Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kaksi ihmistä joutui veden varaan veneen kaaduttua Vuosaaren sillan lähellä

Henkilöillä oli pelastusliivit ja heidät saatiin turvaan lievästi kylmettyneinä.

Kemissä rantaan ajautuneen moottoriveneen omistaja on löytynyt maista – etsinnät on lopetettu

Länsi-Suomen merivartioston mukaan vene oli lähtenyt ajelehtimaan kovan tuulen ja vedennousun vuoksi.

Vesitaso teki hätälaskun mereen Jollaksen eteläpuolella

Merivartiosto pelasti koneesta kaksi ihmistä. Heillä ei ole hätää.

Länsi-Suomen merivartiosto valvoo tehostetusti vesiliikennettä ja muistuttaa syksyn tuomista haasteista

Tähystyksen ja kulkuvalojen merkitys veneillessä korostuu syksyisin, muistuttaa Länsi-Suomen merivartiosto. Merivartiosto odottaa vilkasta huvilakauden päättäjäisviikonloppua.

Epäiltyyn laittomaan maahantuloon liittynyt operaatio päättynyt Helsingin Länsisatamassa – Merivartiosto: "Tällä kertaa kaikki oli kunnossa"

Merivartioston mukaan operaatiosta ei ollut vaaraa sivullisille, mutta operaatio saattoi vaikuttaa sataman laivaliikenteeseen ja raskaan liikenteen kuljetuksiin.

Vesiskootterin selästä pudonnut löytyi menehtyneenä merestä

Vesiskootteri kaatui Helsingin edustalla torstain vastaisena yönä. Toinen kyydissä ollut saatiin pelastettua, toinen menehtyi.

Etsintäoperaatio päättyi – Merivartiosto pelasti miehen Raippaluodon sillan lähistöltä

Mieshenkilö löytyi elossa, mutta kylmettyneenä. Etsinnät aiheuttivat ison operaation Raippaluodon sillalla.

Merivartiosto varoittaa veneilijöitä kesämyrskyn mahdollisuudesta

Saaristomerelle, Suomenlahdelle ja Ahvenanmerelle ennustetaan kovaa lounaistuulta torstaista alkaen. Tilanne kestää perjantain ja lauantain väliseen yöhön asti. Merivartioston mukaan merellä on tällä hetkellä paljon veneilijöitä, joihin myrsky voi vaikuttaa.

Korallimerellä pulaan joutuneilla suomalaispurjehtijoilla ei ole akuuttia hätää – kaksikko yhä 600 kilometrin päässä Australian rannikosta

Länsi-Suomen merivartioston meripelastusjohtajan Jussi Ikolan mukaan purjevene pääsee liikkumaan niin hitaasti, että rantaan ei ehdi ennen ruoan ja veden loppumista. Australian meripelastus ryhtyy Ikolan mukaan tarvittaviin toimiin myöhemmin.

Suomalaismies loukkaantui pudottuaan vesijetistä Virossa, Korallimerellä suomalaisten purjevene joutui hätään – "Uhkana juomaveden loppuminen"

Merivartioston mukaan puomin katkeaminen aiheutti suomalaisen purjeveneen avuntarpeen Korallimerellä, Australian pohjoispuolella. Virossa Haapsalun edustalla vesijetin kyydistä pudonnut mies on kuljetettu sairaalahoitoon.

Veneen ruoriin saa tarttua melkein kuka vaan ja se näkyy nyt laineilla – alan konkarit kuvailevat menoa jo lähes villiksi länneksi

Merellä ja sisävesillä riittää nyt Suomessa ruuhkaa: veneilijöiden määrä on kasvanut parin viime vuoden aikana voimakkaasti, ja se teettää lisätöitä viranomaisille ja meripelastukseen. Veneilyn suosion ohella tietämättömyys vesillä liikkumisen säännöistä on kasvanut.

Poliisi ymmällään – Kotkaan tuli ruotsalainen vene, mutta kukaan ei tiedä miten: "Ei mitään havaintoa, miten se on tänne joutunut"

Kotkan Kantasatamasta on löytynyt Ruotsista varastettu huvivene. Vene löytyi, kun Kotkan merivartioaseman partio alkoi selvittää väärään paikkaan pysäköidyn veneen omistajaa. Poliisi on tapauksesta ymmällään.

Merivartiostolla tulokseton etsintä Maalahdessa – mökkiläiset kuulivat avunhuutoja

Ilmoitus avunhuudoista tuli Maalahden Skinnarslandin etelänpuoleisesta vesistöstä. Usean tunnin etsinnöistä huolimatta ketään ei löytynyt.

Merten valtateillä on nyt vilkasta – venepoliisilla apuna 20 vesijettiä, merivartiosto huolissaan vuokraveneilijöiden taidoista

Vesillä on nyt vilkasta, kun lomakausi on parhaimmillaan. Korona on kasvattanut vuokraveneilyn suosiota ja liikkeellä on myös kokemattomia, jotka ovat jo joutuneet vakaviin onnettomuuksiin varsinkin Suomenlahdella.

Liikennemäärä on hieman kasvanut Tornion rajanylityspaikalla: ulkomaalaisia matkailijoitakin näkyy liikenteessä

Länsi-Suomen merivartioston mukaan matkailun kasvu on näkynyt Tornion rajanylityspaikalla juhannuksesta lähtien.

Väärä hälytys aiheutti Espoossa laajat etsinnät

Etsintöihin osallistuivat merivartiosto, poliisi ja pelastuslaitos.

Kokkolan edustalla kahden moottoriveneen yhteentörmäys, yksi kuoli

Törmäykseen joutuneissa veneissä oli toisessa kaksi ihmistä ja toisessa yksi. Meripelastuksen mukaan onnettomuudessa menehtyi yksi henkilö.

Saaristomerellä ajetaan lauantaina pikavenetapahtuma Saaristo Poker Run – järjestäjän mukaan haitta muulle veneliikenteellä jää pieneksi

Laajalla merialueella järjestettävä kilpailutapahtuma on herättänyt keskustelua sosiaalisen median veneilyryhmässä. Järjestäjä vakuuttaa, ettei muille veneilijöille aiheudu tapahtumasta haittaa.

Liikennemäärät kasvoivat viime viikolla tuntuvasti Lapin rajoilla – Ruotsin vastaisella rajalla kasvua kaikilla ylityspaikoilla

Maahantuloliikenteen helpotukset kasvattivat liikennemäärää Tornion ja Haaparannan rajalla viime viikolla neljänneksellä edellisviikkoon verrattuna. Muualla länsirajalla rajanylityksiä oli yhteensä noin kolmannes enemmän kuin edellisellä viikolla.

Pohjanmaan poliisilla kiireinen juhannus – samoin merivartiostolla

Hälytystystehtäviä oli runsaasti etenkin juhannusaatto- ja juhannuspäivän yönä, kertoo Pohjanmaan poliisi tiedotteessaan.

Juhannuksena hukkunut ainakin yhdeksän, alaikäinen kuoli mönkijäonnettomuudessa, merivartioston tehtävämäärä kasvoi vuoden takaisesta

Meri- ja saaristoalueilla on juhannuksena ollut liikkeellä paljon ihmisiä, mikä on työllistänyt merivartiostoa. Erityisesti pahoinpitelyt, rattijuopot, omaisuusrikokset ja häiriökäyttäytyminen ovat lisänneet poliisin tehtäviä eri puolilla Suomea.

Kuusi ihmistä pelastettiin uppoavasta veneestä Helsingissä – onnettomuusalus puomitettu

Suomenlahden merivartioston mukaan alkoholilla epäillään olevan osuutta tapahtuneeseen.

MTV: Merivartiosto etsii yli 21 vuotta sitten kadonneen Raisa Räisäsen jälkiä Tampereen Hervantajärvellä

Työ aloitettiin keskusrikospoliisin virka-apupyynnöstä tämän viikon maanantaina. Tutkinnanjohtaja Paavo Tuomisen mukaan Hervantajärveltä etsitään "kaikkea sellaista, mitä vielä voisi olla saatavissa".

Moottorivene sai vuodon Turun Airistolla – merivartiosto hinasi turvasatamaan

Kuljettaja ohjasi vuodon havaittuaan veneensä Rajakarin saareen odottamaan apua.

Merivartijoiden jättämästä asemasta kuoriutuu majatalo Kotkassa – ovet avataan kesäkuussa

Kotkan entisestä merivartioasemasta kunnostetaan parhaillaan majataloa. Kokonaan remontin arvioidaan valmistuvan noin vuoden kuluttua.

Yhdysvallat suunnittelee jäänmurtajien vuokraamista ulkomailta, Suomeltakin kysytty

Suomellakin voi olla mahdollisuus saada arktisia kauppoja Yhdysvaltoihin, joka valmistelee useiden uusien jäänmurtajien rakentamista tällä vuosikymmenellä.

Koronarajoituksia kierretään monin tavoin – rajalla tekeydytään kriittisten alojen työntekijöiksi

Suomenlahden merivartioston rikostorjuntayksikössä on tutkittu noin 40:tä epäiltyä asiakirjaväärennystapausta. Väärennökset ovat liittyneet muun muassa koronatestitodistuksiin tai työpaikkaan. Käräjäoikeuksien mielestä väärennökset täyttävät rikosten tunnusmerkistön.

Vanhan merivartioaseman remontointi vuokra-asunnoiksi etenee Kotkassa – kaupunki aikoo muuttaa alueen asemakaavaa

Entisen merivartioaseman omistaa haminalainen Seven Group-yhtiö, jonka tarkoituksena on ollut remontoida tiloihin vuokra-asuntoja.

Käännytysten lukumäärä kasvoi viikossa kolmanneksen Helsingin satamassa – työllistävät rajatarkastusyksikköä huomattavasti

Myös Helsinki-Vantaan lentoasemalla käännytettiin viime viikolla kymmeniä matkustajia. Yleisimpänä käännytysperusteena oli uhka kansanterveydelle sekä pyrkiminen Suomeen sellaiseen työhön, joka ei kuulu välttämättömien työtehtävien piiriin.

Satelliittikuvat paljastavat oudon operaation – Näin "pienet siniset miehet" hivuttavat Kiinan rajoja yhä kauemmas Etelä-Kiinan merellä

Atollille ankkuroituneet troolarit eivät kalasta, vaikka kalavedet ovat maailman rikkaimpia. Valekalastajien salaisena tehtävänä on vahvistaa Kiinan otetta Etelä-Kiinan merestä.

Ennätysmäärä hakijoita haluaa rajavartijaksi

Opiskelijapaikkoja on tämänhetkisen suunnitelman mukaan tarjolla seitsemään rajavartiolaitoksen hallintoyksikköön, joista yksi on Kaakkois-Suomen rajavartiosto.

Juhannuspäivänä merivartiovene upposi, ja ohjaaja hukkui – Miehistö jäi pelastamaan työvälineitä, sillä he eivät tienneet vettä tulvivan sisään 300 litraa sekunnissa

Suomenlahden merivartioston partiovene PV 183 ajoi karille viime kesänä juhannuspäivän iltana. Pohjaan syntyi puolentoista metrin repeämä, josta virtasi vettä sisään noin 300 litraa sekunnissa. Ruorimies jäi veneen ohjaamoon ja menehtyi. 

Kalastamaan lähteneiden miesten vene kaatui Paraisilla: Yksi mies onnistui uimaan rantaan, toisen pelätään kuolleen

Mies oli pelastautunut uimalla rantaan ja kävellyt sen jälkeen pitkän matkan mökilleen, merivartiostosta kerrotaan. Kateissa olevan miehen etsintöjä jatketaan aamulla poliisin johdolla.

Rajavartiolaitos: Ilmeisen väärennettyjä koronatestitodistuksia liikkeellä kymmenittäin

Todistuksilla on pyritty välttämään pakolliset terveystarkastukset rajanylityspaikoilla.

Kalastamassa ollut mies vajosi jäihin Kokkolan Öjassa – sivulliset hälyttivät apua

Merivartioston partio ja pelastuslaitos onnistuivat pelastamaan miehen jäistä.

Pariskunnan nopea toiminta pelasti aallonmurtajalta mereen pudonneen Kotkassa

Pelastuslaitos haki miehen vedestä, ja hänet vietiin ambulanssilla sairaalaan jatkohoitoon. 

Helsingin satamasta ja Helsinki-Vantaalta käännytettiin tai evättiin maahanpääsy viime viikolla liki sadalta ihmiseltä

Helsingin satamassa matkustajamäärät vähenivät yhä edellisviikosta, lentoasemalla puolestaan kasvoivat hieman.

Tornion rajavalvonnan aloittamista johtanut Janne Isometsä on valittu vuoden 2020 rajamieheksi

Isometsää kiitetään erinomaisista vuorovaikutustaidoista sekä rakentavasta ja luottamusta herättävästä toiminnasta.

Länsi-Suomen merivartiosto: Älä mene jäälle

Merialueen heikkoihin jäihin on hukkunut tällä viikolla jo kaksi ihmistä.

Mies hukkui Kemiönsaaressa – putosi heikkoihin jäihin

Pelastustoimi sai hälytyksen veden varaan joutuneesta ihmisestä torstaina aamupäivällä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle