Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pikkulapsi ei enää kesällä pääse taksiin ilman turvaistuinta – asiakkaan on kannettava se taksiin itse: "Autoissa ei ole tilaa"

Jos lomareissulla alle 3-vuotiaan lapsen kanssa tarvitsee taksia, on parasta pitää oma turvaistuin mukana.

Video: Lasten turvaistuimen kiinnitysremmi repesi irti törmäystestissä – neljä istuinta reputti testin täysin

Erinomaiseen arvosanaan ylsi pitkästä aikaa kaksi turvaistuinta. Turvallisuuskriteerejä tiukennettiin vuonna 2015.

Bloggari järkyttyi lasten turvaistuimiin liittyvistä harhaluuloista – oikoo nyt myyttejä turvallisesta matkustamisesta

Moni kaipaa nykyistä parempaa tietoa turvaistuimista. Tiedon jakajaksi ehdotetaan neuvoloita.

Safety officials: Parents forego safety seats too soon

Many kids in Finland are using a seat belt when they should still be sitting in a car seat, a road safety campaign shows.

Liikenneturva: Turvaistuin jää liian usein käyttämättä

Monissa tapauksissa lapsi oli siirretty turvaistuimesta aivan liian aikaisin pelkän turvavyön varaan.

Matkustaako lapsesi autossa turvallisesti? Poliisi ratsasi turvaistuimia Kajaanissa

Poliisi tarkasti tällä viikolla lapsien turvaistuimia. Kolmasosa sai huomautuksen ja neuvoja.

Lapsen turvavyö oli puutteellisesti kiinni tai turvaistuin puuttui – autojen kuljettajille jaettiin sakkoja päiväkodilla

Lisäksi useat kuljettajat saivat huomautuksen lasten löysällä olleista turvavöistä Lappeenrannassa tehdyssä valvontaiskussa.

Jotkut kuljettavat lapsiaan autoissa edelleen 60-luvun malliin

Joensuun turvaistuinratsiassa annettiin kolmet sakot. Yhdessä autossa lapsilla ei ollut edes turvavöitä.

Police step up surveillance of traffic rules, residence permits

In addition to traffic infractions, this week police are paying particular attention to whether foreigners have valid residence permits.

Auton automaattilukitus napsautti ovet lukkoon - sisään jäi kolmivuotias kiinnitettynä turvaistuimeensa

Pelastuslaitos kehottaa ihmisiä tutustumaan autonsa lukitusjärjestelmiin.

Kiinalaiset taksit tuovat muistoja 80-luvun Suomesta, jossa lapset poukkoilivat autossa irtonaisina eikä kukaan ollut huolissaan

Pekingin liikenteessä ei juuri näe turvaistuimia ja turvavyökin on luksusta, kirjoittaa Aasian-kirjeenvaihtaja Jenny Matikainen.

Car seat safety drive reveals one in four kids not securely strapped in

As many as one in four kids completed short car trips without being securely buckled up, a joint safety campaign by Eastern Finland police and the Finnish Road Safety council revealed.

Tiistai 10.4.2018 (radio)

Kivihiilen käyttö loppuu vuonna 2029. Hallitus suunnittelee lähivuosien rahankäyttöä tiistaina ja keskiviikkona. Kätilö Elina Botha osaa rauhoittaa vauvan itkun. Kaikkia pikkulapset eivät istu auton kyydissä turvallisesti lyhyillä matkoilla.

Poliisi ratsasi autoja päiväkotien pihoissa – "Siellä oli pieniä lapsia vääränlaisissa istuimissa ja pelkissä turvavöissä, mikä on uskomaton asia"

Liikenneturvan ja Itä-Suomen poliisin turvaistuinratsiassa tehtyjen havaintojen mukaan jopa joka neljäs kiinnitti lapsen puutteellisesti lyhyillä matkoilla.

Yksi kuoli ja kolme loukkaantui vakavasti Jämsässä

Tie oli onnettomuuspaikalla märkä, mutta jäätä ei ollut.

Lohjan nokkakolarissa kuolivat 3-vuotias tyttö ja alle 2-vuotias poika – Pelastuslaitoksen mukaan lapset olivat turvaistuimissa

Poliisin mukaan lasten isä jouduttiin leikkaamaan irti autosta ja hän sai melko vakavia vammoja.

Uudenkaarlepyyn kuolonkolarista uutta tietoa: vauvan turvakaukalo oli kiinni

Kuolleen lapsen vanhemmat ovat edelleen sairaalassa.

Liikenneturva: Älä osta lasten turvaistuinta kirpputorilta

Turvaistuimen iän arvioiminen jää kirpputorilla usein silmämääräiseksi, eikä sen mahdollinen kolaritaustakaan ole tiedossa.

Parkkipaikkojen kansalaispoliiseista myös hyötyä? – "Paheksunta pitää invapaikat vapaana tarvitseville"

Asiattomasta pysäköinnistä kanssa-autoilijoita ojentaneet Ylen lukijat kertovat, ettei ole helppo puuttua luvattomaan perhepaikalle tai invaruutuihin pysäköintiin. Olen puuttunut, ja saanut huudot, yksi lukijoista kertoo.

Turvaistuinten uudet rajoitukset hämmentävät kuluttajia – alle 15 kuukauden ikäisiä ei jatkossa enää ollenkaan kasvot menosuuntaan

Istuinten uusi i-Size-standardi on jo voimassa, mutta vanha tyyppihyväksyntä on rinnalla vielä siirtymäajan loppuun saakka. Siirtymäajan jälkeen ilman hyväksyntää olevia istuimia ei saa tuoda enää markkinoille.

Turvavyö kaulalla voi olla lapselle kohtalokas: älä poista istuinkoroketta liian aikaisin

Vanhemmat saattavat ajattelemattomuuttaan asettaa lapsen vaaraan liikenteessä, jos kiinnittävät lapsen liian varhain pelkkään turvavyöhön. Liikenneturvasta muistutetaan, että istuinkorokkeen tarpeen määrittää pituus, ei ikä.

Nainen pakeni poliisia lähes 200 km/h vauhdilla – lapset kyydissä ilman turvaistuimia

Nuori nainen jätti bensalaskun maksamatta ja pakeni perään lähtenyttä poliisipartiota usean lapsen katras kyydissään, osan ollessa ilman turvaistuimia. Pakomatkalla nopeus nousi 190 km/h.

Maskun ja Raision rajalla nokkakolari – neljä aikuista ja kaksi lasta sairaalaan

Pelastuslaitoksen mukaan ketään kolarissa olleista ei luokiteltu vakavasti loukkaantuneeksi.

Kaahari meinasi suistua tieltä – kyydissä pieni lapsi

Poliisipartio ajoi lauantaina Lahdessa takaa kortitonta miestä, jolla oli autossaan kolme matkustajaa. Nuorin oli 2-vuotias lapsi.

Lapsen paikka autossa on takaistuimella

Turvatyynyt on suunniteltu aikuisille, joten lapsille laukeava turvatyyny voi aiheuttaa vammoja. Joistakin automalleista turvatyynyä ei saa kytkettyä lainkaan pois päältä.

Yrittäjä: "Lastentarvikkeiden myynnissä verkko ei ohita kivijalkamyymälää"

Verkkokaupan kasvu ei syö myyntiä lastentarvikkeita kauppaavissa kivijalkamyymälöissä, uskoo Lastentarvike Kajaanin yrittäjä Hannele Mustonen. Hän haluaa nähdä verkkokaupan enemmänkin vahvuutena kivijalkamyymälöille.

Pimeys kätkee puolet liikkujista – heijastin kolminkertaistaisi näkyvyyden

Liikenneturvan mukaan vain puolet jalankulkijoista ja pyöräilijöistä käyttää heijastinta. Syynä ei voi olla tietämättömyys heijastimen hyödyistä, sillä Liikenneturva ja sen edeltäjä ovat kampanjoineet tiellä näkymisestä yli 50 vuotta.

Irtonainen kahvakuula saa liikkuvassa autossa tappavan vauhdin – video

Kahvakuula on kätevä treeniväline, jonka voi ottaa mukaan vaikka mökille. Ilman asianmukaista kiinnitystä hauskasta harrastusvälineestä voi tulla hengenvaarallinen, sillä kolarissa se lentää kuin tykinkuula. Katso videolta, miten kahvakuula kiinnitetään oikein autoon.

Autoliitto: Viisi turvaistuinta sai testissä heikon arvosanan

Enemmistö istuimista arvioitiin hyviksi. Autoliiton viestintäpäällikön Jukka Tolvasen mukaan hyväkään istuin ei turvaa, jos se on asennettu väärin.

Vuokrapyörällä maisemia ihastelemaan

Polkupyörien vuokrauspalvelut ovat yleistyneet ympäri Suomea. Nyt myös Kemissä voi vuokrata polkupyörän ja lähteä ihastelemaan esimerkiksi Perämeren rannikkoa.

Jalkansa menettänyt Matti ei ole päässyt vuosiin ruokakauppaan – terveet vievät invapaikat

Matti Paavola kuluttaa aikaansa kauppojen pihoissa tarkkailemalla, kuinka terveet, yksin asioivat ihmiset ajavat surutta vammaisille ja lapsiperheille tarkoitetuille parkkipaikoille. Hämäykset voivat olla härskejä: eräs perhepaikalle ajanut nuorukainen nosti paksista lastenistuimen takapenkille. Moni selviää ilman sakkoja, koska kaupoilla ei ole sakotusoikeutta.

Vastuun pakoilu suututtaa palomestaria: "Muistakaa kansalaisvelvollisuudet"

Ohi ajaneet kaasuttivat katollaan olevan auton ohi. Autossa kolmen lapsen kanssa jumissa ollut äiti hälytti apua itse.

Neljä loukkaantui nokkakolarissa Rovaniemellä

Neljä ihmistä loukkaantui kahden henkilöauton nokkakolarissa Kuusamontiellä Rovaniemen Vaaralassa torstaina puolen päivän jälkeen. Yksin ajaneen kuljettajan auto oli lähtenyt heittelehtimään liukkaalla tiellä ja törmännyt vastaan ajaneeseen autoon, jossa oli äiti ja kaksi pientä lasta.

Lentokoneiden lapsivöiden tilalle ehdotetaan lastenistuimia

Nykyisin alle kaksivuotiaalle saa tuoda lentokoneeseen auton turvaistuimen, jos lentoyhtiö kelpuuttaa sen. Australian lentoturvallisuusviranomaisten mukaan turvaistuin olisi koneessa paras paikka nelivuotiaaksi asti.

Kärpät luistelee alkavalla kaudella turvakaukalossa

Kärppäkapteeni vertaa eroa pomppulinnaan ja tiiliseinään. Uusi kaukalo on käytössä jo elokuun lopussa pelattavassa European Trophy -ottelussa.

Fillarin farmarimalli pistää aikuiset polkemaan lastenkin edestä

Autot voi nyt jättää autotalleihin ja istuttaa lapset pyörien päällä kulkevaan laatikkoon. Kypärä päässä ja turvavöissä lapsi on turvassa, vaikka kuski kaatuisi. Laatikko saattaa kuitenkin aiheuttaa ongelmia esimerkiksi katukiveysten kanssa.

Helsingin Kirurgisessa sairaalassa jopa 10 000 litran öljyvahinko

Kasarmikadulla Kirurgisen sairaalan sisäpihalla tapahtui tiistai-iltapäivällä merkittävä öljyonnettomuus. Teknisessä rakennuksessa tankattiin kevyttä polttoöljyä väärään lämmityssäiliöön sillä seurauksella, että tuhansia litroja öljyä valui säiliön turvakaukaloon.

Liikenneturva lyttää lasten palkki-istuimen turvallisuuden

Keskustelu lasten turvaistuinten turvallisuudesta on ryöpsähtänyt uudelleen, kun netissä on levinnyt video, jolla testataan lasten palkki-istuimen turvallisuutta. Videossa kasvot menosuuntaan matkaava lapsi lentää istuimesta törmäystilanteessa.

Yksivuotiaan ihmepelastuminen Venäjän maantiellä tallentui videolle

Yksivuotias lapsi selvisi hengissä rajusta kolarista Moskovan itäpuolella. Viranomaisten mukaan lapsi ei ollut onnettomuushetkellä lastenistuimessa.

Ihanat ja vihatut – Finnhits oli nostalgiaa joka elää edelleen

Suomalaisen iskelmän kultamunat eli Finnhitsit loivat omalta osaltaan pohjaa tämän hetken iskelmämusiikille. Yle Teema esittää ensi vuoden puolella sarjan, jossa käydään läpi suomalaisen iskelmämusiikin vaiheita. Mukana sarjassa on 70-luvun Finnhits-ilmiö.

Kymppitonnin vauvarahalla vaippoja satamäärin

Lestijärveläisvanhemmat ovat ilahtuneita kunnan tuoreesta päätöksestä maksaa reilua vauvarahaa. Kymppitonnilla paikkaa monta rahanreikää.  Vauvalahjoja jakaa jo noin 70 kuntaa Suomessa.

Turvaistuintestissä annettiin kuusi hyvää yleisarvosanaa

- Trendi on ollut se, että istuimet ovat kehittyneet. Valmistajat reagoivat myös nopeasti testeihin, sanoo Autoliiton viestintäpäällikkö Jukka Tolvanen.

Perävaunu on lapselle luksuskyyti

Jos perheessä on pieniä lapsia, pyöräily vaatii pientä kikkailua. Perinteinen lastenistuin on lapsen kannalta ikävä. Tuuli ja tuiverrus käyvät kasvoihin, puhumattakaan sateesta.

Lapsen paikka on takapenkillä

Turvatyyny saattaa pelastaa kolarissa ihmishengen, mutta perheen pienemmille tyynystä on todennäköisesti enemmän haittaa kuin hyötyä. Korokeistuin nostaa lapsen oikealle korkeudelle, jotta turvavyö ja -tyyny toimivat toivotulla tavalla.

Kuusi loukkaantui rajussa kolarissa Tampereella

Loukkaantuneista yksi on pieni vauva ja tämän äiti. Ensitietojen mukaan loukkaantuneiden vammat eivät ole vakavia.

Yksi loukkaantui ulosajossa Rovaniemellä

Henkilöauto suistui tieltä Kuusamontiellä Vaaralassa keskiviikkoiltana. Kuljettaja epäilee torkahtaneensa rattiin.

Kaksosten päivä kampanjoi esteettömyyden puolesta

Suomen Monikkoperheet ry:n lanseeraamana valtakunnallisena kaksosten päivänä kampanjoidaan lapsiperheiden helpomman liikkumisen puolesta. Kaksosten päivän teemana on tänä vuonna Esteetön liikkuminen.

Känninen kuski pölläytti penkkaan moottoritiellä lapsia kyydissään

Vähän yli viisikymppinen mies ajeli moottoritietä Hämeenlinnasta pohjoiseen maanantaina kello 18.30 aikoihin yli kahden promillen juovuksissa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle