Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Poldark – rakastetun brittisarjan viides kausi hyvästelee Rossin ja Demelzan

Uhmaa, unelmia ja urotekoja! Suosikkisarjan päätöskausi.

Sukeltajat kuvasivat lähes ihmisen kokoisen meduusan Britanniassa – video

Biologin mukaan otus muistutti valtavaa keitettyä kananmunaa.

Britanniassa rankat lumisateet: kymmenet koulut pysyvät kiinni perjantaina, 100 autoa jumissa valtatiellä

British Airways varoittaa matkustajia mahdollisista lentojen peruuntumisista perjantaina.

Geologit yllättyivät: Lounais-Britannia kuuluu Manner-Eurooppaan

Devonin ja Cornwallin kreivikunnat ovat geologisesti hyvin erilaisia kuin muu Englanti mutta samanlaisia kuin Ranskan Bretagne.

Poldark – suosikkisarjan neljäs kausi testaa Rossin ja Demelzan rakkautta

Hittisarja seuraa rakastavaisten uusia vastoinkäymisiä.

Lego ilmoitti kokeilevansa biopohjaista muovia palikoissaan – Suomalaisyritys: Aloitimme saman jo yli vuosi sitten

Ahvenanmaalla toimiva Ab Plasto toi ensimmäisenä markkinoille sokeriruo'osta valmistettuja leluja.

Britannian poliisi epäilee kolmea miestä 200 ihmisen orjuuttamisesta

Siirtotyöläiset saivat apua Pelastusarmeijan kautta ennen kuin poliisi pääsi puuttumaan tilanteeseen.

Kuningas Arthurin linnassa syötiin turkkilaisista kulhoista ja juotiin espanjalaisista laseista

Uudet kaivaukset vahvistavat, että Tintagelin linna oli merkittävä paikka Cornwallin ja koko Britannian historiassa, vaikka legenda Arthurista keksittiin paljon myöhemmin.

Jamaica Innin majatalo

Nuoren naisen tarina Cornwallissa 1820-luvulla.

Brexitin uhrit: Skottiviski ja Cornwallin pasteijat

Brittiläiset elintarviketuottajat pelkäävät, että skotlantilaisen viskin, Stilton-sinihomejuuston ja suosittujen Cornwallin pasteijoiden tuotesuoja häviää EU-eron myötä. Niitä voisi sen jälkeen valmistaa missä hyvänsä.

EU-raha ei sytyttänyt EU-rakkautta Britannian syrjäkylillä – "Olisi pitänyt erota jo vuosia sitten"

Englannin lounaiskolkassa sijaitseva Cornwall on saanut miljarditolkulla EU-tukia. Brexitin myötä tuet loppuvat, mutta monen cornwallillaisen mielestä EU:sta lähteminen on sen arvoista.

Keskiaikaisen luksuspalatsin rauniot kaivettiin esiin – saiko kuningas Arthurin legenda vahvistuksen?

Cornwallin rannikolta löydetty palatsialue osuu ajallisesti ja sijainniltaan täsmälleen kuningas Arthurin legendaan.

Poldark – komea sukusaaga 1700-luvun Britanniasta

Komea sukusaaga 1700-luvun lopun Britanniasta

Jättimäinen mekaaninen kaivosmies juhlistaa Cornwallin kulttuuriperintöä – video

Mekaaninen nukke on seistessään yli kaksi kertaa kaksikerroksisen bussin korkuinen. Se kiertää läpi Cornwallin perinteisen kaivosalueen juhlistaen alueen kulttuuriperintöä ja kaivosteollisuuden historiaa.

Kuningatar Elisabet II:n puhuu parlamentille – seuraa suoraa lähetystä

Kuningattaren puheen kirjoittaa hallitus, ja siinä hahmotellaan hallituksen aikeita tulevalle parlamenttikaudelle. Suora verkkolähetys alkaa kello 12.30 Suomen aikaa.

Waterloossa taistellaan taas – 200 vuotta Euroopan kohtalon päivästä

Waterloossa Napoleonin vastainen liittouma nujersi hänen joukkonsa. Nyt päivää juhlitaan historiallisena käännekohtana koko Euroopan historiassa ja aikalaisasuihin pukeutuneet harrastajat ottavat yhteen aidoilla taistelupaikoilla.

Kultaesineiden kemiallinen analyysi paljasti muinaisen kauppatien

Etelä-Englannin ja Cornwallin joista tuhansia vuosia sitten löytynyt kulta näyttää olleen irlantilaisille haluttua kulttitavaraa. Vastineeksi kelpasivat ehkä lampaantaljat.

Kuningatar Elisabetin paašipoika pyörtyi kesken puheen – kopsahdus kaikui suorassa tv-lähetyksessä

Monarkki oli päässyt parlamentissa pitämässään puheessa kohtaan, jossa hän totesi Britannian pyrkivän sopimukseen Iranin ydinneuvotteluissa.

Fortum vuokrasi palan merta – mielessä espoolaisen aaltovoimalan testaaminen

Jos rahoitus järjestyy ja testitulokset vakuuttavat, Pingviini tuottaa Lounais-Britannian aalloista sähköä kesällä 2015.

Britanniassa valmistaudutaan kovaan myrskyyn - katso animaatio myrskyrintaman liikkeistä

Atlantille on muodostumassa toinenkin voimakas matalapaine, joka liikkuu sunnuntain kuluessa Espanjan ylle.

Kaniinit arkeologeina – kaivoivat esiin kivikauden työkaluja

Kanien ruopsuttamista multakasoista pilkottaneet nuolenkärjet saivat tutkijat aloittamaan kaksivuotiset arkeologiset kaivaukset Land's Endissä.

Ruta Meilutyte - kirkkain naistähti Liettuassa

16-vuotias supertähti ei voi kävellä kadulla kotimaassaan ilman fanien piiritystä.

Prinssi Charles katsasti ensimmäisen lapsenlapsensa

Ylpeä ukki kävi synnytyssairaalaassa vaimonsa Cornwallin herttuatar Camillan kanssa. Cambridgen herttuattaren Catherinen vanhemmat vierailivat sairaalassa aiemmin tiistaina.

Prinssi William: Emme voisi olla onnellisempia

Walesin Prinssi Charles kertoi erillisessä lausunnossaan odottavansa innolla näkevänsä prinssi Williamin ja hänen puolisonsa Catherinen vauvan lähitulevaisuudessa.

Sukeltajat uskovat löytäneensä aarrejahdissa kadonneen laivan

Tutkimusmatkailija sir Walter Raleigh'n Lentävä Joan lähti myyttisen aarteen jahtiin Plymouthista vuonna 1617, mutta upposi jättämättä jälkeäkään.

Street lights turned off to help star-gazers in Lapland

The aurora borealis is one of Lapland's many winter attractions, but the light phenomena can be difficult to spot. One town in Lapland has come up with an unusual way to give a better view of the northern lights: turning off the street lamps.

Olympiatulella arvokas vastaanotto Isossa-Britanniassa

Olympiatuli on saapunut perjantaina Ison-Britannian maaperälle Ateenasta.

Prinssi Charles yllätti televisionkatsojat esiintymällä BBC:n säämiehenä

Kuninkaallisia kohteita sisältänyt säätiedotus sai prinssin lipsauttamaan kirosanan. Myös herttuatar Camilla testasi meteorologin taitojaan vierailullaan televisiostudiolla.

Kuninkaalliset kohtasivat Tanskassa

Walesin prinssi Charles ja hänen puolisonsa, Cornwallin herttuatar Camilla ovat vierailulla Tanskassa.

Prinssi Charles ja Camilla aloittivat Skandinavian-vierailunsa

Walesin prinssi Charles ja Cornwallin herttuatar Camilla ovat aloittaneet Skandinavian-vierailunsa Norjasta. Prinssipari vierailee Norjan lisäksi Ruotsissa ja Tanskassa. Suomeen saakka kiertue ei ulotu.

Olympiatuli matkustaa kaivosmiehen lyhdyssä

Lontoon tämän vuoden olympiakisojen järjestäjät paljastivat keskiviikkona yksityiskohtia olympiatulen matkasta Kreikasta Isoon-Britanniaan.

Prinssi Charles tulee aiempaa kalliimmaksi veronmaksajille

Britannian prinssin Charlesin veronmaksajille aiheuttamat kulut kasvoivat vuodessa 17,9 prosenttia. Samaan aikaan, kun Britannian hallitus pani valtion menot tiukalle säästökuurille, kasvoi prinssin ja tämän puolison herttuatar Camillan saama määräraha 1,86:sta miljoonasta eurosta 2,19 miljoonaan euroon.

2012 olympiasoihtu kulkee liki 13 000 kilometriä

Vuoden 2012 kesäolympialaiset järjestetään Lontoossa, ja nyt järjestäjät paljastivat olympiasoihdun reitin. Soihtu kulkee läpi Ison-Britannian tehden 12 800 kilometrin matkan.

Suomalaiskuoro menestyi Cornwallissa

Helsinkiläinen Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan Laulajat eli KYL on saavuttanut kansainvälistä menestystä Englannissa käydyssä kuorokilpailussa. Kuoro voitti lauantaina Cornwallissa käydyn kansainvälisen mieskuorokilpailun.

Kalastusaluksen palo hallinnassa Atlantilla

Atlantilla palamaan syttyneen suuren kalankäsittelyaluksen palo on saatu hallintaan. Athena-tehdasalus alkoi palaa Scillynsaarten edustalla Cornwallin vesillä. Britannian rannikkovartioston mukaan alukselta on pelastettu yli 98 merimiestä. 31 aluksen työntekijää hoitaa sammutustöitä laivalla Atlantilla. Miehistö ei tiettävästi loukkaantunut palossa.

Etelä-Pohjanmaa mukaan kulttuurimaakuntahankkeeseen

Etelä-Pohjanmaan maakunta on lähdössä mukaan kansainväliseen kulttuurimaakuntahankkeeseen yhdessä seitsemän muun alueen kanssa. Tarkoitus on edistää luovien alojen toiminnan edellytyksiä ja kulttuuria erityisesti haja-asutusalueilla.

Britannian pääministerille syntyi vauva kesken lomamatkan

Britannian pääministerin David Cameronin vaimo Samantha on synnyttänyt lapsen kesken pariskunnan lomamatkan Cornwallissa. Vauvan oli määrä syntyä vasta syyskuussa, mutta tyttövauva syntyikin reilusti etuajassa, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Laulavat merimiehet saivat miljoonasopimuksen

Kalastajien, rannikkovartijoiden ja vesipelastustyöntekijöiden muodostama kuoro on solminut miljoonasopimuksen levy-yhtiö Universal Musicin kanssa. Englantilaisen lauluryhmän levytyssopimus on arvoltaan 1,12 miljoonaa euroa.

Kaksi kuoli eläkeläisten bussin turmassa Englannissa

Liukas keli on johtanut linja-auton suistumiseen tieltä Lounais-Englannissa. Kaksi ihmistä kuoli ja lähes 50 sai vammoja.

Kallio piristyi lainapestistä - heti mukana maalinteossa

Jalkapallon A-maajoukkuepuolustaja Toni Kallion ounastelut toteutuivat lauantaina, kun paikka avauskokoonpanossa lainaseura Sheffield Unitedissa avautui vieraskamppailussa Plymouthia vastaan. Kallio pelasi koko 90-minuuttisen sheffieldiläisten hakiessa niukan 1-0-voiton.

Toni Kallio odottaa komennusta kentälle

Reilu viikko sitten joulun alle ulottuvalla lainasopimuksella Englannin Championshipin Sheffield Unitedin riveihin siirtynyt A-maajoukkuepuolustaja Toni Kallio on toiveikas sen suhteen, että ensimmäiset peliminuutit uudessa seurassa ovat tiedossa viikonloppuna.

Colosseumin rakennuttajan kuolinpaikka löytyi

Läheltä Roomaa on löytynyt keisari Vespanianuksen huvila. Ajankohta on mitä oivallisin, sillä Vespanianus syntyi tasan 2 000 vuotta sitten ja häntä on tänä vuonna juhlittu eri puolilla Italiaa. Rietistä löydetyt rauniot ovat hänen synnyinkylänsä Falacrinaen naapurissa, ja huvila oli luultavasti hänen kuolinpaikkansa.

Euroopan maakuntien kulttuurihanke rantautuu Lapualle

Hankkeen päätavoitteena on saada maakunnille vastaavanlainen status kuin eurooppalaisilla pääkaupungeilla on eli Euroopan kulttuuripääkaupungin lisäksi valittaisiin kulttuurimaakunta.

Virginia Woolfia inspiroinut ranta myytiin

Kirjailija Virginia Woolfia teoksessa Majakka ( To the lighthouse, 1927) inspiroinut ranta lounaisessa Englannissa on myyty lontoolaiselle miehelle. Tuulen tuivertama ranta myytiin huutokaupassa 80 000 punnalla, huutokauppakamari kertoi tiistaina.

Charles kävi kalliiksi briteille

Walesin prinssi Charlesin kulut ovat kasvaneet. Charles sai 25 prosentin korotuksen julkiseen rahoitukseensa viime vuonna. Kulujen kasvaminen selittyy kahdella pitkällä ulkomaanmatkalla, kertoo tiistaina julkaistu prinssin finanssiraportti.

Kuolevat kielet kirjattiin karttaan

Maailmassa puhutuista noin 6 900 kielestä 2 500:ta uhkaa katoaminen, sanovat kielitieteilijät, jotka ovat laatineet tuoreen kartan kuolevista kielistä. YK:n tiede- ja kulttuurijärjestön Unescon tilauksesta tehty kartta avattiin internetissä perjantaina.

Etelä-Pohjanmaa pyrkii Euroopan kulttuurimaakunnaksi

Etelä-Pohjanmaa tekee pioneerityötä brittiläisen ja puolalaisen maakunnan kanssa. Maakunnat haluavat saada kulttuuripääkaupunkia vastaavan kulttuurimaakunta-statuksen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle