupia perustivat etujärjestön – lupaavat tarttua myös työntekijöiden huonoon kohteluun

Tavoitteena on kasvattaa startupeista Suomen viennille metsäteollisuuden kokoinen tukijalka alle kymmenessä vuodessa. Tämä ei ole perinteinen edunvalvontajärjestö, toimitusjohtaja Riikka Pakarinen sanoo.

Henkilö tutkii verohallinnon nettisivuja.

Talousasiantuntijat tyrmäävät rahaministerin puheet verojen alennuksesta: ”Tätä ei toteuteta, ja Saarikko itsekin tietää sen”

Talousasiantuntijoiden mielestä nyt ei ole aika alentaa veroja. Palkansaajien tutkimuslaitoksen johtaja Mika Maliranta arvioi, että veroelvytys voisi pahentaa Suomen velkaongelmaa. Tuloveroale saa kuitenkin kannatusta Veronmaksajien keskusliitolta.

Valtiovarainministeri Anni Saarikko vieraili Kajaanissa maanantaina.

Opintolainat anteeksi -kokeilu lähtee liikkeelle – Norjasta tutusta mallista apu Kainuun työvoimapulaan?

Keskustalainen valtiovarainministeri Annika Saarikko tapasi vierailullaan Kainuun maakuntaliiton ja Kajaanin kaupungin johtoa.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Juha Pylväs keskustan eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Seinäjoella 25. elokuuta 2021.

Poliisi selvittää keskustan Juha Pylvään puhetta kesäkokouksessa

Keskustan kansanedustaja ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Juha Pylväs puhui ”sosiaaliturvalla loisivista elintasosurffareista" eduskuntaryhmän kesäkokouksessa elokuussa.

valtiovarainministeri Annika Saarikko keskustan eduskuntaryhmän kesäkokouksen toritapahtumassa Seinäjoella keskiviikkona 25. elokuuta 2021.

Saarikko ennakoi budjettiriiheen vaikeita neuvotteluja, keskusta nostaisi tilapäisesti opintotuen tulorajaa – "Kaikki kivet käännettävä"

Valtiovarainministeriön mukaan tulorajan nostolla olisi positiivisia työllisyysvaikutuksia, sanoo puheenjohtaja Annika Saarikko.

Utsjoen kunnantalo

Utsjoella päätettiin luottamuspaikoista

Utsjoen kunnanvaltuuston puheenjohtajaksi valittiin kaksivuotiskaudelle Uula Tapiola (Kesk.).

Kansanedustaja Mikko Savola, Suomen Keskusta.

Mikko Savolalle tulossa maakuntavaltuuston nuija – keskustan listalla maakunnalliset luottamuspaikat jakautuvat tasan naisille ja miehille

Keskustan riveistä maakuntavaltuuston ja -hallituksen puheenjohtajistoihin ovat nousemassa myös Paula Sihto ja Marja-Leena Laakso. Muut puolueet päättävät omista henkilöesityksistään lähipäivinä.

Keskustan Katri Kulmuni eduskunnan täysistunnossa

Former Centre leader Kulmuni's adviser charged with fraud 

Kulmuni quit as Finance Minister after it emerged she had received media training paid for by the state.

Mikko Alatalo Oulussa.

Muusikko Mikko Alatalo juuristaan Oulun seudulla: "kaiken inspiraation lähde"

Oulun alueelle juontavat juuret ovat Alatalon mukaan olleet suuri innoittaja laulujen synnyssä uran varrella. Torstaina hän viihdyttää yleisöä yhdessä Oulu Sinfonian kanssa konsertissa Oulun Hupisaarilla.

Rovaniemen kaupunginvaltuuston kauden 2021-2025 puheenjohtajat.

Rovaniemen kaupunginvaltuuston luottamuspaikat jaettiin – Autto ja Junttila jatkavat odotetusti puheenjohtajina

Rovaniemen uusi kaupunginvaltuusto jakoi eilen maanantaina luottamuspaikat kaudelle 2021–2025. Kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajuuksien lisäksi valittiin myös kuuden lautakunnan puheenjohtajat ja jäsenet.

Susanna Junttila.

Susanna Junttila jatkanee Rovaniemen kaupunginhallituksen puheenjohtajana

Susanna Junttila toimi kaupunginhallituksen puheenjohtajana jo viime valtuustokauden lopussa, koska Liisa Ansala siirtyi Lapin Kauppakamarin toimitusjohtajaksi kesken kauden. Junttila sai 2. eniten ääniä keskustalaisista Rovaniemellä kuntavaaleissa.

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko

Keskustan Saarikko korvaisi valtion maankäyttö-, asumis- ja liikennesopimukset ilmastosopimuksilla, joiden varat sidottaisiin päästövähennyksiin

Keskusta haluaa nykyisten MAL-sopimusten tilalle kansallisia ilmastosopimuksia, joiden rahat sidottaisiin päästötoimiin. Näin kaikki kunnat ja kaupungit voisivat ottaa osaa päästönvähennystalkoisiin eivät vain kaupunkiseudut.

Laivaa lastataan Kemin Ajoksen satamassa

Kuinka paljon Suomi voi hyötyä ilmastopaketista? Kaikki riippuu yritysten osaamisesta, ja kilpailu EU-miljardeista alkaa nyt

Elinkeinoministeri Mika Lintilän mielestä ilmastopaketti käynnistää jättimäiset investoinnit, joista suomalaisyrityksetkin voivat saada osansa. Vaarana on Lintilän mukaan ylimitoitettu sääntely, joka voi pahimmassa tapauksessa hidastaa ilmastotoimia.

Keskustan puheenjohtaja valtiovarainministeri Annika Saarikko.

Valtiovarainministeri Saarikko haluaa Suomeen reilusti lisää ulkomaisia työntekijöitä ja perää asennemuutosta: “Se ei ole pois suomalaisilta”

Työperäisen maahanmuuton kaksinkertaistaminen on hallituksen tärkeimpiä työllisyystavoitteita. Annika Saarikon mielestä Suomi tarvitsee sekä erikoisosaajia että suorittavan työn tekijöitä. Hänen mukaansa moni ala ei pärjäisi ilman ulkomaista työvoimaa.

Eeva-Maria Maijala (kesk.) Rovaniemen Lordin aukiolla 13.4.2019.

Eeva-Maria Maijala Savukosken vs. kunnanjohtajaksi

Antti Mulari jää virkavapaalle aloittaessaan elokuun alussa Keskustan Lapin ja Peräpohjolan piirien toiminnanjohtajana.

Katri Kulmuni

Ex-minister did not 'review or approve' orders when €50k in state funds paid for her training

Katri Kulmuni resigned as Finance Minister last year after questions arose over the procurement of services from a consultancy firm.

Ilkka Tiainen Seinäjoella syyskuussa 2020

Uusi puolue tähtäimessä: Alavuden valtuustoon keskustan listalta valittu Ilkka Tiainen perustaa oman valtuustoryhmän

Keskustan listalta valtuustoon valittu Ilkka Tiainen on mukana uudessa puoluehankkeessa. Hän on ollut perustamassa Valta kuuluu kansalle -ryhmää yhdessä kansanedustaja Ano Turtiaisen kanssa ja perustaa oman valtuustoryhmän Alavuden valtuustoon. Tiainen sanoo olevansa tuskastunut keskustan viimeaikaisiin linjauksiin.

Kajaanin Perus-Suomalaiset

Kainuun isoin äänipotti perussuomalaisten Eila Aavakareelle – 576 ääntä kirittävät puoluetta lähelle keskustaa

Perussuomalaisten kajaanilainen kunnanvaltuutettu Eila Aavakare keräsi kuntavaaleissa Kainuun suurimman äänipotin. Aavakareen keräämät 567 ääntä siivittivät Perussuomalaiset Kajaanissa peräti yhden paikan päähän suurimmasta puolueesta Keskustasta.

Kari Hokkanen

Keskustavaikuttaja uskoo puolueen säilyttävän valta-asemansa Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla

Kuntavaalit käydään sunnuntaina. Keskustavaikuttaja, Seinäjoen kaupunginvaltuustosta pois jäävä professori Kari Hokkanen analysoi keskustan tilannetta vaalien jälkeen. Hän ei usko keskustan romahtavan sen vahvimmalla kannatusalueella. Maakuntakeskuksissakin keskusta pysyy ykkösenä, uskoo Hokkanen.

Varkauden teatterin johtaja Kari Suhonen pukeutuneena ruskeaan 1960-luvun miesten pukuun.

Kekkonen putkahtaa puhelimen näytölle synnyinkotinsa pihalla – mobiilikierrokset herättävät henkiin yhä useamman matkakohteen

Pohjois-Savossa sijaitseva Pielavesi hakee uutta puhtia matkailuun uuden tekniikan avulla. Kunnassa avattiin AR-kierros, jonka pääosassa on presidentti Kekkonen.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen

Centre Party appoints new Science and Culture Minister

The party on Wednesday said Antti Kurvinen would replace Annika Saarikko, who is taking over as Finance Minister.

Annika Saarikko och Matti Vanhanen kommer ut genom en dörr som hålls upp för dem.

Analyysi: Keskustalaiset ovat usein äänestäneet ministeristä, ja näin voi käydä myös keskiviikkona – vahvoilla ministeriksi ovat Kalli, Kosonen ja Kurvinen

Keskustassa on enemmänkin sääntö kuin poikkeus, että uusista ministereistä äänestetään puolueessa. Kuntavaalien alla puolueessa on kuitenkin paineita hoitaa asia mahdollisimman vähillä puheilla, kirjoittaa Ylen politiikan toimittaja Hannu Tikkala.

Euroopan historian professori ja Helsingin kaupunginvaltuutettu Laura Kolbe Keskustapuolueen striimausstudiossa.

Helsingin Keskusta ehdottaa professori Laura Kolbea tiede- ja kulttuuriministeriksi

Laura Kolbe on Helsingin yliopiston Euroopan historian professori ja hän on toiminut pitkään kaupunginvaltuutettuna Helsingissä. Keskustan eduskuntaryhmän, europarlamenttiryhmän ja puoluehallituksen yhteiskokous valitsee valtiovarainministeriksi siirtyvän Annika Saarikon seuraajan ensi viikolla.

Annika Saarikko ja Matti Vanhanen

Valtiovarainministeri vaihtuu ensi viikolla – Ylen tiedot: Matti Vanhasen tilalle siirtyvällä Annika Saarikolla jo mielessä ehdotus omaksi seuraajakseen

Keskustan puheenjohtaja ja tiede- ja kulttuuriministerinä toimiva Annika Saarikko siirtyy ensi viikolla valtiovarainministerin tehtävään. Ministerivaihdoksen ajankohta perustuu Saarikon mukaan nykyisen valtiovarainministeri Matti Vanhasen toiveeseen. Ministerivaihdoksesta kertoi ensimmäisenä Maaseudun Tulevaisuus.

Annika Saarikko ja Matti Vanhanen

Paper: Matti Vanhanen quits as Finance Minister

Centre Party leader Annika Saarikko will take over the post next week, according to Maaseudun tulevaisuus.

Tutkija työskentelee laboratoriossa.

"Turpeelle riittää rahaa, tieteelle ei", – oppositio haastoi hallitusta tiedeleikkauksista eduskunnassa

Hallitus leikkaa tieteestä 35 miljoonaa samaan aikaan, kun sen tavoite on kasvattaa tutkimuksen, kehityksen ja investointien panostuksia. Oppositio otti ristiriidasta kaiken irti keskiviikkona eduskunnassa.

Peter Albäck i Terjärv

Keskustan kaksikielisen piirin pitkäaikainen puheenjohtaja Peter Albäck on eronnut puolueesta

Kruunupyyläinen Peter Albäck on eronnut keskustapuolueesta, kertoo Suomenmaa-lehti. Albäck on keskustan ruotsinkielisen piirijärjestön perustajajäseniä ja entinen pitkäaikainen puheenjohtaja. Piirillä on ollut huonot välit emopuolueen kanssa.

Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki kommentoi A-studiossa hallituksen kehysriihen tilannetta.

Arhinmäki A-studiossa puoliväliriihestä: "Nähdäkseni kaikki palaset ratkaisuun on pöydällä"

Venähtänyt puoliväliriihi jatkuu huomenna ja ratkaisua etsitään kuumeisesti.

Annika Saarikko.

Analyysi: Hallituksessa on ilmiriita, mutta sunnuntaina oli yritys päällä

Sitä ei suljeta täysin pois, että hallitus voi kaatua, kirjoittaa politiikan toimittaja Antti Pilke.

Keskustan puheenjohtaja, tiede- ja kultturiministeri Annika Saarikko ja valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk.) poistumassa Säätytalolta Helsingissä perjantaina 23. huhtikuuta 2021.

Analyysi: Keskustan draaman taju ei kadonnut puheenjohtajan vaihtuessa – taas hallituskumppanit saavat jännittää, millä tuulella tänään ollaan

Ylen politiikan toimittaja Matti Koivisto kirjoittaa, että keskustan tavoitteet ovat jääneet neuvottelukumppaneille epäselviksi.

Kimmo Tiilikainen työ- ja elinkeinoministeriössä 4.1.2018.

Kimmo Tiilikainen on valittu Geologian tutkimuskeskuksen pääjohtajaksi

Kimmo Tiilikainen on keskustapuolueen entinen, pitkäaikainen kansanedustaja.

Annika Saarikko ja Sanna Marin Eduskuntasalissa.

Analyysi: Keskustan heikko kannatus kiristää hallituksen puoliväliriihen ilmapiiriä

Puoliväliriihessä Marinin hallitus linjaa hallituskauden kahden viimeisen vuoden politiikkaa.

Rauhalahden voimala Jyväskylä. Pakkaspäivä.

Peat burning phased out too quickly, Saarikko says

Finland is set to achieve its goal of halving peat use by next year.

Rauhalahden voimala Jyväskylä. Pakkaspäivä.

Keskustan Saarikko: Turpeen käyttö vähentynyt liian nopeasti, siirtymää helpotettava – vaatii tukitoimia alan työntekijöille

Keskustan puheenjohtajan mukaan ihmisten on koettava ilmastotoimet hyväksyttävinä ja edes jollakin tapaa reiluina.

Matti Vanhanen peittelee lautakasaa

Ei ankaria leikkauslistoja tai veronkorotuksia – valtiovarainministeri Vanhasen mukaan Suomen talous saadaan tasapainoon kasvulla

Työllisyyttä pitää parantaa niin, että julkinen talous vahvistuu, valtiovarainministeri Matti Vanhanen linjaa.

Raskaan olevan henkilö lukee kumppaninsa kanssa "Meille tulee vauva" kirjaa.

Osakesäästötili joka vauvalle? Työryhmä: Valtio lahjoittaa 300 euroa ikään kuin bonuksena

Kotimaista omistajuutta ja sen vahvistamista pohtinut työryhmä haluaisi selvittää mahdollisuutta liittää osakesäästötili osaksi äitiyspakkausta.

Susanna Junttila.

Susanna Junttila nousee Rovaniemen kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi

Junttila seuraa Liisa Ansalaa, joka vaihtaa kuntapolitiikan Lapin kauppakamarin toimitusjohtajan tehtäviin.

Rovaniemi ilmasta.

Rovaniemen kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi ehdotetaan Susanna Junttilaa

Kunnallisjärjestön johtokunta ja valtuustoryhmä esittävät tänään maanantaina kokoontuvalle kaupunginvaltuustolle, että loppukauden kaupunginhallituksen puheenjohtaja toimii osa-aikaisena.

Rovaniemen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Liisa Ansala (kesk.).

Liisa Ansala jättää Rovaniemen kuntapolitiikan – eronpyyntö valtuustolle

Ansala on ollut kaupunginhallituksen puheenjohtajana yli neljä vuotta.

Kalervo Björkbacka

Rovaniemen kaupunginhallitus antamassa varoituksen tutkintapyynnön tehneelle kolmelle päättäjälle

Varoituksen ovat saamassa Kalervo Björkbacka (ps.), Maarit Simoska (kesk.) ja Jaakko Portti (vas.).

Liisa Ansala Rovaniemen kaupunginvaltuuston salissa

Liisa Ansala Lapin Kauppakamarin uudeksi toimitusjohtajaksi - jättää kuntapolitiikan

Liisa Ansala (kesk.) on työskennellyt viime vuodet päätoimisena kaupunginhallituksen puheenjohtajana Rovaniemellä. Hän ei aio asettua ehdolle kesäkuun kuntavaaleissa.

Annika Saarikko APN podcast picture

APN election edition: Annika Saarikko

This week the All Points North podcast hosted Centre Party leader Annika Saarikko.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle